Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Marsal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Marsal » 30 nov 2012, 17:14

AllGunsBlazing je napisao/la:Ne znam, ja to vec godinama govorim kako ne bih volio vidjeti njeg kao b2b igraca. Mislim moze on to, ali ima nevjerovatan ofanzivni potencijal, i ne bih volio da se to unisti stavljanjem na poziciju sa defanzivnim zadacima. Ni pod cijenu Isca, ni mnogo boljih igraca to ne bih volio. A i nekako ekipa sa dva jaca igraca u sredini mi izgleda bolje. Da se mene pita ja bih igrao 4-4-2, sa Jackom na tom SS mjestu, odnosno ono sto je Dennis igrao. A onda Capoue-M'vila u sredini kao Vieira i Silva.
Nije Jackie za support strikera...ali baš nikako po meni nije za tu poziciju. Ako već hoćemo najbolje od njega staviti ga na AMC, a da iza sebe ima dvojicu koji će trčat za njega i pripomagat mu i treba da ima 2 krila koji često ulijecu u 16 metara, mislim da bi to bilo najbolje za njega. Što se mene tiče iza mogu igrati baš Capoue i M'villa, ili recimo kad već maštamo Cabaye, Bender itd...

Ako imaš vremena de malo pogledaj Isca, znam da jutub klipići nisi baš relevantni ali ovaj momak dominira. Kakva igračina, ja sam oduševljen sa njim. 17 miliona funti za njega je, pa ne znam, to se ne smije propustid taman da imamo još 4 ofenzivna vezna.

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
BigBigBang je napisao/la:Sto jes jes, treba nam jedna mesarcina poput Gilberta i Vieire u veznom redu, neko ko ce da pravi protivnicima poparu od metatarzalne kosti. De Jong je bio idealna prilika, ali plata a i City ga vjerovatno nama ne bi prodao.
De Jong je hajvan, mislim da bi nam više nanio štete nego dobrog. Pogledaj druže malo Ettiena Capouea, igra u Toulousu. Strašan potencijal... A iskreno i naš Kokolan je pravo zayeban igrač samo mu treba pruzit PRAVU priliku.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 nov 2012, 17:17

Dobar je Capoue zna ozlijediti igraca i pozdravio bi njegov dolazak u Arsenal.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 nov 2012, 17:28

Vidis kad smo kod toga, Capoue-Coq i ispred njih Jack. Mislim da bi to bila dobra veza. Opet ja ne bih volio vidjeti Coqua kao glavnog defanzivnog veznog, on jest jak tehnicki, ali opet fali nam te fizicke dominacije u igri. A ne bih imao nista protiv Isca, 2 ofanzivna vezna, obojica ce ili bi se naigrali. A to bi nam davalo dodatne opcije, ako je ovaj povrijedjen ili nije u formi ima drugi.
Celik!3,2,2.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 30 nov 2012, 17:36

Ja bih volio vidjet Fellainija i Mvilu, tog Capou-a nisam gledao tako da ne znam nista o njemu, al Mvilin temperament i karakter bi izazvao odredjenu dozu straha, a Fellainija bi mogli koristiti kao i DMF ali i na ostalim pozicijama u slucaju velikog broja povreda.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 30 nov 2012, 18:55

Sve je to odlično što kažete ali evo pišu da su na pragu transferi Zahe i Huntelara uz posudbu Henry-a za zimski prelazni rok. Šta mislite o ovome što je izvjesno da će se dogoditi ?

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 30 nov 2012, 19:01

**** 20 Isca i 40 Goetzea kad bi doveli ako ne dovede pravog DMF-a realno
Vođa zna.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 30 nov 2012, 19:01

Londonarsenal je napisao/la:Sve je to odlično što kažete ali evo pišu da su na pragu transferi Zahe i Huntelara uz posudbu Henry-a za zimski prelazni rok. Šta mislite o ovome što je izvjesno da će se dogoditi ?
Na prošloj stranici smo pričali o tome :)
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

siromah
Kontakt:

Post Postao/la siromah » 30 nov 2012, 19:26

Imamo trenera boli glava
Wenger: Možemo se umiješati u borbu za titulu

Menadžer Arsenala Arsene Wenger je uvjeren da se i njegov tim može umiješati u borbu za titulu prvaka Engleske.

Arsenal je trenutno na sedmoj poziciji Premiershipa, sa velikih 12 bodova zaostatka za prvoplasiranim Manchester Unitedom. No, Wenger je optimist i smatra da se taj minus uveliko može sustići do kraja decembra.

"Trenutno su dva Manchestera u vrhu. Ne briljiraju, ali pobjeđuju i gotovo maksimalno koriste svaku šansu za gol", smatra Wenger, prenosi The Sun.

Francuski stručnjak ističe da njegov tim u narednim utakmicama mora što više koristiti šanse za golove, kako bi pobjeđivali umjesto da remiziraju.

"To bi nam podiglo samopouzdanje i onda bismo u neke susrete ulazili sa manje tereta na leđima", zaključio je Wenger.
:shock: :lol: :lol:

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 30 nov 2012, 19:32

Marsal , Isco vise ne kosta 20 m , obnovljen ugovor sa klauzulom od 40 m.
Cisto informativno.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 01 dec 2012, 01:04

Ne bih dao ni pola od 20, čisto informativno. :)

Capoue, Paulinho, Cabaye, Fellaini i M'Villa, igrači sredine terena koje bih ja rado gledao u dresu Arsenala. Grenier je moj miljenik kad je u pitanju veznjak. Možda i najdraži centralni veznjak izvan Arsenala.

Na krilu bih volio vidjeti Ardu (Turan), drag mi igrač nekako. Adrian Lopez isto moRe. Iskreno, jako bih volio da dodje Valbuena, al' da ne bude neka cifra veća od 12-13 miliona eura. Amalfitana strašno gotivim, al' nije kvalitet za Arsenal. :mrgreen: Dries Mertens je za sve njih tata.

Napadač kad bi mogao Benzema, a inače Lewandowski, Gameiro, Gignac, Remy, drag mi je i Doyle, al' mislim da ni on nije baš dorast'o Arsenalu.

Naravno preduslov za sve to je da se prvo dovedu Zaha i ako može Shaw.
////
@Verminatoru nekad i uvidim, a nekad i mediji malo potaknu, ja istražim i ako mi se svidi igrač, onda aminam :mrgreen: . Volim skautirati, ta navijam za Arsenal jbo ga ti ( :mrgreen: ), a i iskreno mogao bih kao skaut raditi, davno sam predlag'o Willemsa i Strootmana Unitedu, Mahera Liverpoolu 8-) , Corchiu bih uzeo za nas, a zadnje vrijeme čitam kako ga Milan želi. I Greniera legendu. On ima predispozicije postati buduća zvijezda. 8-)

Ove sezone malo šta stignem gledati. Inače volim gledati francusku i holandsku ligu. Meni je francuska liga zanimljivija od engleske i španske, samo me jbe da ništa ne razumim ( :lol: ). A niže engleske lige budu često na TV-u, nekad sam preko TV-a gled'o i Ukrajince, dok danas slabo. HNL takodje prest'o ima dvije godine. Ruse katkad i pogledam, Kokorin kažu sledeći Arshavin. :mrgreen: Gledao sam ga zadnju utakmicu, jako dobar igrač, al' Rusima treba zabranit ulaz na Emirate. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 01 dec 2012, 01:14

vala ako su Arshavin i Kokorin u necemu isti, onda su obojica podjednako ruzni :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Emir77
Kontakt:

Post Postao/la Emir77 » 01 dec 2012, 03:14

slika
:lol:

http://www.101greatgoals.com/blog/pictu ... -ferguson/" onclick="window.open(this.href);return false;

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 01 dec 2012, 09:26

Danas sa Swansima. Ne sumnjam da smo kvalitetnija ekipa od njih, ali samo su poziciju ispod nas, tako da, danas pobjeda mora doći. I izjave igrača i Wengera su dosta optimistične, dobro, od Vođe smo na to i navikli, ali valjda malo dolaze sebi.
Arsenal: Sagna (foot), Fabianski (ankle), Santos (abdominal), Koscielny (thigh), Diaby (thigh)
Znači danas možemo očekivati ovakvu odbranu:
Jenki-Mert-Verm-Gibbo
Mislim da onda, bar što se tiče defanzive, ne bi trebalo bit' problema. Bac je griješio u prošloj tekmi, pa i da nije povrijeđen ja bih stavio Jenkija.

Giroud daje gol. :)

@Arnele, svaka tebi čast brate, dobar si mi pravo. Nasljednik Bore Primorca. :mrgreen:

Što se tiče ovih imena, za neke sam čuo, za neke nisam, jbg, nisu svi ko ti iskusni :)
Corchia je desni bek, ako se ne varam, uglavnom, momak je boli glava. Al' sad ne moze kod nas. Jbg imamo Jenkija, Baca, i ako ćemo forsirati Engleze u narednim godinama, onda nek ide negdje drugo.

Greniera nisam gledao, k'o češće pratim onu Jelen Ligu Srbije nego francuze. :mrgreen:
Ne volim ih nešto, draži su mi i talijani i švabe od njih.

Mada, nemam ni sredstava, posto sam kuci kratak sa sportskim kanalima, jedna Arena (zato gledam JSL, nemam ništa kvalitetnije), i dva ES. I nas jedva gledam, fatam neke streamove..

I danas ću, valja mi.
Victoria Concordia Crescit

— Tony Adams.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 01 dec 2012, 10:12

Zašto dovoditi Capaoua za nekih 15 miliona eura kada možete dovesti Moussa Sissoka džabe na ljeto iz iste ekipe? Čak šta više Sissoko je mlađi za nekoliko mjeseci i prije dolaska Zebine u klub bio je kapiten kluba. Ne trebam uopće napominjati da je Sissoko bolji igrač.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 01 dec 2012, 11:10

Taman da danas na teren istrči i Barca i Real zajedno a ovamo Arsenal, jednostavno moraju pobijedit.
Dosta je bilo sranja mamu im.

A što se tiče pojačanja po kojekakvim stranicama i po fb stranicama svi bruje o krilu i napadaču, niko ni da spomene DMF-a :(

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... senal.html" onclick="window.open(this.href);return false;
20 m i 100 k sedmično :O :O :O :O brine me što The sun nisu toliko levatske novine.
A oko walcotta se natežu :mrgreen: o Bože, pa ovde neko stvarno hoće da uništi tim :lol:
Vođa zna.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 01 dec 2012, 12:24

Ako Wallcot ode, a ne nadju mu pristojnu zamjenu tesko nama, Chamberlain jeste dobar i jedan je od najvecih talenata na svijetu, al on je jos mlad i ne moze doprinjeti igri kao Theo, tako da eventualnim odlaskom Thea treba traziti zamjenu, il Cazorlu slat na krilo, sa Artetom igrati ofanzivnije, a Koklera na DMF.
— Tony Adams.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 01 dec 2012, 12:26

Evo gledam situaciju oko Pjanica, ne bi bilo lose da ga dovedemo, uglavnom bio bi bolji nego Ramsey.
— Tony Adams.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 01 dec 2012, 12:27

Arnelinho dobro ti te talente snimas samo mi nije jasno kako nisi zapazio Yayu Bananu, strasan potencijal?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 01 dec 2012, 12:49

Možda zato što se zove Banana :mrgreen: ..
Nema Arnelinho je pravi skaut, svaka čast.. Možda i za Porto radi a da mi ne znamo :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 01 dec 2012, 13:31

Nek nam je sretan 126. rodjendan
COYG !

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.