FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 17:35

Raul7 je napisao/la:
bparena je napisao/la:Barcelonu volim jer gaji fudbal u igri i nadmetanju a ne u silovanje fudbala i "slomij i ne daj da protivnik primi loptu".
Danas najbolja dva kluba na svijetu igraju dva razlicita stila fudbala. Jedni igraju na pas i dodavanje a drugi na brzinu i horuk uguravanje golova. No svako ima svoj ukus pa voli ono sto voli. Ja licno ne volim sistem "sto vise i sto brze sutaj u okvir gola" i povecaj vjerovatnocu postizanja golova, ali mi se ne svidza ni blaugranina "hajd hocel ko drugi sutnut u gol" igra. Mislim da Barcelona ima samo problem sa odbranom, a igra sredine i napada ce uvijek donijeti postizanje gola. A to je ono sto volim i vole svi oni koji vole ovu igru.
To je tvoje vidjenje igre Barce i Reala. A evo ti moje vidjenje. Barca pegla loptu, dodaje se na centru do besvijesti, to je smor za gledaoce a Real igra brz dinamican fudbal, pun lijepih i efikasnih kontri i prelijepih poteza ali to je opet subjektivno. Ti simpatises barcu i volis njihov stil, ja real i volim njihov stil
Bas tako - s tom razlikom da ce Barcelona prije primiti gol nego slomiti Ronalda kao sto to od dolaska radi Murinjo. Dobro ti ces sad pretjerat s tim dinamicnim i nemozes ga nikako stici CR7-a, ali pogledaj broj faulova i zadnjim klasicima i skontaces sta sam zelio da kazem sa "slomij al nedaj da igraju svoju igru".

ne moram crtat :) i sam znas o cemu govorim, ali ne zelite to da vidite. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 nov 2012, 19:07

amerosm je napisao/la:Zajedno ćemo biti kada vremena budu teška.
To vrijeme mu (im) je došlo, a on otišao.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 19 nov 2012, 19:17

M4kaveli je napisao/la:Naleti na ovog:

Fernando Peyroteo

Portugalac i golgeter Sportinga iz Lisabona koji je postigao 371 gol u 187 utakmica, što je najbolji omjer za jednog napadača u istoriji fudbala (2.17 golova po utakmici).

Sta je ovo ba ?
Kakvih je sve napadaca bilo a samo se Pele i Maradona spominju :mrgreen:
Jao kralja u prosjeku davao 2 gola po utakmici!? Šta reći?
Samo pitanje je kako bi to bilo kad bi poigrao sa danasnjim igracima.

BTW Svidja mi se ovaj dio Guardiolinog govora:
"Vjerovat ćemo u stil koji se gaji kroz historiju u ovom klubu. Kad imamo loptu, ne možemo je izgubiti. I, ako se to desi, treba trčati i oduzeti je. U principu, to je to",
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 23:04

Vidi tesko bi prosao pored Pepea. Ali Pepe bi tada svaku tekmu dobijao crveni. I karijera mu ne bi ni postojala. :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 nov 2012, 23:52

Lave moj, crveni kartoni su uvedeni tri godine prije smrti Fernanda Peyrotea. U njegovo vrijeme toga nije bilo. Ovo je samo dokaz da si potpuna neznalica kada je nogomet u pitanju i totalni laik. Prva stvar koju trebas znati je ta da se do pocetka devedestih islo 100% na svakog igraca, crveni karton se davao jako rijetko, a jedan Claudio Gentile, ponajveci mesar svih vremena je u cijeloj karijeri dobio svega tri crvena kartona. Goikotxea je slomio nogu Maradoni, nanio mu povredu zbog koje je odsustvovao godinu dana i nije dobio crveni. Pogledaj par utakmica sa Svjetskog prvenstva '90, iznenadit ces se kakvi su sve startovi u usporedbi s ovim danas prolazili nekaznjeno.
Uglavnom, dobili smo jos jedan dokaz za ono sto smo vec znali. Sigurno je da nemas pojma o nogometu, ti na ovaj forum dolazis zato jer imas problema sa socijalizacijom. Suti, poklopi se. Uzivaj u tiki atraci. Bacaj ga na Lessija ali ne pisi i ne upustaj se u nesto za sto nemas pojma.

Usput, zanimljiv podatak. Od sezone 2006-07: Pique i Dani Alves su dobili po 6 crvenih kartona. Od iste te sezone, Pepe je dobio 5 crvenih kartona.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 nov 2012, 00:01

D10S je napisao/la:Lave moj, crveni kartoni su uvedeni tri godine prije smrti Fernanda Peyrotea. U njegovo vrijeme toga nije bilo. Ovo je samo dokaz da si potpuna neznalica kada je nogomet u pitanju i totalni laik. Prva stvar koju trebas znati je ta da se do pocetka devedestih islo 100% na svakog igraca, crveni karton se davao jako rijetko, a jedan Claudio Gentile, ponajveci mesar svih vremena je u cijeloj karijeri dobio svega tri crvena kartona. Goikotxea je slomio nogu Maradoni, nanio mu povredu zbog koje je odsustvovao godinu dana i nije dobio crveni. Pogledaj par utakmica sa Svjetskog prvenstva '90, iznenadit ces se kakvi su sve startovi u usporedbi s ovim danas prolazili nekaznjeno.
Uglavnom, dobili smo jos jedan dokaz za ono sto smo vec znali. Sigurno je da nemas pojma o nogometu, ti na ovaj forum dolazis zato jer imas problema sa socijalizacijom. Suti, poklopi se. Uzivaj u tiki atraci. Bacaj ga na Lessija ali ne pisi i ne upustaj se u nesto za sto nemas pojma.

Usput, zanimljiv podatak. Od sezone 2006-07: Pique i Dani Alves su dobili po 6 crvenih kartona. Od iste te sezone, Pepe je dobio 5 crvenih kartona.
Vjerujem da cak ni ti to nisi znao, vec si otisao na google i naucio gradivo.
Vezano za Peyrotea ..

A ovo za Pepea bi trebalo da bude ironija ?
Il ces me sada pobiti nekim cinjenicama kako su Pique i Alves veci mesari od portugalca :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 nov 2012, 00:08

@M4kaveli
Ne obracaj paznju na tog provokatora. Sve on zna - sem da pise ko zdrav insan. :shock:
Pogledaj mu taj post. E moj Boze :)

gledo onaj video od sinoc ...

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 20 nov 2012, 00:15

Makaveli@ Naravno da sam znao da su crveni kartoni uvedeni sedamdesetih. E sada, to sto nisam znao koje je godine rodjen i kad je urmo taj Fernando, to je druga stvar.
A i bolje ti je da nisi nista pisao na ovu temu. Samo si instiktivno krenuo da branis kao i obicno Barcelonu, ne vidivsi nista oko sebe. Primarni cilj ovog dijaloga je bio rerni objasniti da Pepe nije izvor svog nogometnog zla.
M4kaveli je napisao/la: A ovo za Pepea bi trebalo da bude ironija ?
Il ces me sada pobiti nekim cinjenicama kako su Pique i Alves veci mesari od portugalca :lol:
Pepe nikada u karijeri nije povrijedio igraca. Pepe je dobio status mesara samo na osnovu onog gazenja Casquera. Ostali njegovi fauli koje je pravio su uobicajeni za svakog drugog stopera. Normalno je da mora pokoji put uklizat. Ako vec idemo u detalje, ponovo cu se posluziti cinjenicama i reci da je Pique vise puta iskljucen u posljednjih nekoliko godina nego Pepe.
[youtube][/youtube]
bparena je napisao/la:@M4kaveli
Ne obracaj paznju na tog provokatora. Sve on zna - sem da pise ko zdrav insan. :shock:
Pogledaj mu taj post. E moj Boze :)

gledo onaj video od sinoc ...
Provokator? Pa bogati dragog ne yebem, je li vidis da si ti prvi poceo sa Pepeom i kasnije kad si spusten i ostao nedorecen na onaj moj post poceo pisati kretenizme?
Jesi li svjestan kakve gluposti pises?
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 nov 2012, 00:42

Ni sa cim ja nisam poceo - ja sam samo ostavio svoje misljenje i koji vrag ti stajes u odbranu nekoga. Mi dvije noci pisemo o nekim proslim vremenima a ti upadas ko sa sljive.

I jos nesto - ne pominji Boga u bilo kojoj formi. Ima nas koji postujemo svetinje. Svoj krkanluk ostavi za ulice i ne potezi te stvari. :shock:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 nov 2012, 00:45

Pa jel te stid postavljati stalno ovaj video kada se pise o mesarima ?
Ja tebi mogu nabacati 10 puta vise od Ramosa, Pepea i Marcela.

Alves ovog iz Racinga uopste nije faulirao namjerno.
A recimo da jeste, koje godine je to bilo i koliko je puta Alves nakon tog starta nekog povrijedio ili imao namjeru da to uradi ?
Dani nikad nije bio mesar, jest prgav al nikad nije bio poput gore navedene trojice.

Nemoj sad da pocinjemo o tome kad sam znas da cu na jedan tvoj ovakav video, naci bar 10 puta vise za samo jednog Pepea ili Ramosa.
I to bas onih startova s namjerom, da se polomi noga Barcinim igracima, prije svega Messiju.

Cuj uobicajeni startovi Pepea a covjek gazi po rukama, umalo da Arbeloi ne slomi nogu, ide ko neki divljak :lol:
Istina u zadnje vrijeme se popravio, kao i Ramos i odma su duplo bolji stoperi.
Al kad si vec iznio lazi, reko da te napomenem ..

I naravno da Pepe nije izvor svog nogometnog zla nego the special one.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 nov 2012, 00:47

@D10S
I naravno da cu biti zaprepascen a ne spustan na zemlju na kolicinu uvreda i uvreda u tvojih nekoliko recenica. Ostanem zaista bez rijeci na nacin kako komuniciras s ljudima. Ima more nacina i uvreda koje bi i tebe "spustilo na zemlju" ali ovdje pisu ljudi koji nemaju bas namjeru da to rade nikome pa ni tebi. Ko je tebi Pepe da ti u ovim trenutcima tako se obracas meni ili nekome drugom ???

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 nov 2012, 01:49

Al me nasmija "neko sa Balkana" :D No moro sam cenzuru zbog psovki, ali sve u svemu covjek ima 100% ispravan stav prema ovom "golmanu". :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2012, 02:35

Premijer Katalonije najavio da ce u Januaru parlament donijeti odluku o referendumu za nezavisnot te pokrajine.
Ja licno smatram da su ovo price pred izbore i da od ovog nece biti nista, jer bi u protivnom Barca ispastala. Siguran sam da ukoliko do ovoga dodje da im Spanci ne bi dozvolili da igraju u njihovoj ligi kao sto je slucaj sa Monacom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 nov 2012, 11:51

bparena je napisao/la:Al me nasmija "neko sa Balkana" :D No moro sam cenzuru zbog psovki, ali sve u svemu covjek ima 100% ispravan stav prema ovom "golmanu". :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Ovo je montaza uopste nije psovao valdezu ima drugi video pravi potrazi na youtube.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 nov 2012, 12:14

Ja i jesam nasao na youtube ali sam isjekao one gadne psovke Boga :(
Ovo je isjeceno iz tog videa i ako je neko montirao nisam ja. U svakom slucaju me nasmijalo. :)

p.s. inace ja sam 10x gori bio nakon ove maestralne intervencije. I tad a i nakon svih naknadnih njegovih bravura. :) Naravno da ne upotrebljavam te usiljene ateisticke psovke. :evil:
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 20 nov 2012, 12:19, ukupno mijenjano 2 puta.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 nov 2012, 12:15

Očekivani sastavi za meč na Luzhnikiu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 nov 2012, 12:27

M4kaveli je napisao/la:
I naravno da Pepe nije izvor svog nogometnog zla nego the special one.
mislim da postaješ smiješan više sa ovakvim izjavama, zaista.
naprijed rejal

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 nov 2012, 12:29

Opa 3-4-3 ali kakva postavka igraca :lol:
Gotovo je nemoguce pogoditi Vilanovinih 11 i kako ce to izgledati na papiru ..

U zadnjoj liniji nema pravog beka.
Alba u sredini :mrgreen:
Svidja mi se pozicija Fabregasa a Iniesta moze odlicno odigrati i na krilu.

Samo nek bude otvorena utakmica pa da Spartak primi jednu petardu ..

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 nov 2012, 12:48

Sa Titom se nikad ne zna :mrgreen: kad njega nikad dva puta istih pocetnih 11 igraca, nisu izašli na teren....ovo je jedno 275 nova startna postava :D samo što ovaj put i formaciju mjenja :shock: :lol: ovo 3-4-3 može biti mač sa dvije oštice, uzimajuci u obzir kvalitet "odbrane" ove sezone....i sa cetvoricom u zadnjoj liniji su dosta ranjivi i primaju dosta golova, a veceras u Rusiji :? vidjecemo na što ce to liciti.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 nov 2012, 12:56

Igraju ofanzivno ali pravo se bojim odbrane i nasih sporih bokova na njima. Pike smusen u sredini i vidjecemo na sta ce izac. Cesc je na idealnom mjestu i nadam se bar jednom golu vanzemaljca. Ocekujem pobjedu bez obzira na sporost i smusenost u odbrani.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []