slobodatuzla je napisao/la:sloboda je napisao/la:Sto celik ne uradi tako ti jedini pametan znas li da je celik imao drugu ekipu i na taj fazon se trebalo nesto uraditi i ne uradi se ljudi duzni do grla.Jebote ti ko da si zamjenik gracica
hahhaha pa jesil ti normalan ? eto jesil ?
Celik to nije uradio jer nije imo nikakvog premijer ligasa koji bi preselio u zenicu i utopio se u Celik a mi imamo upravo to !
isto tako je Sloboda htjela sa Studentom da se spoji al Student nije pristo jer su iz Slobode htjeli da sve Slobodino ostane i uprava i ime i sve , govorim za Kosarku ...!
nisi upucen u desavanja kluba i organizaciju nego samo sere.s po ovim forumima i mislis da znas nesto

nista licno samo je logicno da se Olimpic nece spojit s klubom od kojeg ce dobit 7 miliona duga

Vidim da se spominje Celik pa da vam malo razjasnim oko toga. Celik 1945 je bila druga ekipa Celika, koja je bila osnovana iz istog razloga kao i ta Sloboda 1919 (koliko sam ovdje vidio, ona postoji) tj. obavljanje transakcija, jer su pravi Celikovi racuni blokirani radi duga. Dakle njegovo osnivanje nije bio cilj nekog fuzionisanja, nit je bilo pitanje da li ce se Celik fuzionisati sa bilo kim.
Kada govorite o tome da Celiku nije bilo nudjeno da se fuzionise sa Olimpicom, Sirokim itd..istina je, nije. Ali je isto tako istina da je Gracic trebao da dodje u Celik jos prije nego je preuzeo Olimpik, dakle odmah po napustanju Sarajeva. Obecavao je kule i gradove, a ja sam licno bio na stadionu kad je dolazio na razgovore. Uglavnom oko cega konkretno su razgovori propali nisam siguran, ali znam da je dosta ljudi bilo skepticno oko njegovih obecanja, a "sitna" raja mu je zamjerila sto je on pitar. Kolika je to greska bila ili nije, to cemo tek moci vidjeti za par godina, ukoliko uspije napravit od Slobode klub koji ce izlaziti svake godine u Evropu, onda zasigurno jeste nasa greska.
Sto se tice dugovanja klubova prema drzavi, ona ce sva biti oprostena i to je 100%. Ostat ce dugovanja prema privatnim firmama, igracima i uposlenim, tako da 90% dugova koje klubovi imaju slobodno otpisite. Siguran sam da i odgovorni ljudi u TZ i Slobodi to znaju, ali pretpostavljam da vam prodaju tu pricu (kako bi klub prestao postojati radi toga za koju godinu) da biste lakse presli preko ovog fuzionisanja. Nije valjda da mislite da u drugim gradovima niko ne vodi brigu oko tih dugovanja i navodne nemogucnosti igranja u prvoj ligi za 2 godine?
Nemam obicaj da pisem po tudjim temama, ali kad sam vec tu da dam i svoje misljenje u vezi fuzije dva kluba. Iako sam licno protiv svih ovakvih fuzija (tj fuzija gdje jedni daju novac a drugi sve sto se novcem ne moze kupit), u ovom slucaju podrzavam samo iz jednog razloga, a to je sto se Sloboda dugo ne bi iskobeljala iz Federalne lige. Imam osjecaj da biste se dole zadrzali duze od Veleza, a da bi pri tome sve manje i manje ljudi marilo za Slobodu, kao da vam se nazirao kraj. Sada je klub ponovo zivnuo, ponovo svi ljudi u TZ, a i sire pricaju o Slobodi i ponovo ce na punom Tusnju da bude prava fudbalska atmosfera. Mozda to nece biti ona prava Sloboda, originalna, za koju su igrali Mulahasanovic, Hukic, Hadzic, Meskovic, Secerbegovic itd ( pocevsi od prve i jasne cinjenice da jedan klub u istoj sezoni ne moze igrati dva razlicita nivoa takmicenja, da ce preko noci biti u plusu a da niko nije platio dugove od 7miliona itd itd), ali ce ipak, nadam se, biti klub kakav Tuzla i Tuzlaci zasluzuju.