U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: U-21,U-19,U-17
Konacno da se nesto pokrene i po pitanju skautiranja nasih igraca po svijetu.Svaka cast Jagodicu na zelji da obide i razgovara sa svim igracima koji mogu pomoc nasoj reprezentaciji, jer to je jedini ispravan nacin kako mozes igraca pridobit da igra za tebe.Nadam se da ce i drugi selektori nasih reprezentacija krenuti ovim putem.
Čestitke juniorima na pobjedi protiv sokolova
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
U19: Bosanci se revaširali
četvrtak, 06 decembar 2012 13:36
Mne-Bih 06Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom meču sa selekcijiom Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0. Meč odigran na trening kampu riješio je Damir Sadiković u 42. minutu.
Bosna je tako uspjela da se revanšira našoj selekciji, koja je prije dva dana slavila pobjedu identičnim rezultatom. Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su nekoliko prilika da pogode mrežu protivnika, ali je nedostajalo koncentracije i preciznosti u završnici.
Za razliku od prvog meča Bosanci su danas bili konkretniji i uspjeli da iskoriste jednu prilliku. Do jedinog pogotka na meču izabranici Tonija Karačića došli su nakon kornera sa lijeve strane i velike gužve u kaznenom protoru u kojoj se najbolje snašao Sadiković i udarcem sa deset metara donio pobjedu svom timu. Naša selekcija bila svoje najbolje prilike stvorila iz kontranapada, a šansu utakmice da donese izdednačenje "sokolićima" propustio je Marko Jankoviću finišu.
Selektor Miljenović smatra da je, uprkos porazu, igra naše selekcije danas bila bolja nego nego u prvom susretu.
- Čini mi se da smo danas odigrali bolje negu u prvom meču, iako je rezultat negativan. Imali smo problema sa prekidima i na taj način smo primili gol. Mi smo bili posebno opasni iz kontranapada, ali nam je nedostajala završnica. Imali smo priliku da kroz ova dva susreta provjerimo veliki broj igrača i normalno da je bilo grešaka i propusta, s obzirom da je prvo olkupljanje. Ipak isto tako se vidjelo da ova generacija ima kvaliteta, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da nam je nedostajalo nekoliko igrača iz opravdanih razloga. SIgurno je da ćemo stvoriti jednu dobru reprezentaciju koja će postizati dobre rezultate - rekao je selektor Miljenović.
Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1
Podgorica - Traning kamp FSCG.
Gledalaca: 100.
Sudija: Miloš Savović (Crna Gora)
Strijelac
0:1 - Sadiković 42'
Žuti kartoni
Nedović - Crna Gora
Crna Gora: Kordić (Ličina). Bošković (Kovačević), Tučević, Cavnić, Milović (Baošić), Čađenović (Ivanović), Toskić (Pepić), Janković, Nedović (Krstović), Grbović (Zvrko), Lalošević (Karadžić).
Bosna i Hercegovina: Plakalo (Kjosevski), Odak (Salčin), Petrović (Šaravanja), Imamović (Modić), Gojković (Savić), Sadiković (Šatora), Pršeš (Musić), Handžić (Ćemalović), Maksimović, Predragović (Tandir), Marić (Radovac).
četvrtak, 06 decembar 2012 13:36
Mne-Bih 06Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom meču sa selekcijiom Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0. Meč odigran na trening kampu riješio je Damir Sadiković u 42. minutu.
Bosna je tako uspjela da se revanšira našoj selekciji, koja je prije dva dana slavila pobjedu identičnim rezultatom. Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su nekoliko prilika da pogode mrežu protivnika, ali je nedostajalo koncentracije i preciznosti u završnici.
Za razliku od prvog meča Bosanci su danas bili konkretniji i uspjeli da iskoriste jednu prilliku. Do jedinog pogotka na meču izabranici Tonija Karačića došli su nakon kornera sa lijeve strane i velike gužve u kaznenom protoru u kojoj se najbolje snašao Sadiković i udarcem sa deset metara donio pobjedu svom timu. Naša selekcija bila svoje najbolje prilike stvorila iz kontranapada, a šansu utakmice da donese izdednačenje "sokolićima" propustio je Marko Jankoviću finišu.
Selektor Miljenović smatra da je, uprkos porazu, igra naše selekcije danas bila bolja nego nego u prvom susretu.
- Čini mi se da smo danas odigrali bolje negu u prvom meču, iako je rezultat negativan. Imali smo problema sa prekidima i na taj način smo primili gol. Mi smo bili posebno opasni iz kontranapada, ali nam je nedostajala završnica. Imali smo priliku da kroz ova dva susreta provjerimo veliki broj igrača i normalno da je bilo grešaka i propusta, s obzirom da je prvo olkupljanje. Ipak isto tako se vidjelo da ova generacija ima kvaliteta, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da nam je nedostajalo nekoliko igrača iz opravdanih razloga. SIgurno je da ćemo stvoriti jednu dobru reprezentaciju koja će postizati dobre rezultate - rekao je selektor Miljenović.
Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1
Podgorica - Traning kamp FSCG.
Gledalaca: 100.
Sudija: Miloš Savović (Crna Gora)
Strijelac
0:1 - Sadiković 42'
Žuti kartoni
Nedović - Crna Gora
Crna Gora: Kordić (Ličina). Bošković (Kovačević), Tučević, Cavnić, Milović (Baošić), Čađenović (Ivanović), Toskić (Pepić), Janković, Nedović (Krstović), Grbović (Zvrko), Lalošević (Karadžić).
Bosna i Hercegovina: Plakalo (Kjosevski), Odak (Salčin), Petrović (Šaravanja), Imamović (Modić), Gojković (Savić), Sadiković (Šatora), Pršeš (Musić), Handžić (Ćemalović), Maksimović, Predragović (Tandir), Marić (Radovac).
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.
Zasto "nek' im je Bog na pomoci", k'o da nisu nasi, ko da mi necemo morati praviti reprezentaciju od njih, kakvi god bilibraco je napisao/la:Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.
PA nemoj te tako momci, nije sve bas tako crno. Ovi momci iz U-19 su odlicni ova ekipa sto je sada igrala u Crnoj Gori je drugi tim, tu nije bio ni jedan od ovih igraca koji su izborili elitni kgrug klvaifikacija ( Cerimagic, Zec, Vila itd.). Za U-17 se slazem sa vama al valjda ce se i tu pojaviti neki talenti pogotovo iz inostranstva.AnelZ je napisao/la:Zasto "nek' im je Bog na pomoci", k'o da nisu nasi, ko da mi necemo morati praviti reprezentaciju od njih, kakvi god bilibraco je napisao/la:Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.ali upravu si, i ja se pravo brinem za ove nadolazece generacije, rezultati U-17 reprezentacije su iz godine u godinu ili losiji ili stagniraju, ne mozemo da prodjemo ni prvi krug kvalifikacija. U-19 eto ko igra nesto bolje, ali cim dodju respektabilne reprezentacije, ne mozemo ni do remija, vidjecemo kako ce ovaj put biti u ovom drugom krugu kvalifikacija
Da budem precizniji,mislim na U17 repku,pa vi ne bi vjerovali koliko tu djece preko štele igra,skoro sve sami antitalenti,čast izuzecima (koji su veoma rijetki).
Imaju Miralem Ramic i Mihael Modicbraco je napisao/la:Da budem precizniji,mislim na U17 repku,pa vi ne bi vjerovali koliko tu djece preko štele igra,skoro sve sami antitalenti,čast izuzecima (koji su veoma rijetki).
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- maxuz baxuz
- Kontakt:
Kako me u ovm klipu Modic podsjeca na Marka van Bastena. Onaj trk pravih ledja i kontrola lopte. Bas k'o da gledam MvB-a u mladjim danima!soko je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=HsxM4NEtQmA
Pa U-19 sam i pohvalio ko malo, ali sam bio ovog proljeca razocaran kada smo u elitnoj fazi dozivjeli tri poraza i to od Austrije, Hrvatske i Gruzije, niko od njih nije velesila. Znam da se svake godine skoro upotpunosti promjene ekipe, ali jos uvijek ne mogu tvrditi ono sa sigurnoscu da cak i ova ekipa moze pobjediti Austriju ili Švedsku, Francuska je druga prica, tu izvuci remi i svi zadovoljnivendeta87 je napisao/la:PA nemoj te tako momci, nije sve bas tako crno. Ovi momci iz U-19 su odlicni ova ekipa sto je sada igrala u Crnoj Gori je drugi tim, tu nije bio ni jedan od ovih igraca koji su izborili elitni kgrug klvaifikacija ( Cerimagic, Zec, Vila itd.). Za U-17 se slazem sa vama al valjda ce se i tu pojaviti neki talenti pogotovo iz inostranstva.AnelZ je napisao/la:Zasto "nek' im je Bog na pomoci", k'o da nisu nasi, ko da mi necemo morati praviti reprezentaciju od njih, kakvi god bilibraco je napisao/la:Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.ali upravu si, i ja se pravo brinem za ove nadolazece generacije, rezultati U-17 reprezentacije su iz godine u godinu ili losiji ili stagniraju, ne mozemo da prodjemo ni prvi krug kvalifikacija. U-19 eto ko igra nesto bolje, ali cim dodju respektabilne reprezentacije, ne mozemo ni do remija, vidjecemo kako ce ovaj put biti u ovom drugom krugu kvalifikacija
-
AboveTheLaw
- Kontakt:
Alden Bešić ide na probu u Elche.
Ja sam pročitao da ide u Valenciu. Inače dečko ništa poseban,samo je brz.
-
AboveTheLaw
- Kontakt:
Evo na FB je postavio sliku poziva..braco je napisao/la:Ja sam pročitao da ide u Valenciu. Inače dečko ništa poseban,samo je brz.
Dvije prijateljske utakmice odigraće naredne sedmice selekcija BiH do sedamnaest godina (igrači rođeni 1997.godine) sa odgovarajućom reprezentacijom Srbije. Prvi susret je na programu 10.12. 2012. u 13 sati u Pazovi, a naredni dva dana kasnije takođe u Pazovi, ali u 11 sati.
Selektor Sakib Malkočević je za ove utakmice pozvao sljedeće igrače:
Ćutahija Emir, Osmanović Adnan, Duraković Ismail, Gojak Amer, Hadžiahmetović Amir (FK Željezničar-Sarajevo), Hatibović Riad, Cenaj Drilon, Gljiva Vedad (FK Sarajevo-Sarajevo), Trifković Ivan, Dursun Luka (FK Slavija-I.Sarajevo), Todorović Darko, Mišanović Dean (FK Klub 7-Tuzla), Oršolić Marko (HNK Orašje-Orašje), Kremenović Vladimir (FK Borac-Banja Luka), Aćimović Miloš (FK Leotar-Trebinje), Čolić Ademir (FK Zvijezda-Gradačac), Tica Dejan (FK Rudar-Prijedor), Bondža Ivan (NK Široki Brijeg-Š.Brijeg), Krtalić Zvonimir (HŠK Zrinjski-Mostar), Lelić Sanjin (FC Bajern-Minhen), Mustedanagić Zinedin (FK Sparta-Prag), Salihagić Kemal (HNK Makarska-Makarska).
http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9151" onclick="window.open(this.href);return false;
Selektor Sakib Malkočević je za ove utakmice pozvao sljedeće igrače:
Ćutahija Emir, Osmanović Adnan, Duraković Ismail, Gojak Amer, Hadžiahmetović Amir (FK Željezničar-Sarajevo), Hatibović Riad, Cenaj Drilon, Gljiva Vedad (FK Sarajevo-Sarajevo), Trifković Ivan, Dursun Luka (FK Slavija-I.Sarajevo), Todorović Darko, Mišanović Dean (FK Klub 7-Tuzla), Oršolić Marko (HNK Orašje-Orašje), Kremenović Vladimir (FK Borac-Banja Luka), Aćimović Miloš (FK Leotar-Trebinje), Čolić Ademir (FK Zvijezda-Gradačac), Tica Dejan (FK Rudar-Prijedor), Bondža Ivan (NK Široki Brijeg-Š.Brijeg), Krtalić Zvonimir (HŠK Zrinjski-Mostar), Lelić Sanjin (FC Bajern-Minhen), Mustedanagić Zinedin (FK Sparta-Prag), Salihagić Kemal (HNK Makarska-Makarska).
http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9151" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo je nas problem, Grahovac umjesto da ide u barem jednu Belgiju na primjer, on ide u Dinamo iz Minska. Pa da je barem u Bate Borisov. Klubovi nam nemaju dovoljan rating da mogu prodavat igrace u ozbiljne lige i klubove. To nas yebe godinama. I onda propadaju po tim crnim ligama, umjesto da se razvijaju dalje u klubovima sto znaju sa mladim igracima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Nisam baš oduševljen što je Schalke smijenio trenera.
Činilo se da ima velike planove za Kolašinca.
Ko zna kako će razmišljati novi trener.
Činilo se da ima velike planove za Kolašinca.
Ko zna kako će razmišljati novi trener.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Bar razmisljam o tome
Al eto dolazi im ovaj iz U-17 pa valjda se znaju od ranije
Al eto dolazi im ovaj iz U-17 pa valjda se znaju od ranije
Thomas Müller - Fußballgott
- bosnacazin
- Kontakt:
Ne znam jeli iko na forumu ranije spomenuo Admira Seferagica,momak je rodom iz Cazina,igraca drugog tima Basela,cak je i debitov'o za prvi tim u kupu.1994godiste je,jos napadac ,mogao bi pomoci u ovom elitnom krugu kvalifikacija.Iako sumnjam da je selektor ikako cuo za njega?
http://www.transfermarkt.de/de/admir-se ... 72996.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.transfermarkt.de/de/admir-se ... 72996.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ako nasi strucnjaci s foruma nisu nikad culi za njega, sta tek reci za nase selektore 
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
spominjao sam ga ja
od napadaca u svicarskoj su on i haris tabakovic igrali i trenirali sa prvim ekipama. seferagic igra u trecoj ligi svicarske, a tabakovic u cetvrtoj za drugu ekipu young boysa. tabakovic ima super statistiku, 12 utakmica, 11 golova, i 1 nastup za prvu ekipu.
Trenutno korisnika/ca: CudanLik, Kaunas, Meshko91, PrijedorCarsija, random11, tuzlanskinacin i 57 gostiju.