Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Meni je najsmješnije ova činjenica. U Breton Woodsu je pao dogovor da će papirni novac zamjeniti dinare i dirheme tj. kovani novac. I to ne svaki papirni novac, nego samo američki dolar koji postaje jedini novac koji možemo zamjeniti za zlato i srebro. Tada je cijena bila 35 dolara za jednu uncu zlata.
Tako je, na ovaj način, dato amerkinacima najveće oružje da vladaju svijetom.
Potom je dogovoreno da samo vlade mogu otići u Ameriku i zamjeniti američki dolar za zlato. Pojedinac to nije mogao učiniti.
Ovaj sistem je funkcionisao od 1944-te do 1971. Razlog zbog kojeg je ovaj sistem funkcionisao ovoliko dugo jeste taj što niko nije otišao u Ameriku da zatraži zlato. Do tada su svi prodavali zlato SAD za novac.
Tokom ovih 27 godina Amerikanci su printali više novca nego što imaju zlata.
Tek 1971. Francuska vlada na čelu sa Charles de Caulleom rekla OVO JE NEPRAVDA. Tada Francuzi dolaze u Ameriku sa 3 milijarde američkih dolara koje su željeli zamjeniti za zlato. Tada je Amerika shvatila da je igri došao kraj i izjavili su dali smo obećanje da ćemo zamjeniti zlato za naovac kada dođete, ali to ne znači da moramo održati naše obećanje.
I tako je propao cijeli sistem. Sada Amerikanci imaju zlata koliko hoće, a drugi imaju papirni novac.
Tako je, na ovaj način, dato amerkinacima najveće oružje da vladaju svijetom.
Potom je dogovoreno da samo vlade mogu otići u Ameriku i zamjeniti američki dolar za zlato. Pojedinac to nije mogao učiniti.
Ovaj sistem je funkcionisao od 1944-te do 1971. Razlog zbog kojeg je ovaj sistem funkcionisao ovoliko dugo jeste taj što niko nije otišao u Ameriku da zatraži zlato. Do tada su svi prodavali zlato SAD za novac.
Tokom ovih 27 godina Amerikanci su printali više novca nego što imaju zlata.
Tek 1971. Francuska vlada na čelu sa Charles de Caulleom rekla OVO JE NEPRAVDA. Tada Francuzi dolaze u Ameriku sa 3 milijarde američkih dolara koje su željeli zamjeniti za zlato. Tada je Amerika shvatila da je igri došao kraj i izjavili su dali smo obećanje da ćemo zamjeniti zlato za naovac kada dođete, ali to ne znači da moramo održati naše obećanje.
I tako je propao cijeli sistem. Sada Amerikanci imaju zlata koliko hoće, a drugi imaju papirni novac.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Ponavljam ,kad stavim na vagu dobro i loše uvijek ću izabrati "Ameriku" ispred rusa,europejaca ili bilo kojeg kolonizatora.Pa još samo da dodam da sam poprilično siguran da nije bilo SAD-a da bi sada Europska unija imala malo drugčije ime i da bi se njemački pričao kao maternji...
a tetkica de gol bi bio francuski predsjednik sa sjedištem u nekoj od afričkih državica koje ne bi pale pod njemačku okupaciju.
a tetkica de gol bi bio francuski predsjednik sa sjedištem u nekoj od afričkih državica koje ne bi pale pod njemačku okupaciju.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 17 dec 2012, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
madridist je napisao/la:Ponavljam ,kad stavim na vagu dobro i loše uvijek ću izabrati "Ameriku" ispred rusa,europejaca ili bilo kojeg kolonizatora.Pa još samo da dodam da sam poprilično0 siguran da nije bilo SAD-a da bi sada Europska unija imala malo drugčije ime i da bi se njemački pričao kao maternji...
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Eh da Gavrilo nije bio glup danas bi nam bilo super, živjeli bi u Austriji, a govorili Bosanski, istina malo drukčiji

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
U petak ga cijepam momački s kolegama, ipak je moj dan (Dan Rudara).Monolog je napisao/la:Uh, moraću se deaktivirati sa fb-a, jer će već od sutra početi raznorazna s*anja glede smaka svijeta.Moraću izlevatiti nekoga da prizna grijehe kako bi mu petak ipak bio podnošljiviji. Ja, s druge strane, ću u petak pit'. Ne znam za ostale, al' ima nekih zabava na koje sam pozvan pa ću se vjerovatno raskovati u toj mjeri da će to biti pravi smak svijeta za moj organizam.
Nullius in verba
Pozeli te mi srecu. Sad idem zubaru. Halalite mi sve.

Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- raul-zakon
- Kontakt:
Sretno pašice !likma23 je napisao/la:Pozeli te mi srecu. Sad idem zubaru. Halalite mi sve.![]()
![]()
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Na National Geographicu emisija o piramidama u Visokom.Baš me zanima šta će ovi njihovi geolozi zaključiti. 
Vjerujete li vi da ima piramida tamo?
Normalno da nema,jer da ima Visoko nebi bilo razvijeno ko Sarajevo prije 324 godine,već bi bilo bh Dubai....bazeni je napisao/la:Na National Geographicu emisija o piramidama u Visokom.Baš me zanima šta će ovi njihovi geolozi zaključiti.
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Kakve crne piramide samo nas onaj levat izofira,ali da smo u pocetku zaradili na turistima,jesmobazeni je napisao/la:Na National Geographicu emisija o piramidama u Visokom.Baš me zanima šta će ovi njihovi geolozi zaključiti.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Naravno da ih nema
No to da se bilo pametnije moglo iskoristiti kao Medjugorje 
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Piramide nema ,al posto smo takvi kakvi smo nece je ni biti.
Njihovi geolozi utvrdili da je to sve produkt prirode i da nema ništa o njegovoj teoriji,te da ono što govori da nema šanse da je priroda stvorila ploče pod uglom od 90 stepeni i da su sve piramide okrenute prema sjeveru nije istina jer su izmjerili da je daleko od navodnog ugla i da nije ni jedna okrenuta na sjever.Lik ih odveo u tunele,kad se tunel nije urušio na njih i pobjegli.

Vjerovao sam bar malo u njegove tvrdnje koje su istinite da priroda ne može napraviti ploče pod takvim uglovima i da su tako simetrične,ali ove piramide niti su simetrične,niti na sjever okrenute...Ma izmislio sve
Vjerovao sam bar malo u njegove tvrdnje koje su istinite da priroda ne može napraviti ploče pod takvim uglovima i da su tako simetrične,ali ove piramide niti su simetrične,niti na sjever okrenute...Ma izmislio sve
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Hajmo malo zajebavat admina na "forum" temi 
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Zna li neko kada ce biti rezultati za stipendije od IKRE?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- EdenHazard
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
rakya party
rakya party
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
" onclick="window.open(this.href);return false;
Zene su cudo
Zene su cudo
Jeste da mi je @ Bagrcavi jedan od najboljih forum jarana
ali moram da se slozim sa @ Dylanom i @ Madridistom .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.