Memphis Grizzlies

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BH430
Kontakt:

Re: Memphis Grizzlies

Post Postao/la BH430 » 02 dec 2012, 00:54

Amagelos je napisao/la:Nisam bio u mogucnosti da odgledam zadnje dvije utakmice ali sam danas barem snimke odlgedao. U obje utakmice smo prelomili tekmu u trecoj i lagano privodili kraju. Ohrabrujuce je da klupa opet dobro izgledala nakon par losih predstava.

Ova veceras se ne propusta, mada ocekujem poraz.
ma mani se poraza, idemo ih rasturiti :D

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 02 dec 2012, 03:51

Ronaldo2012 je napisao/la:Kako vam igra mike conley ove godine? Cujem od nekih da briljira i da ni all star nije nemoguc?
Conley igra sjajno i on nam je najvazniji igrac u ekipi, ali nema sanse da bude all-star. Kao sto Mitar rece, imaju tu Westbrook, Parker i CP3.

Klupa danas opet dobra i dok su oni bili u igri taj period smo najbolje odigrali. Poslije one play-off seriji Duncan svaki put siluju Gasola kad se sastanu :lol:

Steta sto nema Allena koji je i sam je bio izjavio da bi igrao i protiv Detroita da je trebalo, ali bolje da ne igra da nebi pogorsao povredu.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 02 dec 2012, 04:54

produzeci
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 02 dec 2012, 05:37

Velika steta sto smo ovo izgubili. Vidilo se u produzetku da su igraci umorni, teske noge, i masili dosta polaganja. Iako je Bonner bio na Z-bo ne mora se na silu ici njemu jer se vidilo da nije u svom ritmu veceras.

Onaj zadnji napad u regularnom dijelu je fakat los bio, pa Bayless sam da je ostao ne bi pogodio. Zadnji napad mora ic Rudy-u u 90% slucajeva po meni, ne bitno kakvu je noc imao. Ali lakse je uvijek poslije pricat :D

Nista poraz i dalje smo prvi, mada ovo da smo dobili to bi bio Big Point, ali nema veze idemo dalje slijedecu nam dolaze Suns-i u utorak.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 02 dec 2012, 12:01

ono u produzecima je bio cini mi se faul ginobilija na rudyju, i pri pregledu snimka ta se odluka nije mogla ponisiti nego samo odluciti cija je lopta...glupo...mogli ste izjednaciti
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 02 dec 2012, 18:11

Ma bio je cist faul Ginobili-a, sad ne znam bil Rudy uhvatio onu loptu i da ga Manu nije udario po ruci, ali ono je isto bio toliko los i glup pas Bayless-a da je to nevjerovatno.

Mi smo trebali dobit u regularnom dijelu utakmice ali smo stvarno lose odluke donosili u zadnjih par minuta i Spursi zasluzeno izjednacili i pobijedili na kraju.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 dec 2012, 14:16

Sve je tu, koljeno, lakat, pa ti uzmi lopti...

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 04 dec 2012, 19:26

Z-bo lav, ali je fakat los zadnje dvije utakmice :D

Memphis Grizzlies' Lionel Hollins today was named the NBA Western Conference Coach of the Month 8-)

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 05 dec 2012, 03:24

Prespavalo se :lol: Odgleda samo ove zadnje 3 minute kad smo stizali prednost Suns-a, mozda i bolje sto nisam gledao od pocetka, dzaba bi mi izvukli zivce :D

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 05 dec 2012, 04:58

Z-bo masina veceras 38 poena i 22 skoka :o Odlicna reakcija nakon dvije lose utakmice.

Sreca pa se nekako spasismo u OT jer smo stvarno bili zauslizili da izgubimo u regularnom dijelu.
Svaka cast Suns-ima sta rade od ovih staraca sa povredama, O'neal sjajan.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 dec 2012, 15:46

kako mi je drago sto je ova ekipa konacno postala neki bitniji faktor u nba, kad se sjetim vremena vankuver grizlisa, vodje abdur-rahima, negativnih rekorda i dna iz sezone u sezonu, ko bi reko :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 15 dec 2012, 01:05

LenBias je napisao/la:kako mi je drago sto je ova ekipa konacno postala neki bitniji faktor u nba, kad se sjetim vremena vankuver grizlisa, vodje abdur-rahima, negativnih rekorda i dna iz sezone u sezonu, ko bi reko :D
Reef legenda Grizlija, mada to i nije bilo toliko tesko s obzirom koliko su bili ocajni u Vankuveru :D
Najzalosnije je da iz svih sezona gdje smo bili katastrofalni nikad nismo dobili prvi pik na draftu, vazda drugi :lol: a i da jesmo ne mora znacit da bi to sta promijenilo, nismo se bas proslavili sa biranjem igraca u proslosti osim par izuzetaka XD

Angazovali smo sad John Hollinger-a (ko hebe ESPN :P) koji ce bit ''Vice President of Basketball Operations'' i Stu Lash-a kao ''Director of Player Personnel and Basketball Development''. Stvarno me je iznenadila ova vijest, ali drago mi jer se vidi da Pera (novi vlasnik) ima neki plan i da ozbiljno radi. Ovo je svakako napredak s obzirom kakve smo skaute (koji su btw svi otpusteni) i organizaciju oko toga imali.
Sad me bas zanima kakav cemo roster imati u buducnosti, posto cemo vjerovatno trejdat jednog od glavnih igraca ove ili slijedece sezone :)

Veceras Denver koji su nas dobili u prvom okrsaju. Totalno smo van forme i ritma trenutno, tako da nisam nesto optimistican, a i sutra ponovo tesko gostovanje Jazz-u. Jedna pobjeda iz ove dvije utakmice bi bila odlicna.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 15 dec 2012, 22:07

Steta novi poraz, treci u nizu. Kad Marc, Conley i Z-bo prakticno ne postoje na terenu ne mozes nista drugo ni ocekivat, cak sto vise je dobro sto smo ikako bili u mogucnosti da pobijedimo :lol:
Da nije bilo Rudy-a i fantasticne klupe sinoc bi sigurno bio blow-out. Gallo i Javal nas unakazili....ponovo.
Poraz ko poraz, nema veze, ali je frustrirajuce gledat kako ne igramo nasu igru.

Veceras protiv Jazz-a. Pobjeda bi nam puno znacila ali kako igramo u poslijednje vrijeme... tesko.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 16 dec 2012, 19:56

Uf kakva pobjeda na kraju protiv Jazz-a :D

Prvo poluvrijeme ocajno, ali stvarno ocajno, isto kao i zadnje tri utakmice. Ali zato smo ih izdominirali u drugom poluvremenu. Kako se lakse igra kad se ide Marc -ui Zach-u u post :lol: Isto kao da su najmerno izbjegavali proslih utakmica.
Hollins kralj usao na poluvremenu u svlacionicu samo rekao ''This is bullshit'' i izasao :lol:

Sutra dolaze Bullsi i nova teska utakmica. Uglavnom imamo sa tri utakmice za redom kod kuce.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 18 dec 2012, 03:13

Jest frustrirajuce nekad gledat ovu ekipu, strasno. Ponovo jako lose igramo ali klupa i trica nas vratise u igru. Ellington ili sve pogadja sto baci ili ne moze nista pogodit :D
Starteri ne znam da li su uopste u dvorani. Gay 0 poena, Z-bo 2 ponea i Marc 4, milsim stvarno. Ne znam da smo 2 ili 3 put isli Marc-u i Randolph-u u post, ma nije se ni pokusalo a to nam je najjace oruzje.

Valjda bude pobjeda na kraju.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 18 dec 2012, 04:27

Vidi se da su igrale dvije mozda najjbolje odbrane u ligi veceras :lol:

Klupa nas vratila u drugoj cetvrtini i to je okrenulo utakmicu. Starteri nisu iskreno receno ni vrijedni spomena, jednio sto su danas stvarno dobro odradili su skokovi.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 23 dec 2012, 01:50

Odbrana nam je poslije utakmice sa Jazz-om fantasticna. Allen u elementu, u zadnje tri utakmice protivnicki SG-ovi (Ellis, Belinelli i Mayo) imaju sut 8-37 8-)
23 utakmice za redom drzimo protivnike ispod 100 poena. Pistonsi drze rekord od 30-nesto utakmica ako se ne varam. Nema veze jer sam nekako ubijedjen da idemo veceras preko 100 jer u Houston-u standardno gubimo.
Koliko nam je odbrana napredovalo u poslijednje vrijeme toliko nam je se napad pogorsao, ali ajde barem jedno sad funkcionise :lol:

Conley je jucer postao igrac sa najvise asistencija u francizi.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 30 dec 2012, 01:45

Da vidimo hocemo li dobit ovaj Denver vise, bilo bi vrijeme :D

Imamo dva vezana poraza i puno utakmica u gostima nam slijedi, ne bi se smijelo ovo izgubit. Uglavnom Rudy se vraca ovu utakmica nakon sto je propustio utakmicu protiv Sixers-a zbog ''licnih razloga''.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 jan 2013, 20:10

slika

8-)
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 jan 2013, 15:08

Slabo ovo sve izgleda. Nisam zadovoljan nikako. Ponovo se nije moglo doci to 100 poena, mislim da je tako vec nekih desetak utakmica. Normalno, odbrana na nivou kao i uvijek, ali ako se nastavi ovako slabo igrati u napadu, slijedi ispadanje u prvoj rundi playoffa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.