Kada smo apsolvirali ugrožene

i nadasve poštene mostarce koji su uvijek sve svoje goste dočekivali sa tufahijama i raznim slasticama te u fer i korektnoj igri u Vrapčićima ušli u Ginisovu knjigu rekorda po broju neizgubljenih domaćih utakmica u PL, možemo da se okrenemo Kupu i maloj analizi ekipe.
Šeha - što se mene tiče, ko ga trenira-odličan. Malo ga prenese ponekad al štash, ako je mogao Gušo da brani, može i on
Čolić nije klasični bočni igrač i to se vidi. Ponekad se izgubi. Da nam je pravi desni bek pa da ga Osim gurne u vezu. Maštam, da.
Mešić standardno dobar
Bajić malo sam se bojao promjene štopera, al nije loš. Ima "kvalitet" za prvih jedanaest.
Radovanović je opasno počeo da ispada u odbrani. Protiv Veleže je nekoliko puta istu stvar ponovio, napad po sredini terena, on izlazi na igrača koji gura loptu na krilo koje je samo kao ptičica. Jedan gol smo tako primili a mogli smo još nekoliko. Sreća pa ugroženi znaju.
Selimovič odličan. Trči, dosadan je, nije ga lako preći, zna lopte.
Ćulum je malo počeo da se gubi al eto, ne kenja golove što je dobro.
Stanić je trenutno naš najbolji igrač pored Alena, to odgovorno tvrdim.
Bešlija, jah. Uf i tako
Bekrić, mislim da ako napišem šta zaista mislim o Bekriću da će mi murija zakucati na vrata. Toliko o mongoloidu iz Gradine.
Mešanović je stari lisac i ponajbolji igrač Želje.
Bučan po sistemu toplo-hladno. Nekad dobar, nekad retardiran.
Serdarević očito da nije prošao pripreme i da se još uvijek pokušava pronaći. Vidi se da zna al to nije pokazao.
Popović je panj. Izvinjavam se panjevima, vrijeđam ih.
Šimić nako nije loš, ne znam što onako malo igra. Ima mnogo gorih od njega.
Svraka da malo zna lopte bio bi odličan. Opet, nadam se da će dobiti priliku u budućnosti jer ima i gorih od njega.
Muharemović je željino dijete i, ne bih dalje da komentarišem.
Mehić se izgubio i sve manje dobija prilku. Bolji od Lazara garant. Bar je izborio penal protiv Zrinjskog
Višća i Rovčanin nisu ni zaigrali pa ne bih da komentarišem.
Protiv Rudara ne bi smjeli primiti gol. Vjerujem da ih možemo proći ako ih dobijemo 1:0 na Grbavici. Ovi će se valjati i kad/ako budu gubili 2:0. Samo nas je Borac dobio 2:0. Sumnjam da su oni to u stanju, mada, ko će ga znati.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna