KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 okt 2009, 23:20

harinjo je napisao/la:
Mandrak je napisao/la: Šta si ti vidio da vrijeđam?' zasmetalo ti ovo Seljadurija,jel? a ne smeta ti što sam ostatak post kompletan posvetio vrijeđanju Bosne,jelde...Samo reaguješ kada se tvoj prozove,a ustvari Široki jeste seljacka ekipa,sam Široki je selo za Sarajevo i tom kontekstu sam mislio ovo Seljadurija.Plus što je to mržnjom zatrovana sredina u kojoj nema mjesta za ne-Katolike (nikad niko od srba,bošnjaka,crnogoraca,slovenaca i ostalih u toj sredini nije zaigrao.Te klubove ( i NK i KK) vode ratni generali koji imaju svoje ideologiju,svoju politiku i svoj odabir igraca.
u potpunosti si upravu :!: mi smo gospoda za njih da se njima ono sve desilo u sarajevu igrači kk bosna nebi smjeli izaći na parket kamoli pobjediti :!:
Nigdje veze, krajnje suvisno i glupo misljenje. Naravno da je direktno vrijedjanje ''seljadurija''. Kakva je da je, najtrofejnija je i najbolja momcad u ovoj drzavi, i kao takva zasluzuje respekt, pa ti sad kontaj kakvi su onda ostali.
Kao prvo, eto jako bitno kolika je sredina za mentalitet ili snagu neke ekipe. Mozes biti iz ne znam kakve metropole, medjutim ako si seljak u glavu, to je univerzalno, nista tebi ne znaci odakle si u tom slucaju.
Generalizirati ne volim, a jos manje volim likove koji generaliziraju odredjene sredine ili ekipe kako bi odgovarale njihovom uskom misljenju i vidjenju stvari, a sve to iz vlastitih frustracija i kompleksa izazvanih vlastitim stanjem. Hvala, ali meni je to suvisno i obrati se kakvom sebi slicnom, moj nivo nisi.
I jos sve to ka nekome tko je organiziraniji i trenutacno bolji od tebe, jednostavno. Da takve nije kojim slucajem od silne velicine sramota prihvatiti kakav savjet ili vidjeti kakva je razlika u zalaganju za svoj klub i posjecenost publike, pa promijeniti nesto, poraditi na sebi, igrackom kadru, posjecenosti i svijesti o sebi opcenito, mozda bi i bili bolji, ustvari sigurno bi bili bolji i vratili to ime u punom sjaju, a od ovih jadikovki i pljuvanju ka ostatku vam nema nista.
I da, za KK Široki su igrali i Srbi i Muslimani, kad si vec kod toga, nekad je i skoro cijela prva postava bila igraca srpske nacionalnosti, a od nekoliko zadnjih igraca bilo je i Muslimana (npr. Fajardo). Cista lupetanja, bar provjeri nesto prije nego sto lupnes i izbacis frustracije ka jednoj sredini.
KK Široki i Bosna su uvijek imali korektne, pa i vrlo dobre odnose u granicama sportskog rivaliteta i nadmetanja, kosarka je neki sasvim drugi segment u BiH, a to kakvi i koji ljudi vode KK Široki najbolje govori misljenje celnika KK Bosne o istima, te brojnih drugih sportskih prijatelja i rivala KK Širokog, kao i pristup gradjana ovdje prema tom klubu, gledanost istog, kao i rezultati i uspjesi na svim nivoima. Toliko o tome.
A za ovoga drugog, okani se ti gospode, to je uvijek do pojedinaca i njihovog ekstremnog glasa, dozivjeh ja to i drugdje, tako i tu ne tako davno, medjutim ne generaliziram po pojedinacnim slucajevima, stoga mi suvisno o tome pricati. A uostalom, promatrati i analizirati kazalisnu publiku koja vlada u zadnje vrijeme na utakmicama Bosne sa atmosferom, navijackom atmosferom, na Pecari, je zaista nerealno i smijesno, da ne kazem stogod drugo.

Bosni ocito fali jos uvijek dosta toga, neshvatljiv mi je pristup i tolika razlika u skokovima. Iako su obje momcadi prema brojnima u ovoj ligi dosta kriticne ili u najmanju ruku nedovoljno ''siroke'', nadam se da bar nece igrati za opstanak. Sretno u daljnjem natjecanju.
...Život za Široki...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 okt 2009, 23:30

Ovo je sramota, nemam ništa više dodati tu.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 30 okt 2009, 23:42

**** te zivot,nisam neki kosarkaski strucnjak,al *ebo me svak,ako ova djeca od 10 godina, sto igraju ispred igraone na c.vili,ne bi mogla Zimicu instruktori biti.Uvijek to kazem i nije mi vise jasno ko ga vise gura,i do kad ce ga gurati.
Covjek je jednostavno promasio sport koji ce trenirati. Daj covjece,pogledaj nekad reprizu utakmice na kojoj igras, i skontaj da si beznadezan slucaj,napusti teren i idi okopaji krompire negdje.
Siroki,po ko zna koji put pokazao volju u Sa,i kako se brane boje kluba, i zasluzeno osvojio bodove.
Nadam se da ce se nakon ovoga uprava odluciti,da napokon dovede adekvatna pojacanja.
Do tada cu pratiti djecake rw-a i uzivati u igri pojedinih djecaka.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 30 okt 2009, 23:42

Sta bi s bosnom koja je ne tako davno derala partizan, cibonu... Gdje su ti igraci? Kakvi su sad ovo "igraci"? Kad ce se opet vratiti stara elita igraca i skenderija? Ove treba sve kloceve da ih ne nabrajam otjerati. Ja stvarno neznam ko je dovodio ova kvazi pojacanja taj veze nema. Ko se pita za dovodjenje igraca? Nisu oni krivi sto igraju u bosni kad neznaju nit ce znati. Neznam da je trener svih trenera nemoze nam pomoci a vv je najmanje kriv. Kolko smo imali skokova? Nista, trojki 2 od 44,. Ako ovako nastavi bosna ce izgubiti i ovo malo tzv publike. Podhitno otjerati kvazi igrace a dovesti prave profesionalce kakve je bosna prije imala. Ovo nicemu ne vodi

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 31 okt 2009, 00:16

Madafaka je napisao/la:Pocela i Bosna da propada :(
i to vec davnih dana pasa moj! Onog dana kad nam je gosponj konakovic doveo beobasket u klub, a imamovic to odobrio!!
od tada samo kloceve kao "kvazi pojacanje" dobijamo, a gubimo mlade (Sead Sehovica, Mahalbasic itd.) i provjerene igrace (Ikonic, Guza, Vasiljevic, Bavcic itd.)

I ovaj VV je izgubio kompas, ako su ovo njegove pojacanja, vrijeme je da se oprosti, nije ovaj klub poligon za kloceve iz Beobasketa!!!

eeee kad se sjetim koliko smo Bavketa pljuvali, a tip 30 komada ciboni uvali.... eeeeee tugo moja....

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 31 okt 2009, 00:30

Slabi...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

AL Bundy
Kontakt:

Post Postao/la AL Bundy » 31 okt 2009, 10:08

bosnas_ je napisao/la:Pa bice oko 5 hiljada navijaca,sto je maximum u ovoj preuredjenoj zetri,samo za kosarku! Mislim da ce biti teska utakmica,a prirodno je ocekivati pobjedu domacina..Da igra Jovanovic vec bi potpisao 20 razlike za nas,ovako ce biti neizvjesno do kraja.. Sreca pa smo doveli Kojadinovica,koji kad udje u formu moze biti od velike koristi! Mi da bi nekoga otpustili ,prvo trebamo dovesti nekoliko igraca,jer ionako imamo tanku klupu!.. Raduje me dobra forma Zimica,on ce po meni biti kljucni igrac,ako odigra kako treba onda pobjeda nece doci u pitanje!
5 hiljada navijača,nisam ih sinoć vidio

košarkaš
Kontakt:

Post Postao/la košarkaš » 31 okt 2009, 11:01

jedno pitanje za sve bosnine navijače-neću puno dodavati vode na mlin, ali gdje je sad onaj super dobri ćešković za kojeg ste najavljivali da će odigrati dobrih 10-15 min po tekmi :lol: :lol:
kad sam ja govorio da je kanta, da može samo igrati u neozbiljnoj ekipi onda ste me svi redom pljuvali :D

MT87TM
Kontakt:

Post Postao/la MT87TM » 31 okt 2009, 11:07

košarkaš je napisao/la:jedno pitanje za sve bosnine navijače-neću puno dodavati vode na mlin, ali gdje je sad onaj super dobri ćešković za kojeg ste najavljivali da će odigrati dobrih 10-15 min po tekmi :lol: :lol:
kad sam ja govorio da je kanta, da može samo igrati u neozbiljnoj ekipi onda ste me svi redom pljuvali :D
eh mene da si pitao ja bih rekao da je kloc lik se gubi ko abdest pa dok je za siroki igrao nesto se kurcio anije imao veze sa vezom
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 31 okt 2009, 11:26

Govoreći o publici,dobro znamo ko Bosni sada dolazi na utakmice...nekih 100 manekena i napuderisanih ****,punih džepova i isto toliko sponzoruša koje nemaju za žvake,ali ima degena koji će to platiti,plus nekih 200 seljaka kojima babo radi u asi,kojima imamović podijeli džabaluka karte i et ga,to čini 90% publike Bosne. A tih 10%, čast izuzecima i iskrenim zaljubljenicima u Bosnu i košarku.
Slična je situacija i sa RK Bosna,što je tužno i jadno. Iako sam navijač Želje,uvijek mi je bilo draže vidjeti 3000 hordi na utakmicama ovih klubova kako iz zdušno podržavaju,nego neke kuj-ce i **** sa ogledalcima,puderima,maskarama itd.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Beca-25
Kontakt:

Post Postao/la Beca-25 » 31 okt 2009, 11:51

SRAMOTA I JAD!!!!!!!!!!
Pa ja u životu nisam gledao goru utakmicu, i sto se tiće Širokog a o Bosni i da ne govorim , jer je Široki samo malo bio bolji, ali nek se ne zanose, ovakvom igrom i jednih i drugih mi cemo izgubiti jedno mjesto u NLB ligi sigurno!!
A sad malo o BOSNI, DRAGOJ I JEDINOJ:
Zaista nikad nisam bio neki kosarakas, vise preferiram fudbal pa sam ga valjda zato i trenirao,ali i najveci kosarkaski laik moze vidjeti da u onoj ekipi Bosni kvaliteta nema ni na mapi?Pa mene ni Boša Tanjevic ne moze ubijedit da je pojačanje Ćeskovič,Bajič,Vućurović, da je za Bosnu igrać Zimić , Đurasović ( za kojeg ipak smatram da je potencijal) zatim Pasalić i jos pojedini.
Mislim da gore navedene treba prvo poslati na kaljenje u neke timove tipa Vogosca pod uslovom da ih i ini zele pa ih onda vratitit za par godina ako se dokazu, a ne da oni ovakvih kvalietta igraju u bivsem evropskom prvaku i samo jos vise srozavaju i ovo malo ugleda sto je ostalo.
U ovoj ekipi ostaviiti Šehovića, Jovanoviča, Ivanovića, Hajrića i mozda Kojadinovica (za kojeg mislim da je vrlo dobar igrac pod uslovom da se vrati u formu i da ce biti od velike pomoci ovoj ekipi) a ovo ostalo najuriti, pa nek nekom drugom prodaju maglu!!!!
Volio bi da mi samo jos neko pojasni koliko Vlado imaa uticajana izbor ovih "pojacanja" jer ako ih je on birao neka i on ide sa njima.
P.S. Izvinjavam se na poduzem postu al sta cu naljutili su me!
Pozdrav!!

yoda
Kontakt:

Post Postao/la yoda » 31 okt 2009, 15:40

capelo111 je napisao/la:Još jednom se pokazalo da Bosna nema niti igraca, niti navijaca,Široki ima puno bolje navijace i igrace, to je realnost u ovom trnutku, mi jesmo seljaci ,ali bit cemo prvaci, protiv Buducnosti bit ce nas 5000 tisuca, u to se uvjeriti na Bh 1, ima prenos za one koji neznaju.
kao sto sam ti odgovorio na drugom topicu, 5000 tisuca je pet miliona buraz. vidim da se patis da pricas hrvatski, ali ti srecom ni matematika ne ide.
sto se tice tekme, uzas. pa **** mu mater, ako vec ne znaju da igraju, mogu li to bar nadoknaditi borbenoscu? razbise nas u skoku. pasalica, vucka i bajica otjerat, s tim da prvoj dvojici treba i pasos uzeti, da ne mogu u bosnu da udju. i zima bi mogao za njima. kao sto mnogi rekose prije mene, ono je smijesno, profesionalni kosarkasi igraju kao da su prvi put u zivotu loptu u ruke uzeli. meni je samo vlade zao, covjek ce cir dobiti. mogu misliti sta mu je bosna sve obecala kad je produzavao ugovor.

mitica
Kontakt:

Post Postao/la mitica » 31 okt 2009, 15:52

yoda je napisao/la:
capelo111 je napisao/la:Još jednom se pokazalo da Bosna nema niti igraca, niti navijaca,Široki ima puno bolje navijace i igrace, to je realnost u ovom trnutku, mi jesmo seljaci ,ali bit cemo prvaci, protiv Buducnosti bit ce nas 5000 tisuca, u to se uvjeriti na Bh 1, ima prenos za one koji neznaju.
kao sto sam ti odgovorio na drugom topicu, 5000 tisuca je pet miliona buraz. vidim da se patis da pricas hrvatski, ali ti srecom ni matematika ne ide.
O čemu ti kako može biti 5 tisuća 5 miliona
Široki

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 31 okt 2009, 16:22

mitica je napisao/la:
yoda je napisao/la:
O čemu ti kako može biti 5 tisuća 5 miliona
evo kako: 5000 tisuca je on napisao

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 31 okt 2009, 17:33

Ko sto bi drogba rekao this is a fucking disgrace.

najgore je to sto siroki nije nista posebno odigrao ok stembergera krenulo ali ni oni nisu igrali dobro. nigdje nas nema,ne mozemo pogoditi izvana,ne mozemo skociti, ne mozemo nista. nije vlada toliko kriv jer ima losu ekipu. zimicu,vucurevicu i bajicu dati otkaz sto prije. prvog cekaju 4 godine ne moze meda s kasike,drugi je doveden sa strane a on ne moze tegle otvoriti a treci nije pogodio trojke od 92-e godine.

za oba centra amar suljagic je izmislio kosarku. jovanovic nije odigrao nista posebno ove sezone ali i on fali. da nam je beka tipa bar dusan đorđevic. pasalic fakat glup frajer. ivanovic van forme. najgora generacija bosne za koju ja pamtim.

vladi se stolica opasno zaljuljala a sljedece dvije igramo sa partizanom i cibonom tako da ne ocekujem nista dobro.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 31 okt 2009, 17:39

MT87TM je napisao/la:
košarkaš je napisao/la:jedno pitanje za sve bosnine navijače-neću puno dodavati vode na mlin, ali gdje je sad onaj super dobri ćešković za kojeg ste najavljivali da će odigrati dobrih 10-15 min po tekmi :lol: :lol:
eh mene da si pitao ja bih rekao da je kloc lik se gubi ko abdest pa dok je za siroki igrao nesto se kurcio anije imao veze sa vezom
A kakav Ceskovic, ali eto... Za njega je netko poput Zrinjskog (bez uvrede) taman. Manjak pritiska, visak suterskih eskapaza, popravio malo sut i to mu odgovara. Al ovako, jebga, nije mi bilo jasno kad je bio potpisan, prosjek...
...Život za Široki...

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 31 okt 2009, 17:58

bruka i sramota...siroki zasluzeno pobjedio...ljudi koji se nesto pitaju u klubu ce definitivno sjebati bosnu...sumnjam da ce se nesto promjeniti kako bi krenulo na bolje u skorije vrijeme...bez obzira sto sam u ovom momentu razocaran, znam da sigurno nije rjesenje da VV ode sa klupe.....pravim navijacima ne preostaje nista drugo nego da dolaze na tekme, nerviraju i nadaju se da ce uskoro biti bolje...valjda hoce....
I feel devotion!!

mokeke
Kontakt:

Post Postao/la mokeke » 31 okt 2009, 19:00

Ja ne mislim da je tragedija ako ode VV.
Koje dovodio igrace ???
Ko ima super platu???
Ko nam bira polavnjake iz Srbije. P

VV-aima u odgovorima na ova pitanja, zar ne ?

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 31 okt 2009, 19:15

mokeke je napisao/la:Ja ne mislim da je tragedija ako ode VV.
Koje dovodio igrace ???
Ko ima super platu???
Ko nam bira polavnjake iz Srbije. P

VV-aima u odgovorima na ova pitanja, zar ne ?
nisam ni ja napisao da bi bila tragedija ako VV ode....al smatram da to nece rijesiti problem...prije sam za varijantu zahvale pojedinim igracima...pa makar to znacilo da u rosteru imamo 7 igraca u rotaciji u narednom periodu...
I feel devotion!!

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 31 okt 2009, 19:23

mislim da ne treba da ide vlada vukoicic posto ovi rezultati i igra nisu uopste do trenera.Treba se pojedinim igracima zahvaliti posto nemaju pojma i pokusati dovesti beka i centra inace nam ne gine zadnje mjesto

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.