NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2012, 16:41

SaltCityAttack je napisao/la:ali treba uzeti u obzir da su Ninersi nakon one prednosti jednostavno mislili da je to gotovo kao i svi mi i nisu vise igrlai istu odbranu rizikovali neke povrede
Patsi nisu odbranu nikako ni igrali, ne samo u drugom pol, već od početka :mrgreen:

A još smo bili bez Gronka, koji je najvažniji dio našeg pass napada, a i bez Lighta u OL ;)

Bez obzira, opet su Ninersi zasluženo dobili, jer su Patsi odigrali katastrofalno prvo pol, 4 fumblea imali, a prije toga smo imali +24 u toj kategoriji turnovera ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 dec 2012, 16:44

Sto mi ovo niko ne cestita :lol: :lol: :lol:

Sta je Edin govorio? Denver ce biti seed 2, Denver je prvi favorit za SB u AFC, Denver sa Manningom pravi velike stvari. To sam govorio na 2-3, sad su 11-3, 9 pobjeda za redom, unistavanje, ako dobije jos 2 lagane tekme seed 2 su i igrat ce kuci prvu tekmu PO-a, a mozda i drugu (ako Texansi vrisnu).

Dobijam cenera ako Brady i Manning odigraju do kraja sve tekme i ako Denver zadrzi drugi seed :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Volim sto znam ovaj NFL :D

Sto se tice wc runde, 33,33333333333333333% su sanse da Patsi igraju bas sa Steelersima, mogu to biti i Bengalsi i Ravensi jos, al' ja bih najvise volio da se nadjete sa Benom ;)

Vrlo je izvjesno da cemo igrati protiv Ravensa, a objektivno su sanse 50-50, iako imaju jacu odbranu, napad im je za Bogu plakat, tako da imamo sanse i ovo je najbolji moguci protivnik! Ako prodjemo onda vjerovatno Hjuston, a pokazali smo da mozemo s njima igrati na Reliantu, tako da smo tu, cekamo priliku 8-)

Sinoc sam do sitnih sati pratio Patse, sad odoh zasluzeno spavat
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2012, 16:56

Edin TM87 je napisao/la:Sto mi ovo niko ne cestita :lol: :lol: :lol:

Sta je Edin govorio? Denver ce biti seed 2, Denver je prvi favorit za SB u AFC, Denver sa Manningom pravi velike stvari. To sam govorio na 2-3, sad su 11-3, 9 pobjeda za redom, unistavanje, ako dobije jos 2 lagane tekme seed 2 su i igrat ce kuci prvu tekmu PO-a, a mozda i drugu (ako Texansi vrisnu).

Dobijam cenera ako Brady i Manning odigraju do kraja sve tekme i ako Denver zadrzi drugi seed :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Volim sto znam ovaj NFL :D

Sto se tice wc runde, 33,33333333333333333% su sanse da Patsi igraju bas sa Steelersima, mogu to biti i Bengalsi i Ravensi jos, al' ja bih najvise volio da se nadjete sa Benom ;)

Vrlo je izvjesno da cemo igrati protiv Ravensa, a objektivno su sanse 50-50, iako imaju jacu odbranu, napad im je za Bogu plakat, tako da imamo sanse i ovo je najbolji moguci protivnik! Ako prodjemo onda vjerovatno Hjuston, a pokazali smo da mozemo s njima igrati na Reliantu, tako da smo tu, cekamo priliku 8-)
Jesi to pobjedio u fantasyu pa se raduješ toliko :mrgreen:

Denver je imao najlakši raspred i to su iskoristili, a što se tiče Bena, nije to ništa sigurno, jer bi nama više odgovarali Coltsi, a kasnije i Texansi, obzirom da smo tome bili svjedoci ove sezone 8-) , a već sam spominjao mogućnost tankiranja od strane Patsa kao ozbiljnu opciju :mrgreen:

A što se tiče tog cenera, upitan je jer će Patsi ako se ne odluče na Coltse :mrgreen: , igrati barem zadnju tekmu sa rezervnim opcijama, da se ne bi slučajno desila neka povreda prije PO ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 dec 2012, 17:01

Nisam, izgubio sam, najbolji matchup svih vremena, ja 142, Takticar 140 i ima Greena veceras. Strasno, drugo polufinale Randy 59, a onaj drugi 46, mislim smijesno sto je jedan od nas isp'o al' takav raspored jbg :cry:

To sto se tice tog tankiranja ne znam bil' se smij'o il' plak'o :lol: :lol: :lol:

Ozbiljna opcija, oj majko, odoh spavat :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2012, 17:12

Edin TM87 je napisao/la:
To sto se tice tog tankiranja ne znam bil' se smij'o il' plak'o :lol: :lol: :lol:

Ozbiljna opcija, oj majko, odoh spavat :lol:
Pa zašto nije, ne odnosi se na ovu tekmu, već na iduće dvije ;)

Zar nije bolje igrati protiv vas kući negoli protiv Big Bena, a kasnije i protiv Texansa, koje smo dobili, negoli protiv Broncosa sa Peytonom ;)

Ne vidim tu ništa čudno, jednostavna računica i matchup koji nam više odgovara, i ne bi se čudio ako bi se to i desilo jer su Ravensi samo tekmu ispred nas, a imaju bolji međusobni omjer zahvaljujući onoj pobjedi kući ;)

Malo razmatranja svih opcija ne škodi ;) :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 dec 2012, 17:39

@ rio

ne vjerujem da ce BB kalkulisati, nego ce ozbiljno shvatiti ove posljednje dvije utakmice, jer ne treba zaboraviti da postoji mogucnost da nam protivnik budu Bengalsi ili Jetsi - i ako sam 95 % siguran da ce to biti Steelersi.

Kao sto Tomica kaze vazno je biti pravi kada pocne PO, a u ove preostale dvije utakmice treba iskoristiti i malo kvalitetnije uigrati odbranu...Mnogi zaboravljaju da je Brady ove godine samo u prvom kolu imao zdravog Welkera, Hernandeza i Gronkowskog, a i pored toga imamo najbolji napad lige.

Kako god se ova sezona za nas zavrsila ja znam da hebeni 5/6.Februar ove godine necu nikad preboljeti i da je za narednu sezonu potrebno samo podici kvalitet secondarya i dovesti kvalitetnijeg kickera.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 dec 2012, 17:51

Šteta zbog poraza ali šta je tu je. U PO moramo biti pravi, ko god bio s druge strane. Rano je još za kalkulacije
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2012, 17:54

amerosm je napisao/la:@ rio

ne vjerujem da ce BB kalkulisati, nego ce ozbiljno shvatiti ove posljednje dvije utakmice, jer ne treba zaboraviti da postoji mogucnost da nam protivnik budu Bengalsi ili Jetsi - i ako sam 95 % siguran da ce to biti Steelersi.

Kao sto Tomica kaze vazno je biti pravi kada pocne PO, a u ove preostale dvije utakmice treba iskoristiti i malo kvalitetnije uigrati odbranu...Mnogi zaboravljaju da je Brady ove godine samo u prvom kolu imao zdravog Welkera, Hernandeza i Gronkowskog, a i pored toga imamo najbolji napad lige.

Kako god se ova sezona za nas zavrsila ja znam da hebeni 5/6.Februar ove godine necu nikad preboljeti i da je za narednu sezonu potrebno samo podici kvalitet secondarya i dovesti kvalitetnijeg kickera.
Ma dobro znam da BB neće baš sad dopustiti tako nešto, nego sam samo naveo da bi to mogla biti jedna od mogućih opcija :mrgreen:

A slažem se da treba iskoristiti ove 2 tekme za uigravanje ekipe, posebno Gronka i secondarya ;)

A sad ne znam koga bi mogli ubaciti umjesto Gostkowskog, meni je kicker Brownsa donijeo dosta poena na fantasyu, a najbolja opcija bi naravno bio Janikowski, koji je sam sinoć pobijedio Chiefse sa 5 FG :o

A da li bi ti titula Lakersa malo ublažila taj naš poraz u SB :( :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 dec 2012, 18:12

@ rio

nikad mi nista ne moze ublaziti onaj poraz. To je bio prvi i najvjerovatnije jedini put (ali nikad ne reci nikad) da sam nakon poraza svog tima zaplakao...

Zivim za dan kada cemo ponovo osvojiti SB - koje je milijardu puta teze osvojiti nego li titulu u NBA-u, jer ti sve zavisi od jedne utakmice.

PS: BB je napravio veliku gresku kada je pustio Vinatieri-ja 2005.godine. Poljska krava (kao sto @randy rece) nas je kostala bye-weeka.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 17 dec 2012, 18:15

Sinoc utakmice, i razocarenja za NE navijace. Za nas ostale bas uzivancija. Bio je comeback... za dlaku. :mrgreen: Sjeba vas onaj dobar return run, nakon izjednacenja.

Sto se tice mojih Bears-a... Ja bi rekao Copy/Paste nam je ova sezona, predhodne... Isto krenuli odlicno i prosle sezone, i onda povrede krenule, i brod poceo da tone. Polako ali sigurno. Ofanzivno smo kriticni kao i uvijek.
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 17 dec 2012, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Postovanje treba zaraditi.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 dec 2012, 18:17

kad_kako je napisao/la:Sinoc utakmice, i razocarenja za NE navijace. Za nas ostale bas uzivancija.

Sto se tice mojih Bears-a... Ja bi rekao Copy/Paste nam je ova sezona, predhodne... Isto krenuli odlicno i prosle sezone, i onda povrede krenule, i brod poceo da tone. Polako ali sigurno.
A eto vam pa uživajte
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 17 dec 2012, 18:26

Sportfanatik je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Sinoc utakmice, i razocarenja za NE navijace. Za nas ostale bas uzivancija.

Sto se tice mojih Bears-a... Ja bi rekao Copy/Paste nam je ova sezona, predhodne... Isto krenuli odlicno i prosle sezone, i onda povrede krenule, i brod poceo da tone. Polako ali sigurno.
A eto vam pa uživajte
Jes se to ti nesto nasao uvredjeno?

Neznas me a pises beze. Ko me zna ovdje na forumu, zna sta sam mislio... znaju da ne navijam ni zakoga, niti protiv koga, ko nije u diviziji sa Bearsima.

Sta sam mislio pod "za nas ostale uzivancija"... je za ostale koji su neutralni bili. Koji nisu navijali ni za koga u sinosnjoj utakmic. Kao ja npr.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 dec 2012, 18:27

pa sto nebi uzivao gledati jednu onakvu utakmicu?..istina nisam uzivao kad je SF otisao na onu prednost reko gotovo ebes tekmu..poslije jesmo..da ja nebi zivce cupao ko kad igraju Bearsi?..dosta sam nasu odpratio psovao ebavao pa moram gledat jednu smireno da je bez nekog pritiska :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 dec 2012, 18:32

kad kako brate jedino pozitivno u svmeu ovome je to sto ce Smith napokon otici majkemi..taman da napravimo playoff bogami sa ovim povredama tesko..valjda se Jennings,Melton onaj mali rookie i Bennet vrate slijedece hefte oni su nam jako bitni
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2012, 18:51

Ma normalno da ćete uživati 8-)

I ja isto tako uživam u ostalim tekmama, izuzev kada igraju Jetsi :lol: :mrgreen:

A mislim da je kod Bearsa jedan dio problema i off koordinator Tice, koji mi ne djeluje nešto kreativan, jer mu je prevelik disbalans između akcija na Marshalla i ostalih napadačkih opcija, pa čak i Fortea, jer su to i komentatori u toku tekme baš spominjali ;)

Odbrana je odlična, logično je bilo da će vam se smanjiti broj TO koje dobijate u tekmi, ali zato imate problema sa napadom, jer osim Marshalla i nemate neke opcije, te vam zbog toga napad djeluje jednodimenzionalno ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 dec 2012, 19:03

http://www.youtube.com/watch?v=h5OFlPcEzbU

Best decision he ever made. :D :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 dec 2012, 19:11

Juce Marshall krenu dobro jedan covjek na njemu bio uhvati 5 za redom i TD i onda triple na njega i onda samo Jefferya si morao ganjat..Knoxa tu nema , Benneta koji jako flae..njih dvojica da su tu bilo bi puno puno lakse .

Pa bolan nije mi jasno da mi idemo bacat sa par inci za TD uzas majkemi..Cutler je baci, ali ebiga faul napravi Jeffery...svidja mi se Jeffery dobar je kao rokie mlad je naucit ce iz onih gresaka ..nemogu ga kriviti i ako je napravio par gresaka

Bush nije ulazio povredjen , a OL kriminalna da sta konkretno napravi za Fortea
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 17 dec 2012, 19:54

SaltCityAttack je napisao/la:kad kako brate jedino pozitivno u svmeu ovome je to sto ce Smith napokon otici majkemi..taman da napravimo playoff bogami sa ovim povredama tesko..valjda se Jennings,Melton onaj mali rookie i Bennet vrate slijedece hefte oni su nam jako bitni
I vrijeme je da ode. Imao je i previse vremena da pokaze sta umije. Dobar je on trener, ali ako neide onda se treba nesto derasticno mijenjati. Sve ostalo je pokusano. Novi ofanzivni treneri svako malo. Novi GM. Kao sto se i vremena u NFL-u mijenjaju. Mozda i mi taj mentalitet moramo polako poceti mjenjati. Trebamo poceti razmisljati da odbrana je samo mali dio sad ekipe. Prije je to bilo drugacije, ali sada to vise nije tako.

cutler12
Kontakt:

Post Postao/la cutler12 » 17 dec 2012, 22:42

Hester nije WR nit ce ikad biti. To je nesposobnost Tice da to skonta. Zato je Tice kriv.
Kellen (zvani)"no hands" Davis nije TE i Tice-ova nesposobnost da to skonta je njegova krivica.
O-Line je uzasna i Tice-ova nesposobnost da to skonta je njegova krivica.
"Play calling" je los i Tice-ova nesposobnost i neznanje da cita protivnicke odbrane je njegova krivica.
Smithova greska je da ne prepozna Tice-ovu nekompetentnost.

PS: btw svaka cast B-Marshallu na izjavi, bilo je vrijeme ..
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 dec 2012, 00:58

Jos 2 sedmice do kraja :D Buran finis nas ocekuje, buran :D

U AFC je vecina toga poznata, dok u NFC 4 ekipe imaju omjer 8-6 i bore se za zadnju poziciju u PO-u (Seattle je vec unutra, nemoguce da izgube 2 tekme kuci, gdje do sad imaju 6-0).

Atlanta je vrlo blizu prvog seeda, a za drugi ce se boriti GB i SF.

Sto se tice PO-a, ukoliko SF bude seed 2, a Minnesota ne napravi PO, definitivno ce Manning uzeti svoju petu :o 8-) MVP titulu, a cak i da Rodgers uzme taj seed 2, bit ce izjednaceni i odlucit ce nijanse iz naredne dvije tekme. Brady je izgubio sanse (po meni) za MVP sinocnjom katastrofom protiv Ninersa. Sto se tice Petersona, on je posebna prica, iako vecinom QB dobijaju MVP, ja bih prvi njemu dao ako uvede Vikinge u doigravanje, al' male su sanse da dobiju tu nagradu.

Zanimljivo ove sedmice cak 3 ekipe zavrsile na 0 tekmu :o Sto vise nego citave sezone (Jetsi od SF-a i Arizona od Hawksa koliko se sjecam).

Uh kad bi Cinnci dobio obje tekme do kraja (a da Ravensi izgube od Giantsa) i osvojio diviziju :D Slag na tortu bi to bio za nas, al' prezadovoljan sam i sa Ravensima, uh kako ce jak PO biti u AFC...

Samo sam uvjeren kad bi Seattle bio seed 1 da bi se prosetali kroz konferenciju, nepobjedivi su kuci. Bit ce oni opasni u PO itekako...

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []