Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Dufresne
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 11:01

lumani je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
lumani je napisao/la:Fino neka kaze,ako me Srbija pozove igrat cu za tu drazavu i gotova prica.Neradi se ovdje nekom transferu,nego Gospodin ceka poziv Srbije ,a ako ga nedobije mozda se odluci za nas.

Pa ja mislim da je to vrlo jasno, ne znam u cemu je problem?

Mozda sam ja malo staromodan,pa ne volim kada je drzava u drugom planu. Dosao je i Sasa Vasiljevic iz Srbije pa igrao za nas. Borisu ako predstavljaju navijaci Zvezde problem, onda prvo mora mjenjat klub,pa se usuditi reci igram za BIH.
Dosao je Sasa, ali je sto se tice Srbije, mogao igrati samo za njihovu amatersku reprezentaciju...Navijaci ne prestavljaju direktan problem, ali bi "ljepse" bilo da igra za neki drugi klub, pa izabrati nas, nego igrati Zvezdu, pa izabrati, mislim koliko god ovo besmisleno zvucalo, ima tu odredjeni psiholoski efekat... ;)
Neka uradi kao Danilovic,Savic i ostali,kaze to je moja drzava ,zavrsena prica.Ja mu tog momenta prvi skidam kapu.Samo zamisli odabere BIH i igra protiv Srbije na E.P?
Ali Savovic, nije u rangu Danilovica i Savica, to je cinjenica...S druge strane, koliko god imao osjecaja prema Srbiji, ocito da postoji sansa da bi on zrtvovao te nacionalne osjecaje, da zaigra za "mrsku" BiH, u cilju da ode na EP, da odigra dobro i da napravi bolje transfer za sebe... S druge strane, ako se on pokaze voljan sebe "zrtvovati" i zaigrati za nas protiv Srbije, mi se nemamo sta tu razmisljati, zato sto bi nam covjek bio od velike koristi... :)

I ponavljam, nek za dvije godine Emir Sulejmanovic u Olimpiji se pokaze kao igrac, ja ni sekunde ne bi razmisljao, da Boris uzima minute Emiru, nego bi se Borisu zahvalio, simply as that... :) Jer, ja licno nikad ne bi vagao izmedju mladog talentovanog igraca, koji hoce da igru za nas, u odnosu na igraca koji od dobar igrac, ima 26 godina, ali koji bi nam sutra okrenuo ledja, ako mu se pokaze prilika... 8-) Isto tako, ja u reprezentaciji ne bi ni sekunde vremena dao Sinanovicu, naustrb, Kuzmica i Nurkica... 8-)

Bilo dobro imati Savovica sad za EP, jer imamo dobru ekipu, dobra imena se vrte kao potencijalni igraci, imamo dosta dobrog trenera, a od nas se ocekuje da konacno napravimo rezultat na EP, jer ako ga sad ne napravimo, kad nam je Mirza na vrhuncu karijere, kad smo nasli Amerikanca koji hoce da igra za ekipu, kad imamo talentovanu centarsku postavu, kad znamo da cemo imati ludu podrsku u Jasenicama od nase dijaspore, a nadam se i u Ljubljani u drugom krugu... ;) steta bi bilo to ne iskoristiti... 8-)
Pravda za Papeta!

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 dec 2012, 11:12

lumani je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
lumani je napisao/la:Fino neka kaze,ako me Srbija pozove igrat cu za tu drazavu i gotova prica.Neradi se ovdje nekom transferu,nego Gospodin ceka poziv Srbije ,a ako ga nedobije mozda se odluci za nas.

Mozda sam ja malo staromodan,pa ne volim kada je drzava u drugom planu. Dosao je i Sasa Vasiljevic iz Srbije pa igrao za nas. Borisu ako predstavljaju navijaci Zvezde problem, onda prvo mora mjenjat klub,pa se usuditi reci igram za BIH.
Dosao je Sasa, ali je sto se tice Srbije, mogao igrati samo za njihovu amatersku reprezentaciju...Navijaci ne prestavljaju direktan problem, ali bi "ljepse" bilo da igra za neki drugi klub, pa izabrati nas, nego igrati Zvezdu, pa izabrati, mislim koliko god ovo besmisleno zvucalo, ima tu odredjeni psiholoski efekat... ;)

Neka uradi kao Danilovic,Savic i ostali,kaze to je moja drzava ,zavrsena prica.Ja mu tog momenta prvi skidam kapu.Samo zamisli odabere BIH i igra protiv Srbije na E.P?

nisam siguran da je npr. danilovića ili savića neko zvao da igraju za nas

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 11:15

Mozda sam ja malo staromodan,pa ne volim kada je drzava u drugom planu. Dosao je i Sasa Vasiljevic iz Srbije pa igrao za nas. Borisu ako predstavljaju navijaci Zvezde problem, onda prvo mora mjenjat klub,pa se usuditi reci igram za BIH.[/quote]

Dosao je Sasa, ali je sto se tice Srbije, mogao igrati samo za njihovu amatersku reprezentaciju...Navijaci ne prestavljaju direktan problem, ali bi "ljepse" bilo da igra za neki drugi klub, pa izabrati nas, nego igrati Zvezdu, pa izabrati, mislim koliko god ovo besmisleno zvucalo, ima tu odredjeni psiholoski efekat... ;)[/quote]

Neka uradi kao Danilovic,Savic i ostali,kaze to je moja drzava ,zavrsena prica.Ja mu tog momenta prvi skidam kapu.Samo zamisli odabere BIH i igra protiv Srbije na E.P?[/quote]

nisam siguran da je npr. danilovića ili savića neko zvao da igraju za nas[/quote]

Ja mislim da njima poziv poslati tad bi bilo i suvisno... 8-)
Pravda za Papeta!

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 dec 2012, 11:16

Dufresne je napisao/la:Pa ja mislim da je to vrlo jasno, ne znam u cemu je problem?

Dosao je Sasa, ali je sto se tice Srbije, mogao igrati samo za njihovu amatersku reprezentaciju...Navijaci ne prestavljaju direktan problem, ali bi "ljepse" bilo da igra za neki drugi klub, pa izabrati nas, nego igrati Zvezdu, pa izabrati, mislim koliko god ovo besmisleno zvucalo, ima tu odredjeni psiholoski efekat... ;)[/quote]

Neka uradi kao Danilovic,Savic i ostali,kaze to je moja drzava ,zavrsena prica.Ja mu tog momenta prvi skidam kapu.Samo zamisli odabere BIH i igra protiv Srbije na E.P?[/quote]

nisam siguran da je npr. danilovića ili savića neko zvao da igraju za nas[/quote]

Ja mislim da njima poziv poslati tad bi bilo i suvisno... 8-)[/quote]

slažem se

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 dec 2012, 11:22

Ma kazem ,da mi i prije njega nije smetalo kada igraju za Srbiju,a porijeklom su iz BIH.
Boris barem ima nesto sa Srbijom,suprotno od supka Preldzica.

Meni malo smeta uvjek to cekanje,te odluke ,(imamo losa iskustva sa tim)licno nemam nista protiv Savovica :!:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 dec 2012, 11:29

Polako ljudi svi smo na istoj strani. Ne treba da se cudimo Savovicu, kada imamo Preldzica. Savovic je opet prilicno i korektan.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 11:34

lumani je napisao/la:Ma kazem ,da mi i prije njega nije smetalo kada igraju za Srbiju,a porijeklom su iz BIH.

Meni malo smeta uvjek to cekanje,te odluke ,(imamo losa iskustva sa tim)licno nemam nista protiv Savovica :!:
Znam prijatelju, krivo je i meni jos mnogo stvari, ali situacija je takva, drzava nam je takva i narodi u drzavi su nam takvi... :evil: Tu nazalost nista ne mozemo mijenjati, nego jedino sto mozemo uraditi, je slijdece;

- Prihvatiti da realnost takva - surova,
- Ali iz te realnosti napraviti najbolje sto se moze napraviti... :)

Ako trebamo sacekati jos pola godine Savovica, hajmo ga sacekati, jer za tih pola godine necemo nista izgubiti...Ako zaigra za nas - odlicno, ako ne, zivot ide dalje.. 8-)

Ponos treba da sacuvamo, ali ne imati ego kao Mount Everest... ;)

Sto se tice dugorocnih poteza, prvo trebamo raditi na slucajevima "Preldzic", tj. da pometemo ispred naseg dvorista, a onda pokusati utjecati na igrace koje vode porijeklo iz Sirokg Brijega, Posusja, Mostara, Bijeljine, Trebinja, Banja Luke... 8-)
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 dec 2012, 11:40

Oko Savovića će biti svašta ali na kraju je ipak do njega kakvu ce odluku donijeti...

Ovdje dosta ljudi zanemaruju papirologiju.... Savović je na papiru crnogorski reprezentativac još uvijek i morate znati da on sada nemoze tek tako igrati za Srbiju...... Da bi za njih igrao treba mu dopust crnogorskog saveza a poslije i Fibe..... Sjetite se da je crnogorski savez da ispisnicu nama, pitanje je da li ce je dati srpskom savezu ukoliko je zatraže a moraće jer je on na papiru jos uvijek crnogorski igrač...
Dakle bit ce tu još svašta, sjetite se kako Slovenci nama nedaju ni jednog igrača, da li će Crnogorci dati ispisnicu Savovicu za Srbiju, ostaje da se vidi, mogu se vaditi na to da su ispisnicu već dali BiH te da su zajedno u grupi, uostalom ostaje da se vidi....

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 11:43

Batko je napisao/la:Oko Savovića će biti svašta ali na kraju je ipak do njega kakvu ce odluku donijeti...

Ovdje dosta ljudi zanemaruju papirologiju.... Savović je na papiru crnogorski reprezentativac još uvijek i morate znati da on sada nemoze tek tako igrati za Srbiju...... Da bi za njih igrao treba mu dopust crnogorskog saveza a poslije i Fibe..... Sjetite se da je crnogorski savez da ispisnicu nama, pitanje je da li ce je dati srpskom savezu ukoliko je zatraže a moraće jer je on na papiru jos uvijek crnogorski igrač...
Dakle bit ce tu još svašta, sjetite se kako Slovenci nama nedaju ni jednog igrača, da li će Crnogorci dati ispisnicu Savovicu za Srbiju, ostaje da se vidi, mogu se vaditi na to da su ispisnicu već dali BiH te da su zajedno u grupi, uostalom ostaje da se vidi....
Nedavno je Luka Pavicevic dao intervju za neke nase novine (mozes potraziti na netu), gdje je naveo da je KS CG dao odrijesene ruke Savovicu po pitanju igre za bilo koju drugu reprezentaciju i da ne racunaju na njega u C.Gori...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 dec 2012, 11:46

Čitao sam izjavu iz Avaza, tu je rekao da su dali ispisnicu Bosni, a ne svakoj reprezentaciji....

Sad da li misliš na tu izjavu ili neku drugu, neznam, ali volio bi vidjeti tu izjavu gdje to kaže?

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 11:57

Batko je napisao/la:Čitao sam izjavu iz Avaza, tu je rekao da su dali ispisnicu Bosni, a ne svakoj reprezentaciji....

Sad da li misliš na tu izjavu ili neku drugu, neznam, ali volio bi vidjeti tu izjavu gdje to kaže?
Da mislio sam na tu izjavu, ja kako sam shvatio iz tog clanka, Boris nece imati nikakvi problema da izabere bilo koju drugu reprezentaciju od Crne Gore...Ispravi me, ako grijesim...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 dec 2012, 12:06

Neznam, ja sam prema ovome zaključio da su ispisnicu dali nama....Srbija istu jos nije ni tražila???

A evo i izjave:

- U korektnoj saradnji s Košarkaškim savezom BiH postavljeno nam je pitanje da li bismo Savovića pustili da, kao igrač rođen u BiH, igra za matičnu reprezentaciju, jer zapreke, u tom slučaju, ne bi pravila i Međunarodna košarkaška federacija.

Kako je Savović kasno dobio naše državljanstvo i vodi se kao naturalizirani igrač, a nama je na tom mjestu neophodan plej, dali smo dozvolu. Iako smo sada svjesni da bi nas taj igrač mogao "ozlijediti" na EP-u, ispravno smo postupili. Inače, Savovića odlično poznajem, uostalom, kao trener Hemofarma iz Vršca, uveo sam ga u prvi tim - ističe 44-godišnji Pavićević.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 12:13

Batko je napisao/la:Neznam, ja sam prema ovome zaključio da su ispisnicu dali nama....Srbija istu jos nije ni tražila???

A evo i izjave:

- U korektnoj saradnji s Košarkaškim savezom BiH postavljeno nam je pitanje da li bismo Savovića pustili da, kao igrač rođen u BiH, igra za matičnu reprezentaciju, jer zapreke, u tom slučaju, ne bi pravila i Međunarodna košarkaška federacija.

Kako je Savović kasno dobio naše državljanstvo i vodi se kao naturalizirani igrač, a nama je na tom mjestu neophodan plej, dali smo dozvolu. Iako smo sada svjesni da bi nas taj igrač mogao "ozlijediti" na EP-u, ispravno smo postupili. Inače, Savovića odlično poznajem, uostalom, kao trener Hemofarma iz Vršca, uveo sam ga u prvi tim - ističe 44-godišnji Pavićević.
Znaci, to ipak nije 100% rjeseno, ja sam imao drugacije misljenje...Sad se moze desiti, da ako Boris izabere nas, da nas CG zeza, jer smo direktna konkurencija, a isto moze dobro opravdanje za Savovica da nama kaze NE, u smislu ja bih, ali mi ne daju...Ovo mi se ne svidja...Zivi bili, pa vidjeli na sta ce izaci... :?
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 dec 2012, 12:26

Dufresne je napisao/la:
Batko je napisao/la:Neznam, ja sam prema ovome zaključio da su ispisnicu dali nama....Srbija istu jos nije ni tražila???

A evo i izjave:

Znaci, to ipak nije 100% rjeseno, ja sam imao drugacije misljenje...Sad se moze desiti, da ako Boris izabere nas, da nas CG zeza, jer smo direktna konkurencija, a isto moze dobro opravdanje za Savovica da nama kaze NE, u smislu ja bih, ali mi ne daju...Ovo mi se ne svidja...Zivi bili, pa vidjeli na sta ce izaci... :?
Nije rijeseno, ali pazi dio gore koji sam pocrnio...DALI SMO DOZVOLU......Dakle nas savez je vec dobio dozvolu, jos prije izvlacenja grupa....Taj faks je u nasem savezu, sada je potreban potpis Savovica i da kompletna dokumentacija ide u FIBU....

Ono sto ja govorim je da mi imamo dozvolu a da srpski savez nema i nisam bas 100% siguran da ce im Crnogorci dati ako budu trazili, tada se mogu vaditi na da su vec nama dali dozvolu te da su u istoj grupi...No ostaje da se vidi dali ce Crnogorci htjeti/smjeti napraviti takav korak....
Slovenci su to nama radili za nekolicinu igraca, nisu nam htjeli dati ispisnice, kao sto ni sada nedaju za Omica recimo...

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 12:35

Batko je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

A evo i izjave:

Nije rijeseno, ali pazi dio gore koji sam pocrnio...DALI SMO DOZVOLU......Dakle nas savez je vec dobio dozvolu, jos prije izvlacenja grupa....Taj faks je u nasem savezu, sada je potreban potpis Savovica i da kompletna dokumentacija ide u FIBU....

Ono sto ja govorim je da mi imamo dozvolu a da srpski savez nema i nisam bas 100% siguran da ce im Crnogorci dati ako budu trazili, tada se mogu vaditi na da su vec nama dali dozvolu te da su u istoj grupi...No ostaje da se vidi dali ce Crnogorci htjeti/smjeti napraviti takav korak....
Slovenci su to nama radili za nekolicinu igraca, nisu nam htjeli dati ispisnice, kao sto ni sada nedaju za Omica recimo...
Aha, znaci takva je situacija...Znaci Crnogorci u svakom slucaju ne racunaju na Borisa, mi smo se osigurali tim papirom, samo sad treba njegov potpisa...Ako dodje do toga da Srbija zapne za Borisa, ja vjerujem da ce Crna Gora ispisnicu poslati i Srbiji, jer ako su nama ga dali bez problema, ne vidim zasto bi ratovali sa Srbijom oko njega...Znaci opet suma sumarum, odlucuje Boris licno... :) ...Hajd da ce Bog,

Moram iskren biti, da mi se svidja ovaj potez naseg saveza, da su na vrijeme obezbjedili ispisnicu (prije zrijeba u grupama za EP... :D )...Jer, ja mislim da smo cekali, Crnogorci bi sigurno stavili prst na po pitanju tog... :D

Ja cu samo reci, bujrum Borise... :D
Pravda za Papeta!

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 dec 2012, 12:45

Dufresne je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ma kazem ,da mi i prije njega nije smetalo kada igraju za Srbiju,a porijeklom su iz BIH.

Znam prijatelju, krivo je i meni jos mnogo stvari, ali situacija je takva, drzava nam je takva i narodi u drzavi su nam takvi... :evil: Tu nazalost nista ne mozemo mijenjati, nego jedino sto mozemo uraditi, je slijdece;

Ako trebamo sacekati jos pola godine Savovica, hajmo ga sacekati, jer za tih pola godine necemo nista izgubiti...Ako zaigra za nas - odlicno, ako ne, zivot ide dalje.. 8-)

Sto se tice dugorocnih poteza, prvo trebamo raditi na slucajevima "Preldzic", tj. da pometemo ispred naseg dvorista, a onda pokusati utjecati na igrace koje vode porijeklo iz Sirokg Brijega, Posusja, Mostara, Bijeljine, Trebinja, Banja Luke... 8-)

naše dvorište su i posušje,mostar,trebinje, b.luka

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 dec 2012, 13:01

filip13 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

naše dvorište su i posušje,mostar,trebinje, b.luka
Apsolutni su upravu (nadam se da nisu kroz politicku prizmu ovu izjavu protumacio.. :) )...Ali u tim dijelovima naseg dvorista, imaju neki feudalci koji nas bash ne vole puno... :( (mislim drzavu BiH), ali sad se nervirati sto Domagoj iz Sirokog ili Stefan iz Bijeljine nece u BiH repku, je sasvim suvisno kad smo imali slucajeve Preldzic i Begic... :evil: ... Mi pricamo o nekim stvarima, a medvjedi nam ispod prozora prolaze, nazalost... :)

Uglavnom, rjesili smo Nurkica, Sulejmanovic je pri kraju, jos ako bi uhvatili Omica, KS BiH bi imao moj duboki naklon... :)
Pravda za Papeta!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2012, 23:41

FIBA nam nista neda. Ali bukvalno nista. Sulejmanovic je jos daleko, o Omicu da ne pricamo. Momci imaju super veliku zelju za igrom, otac od Emira ima velikih problema u Finskoj. Omicu ne daju, ali ko zna. Zato hvatamo sada svakog moguceg talenta po Europi i ne damo da nam ovo rade.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 dec 2012, 00:14

neno#4 je napisao/la:FIBA nam nista neda. Ali bukvalno nista. Sulejmanovic je jos daleko, o Omicu da ne pricamo. Momci imaju super veliku zelju za igrom, otac od Emira ima velikih problema u Finskoj. Omicu ne daju, ali ko zna. Zato hvatamo sada svakog moguceg talenta po Europi i ne damo da nam ovo rade.
Džaba ti pričao moj @neno ne mogu ljudi da shvate pa makar. Nedavno sam ja na ne znam kojoj temi od silnih gdje se spominju ovi Halilovići, Kolašinci i Hajrovići objašnjavao baš na primjeru košarke kako imaju ljudi problema i u mnogo ''pismenijim'' zemljama od Srbije i Hrvatske, u zemljama gdje su sve dali toj našoj djeci i kako ne mogu očekivati da jedan Izet Hajrovič onako na svoju ruku tek tako kaže ja hoću samo za Bosnu a da nema podršku našeg saveza i da nema želje Papeta da igra za nas, a ovdje pametnjakovići vidim razapeli Borisa zato što je tamo neki novinar napisao ''njihovu'' reprezentaciju. Ne zna niko ni jeli to čovjek stvarno rekao. Čak u jednom tekstu koji je @nermin citirao to i ne piše. Po mojim informacijama Boris je Bosanac tj Hercegovac veći od pola nazovi muslimana u Sarajevu. Samo ću reći da znam slučajno i za probleme koje Finci prave a ko bi rekao jelde čuj FInci nako urbana nacija. Evropska. Mater ja njima svima kulturnu. Pa mislim da Vlatko Glavaš svaki put napomene da su prijetili njegovoj familiji kad je igrao. Mislite da je to prestalo? Možda jeste po pitanju prijetnje smrću ali u tim ''evropskim zemljama'' prijeti se drugim stvarima. Koliko sam ja upratio FIBINA pravila su qujac tj mogu se tumačiti na razne načine (iz dosadašnjih primjera govorim) tako da vjerovatno svi love u mutnom i lobiraju pa je teško i promjeniti državu. Ako me je moj smisao za logiku imalo iznevjerio onda se varam ako kažem da nismo ni svjesni koliko smo izgubili što Radonjić nije izabran pri FIBA EUROPE. Zato manje kenjajte i suzdržite se komentara i za Borisa i za bilo koga kad veze nemate. Lako je biti Bosanac u Sarajevu, Hrvat u Zagrebu i Srbin u Begešu i pisati iz svojih kuća anonimne komentare. Eto @neno ispravi me ako griješim više si upućen za ovo što se tiče košarke.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 dec 2012, 01:14

Upravo. Sustina pogodjena. Sve je tako.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.