Postao/la anton 1983 » 02 jan 2013, 11:49
Mislim da ljudi nisu niti svjesTni koliko je Schalke oghraničen zbog velikih dugova. S jedne strane mi imamo očekivanja od Schalkea, a s druge strane dugove treba što prije radikalno smanjiti. Idealan proces za takvo nešto nepostoji. Prvo moraš za to imati jako dobru momčad koja će redovno igrati u Lp i dolaziti do 1/8 i 1/4 LP, kako bi se ubirale pare, te imati takav kadar koji će se svake godine plasirati u LP...Nije to sam tak, ako znaš da se nekih 10-20 milja godišnje mora dati za dugove. sam da kažem da sam te cifre otprilike napisao i nemoraju biti točne. idealno bi bilo kada bi imao jako malo skupih igrača i kada bi se oslonio na klince iz mladog pogona, a ti klinci se **** razvijali kao igrači koje se ubrzo za dosta velike pare more prodat. E sad ko more takav koncept bez greške ostvariti...
Eto sad smo doživjeli da Holtby neće produžiti ugovor iako mu je ponuđen duplo veći ugovor. Isto tako možete vidjeti da je vijest o produženju ugovora sa Howedesom izašla u javnost tek kad je Holtby odbio ugovor. iz toga možemo zaključiti (što ne mora biti točno), da Schalke u ovom trenutku nije planirao produžiti ugovor sa obojicom, jer to košta, te možda u ovom trenutku za tako nešto niti nemaju para, nego se mora vidjeti do kuda će Schalke u Europi i da li će se slijedeće godine kvalificirati u LP.
Zato moramo pretpostaviti da je Schalke po pitanju financija LIMITIRAN.
Zbog tog razloga Heldt još uvijek radi na način da smanjuje kadar, odbacije nepotreban višak, a igrači se dovode na kapaljku te se svaki puta dva puta izbroji svaku euro prije nego se potroši. Plan Schalkea je da tu i tamo kupi nekog dobrog igrača, što recimo na kraju sezone može biti Affellay, a da se rupe u kadru krpaju sa igračima iz mladog pogona Schalkea.
zato sada Schalke pokušava nači kupce za metzeldera, escudera, Pliastikasa, Holtbya, Edua. To je ono što je javna tajna, no ne bi se čudio da je jedan jones također na prodaju iz razloga što ima veliku plaču (prema mojim informacijama 4 milje brutto). previše za takvog igrača! No problem je što je teško za njega nači kupca, a s druge strane ko že za njega dati 5+ miljona eura, a onda moraš i dovesti njegovu zamjenu koja bi trebala biti skuplja ako želiš igrača koji je bolji od njega.
isto tako Schalke možda proda ili obasija ili Barnettu jer im je kadar u širini na nekim pozicijama (pogotovo na tim ofenzivnim) prekvalitetan i preskup, kako bi se te pare mogle "transferirati" na neke druge redove u njihovom timu.
Ne bi se čudio da na kraju sezone Schalke proda sve skupa + zimski prelazni rok - 8-9 igrača a da dovede samo 2-3 prava pojačanja, pa im se kadar temelji na 16 "poznatih" igrača te 4-5 igrača iz njihovog pogona tipa Kolasinac.
Schalke je još uvijek veliki "Baustelle" i zato bumo još 2-3 sezone stalno gledali te uspone i padove, te nećemo biti na isto što od tog kluba treba oćelivati, što oni mogu, što ne mogu!
produženje ugovora sa Huntelaarom je veliki korak prema naprijed i nadam se da sada slijedi produženje sa Howedesom
Howedes-Draxler-Huntelaar moraju biti kičma ekipe. Još se tu mora dovesti neki jako dobar centralni vezni, dok farfan mora igrati ulogu "zvijezde" ekipe, a ne važan kotačić kičme ovog kluba...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"