EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 nov 2012, 11:46

bhsport je napisao/la:Racunica je jasna, moramo dobiti prvu tekmu sa Latvijom, zatim jednu od Srbije ili Crne Gore i Makedonce, tada prolazimo u drugi krug.
Najvaznije je dobro startati i dernuti Latviju koja ce namuciti mnoge. :D

Da ne namuci samo nas...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 nov 2012, 14:56

Selektor Srbije Dušan Ivković

"Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni za prvu utakmicu koju ćemo igrati na šampionatu sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice krčimo plasman u drugi krug.
Gledajući sastav Grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Jako je bitno da se tim dobro pripremi za cetvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeće Svetsko prvenstvo.
Sve preko toga bio bi vanserijski rezultat."
Selektor Crne Gore Luka Pavičević

"Iz šestog šešira smo izvukli Srbiju i to je veliki hendikep jer je na tom mestu trebalo da bude znatno slabija selekcija. Srbija i Litvanija se izdvajaju kvalitetom, i to značajno od ostatka grupe, a preostale četiri reprezentacije će se krvavo boriti za poslednju poziciju koja vodi u glavnu fazu.
Iako smo u teškoj grupi, imamo čemu da se nadamo i cilj je prolazak dalje. Realno je očekivati da će Srbija i Litvanija biti znatno jače ako dođu u najjačim sastavima, ali mi smo pokazali da se nikome nećemo predati.
Zadatak je težak, ali ostvariv. Imamo čemu da se nadamo i razlog za optimizam. Cilj nam je druga faza, a u prve tri utakmice igraćemo mini turnir protiv Makedonije, Letonije i BiH, gde ćemo reštiti pitanje prolaska u drugu rundu."
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 19 nov 2012, 16:35

Ova grupe me brine samo radi naseg mentaliteta , ja se mogu kladiti da bi mi lakse i bolje odigrali utakmicu sa spanijom nego sa srbima ili bilo kojom ekipom sa ovog prostora jednostavno nesto nas tusi u takvim utkmicama . Crna gora ima strasnu centarsku liniju tu bez pretjerivanja ako nam sut bude ispod 50 % nemamo sta trazit Vukcevic i Pekovic ce nas samljet ispod kosa . Neko pise da su srbi favoriti ja bas ne znam oni su u konstantom padu vec 3 godine i ove su kvalifikacije odigrali katastrofalno ali ne mora znaci da nece biti dobri na eurobasketu ali cisto sumnjam da onako rasulo mogu popraviti za toliko da budu jedni od favorita na turniru , mi sa njima mozemo igrati to smo pokazali i na onom ex yu kupu ali vidjet cemo. Makedonija nije ni izbliza ono sto je bila na proslom europskom ali opet ne treba to uzimati za mjerilo oni do europskog su bili smijesni pa tamo eksplodirali ali cisto sumnjam da bi mogli nesto slicno ponovo uradit mislim da smo mi bolji od njih. Latvija ... mislim da su oni apsolutni autsajderi u ovoj grupi iz razloga jer igraju isuvise jednolicno nama bi mogli napravit probleme ukoliko ih budemo pustali na sut kosto smo to radili u kvalifikacijama. Litvanija nije ni izbliza ona ekipa koje su se svi bojali kvalitetni jesu bolji su od nas ali nije nemoguce igrati sa njima. Ono sto bi bilo najvaznije za nas je procenat suta jednostavno moramo imati sut na visokom nivou svaku utakmicu ako zelimo dobre rezultate ali mislim da ce svaki pozitivan rezultat zavisiti od igre u odbrani. Mislim da su crna gora i litvanija i srbija kvalitetnije ekipe od nas ali da smo svakako jedni od glavnih favorita za prolazak dalje sve zavisi od nas pobjede nad latvijom i makedonijom ne smiju dolaziti u pitanje a onda ganjati pobjedu na jednoj od ove 3... Acina izjava mi se ne svidja kao da nije ovo ocekivao i kao da se necega boji ali mozda nije imao vremena pa je ovo ovako kratko ocekujem detaljnije da pojasni situaciju u grupi i konkretno sitauciju u nasoj repz.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 nov 2012, 17:22

Mene je strah da mi one dvije utakmice koje bi trebali dobiti zbog naseg suta koji ce tada biti oko 60% necemo zigubiti jer ce protivnik biti isto tako raspolozen,pa da nam onda padne moral,nestane energije ili sta vec i da izgubimo i ono sto bi mogli dobiti...Dakle nadam se da cemo uzeti Latviju i Makedoniju,a ima ludo sutersko vece protiv Srbije i da tu ostvarimo pobjedu i prodjemo dalje...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 19 nov 2012, 17:44

Slatinash_7 je napisao/la:Mene je strah da mi one dvije utakmice koje bi trebali dobiti zbog naseg suta koji ce tada biti oko 60% necemo zigubiti jer ce protivnik biti isto tako raspolozen,pa da nam onda padne moral,nestane energije ili sta vec i da izgubimo i ono sto bi mogli dobiti...Dakle nadam se da cemo uzeti Latviju i Makedoniju,a ima ludo sutersko vece protiv Srbije i da tu ostvarimo pobjedu i prodjemo dalje...
Cisto sumnjam da latvija i makedonija imaju takav suterski kvalitet da nam pariraju u sutu kada nas krene ...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 nov 2012, 20:58

grgr je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Mene je strah da mi one dvije utakmice koje bi trebali dobiti zbog naseg suta koji ce tada biti oko 60% necemo zigubiti jer ce protivnik biti isto tako raspolozen,pa da nam onda padne moral,nestane energije ili sta vec i da izgubimo i ono sto bi mogli dobiti...Dakle nadam se da cemo uzeti Latviju i Makedoniju,a ima ludo sutersko vece protiv Srbije i da tu ostvarimo pobjedu i prodjemo dalje...
Cisto sumnjam da latvija i makedonija imaju takav suterski kvalitet da nam pariraju u sutu kada nas krene ...
Mozda sam se malo zaigrao rijecima,htio sam reci,ako se desi recimo da mi imamo 60% protiv Litvanije da i oni imaju svoj dan i da nas dobiju,protiv Srbije takodje se to moze desiti,mi realno ne mozemo odigrati vise od 3 takve utakmice,a pogibeljno bi bilo kad bi i jednu od te tri koje/ako odigramo tako izgubimo...Volio bi eto da nam se suterski dobre utakmice potrefe protiv Crne Gore i Makedonije...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 19 nov 2012, 21:21

Slatinash_7 je napisao/la:
grgr je napisao/la:
Mozda sam se malo zaigrao rijecima,htio sam reci,ako se desi recimo da mi imamo 60% protiv Litvanije da i oni imaju svoj dan i da nas dobiju,protiv Srbije takodje se to moze desiti,mi realno ne mozemo odigrati vise od 3 takve utakmice,a pogibeljno bi bilo kad bi i jednu od te tri koje/ako odigramo tako izgubimo...Volio bi eto da nam se suterski dobre utakmice potrefe protiv Crne Gore i Makedonije...
Da protiv crne gore definitivno jer drugacije necemo moci :D

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 19 nov 2012, 22:36

Citam na nekim srpskim forumima i stranicama (komentari) da dosta omalozavaju nas i Makedonce. Ja mislim da Srbi nemaju pravo da nikog podcjenjuju, pogotov ne nas i Makedonce. Ako gledamo kako su Makednci odigrali prosli Eurbasket ii kako smo mi oigrali kvale a kako Srbi onda oni nemaju pravo da podcjene nikog.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 19 nov 2012, 23:39

Je l' prolaze prve 3 ili prve 4 ekipe iz grupe?
Nama je Željo svetinja jedina.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2012, 23:47

3 koliko ja znam
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 nov 2012, 02:02

prve tri prolaze dalje. onda se formiraju nove dvije grupe po šest ekipa, dalje idu prve četiri. onda ide četvrtfinale, nokaut završnica.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2012, 10:21

Dakle, za nekakav prolaz je potrebno uhvatiti 3 pobjede... Imamo li snage, znanja i srece za te 3 pobjede?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 nov 2012, 13:56

BernardBarnjak je napisao/la:Dakle, za nekakav prolaz je potrebno uhvatiti 3 pobjede... Imamo li snage, znanja i srece za te 3 pobjede?
Valjda imamo, treba tako gledati ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 20 nov 2012, 14:25

Treba uzeti Latviju sto lakse, a onda i Srbiju koja ce sigurno biti umorna nakon tekme sa Litvanijom. Obe ekipe ce igrati za primat prvog u grupi .. Al, haj uradi to... Bice-bice ..

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 20 nov 2012, 19:22

ovdje su 2 stvari dobre ako prodjemo abd krizamo se sa grupom A koja je najslabija definitivno i tu imamo solidnu sansu za 1/4 ali ako grupu odradimo KAKO TREBA i druga je ta sto ce latviju uzeti nekome bodove 100% (valjda to necemo biti mi) :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 20 nov 2012, 19:43

Kaže naš selektor Petrović da će nam se pridružiti na eurobasketu oni koji su zbog povrede propustili kvalifikacije(Gordić,Bavčić) + 3 nova imena.
Da mi je znati koji su,moja najveća želja je Omić :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ZeljoHercegovina
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoHercegovina » 20 nov 2012, 19:55

Dylan Dog je napisao/la:Kaže naš selektor Petrović da će nam se pridružiti na eurobasketu oni koji su zbog povrede propustili kvalifikacije(Gordić,Bavčić) + 3 nova imena.
Moja je Begic :D
FK Zeljeznicar ---- BiH Reprezentacija

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 20 nov 2012, 19:59

likma23 je napisao/la:Citam na nekim srpskim forumima i stranicama (komentari) da dosta omalozavaju nas i Makedonce. Ja mislim da Srbi nemaju pravo da nikog podcjenjuju, pogotov ne nas i Makedonce. Ako gledamo kako su Makednci odigrali prosli Eurbasket ii kako smo mi oigrali kvale a kako Srbi onda oni nemaju pravo da podcjene nikog.
Niko vas ne omalovažava,vjerujem i pretpostavljam na koje stranice misliš ;)
Jednostavno u očima navijača sve osim medalje za Srbiju na EP je malo ,je neuspjeh... Ma koliko i sam Ivković govorio da je glavni cilj plasman na SP... Dakle moraš znati da su navijači Srbije navikli na isključivi uspjeh,koga ruku na srce prethodnih godina kada je u pitanju A selekcija i nije nešto bilo..... (razloga trista)...

Uglavnom, prvi ja ne omalovažavam selekciju bih,ali smatram da ona Srbiji itekako leži,što dosadašnji susreti apsolutno potvrđuju,baš kao i Letonija,dok eto CG ne leži na osnovu rezultata...... O Litvancima da ne pričamo...

A sve gledati kroz kvalifikacije i na osnovu toga praviti računicu nema potrebe,,, Srbija će bar za 50% u septembru biti jača ekipa nego u kvalifikacijama.
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 nov 2012, 20:22

omić je već izrazio želju da igra za našu repku, nadam se da će tako i bit

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 nov 2012, 22:27

ZeljoHercegovina je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Kaže naš selektor Petrović da će nam se pridružiti na eurobasketu oni koji su zbog povrede propustili kvalifikacije(Gordić,Bavčić) + 3 nova imena.
Moja je Begic :D

nekiu noć se predstavio da je iz bih,ne slovenije,pred tekmu sa panathinaikosom

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.