FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Burberry46
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Burberry46 » 06 dec 2012, 14:40

TaRgEt_ je napisao/la:
Burberry46 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Husejnovic u Slobodi. Postoji informacija, al' prihvatite sa rezervom. :mrgreen:
Sto vam bezveze lozi! Ubjedljivo najveca glupost do sada :lol: :lol:
Brate jesi se posvadjao sa gramatikom ? Ako nas lozi, onda je sto nas bezveze lozi, a ne Sto vam bezveze lozi! Logika valjda neka 8-)
Greska u kucanju :D znas sta sam mislio reci ;) pozdrav
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 dec 2012, 15:27

Juniori BiH u Podgorici savladali juniore CG rezultatom 1:0..Strijelac Renato Gojkovic :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 06 dec 2012, 15:32

harry_90 je napisao/la:Juniori BiH u Podgorici savladali juniore CG rezultatom 1:0..Strijelac Renato Gojkovic :D
na sportsport pise Sadikovic :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2012, 15:35

Cisco je napisao/la:
Crni gavran je napisao/la:Tako je SalcCityAttack, strah ih je velike Slobode, ona je na pomolu. Sto se tice kvaliteta ekipe Olimpica, to je jedna od najboljih timova igracki u PL. Medjutim to sto su igrali u Sarajevu, to je za njih bio hendikep, jer je iluzorno očekivati da se mogu istaci pored Zelje i Sarajeva.

U Tuzli ce dobiti sto su u Sarajevu mogli samo sanjati - ogromnu podrsku navijaca, sto ce uz evidentan kvalitetan igracki kadar cinice ekipu koja ce biti sasvim ravnopravna Zelji i Sarajevu, a smatram da su jaci od Sirokog Brijega, Zrinjskog i Borca.

Tu nisam jos racunao igrace Slobode sadasnje, ima i tu jako dobrih igraca.

Uglavnom neka vam je sa srecom ;)
Velike Slobode !? da je bog do tako, sto Nijaz ne napravi onda za svojih 6.godina to sa Olimpicom !? slazem se da ce Sloboda Olimpic ili kako ce se vec zvati imati neke stvari koje u Sarajevu nisu imali, medjutim iluziorno i podjednako smiješno je očekivati da odmah dodju rezultti i uspjesi, mislim čak da ce se ova sva euforija u Tuzli i veliki zahtjevi navijača odbiti od glavu kao bumerang i Nijazu i klubu, pitanje je isto sa kojim igrackim kadrom ce Olimpic Sloboda uci u nastavak sezone jer nekolicina igraca trazi ili raskid ugovora ili ispisnice, ako je istina ovo za Deling to bi bila prava stvar, pa jbt u 2011.g imali su prihod preko 80.miliona nek jedan miliončić daju Slobodi Olimpicu samo i eto narodnog veselja :)
Moze jedno pitanje?
Sta mislis kakva ce to biti Sloboda Olimpic? Dajes li nam nade za titulu ili bar da izborimo Evropu?
Hoce li zeljo biti jaci od Slobode za godinu dana? Hoces li gledati Slobodu na grabavici i ako dobijemo priznati ljudsi poraz?
Al' iskreno!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 dec 2012, 15:39

MakeTZ je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Juniori BiH u Podgorici savladali juniore CG rezultatom 1:0..Strijelac Renato Gojkovic :D
na sportsport pise Sadikovic :D
Na stranici reprezentacije pise da je Gojkovic strijelac :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 06 dec 2012, 15:41

Jedna od jacih generacija :
slika

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 06 dec 2012, 15:59

citam ovih par stranica al nisam vidio kakav ce grb biti slobodin nakon fuzije , jel isti ili sta ?? mozda ste vec pisali ?

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 06 dec 2012, 16:06

Moze jedno pitanje?
Sta mislis kakva ce to biti Sloboda Olimpic? Dajes li nam nade za titulu ili bar da izborimo Evropu?
Hoce li zeljo biti jaci od Slobode za godinu dana? Hoces li gledati Slobodu na grabavici i ako dobijemo priznati ljudsi poraz?
Al' iskreno!
Mislim da ce biti na nivou kao sadasnji Olimpic, za titulu je smiješno bilo sta govoriti pored Želje, Sarajeva, Širokog i Borca, realno 3.-5. mjesto na tabeli i eventualno izlazak u Evropu bi po meni bio vrhunac ali i od toga smo daleko daleko daleko ...., ja sa Željom imam veze koliko i ti tako da ne vidim svrhu dovodjenja u kontekst mene i Želju, nesto si fulio ili pogresno pročitao :lol:
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 dec 2012, 16:09

Burberry46 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Husejnovic u Slobodi. Postoji informacija, al' prihvatite sa rezervom. :mrgreen:
Sto vam bezveze lozi! Ubjedljivo najveca glupost do sada :lol: :lol:
ja sam ovo cuo ali nisam pisao jer kontam odmah ce neko reci pa kako pa ovo ono :)..sta ce biti od ovoga neznam , ali Gracic je rekao da ga zeli vratiti kuci i ponuditi m vjerovatno ono gdje bi mu ponudili i negdje drugo u evropi..jednsotavno covjek je rekao zeli vratiti sve bive igrace Slobode koji su nesto znacili a bili mladi i koji su mahom otisli iz kluba zbog toga jer se nisu mogli zadrzat nije se imalo love

Moze jedno pitanje?
Al' iskreno!

druze ebes titule i evrope mi na to nismo ni navikli .. ali smo sto je najgore navikli da tonemo sve dublje i dublje i to je ono prvo sto trebamo da preskocimo znaci da se klub digne ,a ovo fuzijom izgleda da hoce...HOce li to biti titule evropa u ovom trenutku manje je bitno, ali svakako da godinama koje su pred tom ekipom sigurno da ce se jurisati na najvisi plasman
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ManUtdFan
Kontakt:

Post Postao/la ManUtdFan » 06 dec 2012, 16:11

slobodatuzla je napisao/la:
sloboda je napisao/la:Sto celik ne uradi tako ti jedini pametan znas li da je celik imao drugu ekipu i na taj fazon se trebalo nesto uraditi i ne uradi se ljudi duzni do grla.Jebote ti ko da si zamjenik gracica

hahhaha pa jesil ti normalan ? eto jesil ?
Celik to nije uradio jer nije imo nikakvog premijer ligasa koji bi preselio u zenicu i utopio se u Celik a mi imamo upravo to !
isto tako je Sloboda htjela sa Studentom da se spoji al Student nije pristo jer su iz Slobode htjeli da sve Slobodino ostane i uprava i ime i sve , govorim za Kosarku ...!
nisi upucen u desavanja kluba i organizaciju nego samo sere.s po ovim forumima i mislis da znas nesto :D nista licno samo je logicno da se Olimpic nece spojit s klubom od kojeg ce dobit 7 miliona duga ;)
Vidim da se spominje Celik pa da vam malo razjasnim oko toga. Celik 1945 je bila druga ekipa Celika, koja je bila osnovana iz istog razloga kao i ta Sloboda 1919 (koliko sam ovdje vidio, ona postoji) tj. obavljanje transakcija, jer su pravi Celikovi racuni blokirani radi duga. Dakle njegovo osnivanje nije bio cilj nekog fuzionisanja, nit je bilo pitanje da li ce se Celik fuzionisati sa bilo kim.
Kada govorite o tome da Celiku nije bilo nudjeno da se fuzionise sa Olimpicom, Sirokim itd..istina je, nije. Ali je isto tako istina da je Gracic trebao da dodje u Celik jos prije nego je preuzeo Olimpik, dakle odmah po napustanju Sarajeva. Obecavao je kule i gradove, a ja sam licno bio na stadionu kad je dolazio na razgovore. Uglavnom oko cega konkretno su razgovori propali nisam siguran, ali znam da je dosta ljudi bilo skepticno oko njegovih obecanja, a "sitna" raja mu je zamjerila sto je on pitar. Kolika je to greska bila ili nije, to cemo tek moci vidjeti za par godina, ukoliko uspije napravit od Slobode klub koji ce izlaziti svake godine u Evropu, onda zasigurno jeste nasa greska.
Sto se tice dugovanja klubova prema drzavi, ona ce sva biti oprostena i to je 100%. Ostat ce dugovanja prema privatnim firmama, igracima i uposlenim, tako da 90% dugova koje klubovi imaju slobodno otpisite. Siguran sam da i odgovorni ljudi u TZ i Slobodi to znaju, ali pretpostavljam da vam prodaju tu pricu (kako bi klub prestao postojati radi toga za koju godinu) da biste lakse presli preko ovog fuzionisanja. Nije valjda da mislite da u drugim gradovima niko ne vodi brigu oko tih dugovanja i navodne nemogucnosti igranja u prvoj ligi za 2 godine?
Nemam obicaj da pisem po tudjim temama, ali kad sam vec tu da dam i svoje misljenje u vezi fuzije dva kluba. Iako sam licno protiv svih ovakvih fuzija (tj fuzija gdje jedni daju novac a drugi sve sto se novcem ne moze kupit), u ovom slucaju podrzavam samo iz jednog razloga, a to je sto se Sloboda dugo ne bi iskobeljala iz Federalne lige. Imam osjecaj da biste se dole zadrzali duze od Veleza, a da bi pri tome sve manje i manje ljudi marilo za Slobodu, kao da vam se nazirao kraj. Sada je klub ponovo zivnuo, ponovo svi ljudi u TZ, a i sire pricaju o Slobodi i ponovo ce na punom Tusnju da bude prava fudbalska atmosfera. Mozda to nece biti ona prava Sloboda, originalna, za koju su igrali Mulahasanovic, Hukic, Hadzic, Meskovic, Secerbegovic itd ( pocevsi od prve i jasne cinjenice da jedan klub u istoj sezoni ne moze igrati dva razlicita nivoa takmicenja, da ce preko noci biti u plusu a da niko nije platio dugove od 7miliona itd itd), ali ce ipak, nadam se, biti klub kakav Tuzla i Tuzlaci zasluzuju.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 06 dec 2012, 16:20

Recite da se zajebajete za Guzu? :lol: :lol: :lol: :lol:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2012, 16:26

Cisco je napisao/la:
Moze jedno pitanje?
Al' iskreno!
Mislim da ce biti na nivou kao sadasnji Olimpic, za titulu je smiješno bilo sta govoriti pored Želje, Sarajeva, Širokog i Borca, realno 3.-5. mjesto na tabeli i eventualno izlazak u Evropu bi po meni bio vrhunac ali i od toga smo daleko daleko daleko ...., ja sa Željom imam veze koliko i ti tako da ne vidim svrhu dovodjenja u kontekst mene i Želju, nesto si fulio ili pogresno pročitao :lol:
Zelio bih malo opsirnije i dublje da analiziras. Ovo sto si napisao je povrsno. Znaci imaju pretpostavke i predvidjanja al' nema ono zasto?
Iskreno, reci?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 dec 2012, 16:29

ma Said je neko koga interesuju samo pare, a stoji to da bi za iste pare radije igrao u Slobodi i u Tuzli odakle je fakticki nego u Sarajevu ili negdje vani( eh sad dal mu ko moze obezvijedit te pare to je drugo pitanje)...kao sto rekoh zanimaju ga samo para mada se pojavila ona prica da je plakao na Kosevu kad je cuo da je Sloboda ispala, ja dok ne vidim-ne vjerujem...ali ako jest i to bi bio razlog vise da se onda povjeruje u to da bi igrao u Slobodi po normalnim uslovima radije nego bilo gdje drugo.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 dec 2012, 16:37

Sarajlijc@ je napisao/la:Recite da se zajebajete za Guzu? :lol: :lol: :lol: :lol:
Reci da li se ti zajebajes sa pitanjem? :roll:

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 06 dec 2012, 16:44

Sarajlijc@ je napisao/la:Recite da se zajebajete za Guzu? :lol: :lol: :lol: :lol:
Znas li ko se ne zayebaje :?:
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 dec 2012, 16:49

postoji li u ovom projektu stadiona rjesenje za parking? uzasno je da stadion od 25000 nema skoro nikakvog parkinga.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 dec 2012, 16:52

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma Said je neko koga interesuju samo pare, a stoji to da bi za iste pare radije igrao u Slobodi i u Tuzli odakle je fakticki nego u Sarajevu ili negdje vani( eh sad dal mu ko moze obezvijedit te pare to je drugo pitanje)...kao sto rekoh zanimaju ga samo para mada se pojavila ona prica da je plakao na Kosevu kad je cuo da je Sloboda ispala, ja dok ne vidim-ne vjerujem...ali ako jest i to bi bio razlog vise da se onda povjeruje u to da bi igrao u Slobodi po normalnim uslovima radije nego bilo gdje drugo.
ima tu jos jedan faktor. Igrao bi samo u onoj slobodi koja bi imala ambicije da osvoji titulu ili izadje u evropu. On prije svega ima zelju da napravi dobar transfer u inostranstvo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 06 dec 2012, 16:54

Probisvjet je napisao/la:
Cisco je napisao/la:
Moze jedno pitanje?
Al' iskreno!
Zelio bih malo opsirnije i dublje da analiziras. Ovo sto si napisao je povrsno. Znaci imaju pretpostavke i predvidjanja al' nema ono zasto?
Iskreno, reci?
Zašto !? zato sto Olimpic svih ovih godina ima vrhunske igrace ponekad cak i bolje nego vodeci klubovi u drzavi pa opet nisu napravili nikakav rezultat igraci tipa Ješe, Rajović, Pelak, Spalević, Gavarić, Subašić, Rizvanović, Raščić, Bučan, Muharemović, Škoro, Vladavić itd. sve igraci za koje su se otimali najveci i vodeci klubovi u ligi, jednostavno klub koji i pored para i pored igraca opet nema "ono" za iskorak na tabeli i plasman u Evropu a da ne govorim o tituli, takva ista priča ce biti i u Tuzli samo sto ce ovaj put euforija i prevelika očekivanja Tuzlaka i Fukara biti dodatni teret kako igračima tako i rukovodstvu Olimpica Slobode (ili kako vec), ako s ovim navedenim igracima Olimpic nista nije uspio da uradi sada to uz sve navedeno nece pogotovo.
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 06 dec 2012, 16:54

Proteklih dana mnogo se polemiše o fuziji Olimpica i Slobode, a pregovori između dva kluba su, čini se, u završnoj fazi.

Osim o samoj fuziji, mnoge navijače tuzlanskog kluba interesuju razne stvari, ponajviše se pitaju šta će biti sa trenutnim igračkim kadrom Slobode. S obzirom da Olimpic ima jednu od najboljih ekipa u Premijer ligi BiH, postavlja se pitanje da li mu treba neko iz Slobode koja igra 1. ligu Federacije.

Kako je Bportal.ba objavio, prije dva dana se Olimpicu pridružio Ervin Jusufović, a prema riječima direktora Olimpica, Nermina Demirovića, ako dođe do spajanja ova dva tima, u "novoj" Slobodi će sigurno ostati još nekoliko igrača koji su u prvom dijelu sezone nosili crveno-crni dres.

- Svi igrači Olimpica imaju profesionalne ugovore, ali je sigurno je da ćemo uzeti neke igrače iz Tuzle, analiziramo sadašnju ekipu Slobode i sigurno je da ima igrača koji mogu igrati Premijer ligu na proljeće. Tu prije svega mislim na ove mlađe naraštaje a ima i nekoliko starijih. Iako ne volim spominjati imena, evo reći ću vam da mi npr. tražimo kvalitetetnog desnog beka, ali postavlja se pitanje sada da li nam treba takav, kada u Slobodi imamo Stanišu Nikolića koji je odličan igrač - govori Demirović za Bportal.ba te dodaje:

- Svakako da ima 5-6 zanimljivih igrača, ipak Sloboda ima jedan od najjačih omladinskih pogona u BiH, tako da to sigurno nećemo zanemariti. Već smo upoznati sa situacijom, znamo koji su igrači tokom jesenjeg dijela sezone bili među najboljim i sigurno je da će za njih biti mjesta u crveno-crnom dresu koji će na proljeće igrati Premijer ligu.

Osim igračkog, sve češće se spominje i stručni kadar, mnogi treneri se pitaju šta će biti sa njima.

- Ne brinite se, imamo mi to na umu, znamo da su tuzlanski stručnjaci školovani i kvalitetni, tu je trener golmana Dedić, zatm Denis Sadiković, Sakib Malkočević...Ima tu još trenera, ali svakako da ćemo o tome više razgovarati u narednim danima. Nema potreba za brigom, mi ćemo imati razumjevanja za situaciju, ne možemo se ni mi ponašati na taj način, da dođemo u vašu kuću i kažemo, "eh sada svi idete van, ovo je naše", postoji riješenje za sve i vjerujem da ćemo se sve lako dogovoriti - kazao je Nermin Demirović za Bportal.ba.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 06 dec 2012, 17:03

ne dolazim da provociram, ali me interesuje... jel moguce da se u tuzli vec igra na proljece premijer liga, ili tek nakon zavrsetka sezone... posto ne znam pravila tacno... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 17 gostiju.