Šteta što klub sa Pelusom bespotrebno povećava prosjek godina ekipe koji ide i blizu 28 čini mi se, iako je doduše Lucio otišao.
Kao što sam nekoliko puta pisao, u ovu generaciju treba progurati što više mladih igrača, zašto, zato što se u ovoj koncepciji igre ne osjeti mnogo kada jedan ultra mlad igrač dobije šansu umjesto nekog prosjeka ala Peluso, tu se malo griješi, a ima se velika šansa za stvaranje još nekog kvalitetnog igrača od omladine.
Ok, vezni red nije problem, Pirlo je najstariji, ali još može dosta dati, ostali su mladi, pogotovo Pogba i Marrone za kojeg se nadam da će dobijati mnogo više prilika u vezi.
Odbrana, Licht blizu 29, Peluso kroz 20-tak dana 29

, Chiellini je nedavno napunio 28 i on može još dugo, Barza 31,5.
Caceres i Bonny su ok, tu bi bilo pametno dovesti malog Doriu i kaparisati Diakhitea, veliki posao bi se uradio tu, a pogotovo u napad uvesti mladosti.
Ok, možda sam malo pretjerao, godine i nisu uopšte toliko strašne, samo Barza, Pirlo i Gigi preko 30, ali se treba misliti o budućnosti već.
Posmatram malo prosjek godina velikana europskog fudbala i tu i nismo baš u nekom vrhu, zato kažem.
Mislim da će klub po kraju ove sezone sigurno uraditi neke promjene po tom pitanju, iskristalisat će se situacija, osvježiti i ojačati ekipa u svim linijama, a i po politici sa mladima se vidi da klub misli o tome, a i intervju Contea od neki dan u kojem kaže da ne gleda u ličnu kartu igrača kojeg uvodi na teren mi daje nadu da ćemo održati kontinuitet.
U tom cilju ide ova moja duža opaska oko godina ekipe - dugoročna stabilnost i konstanta u rezultatima jer smo svjedoci da u Italiji neka ekipa dominira, a onda dolazi do nevjerovatnih padova jer se ekipe ne osvježavaju, podmlađuju i onda imate probleme koje su imali inter ili milan, pa i Juve od 2006-te je išao u pravac velikog starenja jer mladog igrača tada nije bilo ni za lijeka u ekipi.
Istina, važi i za bilo kojeg "top" igrača:
Con i soldi spesi per Isla, Padoin e Peluso, la Juventus avrebbe pagato un triennale a Van Persie.