Ali Savovic, nije u rangu Danilovica i Savica, to je cinjenica...S druge strane, koliko god imao osjecaja prema Srbiji, ocito da postoji sansa da bi on zrtvovao te nacionalne osjecaje, da zaigra za "mrsku" BiH, u cilju da ode na EP, da odigra dobro i da napravi bolje transfer za sebe... S druge strane, ako se on pokaze voljan sebe "zrtvovati" i zaigrati za nas protiv Srbije, mi se nemamo sta tu razmisljati, zato sto bi nam covjek bio od velike koristi...lumani je napisao/la:Neka uradi kao Danilovic,Savic i ostali,kaze to je moja drzava ,zavrsena prica.Ja mu tog momenta prvi skidam kapu.Samo zamisli odabere BIH i igra protiv Srbije na E.P?Dufresne je napisao/la:Dosao je Sasa, ali je sto se tice Srbije, mogao igrati samo za njihovu amatersku reprezentaciju...Navijaci ne prestavljaju direktan problem, ali bi "ljepse" bilo da igra za neki drugi klub, pa izabrati nas, nego igrati Zvezdu, pa izabrati, mislim koliko god ovo besmisleno zvucalo, ima tu odredjeni psiholoski efekat...lumani je napisao/la:Fino neka kaze,ako me Srbija pozove igrat cu za tu drazavu i gotova prica.Neradi se ovdje nekom transferu,nego Gospodin ceka poziv Srbije ,a ako ga nedobije mozda se odluci za nas.
Pa ja mislim da je to vrlo jasno, ne znam u cemu je problem?
Mozda sam ja malo staromodan,pa ne volim kada je drzava u drugom planu. Dosao je i Sasa Vasiljevic iz Srbije pa igrao za nas. Borisu ako predstavljaju navijaci Zvezde problem, onda prvo mora mjenjat klub,pa se usuditi reci igram za BIH.
I ponavljam, nek za dvije godine Emir Sulejmanovic u Olimpiji se pokaze kao igrac, ja ni sekunde ne bi razmisljao, da Boris uzima minute Emiru, nego bi se Borisu zahvalio, simply as that...
Bilo dobro imati Savovica sad za EP, jer imamo dobru ekipu, dobra imena se vrte kao potencijalni igraci, imamo dosta dobrog trenera, a od nas se ocekuje da konacno napravimo rezultat na EP, jer ako ga sad ne napravimo, kad nam je Mirza na vrhuncu karijere, kad smo nasli Amerikanca koji hoce da igra za ekipu, kad imamo talentovanu centarsku postavu, kad znamo da cemo imati ludu podrsku u Jasenicama od nase dijaspore, a nadam se i u Ljubljani u drugom krugu...