BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

KSIVLE
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KSIVLE » 24 nov 2012, 17:09

anelkabvb je napisao/la:Sta je bilo sa Günde???
Vidim da je zamijenjen u prvom poluvremenu...
Desio mu se Makedonče Nikolče.

Ovaj Mainz se baš naoštri na nas. Dobro biju.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 24 nov 2012, 17:11

Vidim i ja sad u drugom poluvremenu da igraju mesarski...jel bi mogla bit kakva zayebana povreda???

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 24 nov 2012, 17:13

anelkabvb je napisao/la:Vidim i ja sad u drugom poluvremenu da igraju mesarski...jel bi mogla bit kakva zayebana povreda???
Nisam siguran šta je ozljedio, mislim gležanj. Nadajmo se da nije ništa ozbiljno.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 nov 2012, 17:23

Cestitke na zasluzenoj pobjedi. U nastavku susreta BVB je u potpunosti kontorlisao utakmicu i jedino sto se moze igracima zamjeriti je cinjenica da nisu postigli treci gol.

Na SKY-u rekose da je kod Ilkay-a u pitanju povreda clanka, a tezina povrede ce biti poznata u narednim danima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 24 nov 2012, 17:24

Tri boda su tri boda,jbg,nije bilo 2 razlike kao sto sam ocekivao ali pobjeda je pobjeda!
Ljudi mislim da se moze reci da smo uhvatili ritam,dobijamo kod kuce i na strani...I cini mi se da igramo koliko je potrebno,ne srljaju previse...Moze to jos bolje ali bitno je da smo se vratili na dobar put i sad je pitanje samo dali smo usli ili cemo tek uci u seriju koju samo BvB moze napraviti ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 24 nov 2012, 17:25

U sljedećih 7 dana ćemo vidjeti jel BL još osvojiva. Bayern preko tjedna ima zajebano gostovanje kod Freiburga, a onda za vikend slijedi međusobni okršaj u Munchenu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 nov 2012, 17:29

Ako ce to znaciti automatsko produzenje ugovora onda lewat treba dobiti zeljene novce.Nije klasa gotzea ili reusa ali je podjednako vazan...tu bi jos dodao hummelsa dok su ostali nesto slabiji.

Tekma dobra,pametna igra i manje-vise rutinska pobjeda...steta samo za gundu :twisted:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 nov 2012, 17:29

Bravo, bravo, strasna i izuzetno bitna pobjeda. :!: Ja sam bio uvjeren u kiks. :oops:

Brutalan tempo u prvom poluvremenu, jedno od najjacih poluvremena ove sezone u BuLi. Mainz je bio odlican - imali smo dosta srece. Majstorska postavka igre u nastavku, ukrotili smo ih bez vecih problema. Kako samo mocno i ozbiljno izgledamo u poslijednjih mjesec dana, pogotovo kad su u pitanju zatvaranja tekmi. :D

Bratski klub igrom dosta podsjeca na BVB, presing im ja na izuzetno visokom nivou. Sreca po nas pa imamo klasne igrace u ofanzivnom dijelu. Treca pobjeda zaredom u BuLi, masina se lagano zahuktava. U utorak kontra Fortune, gdje mozemo ocekivati ubjedljiviju pobjedu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 24 nov 2012, 18:47

Nažalost nisam gledao utakmicu ...znalo se da će biti teško u Mainzu, uvijek je. Super sam sretan što smo uzeli sva 3 boda, još pogotovo kako vidim da smo gubili 0-1. Šta reći za Lewandowskog - vidim da mu je bundesliga.de pripisao prvi gol, iako negdje stoji da ga je Reus zabio, ako je to službeno onda mu je to ČETVRTI DOPPELPACK u SERIJI. Svaka čast. Izuzetno važan igrač u našem sistemu, kako bi bilo dobro da produži ugovor :!:
Valjda se Gűndogan nije teže ozljedio, ne sada pred važnu završnicu prvog dijela prvenstva :( ; nadam se da je samo natukao članak. Protiv Düdo-a možemo bez njega, al protiv Bayerna teško, teško.

Ništa čeka se izvještaj na ARDu.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 24 nov 2012, 20:16

Prle je napisao/la:Nažalost nisam gledao utakmicu ...znalo se da će biti teško u Mainzu, uvijek je. Super sam sretan što smo uzeli sva 3 boda, još pogotovo kako vidim da smo gubili 0-1. Šta reći za Lewandowskog - vidim da mu je bundesliga.de pripisao prvi gol, iako negdje stoji da ga je Reus zabio, ako je to službeno onda mu je to ČETVRTI DOPPELPACK u SERIJI. Svaka čast. Izuzetno važan igrač u našem sistemu, kako bi bilo dobro da produži ugovor :!:
Valjda se Gűndogan nije teže ozljedio, ne sada pred važnu završnicu prvog dijela prvenstva :( ; nadam se da je samo natukao članak. Protiv Düdo-a možemo bez njega, al protiv Bayerna teško, teško.

Ništa čeka se izvještaj na ARDu.
I onda će opet neki pametnjakovići prodavati maglu kako je Lewa loš. :lol:

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 nov 2012, 21:08

Iako ste nam jedini konkurent za titulu hvala na pobjedi protiv Mainza. Razlog? naravno-kladionica :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 nov 2012, 22:53

[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 nov 2012, 10:56

Ljudi vidim da imaju dvije strane,oni koji gotive Lewu,mislim njegovo zalaganje i igru i oni koji ne!
Svi smo ga znali kuditi prije,dok je Lucas bio jos tu i bio u formi,pa ovaj dobijao malu minutazu,pa onda i kasnije kad je tek usao u prvih 11...Sto jest jest i bio je krampa,fulao nemoguce,nije znao s loptom,nije trcao i zalagao se kao sada...
Sad je situacija neuporedivo drugacija!Momak skoro svaku tekmu zabije,navlaci po 3 igraca na sebe,trci,vraca se po loptu,ustopa je u sesnestercu izmedju 3 igraca(gdje je nebi ustopao vjerovatno nijedan napadac,mozda 2-3 u vrh glave i to radi FASCINANTNO),popravio je realizaciju dosta(i sad fuli zicer ali ko ga ne fuli)...Sve u svemu,po mom misljenu Lewa je jedan od kljucnih igraca za nas tim,kako bi se neko drugi uklopio ne znam ali vjerovatno bi svakom trebalo dosta vremena da se privikne na ovaj sistem(kakav god igrac bio),tako da bolja solucija da on produzi nego traziti zamjenu pa moliti Boga da se sto prije uklopi!
Iskreno,prije nekih godinu ili vise nisam mislio da cu ikad ovo napisati o njemu ali...LEWA JE BIO KRAMPA,A SAD JE NAPADAC ZA RESPECT,malo ih je koji su tako kompletni(trcanje,gradjenje,zna sa loptom...),da jos malo popravi zavrsnicu bilo bi super,ali svakako je jedan od najjacih na svojoj poziciji! ;)
To je moje misljenje,naravno neko ce se sloziti neko ne! 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 nov 2012, 11:31

slika :mrgreen:

Ocjene za jucerasnju pobjedu u Mainzu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 nov 2012, 12:13

Semir bvb je napisao/la:[youtube][/youtube]

Lewandowski dao gol, a Reus i Gotze se grle :mrgreen:

I protiv Ajaxa u srijedu kad je Lewa dao gol, svak je svakoga vise grlio nego sto su grlili strijelca gola - Lewu. Da ne znaju igraci nesto vise nego mi?

Ako ja dobro kontam govor tijela i ponasanje nasih igraca, na kraju sezone cemo traziti novog napadaca!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 25 nov 2012, 12:21

Lewa kud kod da ode nigdje mu neće biti kao u BVBu, prema tome bolje mu je da se smiri.
YNWA!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 nov 2012, 12:23

@kralj
Ma druze,Goetze i Reus se grle ko god da ga zalila,cak i kad niko ne pogodi,uvijek su zajedno i grle se,nebitno jel trening,tekma... :lol:
Mada da iskren budem uvijek gledam(ne znam zasto) kad neko pogodi kako se raduje i procjenjujem dali je od srca...Pa i na kraju tekme,kad idu do navijaca gledam ko ide i pozdravlja ih od srca...Znam da se ne moze to tako gledati i primjetiti,ali jace je od mene,valjda je to jedan od elemenata zaludjenosti i ljubavi prema nasem klubu! ;)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 nov 2012, 19:03

HOPLIT je napisao/la:Lewa kud kod da ode nigdje mu neće biti kao u BVBu, prema tome bolje mu je da se smiri.

Haj ti to reci, nekad, sahinu i kagawi, a sada Lewi. Polete visoko, misle da su igracine i propadnu ko zetoni...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 25 nov 2012, 19:29

http://www.hrsport.net/vijesti/451226/n ... -igracima/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 nov 2012, 14:07

Cestitam aktelnim njemackim prvacima za skok na drugu poziciju bundesligaske tabele.
;)
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.