Tacno je to sve sto si rekao, i tek da se zna slazemo se u potpunosti, pa da ne kvarim danasnju naviku, nastaviti cu sam sebe citirati.effe_sa je napisao/la:@Bilal: S tobom se u dosta nekih stvari slažem (mislim i inače, a i po pitanju ovih zadnjih postova), samo u jednoj stvari imam od ovog zadnjeg napisanog drugačije mišljenje a to je Bate Borisov. Kad kažeš slomila se naša ekipa da stigne u drugom poluvremenu rezultat, tu si od prilike u pravu, ali s druge strane ekipa je u tu utakmicu ušla nonšalantno i opušteno. Samo kad se sjetim tog početka pa kako nam se lopta vrtila po šesnaestercu a svi se kreču ko kornjače i više im pogledi rade nego dijelovi tijela.To je bila totalna nonšalancija, jer smo bili u seriji do tad i ušli sa nekim stvaom "lako ćemo s Bateom" ili ono kao et možemo mi sa nekih 60 % to odradit.
Govorio sam da smo podcijenili protivnika
a govorio sam i o drugom poluvremenu iste te utakmiceBilall je napisao/la: Bavarci su vjerovatno protiv Borisova naucili lekciju kojeg su mnogo podcijenili. Plinari im zabise 3 komada u jednoj utakmici dok u BuLi od 17 utakmica primise samo 7 komada.
dakle nemamo nesuglasica po tom pitanju. Sa manje snage se definitivno uslo u taj mec, a gas se dodao tek onda kada je vrag odnio salu. Bavarci su podcijenili protivnika a na to je nedavno upozorio i Rummenigge da se to ne smije desiti sa Arsenalom. Dosli smo u fazu gdje nema sale i gdje te jedna greska moze skupo kostati.Bilall je napisao/la:Bayern se slomio u drugom dijelu meca protiv plinara da poravnaju rezultat a epilog drugog poluvremena je biodva gola u mrezi Neuera.
Dalje sto se tice tvog posta je sve definitivno ono u cemu se opet slazemo mada imam jednu opasku u sljedecem dijelu:
Naravno, uvijek kada se pozivamo na Bayernovu mentalnu spremu, sjetimo se tog finala.E sad imamo tim koji je top i koji je sigurno u top 3 u Evropi, znači fantastične individualce, jednu bombastičnu ekipu s nevjerovatnom širinom, s velikom profinjenošću. Ima i sad tu mentalne snage, discipline, klasične njemačke fizičke snage i borbenosti. Ali ova ekipa je bar za sad pokazala da je od one gore spomenute ipak nešto na mentalnom nivou ispod. Pokazala je to u finalu protiv Chelsea, gdje smo imali nevjerovatnu situaciju da neki igrači ne smiju penale pucat, nešto što se prije u historiji Bayerna nikad nije desilo. Tu dolazimo do onog tvog da možda ovoj ekipi fali nešto za osvajanje LP.
Ja imam jedno misljenje mozda malo drugacije koje naravno opet ne moze sve to opravdati. Mnogo sam razmisljao o toj utakmici i tom finalu... Posle svega toga se nekako i Salihamidzic oglasio u jednom intervijuU pa rekao da mu je cudno da se u ekipi Bayerna moze desiti takva situacija da igraci ne smiju da pucaju penale.
To je zbilja cudno , ali to govori o jednom strasnom pritisku. Pritisak je ogroman samo rijec "FINALE DAHOAM", da ne racunamo onaj medijski i svaki drugi.
Smio bih se zaklet da se takva situacija na penalima Bayernu nebi dogodila da se, evo primjer, utakmica finala igrala na bernabeu jer ja sam nekako kroz cijelu sezonu LP tada gledao jedan mentalno spreman Bayern, bez ikakvih naznaka slabosti i zato mislim da je Finale dahoam i sav taj pritisak koji ide uz njega ucinio svoje.
Dosta je vidjeti Bastiana u trenutku kada Robben izvodi penal. Posle tog promasenog penala sam znao da se gol mora postici iz igre i da nam penali mogu donijeti samo nesrecu jer ce proraditi domino efekt.
Bitna stvar koja nas nikako ne sluzi.Problem prekida postoji isto, na njima se radi, ali tu moramo definitivno biti i bolji i efikasniji. Bayern nikad prije nije kuburio s prekidima, a sad tu ima probleme i neke utakmice izgubi zbog toga - opet se možemo vratit na finale s Chelseajem.
Mene to plasi. 2010 godine smo prosli grupnu fazu jer smo Juventusu zabijali iz prekida, potom Unitedu u cetvrtfinalu i kuci i u gostima. Prosle sezone bi teze prosli Real da Ribery nije zabio iz one situacije za 1:0.
A pratio sam da Bayern definitivno nikada nije bio slabiji nego sada iz prekida. Dalje, mene nekako to sve vise pogadja posto mi vazne utakmice gubimo jer nam protivnici zabijaju golove iz prekida
Dortmund prosle sezone u jednoj od najvaznijih utakmica u BuLi zabi nakon kornera, Chelsea nam u finalu LP zabi nakon kornera, evo sada opet Dortmund nakon kornera. I Bastian Schweinsteiger je govorio o tom istom problemu jedne prilike. Prekidi se moraju popraviti.