Manchester City FC
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- EdenHazard
- Kontakt:
Re: Manchester City FC
ne diraj lava dok spava 
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Svaka čast,genijalno si ovo napisao.Hypnose je napisao/la: To sto mi je drag Mancini i msm da je vrhunski trener i najbolji u Engleskoj je jedna mocna konstatacija a u prilog mi idu i rezultati koje gigant ostvaruje.... Ja sam nakon utakmice sa Ajaxom napisao da ce Mancini genijalno odigrati tj. ispasti iz takmicenja kojeg ne moze osvojiti i fokusirati se na EPL koju ce ponovno osvojiti jer stara ohrdina ne bi trebala imati vise srece i vjetra u ledja..... Koji genijalac..... naravno da nece igrati LE.... Pa evo ako Juve veceras nekim cudom izgubi, ja bi volio da ne ide u LE jer je to smijesno takmicenje.....
Samo slijepci, totalne neznalice i Dzekoljupci ne vide u Manciniu vrhunskog trenera.....
To sto mu seici daju novac da trosi pokazuje da mu vjeruju i da zna raditi sa njima... Mozda nekad malo fula al' jbg desi se svakom.... Da li su i Hughesu pa je vidjeno kako je zavrseno.... Znaci mogu dati novac, al' mogu dati i nogu, al' nesto ne vidim da je daju Manciniu iako ovdje mnogi to ocekuju da vide ublehasa Guardiolu na klupi, koji ne moze trenirati ni vehabije iz Gornje Maoce i za to ti treba znanje i duga brada a ovaj je nema.....
Stara ohrdina i lopuza zajedno sa njegovim FA Unitedom ce da dobije po guzi.ci( pa i prezime Ferguzon to pokazuje, da dobija po otpozadi), onako kako mu je cika Mancini vec jednom pokazao.....
I na kraju ce te opet da slavite veliku genijalnost i znanje majstora Mancinia....Koja klasa....
Baš sve ono što i ja hoću da kažem,ali nisam znao da se izrazim.
I Hughes je imao pare pa nije uspijevao.Ovaj čovjek je prvo osvojio FA cup pa EPL i sad će opet EPL.
Sve je to odraz kvalitete jednog velikog menadžera.
Svakako da se u Ligi Prvaka ne može vaditi na neiskustvo ekipe ili tako nešto,ali Mancini ni sa Interom nije ništa uspijevao u Ligi Prvaka,a redovno je osvajao prvenstva.
Samo lud čovjek,a šeik nije lud,bi smijenio menadžera koji je donio titulu ekipi nakon 44 godine.
Lud čovjek i Džekoljupci.
You'll never walk alone.
Ovo je mozda prilika da otpuste ovog sarlatana Mancinija. Toliko dobrih trenera, koji bi sa ovim timom napravili dar-mar, a oni gube redom, muce se u EPL gdje imaju srece sto konkurencija nije pretjerano jaka ,pa su jos uvijek u samom vrhu ,tu osim Uniteda nema ozbiljnog konkurenta za titulu . U konkurenciji sa Ajaksom nisu izborili ni LE... Jedina im je prednost, sad ce se moci iskljucivo fokusirati na EPL . Toliko para su ulozili (mislim oko 250 miliona u zadnje dvije sezone) a nista u Evropi nisu napravili . Tu mislim i na onaj period kada su igrali EL, price kako nisu ozbiljno shvatali to takmicenje ne pije vode ,jer dobro se sjecam kako plakali kada su ispadali od Dynama . Sinoc su dobro prosli ,Borussia se poigravala s njima .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Već sam nakon 10. posta posumnjao u njega.SamoZeljo je napisao/la:
Lik je BAS bolesnik. Ovdje pored Administratora i Moderatora treba zaposliti i psihijatra. Ozbiljno mislim.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Problem je sto City uopste nema toliko jaku ekipu koliko vi pisete o tome.
Pa tu ima vise panjeva nego WC igraca.
Hart, Kompany, Yaya, Silva, Aguero i donekle Dzeko.
To su WC igraci, ostalo je prosjek .. manje-vise.
Daleko su oni od Reala, Barcelone, Juventusa, Bayerna i BvB-a.
Jos kad neki pocnu pisati kako imaju jacu klupu od pojedinih klubova, a u prvim timu im igra 5-6 levata
Jos kad neki pocnu pisati kako imaju jacu klupu od pojedinih klubova, a u prvim timu im igra 5-6 levata
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
kompany je obicna prevara od igraca.Taj drvosjeca ne moze cuvati Adilovica a kamoli nekog WC igraca.To sto u Engleskoj bude izabran u idealnih 11 moze samo i samo tamo.Obicno drvo koje ne zna napraviti offsajd trap.
Nastasic je za njega Space Shuttle.Kompet odbrana im je smijurija.
Wc igrac u Cityu su Silva, Toure I Hart, ostalo su olupine i botovi.
Nastasic je za njega Space Shuttle.Kompet odbrana im je smijurija.
Wc igrac u Cityu su Silva, Toure I Hart, ostalo su olupine i botovi.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Kompany je dobar ali previse trom.
Ipak je najbolji Cityev igrac u odbrani.
Ali govoriti kako City ima ekstra tim i prejaku klupu je smijesno.
Sve je to preplaceno ..
Ipak je najbolji Cityev igrac u odbrani.
Ali govoriti kako City ima ekstra tim i prejaku klupu je smijesno.
Sve je to preplaceno ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Smjesna je to ekipa sa jos smjesnijim trenerom...
Sinoc ih je omladinski tim Dortmunda nasamarao...
Ko je gledao , mogao je primjetiti da City uopste nema sistem igre.Igra se svodi na Tourea i Silvu , medjutim posto je jedan bio suspendovan a drugi povrijedzen , City je djelovao poput Stokea.Ekipa koja ne moze dupli pass iskombinovati.
Sinoc ih je omladinski tim Dortmunda nasamarao...
Ko je gledao , mogao je primjetiti da City uopste nema sistem igre.Igra se svodi na Tourea i Silvu , medjutim posto je jedan bio suspendovan a drugi povrijedzen , City je djelovao poput Stokea.Ekipa koja ne moze dupli pass iskombinovati.
da, city ima ekstra tim. nemojte miješati roster tima i lošu igru tog tima. smiješni su kao kolektiv i u tome je problem. igrački, svi su oni manje-više dokazani, ali pretežno i precijenjeni. nekoliko njih je kupljeno "napamet" i na kraju krajeva, nekoliko njih prvenstveno nije trebalo ni doći u city (po meni su to trenutno barry, milner, balo, sinclair, garcia, maicon...)
za te pare se moglo kupiti ili više solidnih igrača koji ne bi dizali noseve kad ne igraju, ili nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, koji bi pokrpali mjesta koju su labilna. recimo, za mene bi trebale biti prioritetne dvije pozicije - pozicija zadnjeg veznog kad je toure ofanzivan (zar toure ne bi bio daleko kvalitetniji prema naprijed kad ne bi stalno morao gledat iza svojih leđa ne bi li spriječio neku kontru i slično?), pozicija čvrstog beka koji će da jede protivnička krila i grize ko lav (trenutno nijedan bek nije BEK u pravom smislu te riječi; zabaleta u ovakvoj ekipi može bit samo back-up igrač, kao što je adriano u barsi... kolarov jedva da zna igrat odbranu, to je bek ofanzivnih sklonosti... nastasić nije bek i slabo se snalazi na strani... maicon je smijurija, tog čovjeka treba otjerat već na kraju sezone... možda sam nekog beka zaboravio.)
aguero je dokazan igrač, silva sjajan veznjak, toure nevjerovatan all-arounder koji može igrat od štopera pa do napadača, nasri i tevez su odlični igrači, na stranu to što su kreteni. džeko je dobar napadač sve dok se radi za njega, sve dok nije second striker, sve dok nema obavezu da šprinta oko aut linija ne bi li ukrao koju loptu i asistirao agueru. to treba da bude obrnuto.
kako god, jedva čekam da mancini ode, nebitno mi je ko će preuzet ekipu, samo da vidimo kako će funkcionisat ova grupa zvijezda i koliko će tada pojedinačni ego dolazit do izražaja.
za te pare se moglo kupiti ili više solidnih igrača koji ne bi dizali noseve kad ne igraju, ili nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, koji bi pokrpali mjesta koju su labilna. recimo, za mene bi trebale biti prioritetne dvije pozicije - pozicija zadnjeg veznog kad je toure ofanzivan (zar toure ne bi bio daleko kvalitetniji prema naprijed kad ne bi stalno morao gledat iza svojih leđa ne bi li spriječio neku kontru i slično?), pozicija čvrstog beka koji će da jede protivnička krila i grize ko lav (trenutno nijedan bek nije BEK u pravom smislu te riječi; zabaleta u ovakvoj ekipi može bit samo back-up igrač, kao što je adriano u barsi... kolarov jedva da zna igrat odbranu, to je bek ofanzivnih sklonosti... nastasić nije bek i slabo se snalazi na strani... maicon je smijurija, tog čovjeka treba otjerat već na kraju sezone... možda sam nekog beka zaboravio.)
aguero je dokazan igrač, silva sjajan veznjak, toure nevjerovatan all-arounder koji može igrat od štopera pa do napadača, nasri i tevez su odlični igrači, na stranu to što su kreteni. džeko je dobar napadač sve dok se radi za njega, sve dok nije second striker, sve dok nema obavezu da šprinta oko aut linija ne bi li ukrao koju loptu i asistirao agueru. to treba da bude obrnuto.
kako god, jedva čekam da mancini ode, nebitno mi je ko će preuzet ekipu, samo da vidimo kako će funkcionisat ova grupa zvijezda i koliko će tada pojedinačni ego dolazit do izražaja.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Prvo, mislim da smo x puta (čak i ti) vodili priču o ovome, al' eto nije zgoreg ponoviti. Mada, ne bih ja tu navodio uopće Džeku, jer treba biti iskren i reći da nije igrač svjetske klase. Prije bih tu našao mjesto za Teveza koji je svakako bolji igrač od našeg dijamanta. Eh, ne volim poređenja ponaosob i smatram da su takva bespotrebna i važe isključivo na papiru, al' uzećemo i ostale engleske (pa i evropske) timove i pokušati objektivno izvući te igrače svjetske klase, pa da vidimo ima li City jaku ekipu ili ne.M4kaveli je napisao/la:Problem je sto City uopste nema toliko jaku ekipu koliko vi pisete o tome.
Manchester United:
Rooney, RvP, Evra, (zdravi) Vidić
Chelsea:
Cech, Terry, Mata, Hazard, Cole, Luiz i stari Torres. Lampard je poput Scholesa i Giggsa - dakle, prošlo vrijeme. Znamo (ne igram se vidovite Džemile) da Torres neće nikad biti onaj stari, tako da bih najradije i njega sklonio s ove liste, al' eto red je da ne uvrijedim špance koji konstantno bacaju koske na ovaj podforum.
Dortmund:
Hummels, Gotze, Reus, Lewandowski, Subotić i recimo Piszczek.
Juventus:
Buffon, Chiellini, Vidal, Marchisio, Pirlo
Real, Barcelona i Bayern su izuzeti sa spiska, čisto da se zna.
Eh, zamisli sad porediti klupu Cityja i Dortmunda. Porediti dokazane igrače poput Balotellija i Edina s jedne, te Shiebera i Perišića s druge strane.
Znam da ti imaš averziju prema svemu što dolazi iz Engleske. Al', trebaš realno sagledati stvari. City nije toliko jak koliko to papir pokazuje. A krivca zbog toga ne treba tražiti u etiketiranju igrača kao panjeva, već u Mancinijevoj nemoći da od odličnog igračkog kadra napravi ekipu koja će prezimiti u Ligi Prvaka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Dzeko i nije neka klasa al nije ni Tevez vise.
Nekad bio ..
Balotelli je toliko precijenjen igrac da to nije normalno.
On je jos uvijek samo talenat.
Da se ne lazemo.
Pogledajte malo City-ev roster i sve ce vam biti jasno.
Smijem se kladit da bi ja sa onolikim parama sastavio 3 puta bolji tim.
Joe Hart - WC igrac
Gael Clichy - prosjek
Aleksandar Kolarov - prosjek
Vincent Kompany - nesto izmedju WC-a i vrlodobrog igraca ..
Joleon Lescott - prosjek
Micah Richards - prosjek
Kolo toure - prop'o ko kauc
Pablo Zabaleta - solidan
Maicon - prop'o
Matija Nastasic - odakle ovog izvuce ?
Wayne Bridge - nikad cuo ..
Gareth Barry - klasicni engleski panj
James Milner - isto k'o i Barry
Samir Nasri - cisti prosjek
Abdul Razak - nikad cuo
David Silva - WC .. najbolji igrac Citya
Yaya Toure - WC
Jack Rodwell - samo jos jedan engleski talenat
Scott Sinclair - flop
Javi Garcia - solidan
Sergio Aguero - WC
Mario Balotelli - debelo precijenjen .. nije ni blizu neke klase
Edin Dzeko - solidan .. kao igrac 16-terca je vrlo dobar
John Guidetti - nikad cuo
Alex-Tchuimeni-Nimely - nikad cuo
Carlos Tevez - isp'o iz forme prije 5 godina
Dakle nema tu nekih igraca.
A najveci problem je sto su kao tim 0 pa i oni koji znaju igrat se uklope u to sivilo.
Nekad bio ..
Balotelli je toliko precijenjen igrac da to nije normalno.
On je jos uvijek samo talenat.
Da se ne lazemo.
Pogledajte malo City-ev roster i sve ce vam biti jasno.
Smijem se kladit da bi ja sa onolikim parama sastavio 3 puta bolji tim.
Joe Hart - WC igrac
Gael Clichy - prosjek
Aleksandar Kolarov - prosjek
Vincent Kompany - nesto izmedju WC-a i vrlodobrog igraca ..
Joleon Lescott - prosjek
Micah Richards - prosjek
Kolo toure - prop'o ko kauc
Pablo Zabaleta - solidan
Maicon - prop'o
Matija Nastasic - odakle ovog izvuce ?
Wayne Bridge - nikad cuo ..
Gareth Barry - klasicni engleski panj
James Milner - isto k'o i Barry
Samir Nasri - cisti prosjek
Abdul Razak - nikad cuo
David Silva - WC .. najbolji igrac Citya
Yaya Toure - WC
Jack Rodwell - samo jos jedan engleski talenat
Scott Sinclair - flop
Javi Garcia - solidan
Sergio Aguero - WC
Mario Balotelli - debelo precijenjen .. nije ni blizu neke klase
Edin Dzeko - solidan .. kao igrac 16-terca je vrlo dobar
John Guidetti - nikad cuo
Alex-Tchuimeni-Nimely - nikad cuo
Carlos Tevez - isp'o iz forme prije 5 godina
Dakle nema tu nekih igraca.
A najveci problem je sto su kao tim 0 pa i oni koji znaju igrat se uklope u to sivilo.
Nemoj se uvrijediti,ali vidi se da blage u fudbalu nemaš. Čuj Tevez propao prije 5 godina.
Onda nikad nisi čuo za Bridgea.
Hajd dobro eto razumijem za Guidettija,pošto nedavno se čulo za njega. Nastasić odigra strašnu sezonu u Fiorentini i onda pita odakle izvuče ovog. Počni pratit yebeni fudbal.
Onda nikad nisi čuo za Bridgea.
Vjerovatno je mislio u prenesenom znacenju.Cuo je ali taj covjek je oronuo.Vecina ovih igraca su potrosna roba i placenici.Momak je definitivno u pravu.City uopste nema extra kvalitetnu ekipu, sem Silve , Tourea i Harta ja ne vidim igraca Svjetske klase.Mnogo limitiranih i narcisoidnih gadova.Aguerro i Javi Garcia su jedini koji mogu postati bolji no sto su , ostalim ne vidim nacin i mogucnost.braco je napisao/la:Nemoj se uvrijediti,ali vidi se da blage u fudbalu nemaš. Čuj Tevez propao prije 5 godina.![]()
Onda nikad nisi čuo za Bridgea.Hajd dobro eto razumijem za Guidettija,pošto nedavno se čulo za njega. Nastasić odigra strašnu sezonu u Fiorentini i onda pita odakle izvuče ovog. Počni pratit yebeni fudbal.
Sigurno. Tevez prije 5 godina imao 23 godine i naravno što je bio u "lošoj" formi uspio je da ostvari transfere u United i City i zabije 30 golova u sezoni. City ima jako dobru ekipu,haj daj Fergusonu ovu ekipu,pa ja mislim da bi pojeo sviju,što znači da je do trenera.
braco je napisao/la:Nemoj se uvrijediti,ali vidi se da blage u fudbalu nemaš. Čuj Tevez propao prije 5 godina.![]()
Onda nikad nisi čuo za Bridgea.Hajd dobro eto razumijem za Guidettija,pošto nedavno se čulo za njega. Nastasić odigra strašnu sezonu u Fiorentini i onda pita odakle izvuče ovog. Počni pratit yebeni fudbal.
Tevez jednostavno vise nije WC igrac.
Nastasic ce mozda i biti odlican stoper ali trenutno nije za City koji pokusava biti rame uz rame sa najjacima.
Cuj odigr'o u Fiorentini odlicnu sezonu i odma je dokazan
Vidi se da ne razumijes neke stvari ..
I opet zabije najviše golova u EPL od svih Cityevih napadača. A ti da pratiš Nastasića ove sezone,vidio bi da igra jako dobro za njegove godine.M4kaveli je napisao/la:braco je napisao/la:Nemoj se uvrijediti,ali vidi se da blage u fudbalu nemaš. Čuj Tevez propao prije 5 godina.![]()
![]()
Tevez jednostavno vise nije WC igrac.
Nastasic ce mozda i biti odlican stoper ali trenutno nije za City koji pokusava biti rame uz rame sa najjacima.
Cuj odigr'o u Fiorentini odlicnu sezonu i odma je dokazan![]()
Vidi se da ne razumijes neke stvari ..
Zabije iz penala.
Nastasic je dobar stoper, ali nedovoljno dobar za ekipu koju City pokusava napraviti.
Mozda ce za par godina biti, ali trenutno nije.
Pa mogao je dovesti skoro bilo kojeg stopera na svijetu i on odabere Nastasica
Nastasic je dobar stoper, ali nedovoljno dobar za ekipu koju City pokusava napraviti.
City nema igru. To je najvažnije u cijeloj priči.
Istina, ima tu poprilično dosta igrača koji imaju samo ime, ali bez obzira na to City bi morao biti daleko bolji. Imaju najbolji tim u Engleskoj (gledajući individualnu kvalitetu), pa se opet muče. Mislim da nisu odigrali 2 - 3 utakmice ove sezone, a da su u njima dominirali i pokazali pravu igru.
Ja čvrsto vjerujem da je do Mancinia. Da City ima boljeg trenera, imali bi i bolje rezultate i igru.
Istina, ima tu poprilično dosta igrača koji imaju samo ime, ali bez obzira na to City bi morao biti daleko bolji. Imaju najbolji tim u Engleskoj (gledajući individualnu kvalitetu), pa se opet muče. Mislim da nisu odigrali 2 - 3 utakmice ove sezone, a da su u njima dominirali i pokazali pravu igru.
Ja čvrsto vjerujem da je do Mancinia. Da City ima boljeg trenera, imali bi i bolje rezultate i igru.
FK Pjetlovi
Vjerovatno su se čuvali finansijskog fair playa,jer npr. da se htjeli dovesti boljeg štopera morali su puno više iskeširati. Vidio si i sam da su dosta manje trošili nego prethodnih sezona,ja mislim da su najviše dali oko 20 mil. eura za Garciu i to je to. Ja mislim da mu je i šeik postavio neku granicu trošenja para.M4kaveli je napisao/la:Zabije iz penala.
Bice da je do toga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.