Daj Bože ako tako budeemir79 je napisao/la:Alen ce igrati za BIH,samo djete treba ostaviti na miru,ne treba mu pritisak od nas,kad ga dovoljno ima u HR.
Zasto bi se odlucivao,kad vec igra za mlade HR,znaci jasno je kao dan sta mu je zelja. Cim ode iz Zagreba on je nas,a toga su svjesni i u HR. Zamislite da je Stevanovic dok je jos igro za U21 odbio Susica da odigra zvanicnu utakmicu za BIH,jer se nije odlucio za koga ce igrati, Srbiju ili Bosnu,pa ni sam ne znam sta bi mu radili. A mali Alen je imao toliku hrabrost ,iako jos uvijek djete,da takav korak uradi.
Alen Halilović
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Alen Halilović
''Neka me mrze samo da me se boje''
Predsjednik Dinama Mirko Barišić osvrnuo se na nadolazeći prijelazni rok. Istaknuo je kako u njemu neće biti odlaska mladih igrača zagrebačkog kluba, koji privlače mnogo pozornosti.
Mirko Barišić, predsjednik Dinama, izjavio je kako mladi nogometaši u njegovom klubu, 18-godišnji Mateo Kovačić i dvije godine mlađi Alen Halilović, neće napustiti Modre tijekom sljedećeg prijelaznog roka.
"Ima upita i ponuda, ali trenutno ne bi bila dobra prodaja Matea Kovačića", izjavio je Barišić za Sportske novosti.
Predsjednik Dinama naglasio je kako klub neće napustiti niti 16-godišnji Halilović, za kojime vlada veliko zanimanje inozemnih klubova. "U ovom trenutku neće biti prodaje naših najmlađih igrača", rekao je.
Mladi Halilović ove sezone je za Dinamo nastupio u 10 utakmica i postigao dva pogotka, a Kovačić je zabilježio 20 nastupa i jedan zgoditak.sportnet.hr
Mirko Barišić, predsjednik Dinama, izjavio je kako mladi nogometaši u njegovom klubu, 18-godišnji Mateo Kovačić i dvije godine mlađi Alen Halilović, neće napustiti Modre tijekom sljedećeg prijelaznog roka.
"Ima upita i ponuda, ali trenutno ne bi bila dobra prodaja Matea Kovačića", izjavio je Barišić za Sportske novosti.
Predsjednik Dinama naglasio je kako klub neće napustiti niti 16-godišnji Halilović, za kojime vlada veliko zanimanje inozemnih klubova. "U ovom trenutku neće biti prodaje naših najmlađih igrača", rekao je.
Mladi Halilović ove sezone je za Dinamo nastupio u 10 utakmica i postigao dva pogotka, a Kovačić je zabilježio 20 nastupa i jedan zgoditak.sportnet.hr
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Malog ne treba preglati pitanjima hoce li igrati, kad ce igrati, jel odlucio, kad ce odluciti, malog po tom pitanju treba ostaviti na miru, medjutim treba raditi na nekim drugim "malim" stvarima, koje mogu biti kljucne za njegovu odluku, a to je....
Da u NSBiH treba biti zaduzena osoba koja ce biti u nekom "redovnom" kontaktu sa Alenom, njegovim ocem, njegovom mamom i slicno...
- Kad Alen odigra neku dobru utakmicu u Dinamu, postigne pogodak ili nesto slicno, treba ga obavezno kontaktirat i cestitat mu na tome
- Sve moguce rodjendane, godisnjice, i slicne ceremonije iz NS treba poslati cestitku ili nesto slicno.... Kad malom bude rodjendan, poslati mu poklon u vidu (Dzekinog, Pjanicevog ili nekog drugog dresa)...
Kad je Bajram poslati cestitku Seji, Alenu i njegovom burazu, kad je Bozic opet poslati cestitku njegovoj staroj, Alenu i njegovom burazu...U medjuvremenu istraziti imal u familiji pravoslavnih, hindusa, budista, taoista, jevreja i ako ima pratiti i te vjerske kalendare...
Sad kad Dinamo bude odradio dio priprema u Herecegovini, poslati izaslanika u Medjugorje, da ga prati malo, da ga pozdravi, bodri i slicnih gluposti...
Da se ove stvari realizuju, treba jedna osoba u NSBIH (iole da je pismena, da se zna izrazavati i da zna koristiti e-mail)...
Podatke koje trebamo imati o Alenu, je njegov datum rodjenja, adresu u Zagrebu, broj telefona Alena, Seje i fiksni, e-mail od Alena i Seje, njegov facebook profil, tweeter profil, skype account... A to sve kad se sabere nije uopce puno, a ove stvari kad se odrade sigurno ce uticati na odluku....
Znaci odrzavat konstantan kontakt sa njim i sa "njegovim", ali uopce ne spominjati reprezentaciju u slijedecih godinu dana...
Ja kad se sjetim intervjua sa Susicem u novembru oko Hajrovica, gdje Susic kaze da je zadnji put cuo sa Hajrovicem u februaru ili kad se sjetim price kako mu Begovic nece da se javi na telefon, ja bi se rokn'o...
Da u NSBiH treba biti zaduzena osoba koja ce biti u nekom "redovnom" kontaktu sa Alenom, njegovim ocem, njegovom mamom i slicno...
- Kad Alen odigra neku dobru utakmicu u Dinamu, postigne pogodak ili nesto slicno, treba ga obavezno kontaktirat i cestitat mu na tome
- Sve moguce rodjendane, godisnjice, i slicne ceremonije iz NS treba poslati cestitku ili nesto slicno.... Kad malom bude rodjendan, poslati mu poklon u vidu (Dzekinog, Pjanicevog ili nekog drugog dresa)...
Kad je Bajram poslati cestitku Seji, Alenu i njegovom burazu, kad je Bozic opet poslati cestitku njegovoj staroj, Alenu i njegovom burazu...U medjuvremenu istraziti imal u familiji pravoslavnih, hindusa, budista, taoista, jevreja i ako ima pratiti i te vjerske kalendare...
Sad kad Dinamo bude odradio dio priprema u Herecegovini, poslati izaslanika u Medjugorje, da ga prati malo, da ga pozdravi, bodri i slicnih gluposti...
Da se ove stvari realizuju, treba jedna osoba u NSBIH (iole da je pismena, da se zna izrazavati i da zna koristiti e-mail)...
Podatke koje trebamo imati o Alenu, je njegov datum rodjenja, adresu u Zagrebu, broj telefona Alena, Seje i fiksni, e-mail od Alena i Seje, njegov facebook profil, tweeter profil, skype account... A to sve kad se sabere nije uopce puno, a ove stvari kad se odrade sigurno ce uticati na odluku....
Znaci odrzavat konstantan kontakt sa njim i sa "njegovim", ali uopce ne spominjati reprezentaciju u slijedecih godinu dana...
Ja kad se sjetim intervjua sa Susicem u novembru oko Hajrovica, gdje Susic kaze da je zadnji put cuo sa Hajrovicem u februaru ili kad se sjetim price kako mu Begovic nece da se javi na telefon, ja bi se rokn'o...
Pravda za Papeta!
- Principatus
- Kontakt:
@Dufresne
Potpisujem tvoj post od pocetka do kraja, apsolutno isto mislim.
Potpisujem tvoj post od pocetka do kraja, apsolutno isto mislim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Samo malo prepisati recept sto radi Harun u KS BiH...Bila je jedna zanimljiva situacija, gdje se moze povuci paralela...
Sjecam se izjave Kolasinca, gdje je rekao, ako bi ga Susic pozvao, da bi pjeske krenuo do Sarajeva, a Susic je na to rekao da ako krene pjeske sad, nece moci stici do utakmice...Svi su na to malo nasmijali i na tom je ostalo...
Dok s druge strane smo imali suprotnu situaciju, nekad na ljeto kad se prvi put spomenulo ime Alena Omica, Harun je rekao, da ako se ukaze najmanja prilika da Alen zaigra BiH, da bi po njega pjeske isao u Ljubljanu...
E pa sad? Koliko god bilo igraca koji ne zele da zaigraju BiH, toliko ima i odgovornosti nasih ljudi s druge strane...
Sjecam se izjave Kolasinca, gdje je rekao, ako bi ga Susic pozvao, da bi pjeske krenuo do Sarajeva, a Susic je na to rekao da ako krene pjeske sad, nece moci stici do utakmice...Svi su na to malo nasmijali i na tom je ostalo...
Dok s druge strane smo imali suprotnu situaciju, nekad na ljeto kad se prvi put spomenulo ime Alena Omica, Harun je rekao, da ako se ukaze najmanja prilika da Alen zaigra BiH, da bi po njega pjeske isao u Ljubljanu...
E pa sad? Koliko god bilo igraca koji ne zele da zaigraju BiH, toliko ima i odgovornosti nasih ljudi s druge strane...
Pravda za Papeta!
- Ponos Torina
- Kontakt:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Ja ne vidim šta bi se moralo dogodit pa da se Halilović za reprezentaciju BiH odluči.Nisam se došao naslađivat niti išta slično,ali mislim da se uzalud nadate.
Čak me i čudi sva ta strka oko toga.To se više napumpalo u javnosti da postoji neka "strašna" dilema nego što je ona zbilja prisutna.
Čak me i čudi sva ta strka oko toga.To se više napumpalo u javnosti da postoji neka "strašna" dilema nego što je ona zbilja prisutna.
- Principatus
- Kontakt:
Uglavnom si dosao...na ovu temu. Zbog medijske pompe ili da nas utjesis?SiamoNoi je napisao/la:Nisam se došao naslađivat niti išta slično,ali mislim da se uzalud nadate.
A sad sto se ove situacije tice, za nas bi to bio problem, kada bi jedan mladi igrac nase reprezentacije odbio da se jasno odluci za A reprezentaciju ili cak da kaze kako bi odbio poziv selektora. Za druge to mozda nije problem, kako kome.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Da, da vidim kod Mujdze i Misimovica da vam je to problemPrincipatus je napisao/la: A sad sto se ove situacije tice, za nas bi to bio problem, kada bi jedan mladi igrac nase reprezentacije odbio da se jasno odluci za A reprezentaciju ili cak da kaze kako bi odbio poziv selektora. Za druge to mozda nije problem, kako kome.
Zadnja izmjena: nevera, dana/u 20 dec 2012, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
Uglavnom sam došao da vam kažem da su vam nerealna ova nadanja,kao što sam gore i napisao.Principatus je napisao/la:Uglavnom si dosao...na ovu temu. Zbog medijske pompe ili da nas utjesis?SiamoNoi je napisao/la:Nisam se došao naslađivat niti išta slično,ali mislim da se uzalud nadate.
Samo kažem kako stvari stoje,na vama je hocete li se "suocit" sa situacijom kakva je.
Mislim da je nadanje ljudski, i nije nimalo nerealno da ce mali nastupat za BiH, pogotovo ako ne bude dovoljno dobar za HR. A cak i ako bude dovoljno dobar za hr reprezentaciju mislim da su sanse 50:50...SiamoNoi je napisao/la:
Uglavnom sam došao da vam kažem da su vam nerealna ova nadanja,kao što sam gore i napisao.
Samo kažem kako stvari stoje,na vama je hocete li se "suocit" sa situacijom kakva je.
Ja osobno, iako mu zelim svu srecu da postane vrhunski igrac, mislim da ce on postat igrac u rangu Kranjcara ili Ljajica u najboljem slucaju, sto je isto soldino. Imali smo na Balkanu i vecih talenata ali cim ovdje medije pocinju da ga sele u top-klubove nista od njega.
Zadnja izmjena: nevera, dana/u 20 dec 2012, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Nerealna ocekivanja !?
Lik ce odbiti seniorski poziv Hrvatske
Meni bi vala bilo cudno da neki Salko Salkic iz omladinskog pogona Sarajeva koji je veliki talenat odbije poziv A selkecije Bosne 
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Mislim da je razlog Alenovog oklijevanja sa odlukom kojoj ce se reprezentaciji prikljuciti vrlo jednostavan i pragmatican. Momak ceka da vidi hocemo li se plasirati na svjetsko prvenstvo. Ako se ne plasiramo uveliko sumnjam da ce se odluciti za nas. Ako se Hrvatska plasira a mi ne on i dalje moze koristiti flertovanje sa Bosnom kao adut da bude pozvan u Hrvatsku reprezentaciju. Mi se svi zanosimo nekim patriotizmom, ali treba biti realan, i pokusati se plasirati na svjestsko prvenstvo, naravno ne zbog Alena i drugih nego radi nas samih, ali sa Susicem cisto sumnjam, ali to je vec druga tema.neo je napisao/la:Nerealna ocekivanja !?Lik ce odbiti seniorski poziv Hrvatske
Meni bi vala bilo cudno da neki Salko Salkic iz omladinskog pogona Sarajeva koji je veliki talenat odbije poziv A selkecije Bosne
- Principatus
- Kontakt:
Molim te da pazljivo procitas to sto sam napisao, pa tek tad da odgovoris. Mujdza i Misimovic nikad nisu bili mladi reprezentativci BiH, koji su odbili da nastupe za nasu A repku (slucaj Halilovic, koji kaze da bi odbio). Bas naprotiv, mi smo ih preoteli iz drugih reprezentacija. Znam, poticu iz BiH i mogli smo ih ranije rezervisati, ali je nas savez to prespavao.nevera je napisao/la:Da, da vidim kod Mujdze i Misimovica da vam je to problem
Hvala lijepo na tome, to ce nam pomoci da psiholoski bolje prebrodimo ovu tesku situaciju u kojoj mi nemamo nista za izgubiti, jedino za dobiti. A realnost i stvarnost su dosta subjektivne stvari.SiamoNoi je napisao/la:Uglavnom sam došao da vam kažem da su vam nerealna ova nadanja,kao što sam gore i napisao.Samo kažem kako stvari stoje,na vama je hocete li se "suocit" sa situacijom kakva je.
Realno sam ti rekao kao stvari stoje.Znaš onu...vrijeme je gospodin.Principatus je napisao/la:Hvala lijepo na tome, to ce nam pomoci da psiholoski bolje prebrodimo ovu tesku situaciju u kojoj mi nemamo nista za izgubiti, jedino za dobiti. A realnost i stvarnost su dosta subjektivne stvari.SiamoNoi je napisao/la:Uglavnom sam došao da vam kažem da su vam nerealna ova nadanja,kao što sam gore i napisao.Samo kažem kako stvari stoje,na vama je hocete li se "suocit" sa situacijom kakva je.

Paša moj,samo Alen,njegova porodica i dragi Bog znaju za koga će malac igrati.Svi ostali mogu samo nagađati.Mada po nekim njegovim postupcima nekako mi je bliži plavom,nego kockastom dresu.To je neko moje skromno mišljenje,Veliki pozdravSiamoNoi je napisao/la:Realno sam ti rekao kao stvari stoje.Znaš onu...vrijeme je gospodin.Principatus je napisao/la:Hvala lijepo na tome, to ce nam pomoci da psiholoski bolje prebrodimo ovu tesku situaciju u kojoj mi nemamo nista za izgubiti, jedino za dobiti. A realnost i stvarnost su dosta subjektivne stvari.SiamoNoi je napisao/la:Uglavnom sam došao da vam kažem da su vam nerealna ova nadanja,kao što sam gore i napisao.Samo kažem kako stvari stoje,na vama je hocete li se "suocit" sa situacijom kakva je.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Alen će igrati za BIH, kome smeta, neka ide cjepat` drva !
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Ask fm
"opcepoznato je da se u seniorskoj momcadi najvise druzis sa igracima tvoje vjere (islam) mislim da to bas nije dobro da se vec tako mlad na taj nacin opredjeljuješ,nemam nista protiv,ali..to dovodi do zakljucka da ces odabrat reprezentaciju BiH kad za to tođe vrijeme i mislim da to nije bas uredu.."
Alen
neces mi ti govorit sa kim cu se druzit

"opcepoznato je da se u seniorskoj momcadi najvise druzis sa igracima tvoje vjere (islam) mislim da to bas nije dobro da se vec tako mlad na taj nacin opredjeljuješ,nemam nista protiv,ali..to dovodi do zakljucka da ces odabrat reprezentaciju BiH kad za to tođe vrijeme i mislim da to nije bas uredu.."
Alen
neces mi ti govorit sa kim cu se druzit
- Principatus
- Kontakt:
Kako mi je zao ovog pametnog i dobro odgojenog momka, sa kojim glupostima i budalama se ona mora bociti.
Moze li mi neko poslat link Alenovog pravog profila sa fb ( na pp) ? Hvala.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.