U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

don_burza
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la don_burza » 16 dec 2012, 15:32

Bar razmisljam o tome

Al eto dolazi im ovaj iz U-17 pa valjda se znaju od ranije :?
Thomas Müller - Fußballgott

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 24 dec 2012, 23:25

Ne znam jeli iko na forumu ranije spomenuo Admira Seferagica,momak je rodom iz Cazina,igraca drugog tima Basela,cak je i debitov'o za prvi tim u kupu.1994godiste je,jos napadac ,mogao bi pomoci u ovom elitnom krugu kvalifikacija.Iako sumnjam da je selektor ikako cuo za njega?

http://www.transfermarkt.de/de/admir-se ... 72996.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 dec 2012, 16:59

Ako nasi strucnjaci s foruma nisu nikad culi za njega, sta tek reci za nase selektore :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 dec 2012, 11:07

spominjao sam ga ja :D od napadaca u svicarskoj su on i haris tabakovic igrali i trenirali sa prvim ekipama. seferagic igra u trecoj ligi svicarske, a tabakovic u cetvrtoj za drugu ekipu young boysa. tabakovic ima super statistiku, 12 utakmica, 11 golova, i 1 nastup za prvu ekipu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 dec 2012, 12:08

Raja sinoc je Alen Halilovic bio na tekmi Miami-Oklahoma NBA,i puno se prica da je bio u drustvu Miralema Pjanica i da su se divno proveli :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2012, 13:03

Negdje na forumu sam vidio njegovu sliku sa serge ibakom (oklahoma), a to za pjanica nísam cuo :) to je dobro ako je istina :)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 dec 2012, 13:15

Papastathopoulos je napisao/la:Negdje na forumu sam vidio njegovu sliku sa serge ibakom (oklahoma), a to za pjanica nísam cuo :) to je dobro ako je istina :)
Pa daj Boze da je istina,ako je onda je Mire sigurno malo poradio na edukaciji o patriotizmu :D :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2012, 13:25

Ma mali je nas i bez pjanica, alispahica i ostalih :) to ce poricati samo "teski hrvati", a uostalom, vidicemo cim aBd ode iz dinama :)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 dec 2012, 13:30

Papastathopoulos je napisao/la:Ma mali je nas i bez pjanica, alispahica i ostalih :) to ce poricati samo "teski hrvati", a uostalom, vidicemo cim aBd ode iz dinama :)
Drago mi je da si tako optimistican ali ja se bojim i mislim da su sanse 50:50! Kljucna stvar lezi u tome kad ce on otici iz Hrvatske,a Stimac ga moze pozvati vec za narednu utakmicu i dati mu priliku u sudackoj nadoknadi,sto bi bio kraj za nas :( :( :( :(

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 26 dec 2012, 21:33

Sabinho je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Ma mali je nas i bez pjanica, alispahica i ostalih :) to ce poricati samo "teski hrvati", a uostalom, vidicemo cim aBd ode iz dinama :)
Drago mi je da si tako optimistican ali ja se bojim i mislim da su sanse 50:50! Kljucna stvar lezi u tome kad ce on otici iz Hrvatske,a Stimac ga moze pozvati vec za narednu utakmicu i dati mu priliku u sudackoj nadoknadi,sto bi bio kraj za nas :( :( :( :(
Pa Alen je rekao da ce odbiti taj poziv ako stigne, tako da nema frke, mali je nas, samo dok ode iz Hrvatske....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 dec 2012, 21:35

Haj dobro usta vam se pozlatila ako tako bude :D :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 dec 2012, 21:21

DUMIĆ SPREMAN ODREĆI SE DANSKE: Zaslužujem poziv selektora Jagodića

''Moja želja je da igram za svoju zemlju. To sam uvijek govorio'', kaže Dumić...
Vlado Jagodić, selektor naše mlade reprezentacije, zajedno sa ljudima iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine radi odličan posao boreći se za bosanskohercegovačke talente širom Evrope. Neke od njih smo osigurali pod našom zastavom, za neke još uvijek traje borba... Ipak, ima i onih koji još uvijek nisu našli "na radaru" N/FSBiH, a zaslužuju priliku. Jedan od njih je Dario Dumić, defanzivac danskog Brondbyja.

Dumić rođen je 30. januara 1992. godine u Sarajevu, a odrastao je u Danskoj, gdje je naučio i prve fudbalske korake u lokalnom klubu Himmelev Veddelev Boldklub, a sa 13 godina prešao je u Hvidovre If, odakle je sa 16 godina otišao u Norwich City, gdje je nastupao godinu i pol, a za taj period uspio je upisati i debi u dresu prvog tima Kanarinaca. U Dansku se vratio na preporuku Kima Vilforta, danskog skauta i legende Brondbyja.

Mladi stoper za kratak period uspio je doći do prvog tima Brondbyja. Nakon odličnih partija u juniorskom i drugom timu, još pred početak prošle sezone ostvario je svoj cilj - ulazak u prvi tim. Prošle sezone upisao je 14 nastupa, a ove sezone već se izborio za standardno mjesto, tako da je za polusezonu upisao 13 prvenstvenih nastupa.

"Ekipa je bila u krizi. Rezultati nisu dobri. Ušao sam i igrao standardno u teškoj fazi. Ipak, zadovoljan sam svojom igrom. Pokazao sam da mogu igrati dobro i na duži period. Jako sam zadovoljan svojom igrom", rekao je 20-godišnji Dumić na početku razgovora za ****.ba.

Brondby je ove sezone u krizi. Trenutno se nalaze na posljednjem mjestu danske Superlige. Dijele ih samo dva boda od mjesta koje je van opasne zone, tako da imaju sasvim realne šanse da ostvare opastanak u društvu najboljih, u šta vjeruje Dumić da će se dogoditi.

"Nismo stabilni. To je mislim najveći razlog zašto smo na ovako lošoj poziciji. Možemo pobijediti svakoga, ali u isto vrijeme možemo i izgubiti od bilo koga u ligi. Pobijedili smo Kopenhagen nedavno 1:0, igrali smo s njima i 1:1. To pokazuje da imamo kvalitet, samo moramo poraditi na tome da budemo stailniji", rekao je mladi defanzivac koji je prošao omladinske selekcije danske reprezentacije, dodavši:

"Moram također reći i da smo imali jako mnogo nesreće, ali izgleda da nam se to malo vratilo u završnici polusezone, koju smo dobro odradili. Siguran sam da možemo ostvariti opstanak u ligi. Imamo kvalitet, dobre igrače, super navijače. Moramo ostati u društvu najboljih".

Dumić je nastupao za U-17, U-18, U-19 i U-20 reprezentaciju Danske. Posljednji utakmicu u dresu "tuđe" reprezentacije upisao je u oktobru ove godine protiv Ukrajine(0:0), kada je odigrao svih 90 minuta.

"Uvijek je zadovoljstvo igrati za reprzenetaciju i mjeriti snagu sa drugim igračima iz drugih zemalja", kazao je Dumić, ali ipak on želi igrati za svoju domovinu. Spreman je odreći se svega u Danskoj i krenuti sve od početka.

"Moja želja je da igram za svoju zemlju. To sam uvijek govorio. Smatram da sam zaslužio da dobijem šansu. Dobro igram i stadnardan sam u svom klubu. U isto vrijeme znam da je teško selektoru Jagodiću da vidi naše igrače koji igraju u Evropi. Ipak, mislim da poziv zaslužujem i da ću isti uskoro dobiti. To je moja najveća želja - da branim boje svoje zemlje", dodao je 20-godišnji Sarajlija.

Dumić je trenutno na odmoru, koji uglavnom provodi sa porodicom, djevojkom i prijateljima. Nije uspio doći u svoj rodni grad, koji uvijek rado posjeti, jer prema njemu osjeća posebnu ljubav.

"Dolazim u Sarajevo uvijek kada imam odmor na nekih četiri - pet dana ili ukoliko nekad imam i više vremena. Tu se osjećam super. Posjetim baku i dedu i zaista mi je lijepo. Ljubav je nešto sasvim specijalno", rekao je Dumić na kraju razgovora za naš portal.
Kakvi su rezultati nakon Vladovog proputovanja Evropom :?: :?:
Treba probati ovog Dumića i onog Atajića(ima li on naše papire?)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

svabo94
Kontakt:

Post Postao/la svabo94 » 05 jan 2013, 00:00

zelim ovu 11 akobogda da vidim na startu kvalifikacija:

.....................jajalo..................
hajrovic.....kolasinac.....besic.....dumic..
..............grahovac....zolotic................
mesanovic........halilovic.......prcic....
..................maletic........................

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 05 jan 2013, 00:05

Evo ga, konacno se neko sjetio :)

[youtube][/youtube]

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jan 2013, 00:08

svabo94 je napisao/la:zelim ovu 11 akobogda da vidim na startu kvalifikacija:

Teško, da ne kažem nemoguće.
DRUG NEBI TI PUNCA

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 jan 2013, 00:14

bagrcavi je napisao/la:
svabo94 je napisao/la:zelim ovu 11 akobogda da vidim na startu kvalifikacija:

Teško, da ne kažem nemoguće.
Evo ja cu reci drug, nemoguce! :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 05 jan 2013, 00:26

valterboy je napisao/la:Evo ga, konacno se neko sjetio :)

[youtube][/youtube]
Odlican klip, konacno je neko sklopio kompletan list. Halilovic, Kolasinac, Bicakcic, Mustafic, Bicakcic, Seferovic..... svi su tu cini mi se. :)

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 05 jan 2013, 03:45

Koliko igraca od toga klipa ne igraju za nase mlade repke.. grehota..

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 05 jan 2013, 03:57

Ma da 6-7 od ovih 40 postanu dobri bilo bi odlicno

nihco

Post Postao/la nihco » 05 jan 2013, 09:19

valterboy je napisao/la:Evo ga, konacno se neko sjetio :)

[youtube][/youtube]
sbvaka cast na trudu ali igrace 22+godina ne mozemo nazivati talentima, narocito one kojima je bvec sa 22 karijera u padu. Ima ovdje talenata ali to su decki U20 koji jos tek imaju priliku da dokazu sta su u stanju uraditi.
Sent from my Commodore 64

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, JHam, legendarnadruga, Proximic i 21 gost.