FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 21 dec 2012, 18:37

rekol ja vama da ce ovo tesko na dobro izac :x ...nemozes ti stoki objasnit neke stvari pa et....tacno je nekom teze cent u glavu nego metar u g.u.z.i.c.u..stoka :twisted:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 dec 2012, 18:39

TzBulevar87 je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:Hvala Bogu nema nista od tog spajanja nek propadnemo nema veze samo da nas ne veslaju sarajlije i nek propadnemo kao Fk Sloboda radovo sam se tom imenu u 1 radovat cu se i u 4 ligi
Daj mi iskreno odgovori, jesil ti dijasporas ili si ipak u BiH?
Ma čovjek dijasporac, njemu je svakako dobro, misli da je ovdje sve bajno da Sloboda može i dalje funkcionirati, da se ekspresno može vratiti u PLBiH. Ne da mu "ponos" da prihvatimo pomoć i dignemo klub i pepela na kakav-takav način. I to bi opet imali klub u vrhu, borbi za Evropu. Al' nema veze, syebalo se sve - syebaće se i ovo vrlo brzo. U stvari, već je gotovo.

Nismo mi narod uopšte za neke velike stvari, dozvolimo da nas grupica seljačina yebe u mozak i prodaje lafinu i priče. Ne zaslužujemo bolje niti mrvicu. Protesti? Dovoljno je reći da ih niko nije sposoban organizovati.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 21 dec 2012, 19:08

Claus je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:Hvala Bogu nema nista od tog spajanja nek propadnemo nema veze samo da nas ne veslaju sarajlije i nek propadnemo kao Fk Sloboda radovo sam se tom imenu u 1 radovat cu se i u 4 ligi
Daj mi iskreno odgovori, jesil ti dijasporas ili si ipak u BiH?
Ma čovjek dijasporac, njemu je svakako dobro, misli da je ovdje sve bajno da Sloboda može i dalje funkcionirati, da se ekspresno može vratiti u PLBiH. Ne da mu "ponos" da prihvatimo pomoć i dignemo klub i pepela na kakav-takav način. I to bi opet imali klub u vrhu, borbi za Evropu. Al' nema veze, syebalo se sve - syebaće se i ovo vrlo brzo. U stvari, već je gotovo.

Nismo mi narod uopšte za neke velike stvari, dozvolimo da nas grupica seljačina yebe u mozak i prodaje lafinu i priče. Ne zaslužujemo bolje niti mrvicu. Protesti? Dovoljno je reći da ih niko nije sposoban organizovati.
Ne znam odakle da pocnem.. On ima posao, porodicu(vjerovato), lagodan zivot, ima tamo neke sportske dogadjaje i klubove da prati(jer ako si covjek koji voli sport pratit ces ga gdje god da si), jednostavno DOBRO MU JE!! Eh sad sto je ovdje svaki sportski kolektiv propao, doslovce propao, omladina se drogira masovno, oni bez posla kao sto sam i ja ne znaju vise od muke sta ce radovali su se ovom jer je ovo bio pravi jack-pot za nas klub.. On vjerovatno kao i mnogi slicni njemu u ovu drzavu nije krocio godinama, znaci samo krocio ali ne ne bitan je ponos njegov kao sto ti kazes.. Ne znam vise sta da kazem za ove dijasporase sto se toliko brinu za nas i za nas klub, imam samo jedno pitanje za njih i neka ga sami sebi odgovore: koliko ste puta samo bili u ovoj nasoj drzavi u recimo zadnjih 10 god???? zapitajte se gospodo dobro jer samo jedan iz dijaspore s ovog foruma i inace mimo foruma ima moje postovanje i mnogih drugih ubijedjen sam a vi ostali.. ma gadno mi vas je i komentarisat vise........
075

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 dec 2012, 21:39

TzBulevar87 je napisao/la:jer samo jedan iz dijaspore s ovog foruma i inace mimo foruma ima moje postovanje i mnogih drugih ubijedjen sam
Tako je, također sam istog mišljenja. @Salt jedini po meni zaslužuje respekt, iako ne znam mnogo ostalih dijasporaca. Čovjeku je Sloboda u srcu i poštujem, čovjek želi sve najbolje klubu.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 dec 2012, 22:07

Odmah u uvodu da raščistim koju stvar. Ovo je moj prvi pot na aktuelnu temu, nemam skirvene namjere i šta ti ja znam. Mislim, bezveze j ešto uopće moram počinjati post ovakvim uvodom, no sobzirom na količinu provokatora i ostalog šljama ipak jbg potrebno je.

Razumijem vaše frustracije stanjem u klubu; ispadanje u drugu ligu, lopovluk i sve ostalo što je dovelo Slobodu u ambis. I da vam je ovaj projekat fuzije dao neku nadu.
Međutim, Gracić nije neki bijeli anđeo, spasitelj, i ostalo. Samo za sekundu pokušajte konteplirati da su možda ove vaše legende u pravu. Možda ne iz nekih viših interesa, no ipak.
Kolikogod se gađali floskualama o tom fuzioniranom klubu kao djetetu Slobode bla, bla, bla... Taj klub ipak nije Sloboda, pa makar i pravnim putem joj to ime zašili. Jednostavno nije ba.

Vama je pretsavljeno kako Slobodi nema spasa, kako je neminovno gašenje. Priprema terena, ništa drugo. Nije buraz. Tih 7 miliona nisu ba nikakav bauk. Tuzla i ta regija ima potencijal, ekonomski prije svega da izvuče "staru" Slobodu.
Vama ne treba Gracić, neko sa strane, da vam stvori nekakvo kopile Olimpica i nekakve Slobode koje postoji samo na papiru. Vama treba 6-7 sposobnih ljudi, mladih ljudi s jasnim ciljem i vizijom. To ej sve.

napraviću blagu komparaciju sa svojim klubom, FK Sarajevo. Pred Orebro mi smo bili u sličnom ambisu, nismo ispali u 2 ligu no to nije neka aman-zaman prednost. Da dočaram situaciju u tadašnjem Sarajevu. Pripremali smo se u Fojnici, imali smo 22 igrača od kojih je samo 4-5 imalo važeće ugovore - uglavnom novopridošli juniori. Glavn igrači , onih najbolji su bili bez ugovora. Dugovalo se 6-7 plata iz prošle sezone. Nismo čak na tim pirpremama imali ni opreme dovoljno, počev od najsnovije: lopti. Bez trenera. Bez uprave. A računi su svaki dan pristizali. Gašenje kluba je bilo iza ćoška. Gracić nam je nudio isti dil kao i vama, na našem forumu je bio blago rečeno poljuvan. I otad je uz Bevandu iz ŠN najmrži sportski radnik u našoj bordo porodici. Bili smo spremni početi od najnižeg ranga ako treba, ali Sarajevo ne damo.

Sve što je trebalo su 4 čovjeka ( četiri slovom), četiri sposobna čovjeka i gle čuda situacija se okrenula u trku. Već nakon Orebra obnovljeni su ugovori sa svim glavnim igračima i dovedena neka pojačanja. Isplaćena su dogovonja iz prošlih 6 mjeseci. I malo po malo, došli smo u današnju poziciju. Plate redovne, pripreme po Sloveniji i kampu reprezentacije Srbije s 5 zvijezdica. Plate su danas redovne, premije također... Potpisani su reprogrami sa svim dužnicima, s nekim je obnovljen sudski procesi koje ćemo dobiti najvjerovatnije.

A kakva smo podmetanja nogu preživeli u toku tog perioda, od "naših" ljudi... Čak su išli toliko daleko da su pojedine igrače furali da "prodaju" tekme. Tekma protiv GOŠK-a je bila jedn aod takvih. Ove tobožnj eostavke o kojima se trubi ovih dana, nisu nikakva kriza, ovo je menaver da se odtrane i posljednji kočničari u klubu. Pogledajte samo sastav hitnog kolegija i onima koji su imalo upućeniji sve će biti jasno.

Naravno, biće potrebnno vrijeme da se stabilizirate. Da uđete u u Prvu ligu i vratitie se tamo gdje zaslužujete. Neće biti instant uspjeha ko u slučaju s fuzijom. No jbg, vrijedi čekati... Tuzla siguran sam ima sposobnih ljudi, ljudi s parama... i umjesto što ganjaate lafo dobrotvora Gracića. Nađite te ljude, otjerajte taj šljam što vam se nakotio u klubu i instaliratje prave ljude.

Taj dug, sve se to može ba regulisati... Mislil ko od vas da je dužnicima u interesu da se Sloboda ugasi? Pa ko će im isplatiti dugovanja, nemate stadion, nekretnine...ništa što bi država mogl azaplijeniti i tako kompenzirati dugove. Pa Glavaš će potpisati bilo kakav reprogram da mu date, jer bolje i to nego da ne dobije ništa.

Malo je zbrda zdola, izvinjavam se...No mislim da nisam bio toliko neaartikulisan.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 21 dec 2012, 22:16

Claus je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:jer samo jedan iz dijaspore s ovog foruma i inace mimo foruma ima moje postovanje i mnogih drugih ubijedjen sam
Tako je, također sam istog mišljenja. @Salt jedini po meni zaslužuje respekt, iako ne znam mnogo ostalih dijasporaca. Čovjeku je Sloboda u srcu i poštujem, čovjek želi sve najbolje klubu.
Taj momak je uvijek tu uz Fukare i Slobodu, na ovaj ili onaj nacin ;) .. informisan je o svim dogadjanjima u i oko kluba a bgm i navijacke skupine, raspolaze informacijama i upucen je, to ga zanima i lik voli ovaj klub. Ovi neki dijasporasi kad postave pitanje na forumu koje nema smisla vec godinu dana unazad, zeludac mi se okrece jarane :roll:
075

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 21 dec 2012, 22:41

@VanBasten sve si odlično rekao,i mi bi volili da se klub na taj način može izvući,ali je teško naći 5,6 ili više ljudi koji bi ulagali u klub tj, prvo bi svi morali po jedan milion "baciti" u vodu pa tek onda nastaviti od 0.

Ima takvih biznismena u Tk i sigurno ih dosta i voli Slobodu međutim niko ne želi da se petlja sa trenutnom bagrom koju ni s motkom ne možeš otjerati,došao je eto Gracić, nije najbolje rješenje u globalu ali trenutno sigurno jeste ali je upravo ta bagra uspjela otjerati i Nijaza.

Tako bi vjerovatno otjerali i bilo koga drugog ko želi da ulaže u Slobodu (i normalno zeli da zna gdje mu novac ide) a to samozvanim legendama ne odgovara.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 21 dec 2012, 22:56

@Van Basten nisi ti nama rekao nista sto mi ne znamo al ne moze se druze vjeruj mi. Pokusavo sam to objasnit mnogo svojih prijatelja iz drugih gradova al ne mozete vi to shvatit jer moras zivit u ovom gradu da bi skonto situaciju, ovdje je jedna struja i ljudi su poprilicno nezainteresovani za sve. Njima je dobro da im je grad sredjen i uspavan, da se zivotari i to je to.. Vjeruj i smeta im ova situacija al nije im u interesu da nesto mjenjaju et kao da im je mrsko na neki nacin, ne znam kako da ti drugacije objasnim :shock:
075

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 dec 2012, 23:18

TzBulevar87 je napisao/la:@Van Basten nisi ti nama rekao nista sto mi ne znamo al ne moze se druze vjeruj mi. Pokusavo sam to objasnit mnogo svojih prijatelja iz drugih gradova al ne mozete vi to shvatit jer moras zivit u ovom gradu da bi skonto situaciju, ovdje je jedna struja i ljudi su poprilicno nezainteresovani za sve. Njima je dobro da im je grad sredjen i uspavan, da se zivotari i to je to.. Vjeruj i smeta im ova situacija al nije im u interesu da nesto mjenjaju et kao da im je mrsko na neki nacin, ne znam kako da ti drugacije objasnim :shock:
Moguće. Mislim nemam razloga da ti ne vjerujem. Tačno, ja u Tz naletim samo turistički - čaršija vam je beton baj d vej. Ostala mi je u lijepom sjećanju TZ posljednji put kad sam bio. Momak u bolnici me pustio da spavam u čekaonici jer mi je pobjegao zadni bus, a ja kokuz. No to je već off :mrgreen: .

Mah, kao fudbalski fanatik, prije svega našeg fudbala i lige. Teško mi je palo da klub kao što je Sloboda doživljava što doživljava. I da nema drugog načina sem fuzije s Olimpicom. Na stranu rivalitet i sve ostalo. To ne bi smjelo igrati nikakvu ulogu kad je riječ o ovakvim stvarima.

Kakogod, sve najbolje... nadam se reprizi onog finala kupa iz boljih vremena :)

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 21 dec 2012, 23:43

VanBasten je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:@Van Basten nisi ti nama rekao nista sto mi ne znamo al ne moze se druze vjeruj mi. Pokusavo sam to objasnit mnogo svojih prijatelja iz drugih gradova al ne mozete vi to shvatit jer moras zivit u ovom gradu da bi skonto situaciju, ovdje je jedna struja i ljudi su poprilicno nezainteresovani za sve. Njima je dobro da im je grad sredjen i uspavan, da se zivotari i to je to.. Vjeruj i smeta im ova situacija al nije im u interesu da nesto mjenjaju et kao da im je mrsko na neki nacin, ne znam kako da ti drugacije objasnim :shock:
Moguće. Mislim nemam razloga da ti ne vjerujem. Tačno, ja u Tz naletim samo turistički - čaršija vam je beton baj d vej. Ostala mi je u lijepom sjećanju TZ posljednji put kad sam bio. Momak u bolnici me pustio da spavam u čekaonici jer mi je pobjegao zadni bus, a ja kokuz. No to je već off :mrgreen: .

Mah, kao fudbalski fanatik, prije svega našeg fudbala i lige. Teško mi je palo da klub kao što je Sloboda doživljava što doživljava. I da nema drugog načina sem fuzije s Olimpicom. Na stranu rivalitet i sve ostalo. To ne bi smjelo igrati nikakvu ulogu kad je riječ o ovakvim stvarima.

A to sigurno, grad je pravo usminkan sad.. Al eto ljudi su izmedju tog i sporta izabrali to sto ti sve govori o strukturi stanovnista ovog grada (Tuzlaka pravih je vrlo malo). Pitam se gdje bi bio kraj ovom sportu da su te pare u sport otisle :D.. Uglavnom za nadati se da ce opet bit pune tribine gostujucih navijaca u utakmicama nasih timova jer rivalstvo je uvijek pozitivna stvar :mrgreen:
075

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 21 dec 2012, 23:45

VanBasten je napisao/la:

Idući put kada naletiš turistički u Tuzlu, povedeš fino sa sobom Rizvanovića. Neka ponese šta para, onih što ste dobili od UEFA, koje je on odmah vratio Vakufskoj banci. Potom se uhvatio noge. :mrgreen:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 dec 2012, 23:53

open je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:

Idući put kada naletiš turistički u Tuzlu, povedeš fino sa sobom Rizvanovića. Neka ponese šta para, onih što ste dobili od UEFA, koje je on odmah vratio Vakufskoj banci. Potom se uhvatio noge. :mrgreen:
Šta mai Nijaze. Kako djeca?

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 22 dec 2012, 00:20

Trebamo malo paznje i ovim momcima posvetit, zasluzuju oni to da ne kazem da su neki koji igraju tu i vatreni navijaci Slobode.

http://tuzlalive.ba/videoapel-rukometas ... asa-13175/" onclick="window.open(this.href);return false;

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 22 dec 2012, 00:28

Auffff. Baš si me provalio. Možeš ti bolje sigurno :lol: :lol: :lol: Samo nemoj meni, eto te tamo pa pametuj. Od mene dosta. Tuzlaci oprostite na upadu.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 dec 2012, 00:38

open je napisao/la:Auffff. Baš si me provalio. Možeš ti bolje sigurno :lol: :lol: :lol: Samo nemoj meni, eto te tamo pa pametuj. Od mene dosta. Tuzlaci oprostite na upadu.
Hajde bolan. Poznam te s fksinfo.foruma. Doduše, malo je a istog nika pisao Nijaz, malo neki njegovi "advokati"... uglavnom, isti klinac.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 22 dec 2012, 00:47

VanBasten je napisao/la:
open je napisao/la:Auffff. Baš si me provalio. Možeš ti bolje sigurno :lol: :lol: :lol: Samo nemoj meni, eto te tamo pa pametuj. Od mene dosta. Tuzlaci oprostite na upadu.
Hajde bolan. Poznam te s fksinfo.foruma. Doduše, malo je a istog nika pisao Nijaz, malo neki njegovi "advokati"... uglavnom, isti klinac.
Samo ću reći kako si sladak :mrgreen: Poznaješ sa foruma, valjda po zarezu :lol: Nego, skratimo ovo. Zaboli mene šta ti misliš, a izgleda da te jako zaboljela ona istina o Rizvanoviću. Sretno ti bilo i nemojmo molim te ulaziti u dalje polemike. Bar ja neću više.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 dec 2012, 01:26

@VanBasten vjeruj mi druze nemas pojma u kakvim **** je FK Sloboda i kakva je bagra vodi, i da ti se pruze dokazi ne bi mogao vjerovati da je sranje toliko i do te mjere, kao sto mnogi ne mogu da vjeruju..cak smo i mi fanatici za Slobodom izgubili bilo kakve nade za spas kluba, jednostavno niko pri zdravoj pameti, i sa sadasnjim rukovodstvom ne bi ulozio ni marke u ovaj klub- mislim da je time sve receno....ja kao fanatik i zaludjenik Slobode da imam milione KM ne bih suradjivao sa ovom stokom a kamo li neko koga motivise zarada ( kao sto je svaki ulagac u modernom fudbalu)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 22 dec 2012, 03:02

Sve sto ste rekli pogrijesili ste o meni, stereotipi su cudna stvar, a ovu temu na kojoj vi sad diskutujete i koja hvala bogu svakim danom sve vise postova ima, sam ja otvorio 2007 godine, dvije godine prije nego sto cu privrememo nakon 11/11/1986 godine kada sam roden napustiti Tuzlu. I jos jedna stvar, zapamtite nikad vi vise od mene ne mozete voliti Slobodu niti ja od vas
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 dec 2012, 10:29

Claus je napisao/la:
Taj momak je uvijek tu uz Fukare i Slobodu, na ovaj ili onaj nacin ;) .. informisan je o svim dogadjanjima u i oko kluba a bgm i navijacke skupine, raspolaze informacijama i upucen je, to ga zanima i lik voli ovaj klub. Ovi neki dijasporasi kad postave pitanje na forumu koje nema smisla vec godinu dana unazad, zeludac mi se okrece jarane :roll:
Mislim, da razjasnim jednog za svagda. Nemam ništa protiv njih, ned'o Bog, al' kad se već interesuju i daju prijedloge, nek onda malo "poguraju" da se to realizuju, i neka promisle, s obzirom na sadašnju situaciju (ne onu prije 100 godina :? :roll: ) da li je ono što govore realno. Pozdrav svima, ne zamjerite.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 22 dec 2012, 11:29

@Claus o tome ti ja pisem citavo vrijeme drug.
075

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Tzhc075 i 2 gosta.