Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

BigBigBang
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la BigBigBang » 20 dec 2012, 16:58

Marsal je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Sta se to desava na italijansko-njemackom podforumu, tacnije na relaciji Juve-Bayern jer vidim ovde malu armiju fanova Juventusa koji otvoreno podrzavaju Wengerove trupe?
Malo je reć' da se mrze. :mrgreen:

Alisher Usmanov - Arsene Wenger Lacks Board Support From Arsenal
" onclick="window.open(this.href);return false;

Postoje fine šanse da se dovede Villa u januaru. Pajo, šta ti misliš o njemu?

Lično meni je on klasa, je da ima 31. godinu ali nekada smo bili tim koji je dovodio igrače starije i od 31 i koji su se pokazivali veoma bitnima. Definitivno sam za njegov dolazak ako je cijena prava.
Star je Villa, ne vjerujem u to ali me sve to podsjeti na period dok je Villa igrao u Valenciji, imao je zelju da dodje u Arsenal mi smo se interesovali, svi mediji su prozivali staklenog VAn Persija kako nema hljeba u njemu, dosta navijaca bi ga i prodalo ali eto Wenger odustade od Ville cekajuci holandsko gov.no. Nisam siguran koliko je to bila pametna odluka, Villa je mogao odigrati bar 3 vrhunske sezone u Arsenalu.

Gomez ima prednost sto duze igra vrhunski nego Girou on je sa Stutgartom osvojio titulu, i u BAyernu trpa svake sezone, a ko je bolji ne znam, ali Gomez je dosad vise pokazao. Giroud je nesto slicno uradio te uzeo titulu sa Monpeljeom al sad treba da pokaze da moze da trpa i u velikom klubu kao sto je Gomez u Bayernu.

Mada Gomez zna biti teska krampa, kad se samo sjetim utakmice sa Chelsijem prosle godine :shock:
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 20 dec 2012, 17:02, ukupno mijenjano 2 puta.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 dec 2012, 16:58

BigBigBang je napisao/la:Sta se to desava na italijansko-njemackom podforumu, tacnije na relaciji Juve-Bayern jer vidim ovde malu armiju fanova Juventusa koji otvoreno podrzavaju Wengerove trupe?
Ma nista kontra Njemaca nego su se umislili da je Bayern neka uber sila... A polomit ce zube protiv Juveta samo polako doce i ta utakmica.....
Wenger je veliki strucnjak i ako ko moze pobjediti Bayern onda je to on...... Kad je uspio izbaciti Juve(prije nekoliko god) kojeg sam ja tada smatrao najboljom ekipom svih vremena tada sa najboljim igracima svijeta onda nema sumnje da ce izbaciti i ovaj pokusaj od ekipe.....

Ne podcjenjujte Arsenal i dalje je to tvrd orah..... Ubjedjen sam u prolaz Arsenala vise nego u prolaz Juveta a tu sam prognozirao jedno 97% da ce proc Juve....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 20 dec 2012, 17:02

Hypnose je napisao/la:
Ma nista kontra Njemaca nego su se umislili da je Bayern neka uber sila... A polomit ce zube protiv Juveta samo polako doce i ta utakmica.....
Wenger je veliki strucnjak i ako ko moze pobjediti Bayern onda je to on...... Kad je uspio izbaciti Juve(prije nekoliko god) kojeg sam ja tada smatrao najboljom ekipom svih vremena tada sa najboljim igracima svijeta onda nema sumnje da ce izbaciti i ovaj pokusaj od ekipe.....

Ne podcjenjujte Arsenal i dalje je to tvrd orah..... Ubjedjen sam u prolaz Arsenala vise nego u prolaz Juveta a tu sam prognozirao jedno 97% da ce proc Juve....
Da je toliki strucnjak koliko ga ti dizes nebi zadnja 2 puta u knockout fazi ispado od BAYERNA koji je ruku na srce te 2004 bio losiji igracki,od Arsenala a 2001 su bili podjednaki.Ovo je sad neka nova dimnezija BAYERN je milion milja ispred TOPNIKA.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 dec 2012, 17:05

BigBigBang je napisao/la:Star je Villa, ne vjerujem u to ali me sve to podsjeti na period dok je Villa igrao u Valenciji, imao je zelju da dodje u Arsenal mi smo se interesovali, svi mediji su prozivali staklenog VAn Persija kako nema hljeba u njemu, dosta navijaca bi ga i prodalo ali eto Wenger odustade od Ville cekajuci holandsko ****. Nisam siguran koliko je to bila pametna odluka, Villa je mogao odigrati bar 3 vrhunske sezone u Arsenalu.
Star jeste, ali nije igrač tipa Henrya, Walcotta čije napadačke sposobnosti uveliko zavise od njihove brzine i agilnosti. Titi već sa 29 godina nije više bio onaj ubojica kao prije dok je David Villa više igrač koji podsjeća na Alexa Del Piera ili recimo Tottija.

Godine njemu mnogo ne znače jer je majstor za golove, pravi fox in the box koji je uz to veoma mobilan sa odličnom tehnikom i dobrim napadačkim instinktom. Mislim da ukoliko bismo ga piknuli u januaru da bi za nas na zavidnom nivou mogao da odigra iduce dvije i pol godine, a nakon toga čuvati ga kao džokera sa klupe.

Sjećam se njegove izjave, davno prije Barcelone, da mu je želja da igra u Arsenalu jer je to tim koji najviše simpatiše. S obzirom da on ima želju doci kod nas, a nama treba napadač mozda je transfer i na pomolu???

Da ne govorim koliko je bolji igrač od precjenjenog Huntelaara.

Rekordmeister je napisao/la:Ovo je sad neka nova dimnezija BAYERN je milion milja ispred TOPNIKA.
Ajmeee ne šutaj se više živ bio. Jeste bolji ali niste Ekipa sastavljena od 11 najboljih svjetskih igrača a mi na nivou Leicestera.

I onda kazu navijači Arsenala neobjektivni. :)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 dec 2012, 17:07

Da, uvijek bi uzeo Villu pa i ovako starog prije nego flopa Huntelara.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 20 dec 2012, 17:12

BigBigBang je napisao/la:Da, uvijek bi uzeo Villu pa i ovako starog prije nego flopa Huntelara.
Odličan bi bio za Arsenal, tip je igrača koji uvijek pravovremeno koristi i utrčava u prazan prostor, to je rijetkost vidjeti kod Arsenalovih igrača ovih dana, ala Viera > Henry kroz stopere i okomito ka golu. Kad se sjetim Highburyja i one niske kamere. :?

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 dec 2012, 17:13

Johny je napisao/la:
Cete mi rec da je Gomez bolji od Girouda? Pogledajte kakve golove je momak davao u Montpellieu i ubjedjen sam da je samo pitanje vremena kad ce da proradi. Za klasu je bolji od Gomeza kad je u punoj formi, to je moje licno misljenje, dok bi realni objektivac rekao da su isti.
:lol: :lol: :lol:

Gomez je prvi napadac bio Leverkuzena.Sada je Bayerna i Elfa.Mislim da taj podatak ipak nesto govori sem da je krampa kakvom ga smatrate.

On je jedan od najboljih target man-a u Svijetu koliko god neki to pokusali osporiti.Covjek koji zabije vec dugi niz godina 25+ golova je sve samo ne krampa.
On je fudbalski genije za Girouda koji za citavu karijeru nije dao golova koliko je Gomez za prosle 2 sezone.

Kao slag na tortu ti izjavljujes da je Giroud u top formi bolji za klasu od Gomeza :lol: Objektivno nema sta.

Hejt prema Bayernu i Njemackoj je ucinio svoje.
Koliko je Gomez bitan Bayernu najbolje poakzuje podatak da je Bayern prvi na tabeli ubjedljivo, a veliki Mario je odigrao nevjerovatno bitnih 5 utakmica i dao 2 gola..

Sto ce rec da ima bolesnu podrsku i u Elfu i u Bayernu. Koliko ja znam, prvi napadac Elfa je odavno Miro. Gomez nije vidio Leverkuzena, vec je prije Bayerna igrao za Stuttgart. Zatim nije dugi niz zabijao 25+ golova po sezoni, vec je to uspio 2 puta, a tri puta u karijeri je imao salvo sa vise od 20 golova u sezoni. (Govorim o ligaskim takmicenjima, mada i sveukupno nije velika razlika, mogu i to napisat ak ti je cejf)

Giroud je 2 puta imao 20+ u godini, a prosle godine je bio prvi strijelac Francuske lige sa 21nim golom i 7 asistencija i sa Belhandom je doveo titulu jednom Montpellieu, koji sad, bez njega, (Jedini bitni igrac sto je otisao iz te ekipe) nije ni u prvih 10 na tabeli.

Kompletniji je igrac, to mi niko ne moze osporiti, moze ja Mario bolji target man, ali target man je naj nezahvalniji tip napadaca, jer sta imas od njega kad ti veza zakaze.

U prilog; evo zasto je po meni decko bolji od Gomeza

[youtube][/youtube]
Ovo je samo iz prosle sezone, asistencije, golovi glavom, lijevom, desnom, iz penala, slobodnih, biraj.

Edit: Nemam nista protiv Njemaca, Reus mi je jedan od drazih igraca na planeti trenutno, Schweini, Gotze, Hummels, Neuer, Lahm, Ballack, Klose, takodje sve meni vrlo dragi igraci, BVB mi je jedan od omiljenih klubova, al Bayern mrzim od kad znam za njega :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 20 dec 2012, 17:19

chi3llo na osnovu youtube-a svaki amater izgleda kao velemajstor,ako je tebi youtube relevantan da pokaze kako je koji igrac dobar onda s tobom i ne treba ulazit u razgovor !!!

Gomez zna bit kloc i profulat nemoguce ali je za Girouda majstor nad majstorima,ovaj kad se dokaze sad u jacoj ligi i protiv jacih protivnika onda ces imati pravo da ga poredis sa Gomezom koji se dokazao u Bayernu,a to je sasvim dovoljno jer se zna s kakvim se protivnicima Bayern susretao zadnje 2 god ;) ;) ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 dec 2012, 17:23

van gall je napisao/la:chi3llo na osnovu youtube-a svaki amater izgleda kao velemajstor,ako je tebi youtube relevantan da pokaze kako je koji igrac dobar onda s tobom i ne treba ulazit u razgovor !!!

Gomez zna bit kloc i profulat nemoguce ali je za Girouda majstor nad majstorima,ovaj kad se dokaze sad u jacoj ligi i protiv jacih protivnika onda ces imati pravo da ga poredis sa Gomezom koji se dokazao u Bayernu,a to je sasvim dovoljno jer se zna s kakvim se protivnicima Bayern susretao zadnje 2 god ;) ;) ;)
Pazi nisam ja rekao da je Giroud igracina, ili da je bog i batina zbog ovog youtube klipa, ovo sam samo stavio kao prilog necemu sto sam prije napisao, naravno da youtube klip moze zavarat, ali u ovom slucaju pokazuje samo koliko decko moze.

I opet, to je moje licno misljenje i sasvim subjektivno da je bolji od Maria.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 20 dec 2012, 17:23

hahahaha nakav Giroud bolji od Gomeza pa to moze izvaliti samo osoba koja pojma nema o fudbalu, Mario je World class igrac sta pricas ti, sto hejtas.

i kad vec stavljas klipove, da i ja stavim po meni je Butt bolji od Nedveda.

[youtube][/youtube]

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 dec 2012, 17:25

FC BAYERN je napisao/la:hahahaha nakav Giroud bolji od Gomeza pa to moze izvaliti samo osoba koja pojma nema o fudbalu, Mario je World class igrac sta pricas ti, sto hejtas.

[youtube][/youtube]
Tvoje misljenje.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 dec 2012, 17:29

chi3llo je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:hahahaha nakav Giroud bolji od Gomeza pa to moze izvaliti samo osoba koja pojma nema o fudbalu, Mario je World class igrac sta pricas ti, sto hejtas.

[youtube][/youtube]
Tvoje misljenje.
haahhahah
pa slazem bolji je golman..... Covjece dragi idi sa foruma, samo se brukas na svakoj temi, moj Reufe svi te ismijavaju.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 dec 2012, 17:34

Heh ali ja jednu stvar uopšte ne shvatam? A to je zašto se 5 stranica svađate ko je bolji, ili Gomez ili Giroud. Pa i jedan drugi su napadači koji u potpunosti zavise od lopti koje će dobiti od veznog reda svoje ekipe. Ako vezni red podbaci u utakmici njih kao i da nema. Gomez jeste isprofilisaniji igrač od Girouda, ali mislim da nije toliko bolji koliko ga se pokušava predstavit.

I na kraju krajeva, Giroud možda čak neće ni igrati napadača u toj utakmici, sve trenutno ovisi od Walcotta. Ako zabije još koji gol na poziciji centarfora onda jbg, vrlo lako bi Giroud mogao na klupu.

[youtube][/youtube]
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 dec 2012, 17:45

Tako ti je to kod nas, kazzes svoje licno misljenje, naglasis da je to tvoje subjektivno misljenje, i opet ti seru jer oni imaju drugacije misljenje. Balkanski mentalitet.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 dec 2012, 17:53

Samo da ne gledam Arsenal - Barcelona. :mrgreen:

Yebenica, moram priznati. Da se razumijemo, koliko god da je Arsenalu teško što će igrati kontra Bayerna, sigurno da ni Bavarcima nije svejedno s obzirom da su mogli izvući Galatu, Milan (uz dužno poštovanje, ovogodišnji Milan je slabiji od Arsenala), Celtic, pa i Porto. Dakle, vjerujem da niko nije pretjerano sretan zbog ovakvog žrijeba. :mrgreen:

Po mom mišljenju, Bayern je favorit. Naravno, nije izraziti, al' recimo 60:40 ili 55:45. Ekipe se ne brane, igraju napadački fudbal; za gol više. To je ono što se cijeni.

Bayern inače ima problema sa ekipama poput Dortmunda - ekipama koje se dobro brane, prebacuju u brzinu više u tren oka i imaju ubitačan kontranapad. Problem kod Arsenala je što i nisu tako disciplinovani u odbrani. Na početku sezone je to izgledalo dobro, a onda sve gore i gore. Možda i najbolji defanzivac u ekipi je u najgoroj formi - TV. :roll: No, do februara se može desiti toliko toga. Mah, može se i sutra desiti toliko toga, možda sam požurio sa ovim postom. :lol:

U svakom slučaju, mislim da će Arsenal otići u Minhen sa aktivnim rezultatom, al' da neće uspjeti zadržati tu prednost. Recimo pobjeda kući od 2:1, no u Minhenu poraz 2:0 ili 3:1 i ispadanje u osmini finala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 20 dec 2012, 18:21

Jbt koliko se samo raspravljade, ima do utakmice hejbet, da je nama sad Wigana uzet, eno citam Wenger govori kako nema namjere trositi u januarskom roku, kaze januarski rok nema dobrog za ponuditi, al ako bude dobar igrac na tranfer listi mozda ga i uzme, realno ja ne ocekujem nista posebno, mozda uzme kojeg talenta i to je to, oce da vidi sta moze sa ovom ekipom.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 20 dec 2012, 18:24

joj sranja načitanih majko mila.
Prvo ja sam siguran da će arsenal do februara imat armiju povrijeđenih igrača, po običaju, nikad ne možemo odigrat važnu utakmicu u najjačem sastavu. to nije ništa novo.
drugo arsenalovi igrači neobjektivni a ovde jedan lik napisa da je bayern stotinama milja il koji već broj ispred arsenala :o . pa to je podcjenjivanje za medalju, i to zlatnu.
uglavnom više su sranja napisale švabe, to je očigledno , ko da se boje :mrgreen:
Vođa zna.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 20 dec 2012, 19:07

Do Februara ko ziv ko mrtav.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 20 dec 2012, 19:18

" onclick="window.open(this.href);return false;
podsjećal vas ovo na koje forumaše :lol: :mrgreen:
Vođa zna.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 dec 2012, 20:16

Šteta zbog Arsenala.

Da se razumijemo, ne mislim da su već ispali, ali mi je žao što ih konačno žrijeb ne pomiluje.

Bayern jeste veliki favorit, u to nema sumnje. Realno, bolja su ekipa u svim segmentima. Sigurno među top 3 ekipe na svijetu. Ali ono što bi mogla biti prednost Arsenala jeste da su oni prema većini već unaprijed otpisani. Njihov eventualni prolazak bi bio ravan čudu, a tada su itekako opasni. Neće biti pod pritiskom kao Bavarci.

Imaju dosta vremena da uđu u pravu formu. Bayern će sigurno biti u prednosti jer oni imaju veliku zalihu u domaćem prvenstvu, pa će vjerovatno biti u mogućnosti da odmaraju igrače i tempiraju formu za Arsenala, koji će vjerovatno morati davati 100% svojih mogućnosti u svakoj utakmici od ovog već vikenda, pa sve do kraja sezone.

U mnogome zavisi šta će se desiti na prelaznom roku, kao i sa povrijeđenim igračima. Recimo, sa par kvalitetnih pojačanja, te sa punim sastavom, mislim da Arsenal može pružiti otpor Bayernu. Ovako, bez Diabya, mislim da će ih Bayern pojesti na sredini i tako prelomiti dvomeč. Naravno, ovo govorim sa trenutačne tačke gledišta. Sa Diabyem, Arsenalu itekako rastu šanse.
FK Pjetlovi

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.