FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

anton 1983
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la anton 1983 » 23 dec 2012, 14:47

Nemogu vjerovati!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Imaju više sreće neg pameti! Sad samo da ostane Affelay ILI Holtby! čak mi nebi bilo žao da Holtby ode...

nekako bi bio najsretniji da ode jedan od njih dvojice, s tim da preferiram da to bude Holtby, te da ode Jones koji ima dosta veliku plaču i da si Schalke uzme nekog novog DMC-a. Ništa pretjerano dobro i skupo. Ja bih bio zadovoljan sa nekim poput De Jonga...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 dec 2012, 18:46

Holandska piz.a produzila nadam se da ce pukki na posudbu do kraja sezone kako bi skupio vise iskustva

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2012, 02:25

Prema pisanju BILD-a postoji mogucnost da Schalke vec u Januaru u svoje redove dovede Kirchoffa i sam Heldt je potvrdio da se nalazi u stalnom kontaktu sa njegovim managerom.

Takodjer spominju mogucnost zamjene uz doplatu jer je Mainz pokazao interes za Moritza.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 dec 2012, 01:44

Danas ce Holtby i njegov manager saopstiti odluku hoce li isti produziti ugovor sa Schalke-om...prema pisanju BILD-a do produzenja ugovora nece doci i Holtby po svemu sudeci zeli onih 6 miliona € godisnje koje je Schalke bez razmisljanja odbio.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2012, 12:02

Lewis Holtby wird den FC Schalke 04 zum Saisonende verlassen

evo i zvanicno: http://www.schalke04.de/aktuell/news/ei ... assen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vom Jäger zum Gejagten

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 dec 2012, 15:12

Kao sto se I ocekivalo usmrdjeli pacov nije potpisao a smijem se kladit da gdje god da ode dal liverpool ili arsenal ili ko god ga jos trazi da nece trazit ni blizu 6 miliona godisnje smece jedno neodgojeno...;a bi ga sad lijepo poslao u drugi tim I tamo ga drzao na klupi ubit ga u pojam toliko da ga niko ziv nezeli na kraju sezone... Ovakve situacije se desavaju kad se igraci talenti potpisuju na 4 godine...prvu godinu se navikne drugu pokaze kvalitet 3cu potvrdi kvalitet I onda mu moras klecat za produzenje ili prodati ga po duplo manjoj cijeni od one koju vrijedi... A ovo sto nasa debilna uprava radi sa pustanjem da igraci udzu u zadnju godinu ugovora je dno dna... Koliko rakitica I holtbija treba da se desi prije nego li nauce lekciju

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 dec 2012, 16:17

jako ružno odnošenje Holtbya prema klubu , baš shupački ...

mada kao što i gruezi reče, ima i do uprave... šteta, bundesliga gubi još jednog talenta kako zasada stvari stoje, no mene on lično ove sezone nije ubijedio da je neka klasa...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 dec 2012, 01:46

Nakon objave da nece produziti ugovor sa Schalke-om Holtby je na svom oficijelnom FB profilu od navijaca Schalke-a dobio dosta uvreda...

Kako BILD dalje u svom clanku pise postoji mogucnost da Keller na njega u drugom dijelu sezone ne bude racunao i da priliku dobija samo sa klupe.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 dec 2012, 11:22

Ja ga ne bih ni na klupu stavio. Pustio bih ga trenira i da truhne na tribinama pola godine. Cak mu ne bih dao ni za drugi tim da igra. Mada ne znam sta su u sapketu cekali, sto ga nisu prodali proslo ljeto? :? :roll:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 dec 2012, 12:52

Ako između trojca holtby, Affelay, Huntelaar neko mora napustiti klub, onda mi je jako drago što je to na kraju Holtby! Naravno vidjet ćemo što će se još dogoditi sa Affelayom...

U neku ruku smatram da za tu ofenzivnu liniju Schalke tak i onak ima jednog igrača preveč te smatram da bi se umjesto Holtbya trebao dovest centralni vezni koji će zamjeniti Jonesa...

Ako je ikako moguće, Holtbya treba prodati sada!!!!

Isto tak zanimljiva mi je ova Shema sa Metzelderom i krichofom. Nebi ziher bilo loše da on sad pređe u MLS, a da si Schalke već sada kirchoffa dofura!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 dec 2012, 14:50

Znači stvarno nemojte past sa stolca ako Sneijder pređe u Schalke. nepitajte me kako će mu dati za plaču, no vjerujte mi kad vam kažem da se dela na kičmi tog transfera. Ako se zna da mu je druga mogučnost Tottenham i da Sneijder i Huntelaar zimuju sad skupa...

DAS SEX!!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 dec 2012, 15:07

anton 1983 je napisao/la:Znači stvarno nemojte past sa stolca ako Sneijder pređe u Schalke. nepitajte me kako će mu dati za plaču, no vjerujte mi kad vam kažem da se dela na kičmi tog transfera. Ako se zna da mu je druga mogučnost Tottenham i da Sneijder i Huntelaar zimuju sad skupa...

DAS SEX!!!

Njegov dolazak u Scahlke sa ove perspektive nije realan, ali Schalke marljivo vraća dug i skuplja pare.Od Gazproma će dobiti izdašan bonus jer je njihov drugi klub popljugao u Lp-u (Zenit) pa uz prodaju Holtbya odmah, imalo bi se para mozda za Sneijdera. Uslov je da se kadar dodatno počisti (Jurado, Hogland, Annan, Escudero, Hildebrand, Holtby, Marica, Metzelder, Jones, Moritz). KAd bi se to uradilo oslobodili bi oni 8-9 mil eura među plaćama.Šta će biti sa Turkish Airlinesom to ne znam, ali istina da im treba još jedan jak sponzor uz Gazprom.UZ odličnog Kirchoffa i jednu kvalitetnu šesticu konačno bi mogli pričati o konkurentu za titulu.Inače scenarij da će propasti mi je realniji. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 dec 2012, 21:10

Ja pokusavam skontat ovaj transfer kirshoffa...dal to znaci da je metze na izlaznim vratima vec sad na zimu? Ako misle mijenjat moritza za kirschoffa na toj poziciji zadnjeg veznog to je onda krajnja retardiranost jer moritz je bolji vezni igrac od njega...I ako ga dovedemo kao 4tog stopera sta cemo sa onim malim ayhanom iz u 19 ako je vec dijete toliki talenat zasto ga polako neforsirati u prvom timu...Ili se planira prodaja howedesa ili matipa na ljeto pa se kirschoff dovodi da bi sljedece sezone bio 3ci a ayhan 4ti stoper..plus lik nerijetko I u meinzu sjedi na klupi..a ovo za sneijdera ja se iskreno nadam da od toga nece biti nista jer nezelimo biti baza za igrace cija je forma vec odavno u silaznoj putanji...bolje se strpit do ljeta sa affelayom skupit nesh kesha od lige prvaka I dovesti nekog na kome ce klub moci zaradit(de jong iz ajaxa ili praet iz anderlechta)...plus tu su supertalenti iz nase skole meyer I avdijaj(26 golova 11 asistencija u 14 tekmi u u17 ligi)...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 dec 2012, 21:47

vjerovatno će se prodat papa, i to za finu lovu, interesa ima dovoljno.
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 dec 2012, 22:30

Pale_Companion je napisao/la:vjerovatno će se prodat papa, i to za finu lovu, interesa ima dovoljno.
Ja bih se isto tako zabrinuo za Howedesa. :?
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 dec 2012, 22:45

Pale_Companion je napisao/la:vjerovatno će se prodat papa, i to za finu lovu, interesa ima dovoljno.
Iskreno ne vjerujem da ce prodati Grka...ja licno mislim da je Krichoff planiran za vezni red pored Neustäder-a, jer tu poziciju igra u posljednje vrijeme u Mainzu i ako je suditi po komentarima bolje se slanazi na toj poziciji nego na poziciji stopera.

Mislim da ce i dalje Papa i Matip ciniti stoperski tandem Schalke-a i da ce na ljeto biti potrebno naci kvalitetnu zamjenu za Höwedesa gdje produzenje ugovora nije izvjesno...(na tu temu sam napisao post na temi Bayerna).

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 dec 2012, 05:03

ne znam, meni nekako grk tu ispada iz utrke. čitavu polusezonu kuburi sa povredama, igre mu nisu bile na niovu kao prije (barem ono što sam ja imao prilike vidjeti) , a još je jako temperamentan i tanak sa živcima :mrgreen:

ali je neupitno da je on klasa za svoje godine i siguran sam da se može proda za nekih 15+mil...

e sad to sa benediktom :? ... ima tu svega :)

al Kirchoff barem po onome što sam ja vidio (treba napomenti da se ove polusezone nije naigrao, većinom je odmah tu iz tuchela na klupi i sluša ga kako ovaj pizdi :D ) nije baš nešto za DM-a , previše mi je trom i neofanzivan, ako oni u Schalkeu imaju oči onda ga vjerovatno planiraju na stoperu.
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 dec 2012, 11:22

Kao i mnogi drugi mladi igrači koji su krenuli "trbuhom za kruhom" Lewis bi se mogao sjebati (tipa) Sahin. No naravno nemora tako biti, jer postoji mogučnost da on negdje bude ŠPEK igrač kao što je ozil. No Lewis ima minus taj što ga se nemora platiti, pa ako već ode u neki veći klub. lako se može dogoditi da samo bude "još jedan igrač" i da si na taj način sjebe karijeru, a s druge strane može otići u malo slabiji klub i tamo postati nositelj igra. Ako već ide u englesku, ja mu preporučam Liverpool jer to je jedini klub za mene di bi on mogao imati svjetlu budučnost. maltene bi imao garanciju da igra, dobra plača, veliki klub, te dovoljno potencijala da još uvijek bude reprezentativac.

Isto moram priznati da mi je žao što je na kraju ispai cigan koji ne želi produžiti ugovor sa Schalkeom jer to mi dosta govori o tome kakav je on igrač. Mlad si, Schalke ti nije ponudio kikiriki, sve imaš tamo, vremena za transfer u veći klub, SIGURNIJA budučnost i ti kažeš zajebi. E pa ko te onda J**+!

Nadam se da će ga do kraja sezone, ako već sada neće biti prodan, Schalke koristiti što manje, ali ne na uštrb svojih rezultata...

I kaj si Schalke fakat nebu nabavil trenera!?!?!?!? to je meni malo neozbiljno od njih!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 02 jan 2013, 11:49

Mislim da ljudi nisu niti svjesTni koliko je Schalke oghraničen zbog velikih dugova. S jedne strane mi imamo očekivanja od Schalkea, a s druge strane dugove treba što prije radikalno smanjiti. Idealan proces za takvo nešto nepostoji. Prvo moraš za to imati jako dobru momčad koja će redovno igrati u Lp i dolaziti do 1/8 i 1/4 LP, kako bi se ubirale pare, te imati takav kadar koji će se svake godine plasirati u LP...Nije to sam tak, ako znaš da se nekih 10-20 milja godišnje mora dati za dugove. sam da kažem da sam te cifre otprilike napisao i nemoraju biti točne. idealno bi bilo kada bi imao jako malo skupih igrača i kada bi se oslonio na klince iz mladog pogona, a ti klinci se **** razvijali kao igrači koje se ubrzo za dosta velike pare more prodat. E sad ko more takav koncept bez greške ostvariti...

Eto sad smo doživjeli da Holtby neće produžiti ugovor iako mu je ponuđen duplo veći ugovor. Isto tako možete vidjeti da je vijest o produženju ugovora sa Howedesom izašla u javnost tek kad je Holtby odbio ugovor. iz toga možemo zaključiti (što ne mora biti točno), da Schalke u ovom trenutku nije planirao produžiti ugovor sa obojicom, jer to košta, te možda u ovom trenutku za tako nešto niti nemaju para, nego se mora vidjeti do kuda će Schalke u Europi i da li će se slijedeće godine kvalificirati u LP.

Zato moramo pretpostaviti da je Schalke po pitanju financija LIMITIRAN.

Zbog tog razloga Heldt još uvijek radi na način da smanjuje kadar, odbacije nepotreban višak, a igrači se dovode na kapaljku te se svaki puta dva puta izbroji svaku euro prije nego se potroši. Plan Schalkea je da tu i tamo kupi nekog dobrog igrača, što recimo na kraju sezone može biti Affellay, a da se rupe u kadru krpaju sa igračima iz mladog pogona Schalkea.

zato sada Schalke pokušava nači kupce za metzeldera, escudera, Pliastikasa, Holtbya, Edua. To je ono što je javna tajna, no ne bi se čudio da je jedan jones također na prodaju iz razloga što ima veliku plaču (prema mojim informacijama 4 milje brutto). previše za takvog igrača! No problem je što je teško za njega nači kupca, a s druge strane ko že za njega dati 5+ miljona eura, a onda moraš i dovesti njegovu zamjenu koja bi trebala biti skuplja ako želiš igrača koji je bolji od njega.

isto tako Schalke možda proda ili obasija ili Barnettu jer im je kadar u širini na nekim pozicijama (pogotovo na tim ofenzivnim) prekvalitetan i preskup, kako bi se te pare mogle "transferirati" na neke druge redove u njihovom timu.

Ne bi se čudio da na kraju sezone Schalke proda sve skupa + zimski prelazni rok - 8-9 igrača a da dovede samo 2-3 prava pojačanja, pa im se kadar temelji na 16 "poznatih" igrača te 4-5 igrača iz njihovog pogona tipa Kolasinac.

Schalke je još uvijek veliki "Baustelle" i zato bumo još 2-3 sezone stalno gledali te uspone i padove, te nećemo biti na isto što od tog kluba treba oćelivati, što oni mogu, što ne mogu!

produženje ugovora sa Huntelaarom je veliki korak prema naprijed i nadam se da sada slijedi produženje sa Howedesom

Howedes-Draxler-Huntelaar moraju biti kičma ekipe. Još se tu mora dovesti neki jako dobar centralni vezni, dok farfan mora igrati ulogu "zvijezde" ekipe, a ne važan kotačić kičme ovog kluba...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jan 2013, 20:11

Da nadovezem na ovo sto je ante napisao... Na ljeto je veoma izvjesna prodaja jurada I marike njih bi u prvom timu zamjenili meyer I hoffmann...fuchsbi takodzer mogao na prodaju zavisno od toga da li kolasinac napredovati dovoljno da bude prvotimac... Njegov back up bio bi borgmann iz u 19 ... Da dodam jos da su na pripreme krenuli ayhann I erdmann(oba stoperi) iz drugog tima .. Od trojice(benny matip papa) nijedan nebi smio biti pusten za manje od 30 miliona jer ako raznorazni uhljupi iz trecerazredne portugalske lige kostaju toliko onda moraju I ova trojica da kostaju minimalno toliko

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []