RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

blablabla
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la blablabla » 25 okt 2009, 01:39

Analic je napisao/la:
blablabla je napisao/la:za hara17
stvarno nisam cuo sa sjevera da je bilo skandiranje ustase itd.
Ja sam objektivan i za razliku od njih ja priznam naše greške i taj argument ne stoji jer smo mi prvi njima to skandirali koliko sam ja upratio, jer su pojedinci iz Želje počeli za Zrinjski skandirati. Tako da naše ima opravdanja, a to njihovo je niđe veze.

Da ne bude zabune oni su 10 puta gori od nas kad je vrijeđanje u pitanju, ali ja naše greške priznam.
brate prvo procitaj do kraja moj post...
nisam rekao da nisu, nego da JA nisam cuo, valjda zato sto nisam toliko obracao paznju o cemu oni pjevaju/skandiraju.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 25 okt 2009, 01:43

blablabla je napisao/la:
Analic je napisao/la:
blablabla je napisao/la:za hara17
stvarno nisam cuo sa sjevera da je bilo skandiranje ustase itd.
Ja sam objektivan i za razliku od njih ja priznam naše greške i taj argument ne stoji jer smo mi prvi njima to skandirali koliko sam ja upratio, jer su pojedinci iz Želje počeli za Zrinjski skandirati. Tako da naše ima opravdanja, a to njihovo je niđe veze.

Da ne bude zabune oni su 10 puta gori od nas kad je vrijeđanje u pitanju, ali ja naše greške priznam.
brate prvo procitaj do kraja moj post...
nisam rekao da nisu, nego da JA nisam cuo, valjda zato sto nisam toliko obracao paznju o cemu oni pjevaju/skandiraju.
je buraz. Citirao sam tebe, ali sam se osvrtao i na clanak postavljen iznad. Pa je mozda nenamjerno tako ispalo.

Ukratko ništa ne opravdava skandiranje Zrinjski i Zapadni Mostar. Ali USTAŠE smo mi prvi rekli kao uzvrat na to skandiranje pa su tek onda oni. Znači tekst stoji, ali samo korekciju dodajem.

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 25 okt 2009, 01:55

ja sam bio na jugu i mi smo navijali normala, jbg jesmo psovali i pjevali rodjeni su pi... ali tako sve navijacke grupe budu docekane na grbavici a ne samo vi ... a i vi ste nama psovali ...tako da je to glupo komentarisati

a za ove sa sjevera...niti ih slusam,niti obracam paznju na njih, jednostavno boli me neka stvar...bio sam par puta na sjeveru i rekao sam sam sebi da vise nikad necu uci na tu tribinu

pa oni od 1 pa do zadnje minute psuju i nasim i protivnickim igracima i sudiji i nasoj upravi i protivnickoj ...tako da me oni ne zanimaju ni 1%
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

carobni manijak
Kontakt:

Post Postao/la carobni manijak » 25 okt 2009, 02:00

Emir_tm87 je napisao/la:ja sam bio na jugu i mi smo navijali normala, jbg jesmo psovali i pjevali rodjeni su pi... ali tako sve navijacke grupe budu docekane na grbavici a ne samo vi ... a i vi ste nama psovali ...tako da je to glupo komentarisati

a za ove sa sjevera...niti ih slusam,niti obracam paznju na njih, jednostavno boli me neka stvar...bio sam par puta na sjeveru i rekao sam sam sebi da vise nikad necu uci na tu tribinu

pa oni od 1 pa do zadnje minute psuju i nasim i protivnickim igracima i sudiji i nasoj upravi i protivnickoj ...tako da me oni ne zanimaju ni 1%
niko kao sjever :lol: :lol: :lol: :lol:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 okt 2009, 02:04

meni samo nije jasno sta rodjeni ocekuju prije par godina kad ih nije islo ko god je doso u mostar oni su ga kamenjem docekali i sad ocekuju da ih neko primi rasirenih ruku nikad niste imali problema ne grbavici dook prvi niste zapoceli sa kamenjanjem u mostaru, ko je bio tada u mostaru zna to vjerovatno je i neko od vas forumasa baco to kamenje a sad ste satro zaprepasteni sta ocekujete krenulo vas ove sezone(sto mi je drago) i mislite svi ce zaboravit sta ste radili pa ne ide to tako jbg,niste realni ili furate onu koga vi kamenom on vas hljebom :D inace raja u sarajevu voli velez i rodjeni su svima bili dragi meni su i sada poslije zelje jedan od drazih klubova ali nemojte glumit japance i nesto se cudit kao sto smo ovakvi onakvi kad ste prvi poceli...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

carobni manijak
Kontakt:

Post Postao/la carobni manijak » 25 okt 2009, 02:06

KO JE POCEO RAT,MI??? NE MI NISMO VI STE POCELI RAT....MA KO JE POCEO RAT :roll:

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 25 okt 2009, 02:10

nick je napisao/la:meni samo nije jasno sta rodjeni ocekuju prije par godina kad ih nije islo ko god je doso u mostar oni su ga kamenjem docekali i sad ocekuju da ih neko primi rasirenih ruku nikad niste imali problema ne grbavici dook prvi niste zapoceli sa kamenjanjem u mostaru, ko je bio tada u mostaru zna to vjerovatno je i neko od vas forumasa baco to kamenje a sad ste satro zaprepasteni sta ocekujete krenulo vas ove sezone(sto mi je drago) i mislite svi ce zaboravit sta ste radili pa ne ide to tako jbg,niste realni ili furate onu koga vi kamenom on vas hljebom :D inace raja u sarajevu voli velez i rodjeni su svima bili dragi meni su i sada poslije zelje jedan od drazih klubova ali nemojte glumit japance i nesto se cudit kao sto smo ovakvi onakvi kad ste prvi poceli...
potpisujem...
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 okt 2009, 02:15

mah vidim niko od njih ne spominje to kamenjanje ono izbjegavaju ko da se nije desilo i zacudjeni smeta im ovo smeta im ono...pa daj budite bar realni prvi ste poceli i vi to znate...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 25 okt 2009, 10:15

Ma haj dosta vise o selji, nego hoce li dzafa i mrva sad imat 2 utakm pauze., steta, jer idemo borcu :?:
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

spider
Kontakt:

Post Postao/la spider » 25 okt 2009, 10:33

navijac sam zelje i htio bih da napisem jedan korektan i objektivan post.prvo cestitke velezu za igru i borbu i stvarno vam zelim da osvojite titulu jer ste pokazali jucer da ste vrlo dobra ekipa,imate par fantasticnih igraca,fali vam puno discipline i profesionalizma,a ne da golman nasjeda na provokacije publike(pa svaka tribina kad bi mogla isprovocirala bi golmana da dobije crveni,to se u sa kaze "uzmi papka u tramvaju dok ne zna gdje mu je stanica").da ste od pocetka igrali ne gledajuci u sudije dobili bi bez problema.
drugo,za skandiranje ustase i sl. nisam cuo,posto sam na jugu,al me ne cudi,isti taj sjever pali hrvatsku zastavu,psuje sehicu mrtvu sestru(koja je umrla sa 17 god).,a on je odmah sutra branio za zelju. sudjenje je bilo poprilicno korektno(za crvene ne mogu nista reci jer ne znam,osim za onaj treneru koji je opravdan),malo navlacenja za zelju al nista dramaticno(penal,gol iz ofsajda),a vi ste ovdje na forumu i prije tekme vec poceli kukati,stvorili ste sebi takvu atmosferu,unijeli nervozu i to vam se i vratilo.jednostavno niste bili sportski mangupi.
trece,za ove sto kazu da je zeljo izgubio obraz mi nisu jasni,jel zbog toga sto smo vas pobijedili a nismo bili bolji,pa mi jedini godinama ispracamo aplauzom ekipe koje uzmu bodove na grbavici,vas smo docekali pjesmom kad ste se vratili iz druge lige,to sto ste vi sad bolji ne znaci da mi treba da vam prepustimo bodove.

cetvrto za one sto kazu da zeljo nije vise gradski klub.nije nikad ni bio,to je sarajevo(fina gradska raja),a zeljo je radnicki klub za kojeg navija pola bosne,vise je regionalni.

pozdrav za ra,i ovi sto pisu nek skontaju malo sta pisu,a ne samo kao neke babe da kukaju i optuzuju,
pozdav

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 okt 2009, 10:40

hara17 je napisao/la:Zar da se Veležu na Grbavici skandira "ustaše" !!!
Subota, 24 Oktobar 2009
Vjerovatno je one koji nisu prisustvovali večerašnjoj utakmici na Grbavici iznenadio natpis koji je postavljen na našem portalu. Međutim, skandiranje i mržnja koja je ispoljena sa sjeverne tribine stadiona Grbavica danas je za ne povjerovati i stvara posebno ružan osjećaj gnušanja nad svim.

Naime, prekrasan dekor derbija, u kojem je na jugu bila povelik broj Manijaka, a sa druge strane u Sarajevo došlo oko 100 navijača Veleža, upropastila je necivilizirana i mržnjom zadojena publika (ili kako već sebe nazivaju) na sjevernoj tribini.

Da se navijačima Veleža i igračima skandira „ustaše“ ili „zapadni Mostar“, svjesno aludirajući na nešto što je značilo i predstavlja najcrnje dane rata u Mostaru, gdje je poginulo nekoliko hiljada ljudi i gdje borba za normalnu BiH traje i danas, izazvao je zgražanje svakog Mostarca večeras na stadionu Grbavica. Bačena je najveće mrlja na sve što je krasilo podršku Mostaraca prema Želji, kao klubu sa tradicijom. Zar samo nakon 15 dana od tragedije u Širokom Brijegu, smrt Vedrana Puljića nije bila jasan znak nečega ??? Zar niko u Sarajevu nije shvatio od kakve je ruke stradao Vedran ??? Ono je nevjerovatno i teško je jednom riječju opisati koliko gađenje je izazvalo !!!

U životu postoje neke stvari preko kojih možete preći i neke preko kojih nećete i ne možete. Skandiranje sa sjeverne tribine je nešto preko čega nećemo preći. Nama nikad nije palo na pamet, niti će ikada pasti, da skandiramo nešto slično što su jednom davno skandirali tim istim navijačima iz Sarajeva u jednom drugom gradu u BiH, nešto sjevernije od našeg glavnog grada !!! Neće, jer to su i naše žrtve i gaziti po njima je gaženje po samom sebi, po svemu što je značio otpor BiH. E to je večeras pogaženo sa sjeverne tribine.

Po ko zna koji put naglašavamo sa sjeverne tribine, jer navijačka grupa „Manijaka“ sa juga nema nikakve veze sa tim. I ne želimo da se prema tim ljudima ponaša ne civilizirano, jer oni nemaju ništa sa tim. Možda će sada neko reći da je izazvano to bilo golmanom Hadžidžulbićem ili nečim sličnim, ali to nije tačno. Događaji o kojima govorimo desili su se u prvom dijelu, kada je golman „Rođenih“ bio nasuprot, a utakmica praktično tek počinjala.

Od evropskog i bosanskohercegovačkog Želje, kako sami sebi vole reći, očekujemo da se ogradi od ovoga, jer učinili su najveću uvredu svakom Mostarcu. Šta mogu očekivati oni u budućnosti u Mostaru neka se zapitaju ???

Zbog svega toga, do daljnjeg, odnosno dok zvanično ne dođe izvinjenje, ovaj natpis će stajati !!! Ovo je sramota i samo dno dna. Zar je sve ono prije 15-tak dana bilo uzalud i zar je smrt mladog Vedrana već zaboravljen.

Oni sa sjeverne tribine Grbavice su pokazali da ne cijene ništa, ni žrtve i ni one koji su se borili da bi isti ti mogli na more ići svakog ljeta !!!

izvoor:rodjenitv.com
Ko Sarajlije :twisted:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 25 okt 2009, 10:46

Ada je napisao/la:Ma haj dosta vise o selji, nego hoce li dzafa i mrva sad imat 2 utakm pauze., steta, jer idemo borcu :?:
čuj selji e moj primitivac kakav mrva -vi i jeste mrva od kluba :!: idite molite BOGA da vam titu vrati iz groba da osvojite koji trofej :!:

ADMIR
Kontakt:

Post Postao/la ADMIR » 25 okt 2009, 10:48

Vi ste u kupu sa sjevera navijali na Grbavici :Ustaške ****: nićim izazvani zato ne kakite puno.............
MANIJAK NE MOŽE BITI SVAK

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 25 okt 2009, 10:49

Evo samo da i ja nesto recem :mrgreen: .Ovako bio sam na sjeveru i to negdje iza gola i stvarno nisam cuo kas je to sjever pjevao Zrinjski i Z.mostar.pored mene je jedan frajer par puta solo izgovorio Zrinjski i nas par smo ga mrko pogledali tako da se nije ponovilo.Znaci nekazem da nije bilo tog skandiranja ali sigurno nije sjever to pjevao vec neka grupica tamo blizr vama sto je bila.

I da jos nesto ako Velez uspije ovaj tim sacuvati do kraja sezone ja sam siguran 1000& dacete izboriti Evropu e dali u LP ili LU neznam zavisi od mnogo faktora ali iskreno imate tim za jedno 60% bolji od mog Zeljeznicara nazalost.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 okt 2009, 10:51

Velez po meni ove godine bi trebao da osvoji ligu,iako sam navijac SLOBODE,drugi klub u nasoj BIH za koji navijam je Velez :D ja mislim da ce Velez u sljedecoj utakmici u Mostaru pojest Zeljeznicar :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 25 okt 2009, 10:56

harinjo je napisao/la:
Ada je napisao/la:Ma haj dosta vise o selji, nego hoce li dzafa i mrva sad imat 2 utakm pauze., steta, jer idemo borcu :?:
čuj selji e moj primitivac kakav mrva -vi i jeste mrva od kluba :!: idite molite BOGA da vam titu vrati iz groba da osvojite koji trofej :!:
Haj voz u svoju avliju, ja pisem na svom forumu sta zelim, a ti pisi na svom i mirna kuca!
Vi se molite Bogu da ne ispanete iz lige, a mi cemo se moliti Bogu da budemo prvaci!
Alahimanet!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 25 okt 2009, 10:57

Velezu svaka cast na jucerasnjoj igri komotno su mogli doci sa 9 igraca i igrati protiv zelje jer su daleko bolji i sve cestitke pogotovo na postenju ..............svaka cast momci vasa je titula pozdrav iz zenice

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 25 okt 2009, 10:58

Treci put vi castite!
AMAR OSIM!

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 25 okt 2009, 11:06

Ko je prvi poceo rat. Pa svaki manijak sa svim informacijama dobro zna ko je poceo. A ne da se uzimaju dogadjaji koji njima odgovaraju, a koji to nisu.

Kao drugo u ove dvije utakmice. Kako vas nije stid da vi glumite žrtve. I onda se čudite kada četnički agresori izjednačavaju sebe sa žrtvama ili kada izjednačavaju broj svojih poginulih sa onima u Srebrenici. Žalostno.

Pa vi čovječe isto radite.

Ništa niko nije naučio u ovim zadnjim događanjima pa se lijepo normalnoj raji iz Mostara desi da dobiju nož pod vrat poslije utakmice. Da se razbijaju auta, buše gume, kamenuju auta. I još vi nešto glumite.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 okt 2009, 11:06

ADMIR je napisao/la:Vi ste u kupu sa sjevera navijali na Grbavici :Ustaške ****: nićim izazvani zato ne kakite puno.............
Ko je bola navijao? Ne smatram se clanom RA, ali dobro znam da nije bilo navijanja, par momenata samo..Majku Ustasku niko nije spominjao, a balijsku jeste, ja prvi sam sucu jeb'o majku balijsku, i uvijek cu, i sinoc i u srijedu..

Treba nam jos jedno stotinjak slucajeva kao u Sirokom da bi se pameti dozvali, stoka, sta ce nam fudbal, dajte nam puske, poserem nam se u usta..
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.