Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

golden
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la golden » 01 jan 2013, 22:49

Hvala,takođe sretna nova svim juventinima i svim ostalim ljudima dobre volje :D

Zar neće Ljorente doći? Za mene je on samo solidan napadač,malo slabija varijanta Džeke.

Cavani nam dolazi na pozajmicu do kraja sezone i onda se vraća u Napulj, sve dogovoreno na obostrano zadovoljstvo. :D :D
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 01 jan 2013, 22:52

A ko nam je konkurencija? :? :oops:

☀ PHOENIX SUNS ☀

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 01 jan 2013, 22:55

Pa zar niste čuli za najbolju i najjaču ekipu u ligi sa najboljim pojedincima od golmana, odbrane, veznog reda pa do napada. Pobjedili su Juventus, Milan i Napoli, a opet su na -9 od lidera, a i to je zbog sudija koji iz kola u kolo donose namjerne odluke protiv njih, kao biva uvrijedili su sistem koji funkcionira perfektno. :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 01 jan 2013, 23:00

To je neka mnogo jaka ekipa.

☀ PHOENIX SUNS ☀

Pogba

Post Postao/la Pogba » 01 jan 2013, 23:11

Šteta što klub sa Pelusom bespotrebno povećava prosjek godina ekipe koji ide i blizu 28 čini mi se, iako je doduše Lucio otišao.

Kao što sam nekoliko puta pisao, u ovu generaciju treba progurati što više mladih igrača, zašto, zato što se u ovoj koncepciji igre ne osjeti mnogo kada jedan ultra mlad igrač dobije šansu umjesto nekog prosjeka ala Peluso, tu se malo griješi, a ima se velika šansa za stvaranje još nekog kvalitetnog igrača od omladine.

Ok, vezni red nije problem, Pirlo je najstariji, ali još može dosta dati, ostali su mladi, pogotovo Pogba i Marrone za kojeg se nadam da će dobijati mnogo više prilika u vezi.

Odbrana, Licht blizu 29, Peluso kroz 20-tak dana 29 :twisted: , Chiellini je nedavno napunio 28 i on može još dugo, Barza 31,5.

Caceres i Bonny su ok, tu bi bilo pametno dovesti malog Doriu i kaparisati Diakhitea, veliki posao bi se uradio tu, a pogotovo u napad uvesti mladosti.

Ok, možda sam malo pretjerao, godine i nisu uopšte toliko strašne, samo Barza, Pirlo i Gigi preko 30, ali se treba misliti o budućnosti već.

Posmatram malo prosjek godina velikana europskog fudbala i tu i nismo baš u nekom vrhu, zato kažem.

Mislim da će klub po kraju ove sezone sigurno uraditi neke promjene po tom pitanju, iskristalisat će se situacija, osvježiti i ojačati ekipa u svim linijama, a i po politici sa mladima se vidi da klub misli o tome, a i intervju Contea od neki dan u kojem kaže da ne gleda u ličnu kartu igrača kojeg uvodi na teren mi daje nadu da ćemo održati kontinuitet.

U tom cilju ide ova moja duža opaska oko godina ekipe - dugoročna stabilnost i konstanta u rezultatima jer smo svjedoci da u Italiji neka ekipa dominira, a onda dolazi do nevjerovatnih padova jer se ekipe ne osvježavaju, podmlađuju i onda imate probleme koje su imali inter ili milan, pa i Juve od 2006-te je išao u pravac velikog starenja jer mladog igrača tada nije bilo ni za lijeka u ekipi.

Istina, važi i za bilo kojeg "top" igrača:
Con i soldi spesi per Isla, Padoin e Peluso, la Juventus avrebbe pagato un triennale a Van Persie.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 02 jan 2013, 01:32

Ova ekipa iako postiže odlične rezultate je još uvijek u izgradnji, iako su se postavili neki temelji za budućnost i zna se oko kojih igrača će se sve vrtiti u sljedeće minimalno 3 godine, ono najljepše tek dolazi. S vremenom će se sigurno i osvježavati ekipa.

Trenutni Juventusov projekat je baš komplikovan, istovremeno se radi na više stvari, gubitci se smanjuju, radi sa na povećanju proračuna, otplaćuje se stadion, stvara se ekipa, uskoro se počinje i sa izgradnjom Juve kvarta.

Juventusu kao model za uspjeh su poslužili engleski klubovi i u svim segmentima se teži ka tome, nešto što su Agnelli, Conte i Marotta u više navrata naglasili.

Konačno se može reći da su pravi ljudi na pravim mjestima zato ja lično nisam ni zabrinut za budućunost.

Kad se samo sjetim kako je bilo prije tačno dvije godine i onih 1:4 od Parme i 0:3 od Napolija, to su bila 3 najgora dana u mom životu otkako navijam za Juventus i sad tadašnju situaciju uporedim sa današnjom, klub i ekipa su se za dvije godine promjenile za 180 stepeni, ma ja sam presretan kako se stvari odvijaju, ovo niko od nas nije očekivao.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 02 jan 2013, 09:24

slika

Posudba 1 mlion. Otkup 4.5. I bonus od 500.000 kada osvojimo Scudetto
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Pogba

Post Postao/la Pogba » 02 jan 2013, 10:32

slika :(
Jbga, neka mu je sretno.

#MaxOUT

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 02 jan 2013, 10:33

slika

slika

:mrgreen:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 02 jan 2013, 10:40

6M :twisted: , kao što reče jučer jedan novinar, od Isle, Padoina i Pelusa se mogao platiti ugovor i trogodišnja plata RVP-a. :? Zar Armero baš ne valja ništa, ista cijena sigurno?!

Stvarno nemaju isprike za nedovođenje napadača u julu, klasnog, a izgleda da nije kasno za Llorentea i u januaru, ali naši nude 3-4M.

Iako je gratis u julu, mirne duše bih dao 6-7 ako već znaju da bi sa njim ostvarili rezultat koji svi sanjamo.
Zaljubljenost Marotte i Contea u bivše ekipe i njihove polovnjake mi već ide na neku stvar, ali nisam ja fudbalski radnik i možda ja i nemam pojma. :idea:

#MaxOUT

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 02 jan 2013, 10:42

Llorentea zele sada u januaru a na ljeto zele nekog od Sancheza, Suareza ili Jovetica kao novu desetku. 30 mil spremno

Mislim da ce to biti Jojo.

Dosta love je otislo na 'polovnjake'. Stvarno se mogao novac bolje uloziti. Ali et...

Pogba

Post Postao/la Pogba » 02 jan 2013, 10:49

IlPrincipino je napisao/la: novu desetku
:mrgreen:
slika

#MaxOUT

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 02 jan 2013, 10:51

Ma dolazi sada i Borriello da popuni ovu 'prazninu' povredom Bendtnera. :lol:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 02 jan 2013, 11:46

Pogba je napisao/la:6M :twisted: , kao što reče jučer jedan novinar, od Isle, Padoina i Pelusa se mogao platiti ugovor i trogodišnja plata RVP-a. :? Zar Armero baš ne valja ništa, ista cijena sigurno?!

Iako je gratis u julu, mirne duše bih dao 6-7 ako već znaju da bi sa njim ostvarili rezultat koji svi sanjamo.
Zaljubljenost Marotte i Contea u bivše ekipe i njihove polovnjake mi već ide na neku stvar, ali nisam ja fudbalski radnik i možda ja i nemam pojma. :idea:
Pa za to prvo ja bih se zakleo da bi se on vise isplatio od ovog trojca vec u prva tri meca :roll:

A za drugo onda niko nema pojma od nas, takoder moram napomenuti da su pogazili svoju rijec kada su rekli da ce se poceti raditi na kvalitetu i prestati na kvantitetu jer ovo ni u kom obliku ne moze biti kvalitativni pomak :evil:
Alessandro Del Piero !

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 02 jan 2013, 12:44

Što ste nervozni? :P :mrgreen:

Sad realno, priča oko Van Persia je davno ispričana, zar vi fakat mislite da bi on ikad došao u Italiju? Da samo mu ponudili i bolje uslove od Uniteda on bi iste odbio.

I vi navalili na čovjeka nije počeo igrati, polako nek' odigra koju utakmicu pa ćemo vidjeti kakav je, kako god od mene ima dobrodošlicu. :D

Ne sumnjajte u ovog čovjeka. 8-) :mrgreen:

slika

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 02 jan 2013, 12:53

Ma hajd, pare za Pelusa smo ustedili tako sto smo Lucia se rjesili i jos rasprodamo jednom il dva puta stadion i eto vratili smo uzlozeno za ovu godinu a dobili smo unaprjedjenje na poziciji jer je momak iako prosjecan bolji od De Ceglia. Dakle nismo izgubili pare a unaprijedili kvalitet, malo, al ipak unaprijedili.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 02 jan 2013, 14:20

Dobrodošao Peluso!

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 02 jan 2013, 14:37

gojzerica je napisao/la:Dobrodošao Peluso!
:)
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 02 jan 2013, 14:52

Eto posto je dosao jos jedan polovnjak Peluso sve vise ih imamo u ekipi odlicno :oops: :oops:

slika :evil: :evil:

Sto se mene tice Peluso se sutra moze povrijediti da ga ne gledam u dresu JUVEA :evil: :evil: :oops: :oops:

Pogba@ POTPIS za ovaj dio da CONTE I MAROTTA DOVODE OTPAD I POLOVNJAKE IZ SVOJIH BIVSIH EKIPA stvarno ida na zivce to njihovo forsiranje :evil: :oops: :oops:

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 02 jan 2013, 14:55

zanimljiv način razmišljanja.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []