Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

23 KING JAMES
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la 23 KING JAMES » 24 okt 2009, 22:11

fakat je formula pala na dno je se sjećam ko manji sa 5-6 godina(inače prije 6-7) svaku sam utrku gledao no kako je vrijeme prolazilo dolazila su i nova pravila i formula je postajala sve nezanimljivija nekad je ferari imao dominaciju cijelu godinu,a sad brawn pola sezone bude najbolji i odnese titulu meni je zanimljivije ono prvo nije što navijam za ferari već kvalifikacije su nekad bile zanimljivije i pobjeđivao je najbrži,nisu boksovi odlučivali o pobjedniku meni se čini da je i bilo više borbe pa prije samo 3 godine nisam siguran imali smo situaciju u kojoj šumi stiže alonsa u italiji nakon što je kasnio baš puno ali se ovaj uspjeva odbranit isto je bilo kad je alonso stigao šumija gotov ista utrka bila pa čak je i prošla sezona bila dobra u odnosu na ovu i ove godine bi bilo sigurno zanimljivije da se šumi vratio jer odkad nema šumija formula je sve nezanimljivija :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

djulio
Kontakt:

Post Postao/la djulio » 27 okt 2009, 02:46

ja ne mogu da vjerujem sta vi pricate!!! donekle razumjem svi ste vi fanovi ferarija i dok su pobjedjivali sa 1 krugom razlika tad je bilo zanimljivije;)))).
uglavnom samo cu vam reci pogledajte proslu sezonu sta se je sve desavalo,relano je ocekivat da ova ne moze biti tako dobro al uzbudljiva jest bila. BUTTON nije luzer nego covijek vozi brown laicki receno i ja bi osvojio prvenstvo
inace sam za massu navijao al et ne ide ferariju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 okt 2009, 03:51

Ovdje se zna za Mclaren i za Ferrari, ostali su suvišni hehe.

Pa dobro ipak se osjećana ovoj temi malo navijačkog pristranstva, ali tako ti je to uvijek.

Navijac Sarajeva
Kontakt:

Post Postao/la Navijac Sarajeva » 27 okt 2009, 20:21

djulio je napisao/la:ja ne mogu da vjerujem sta vi pricate!!! donekle razumjem svi ste vi fanovi ferarija i dok su pobjedjivali sa 1 krugom razlika tad je bilo zanimljivije;)))).
uglavnom samo cu vam reci pogledajte proslu sezonu sta se je sve desavalo,relano je ocekivat da ova ne moze biti tako dobro al uzbudljiva jest bila. BUTTON nije luzer nego covijek vozi brown laicki receno i ja bi osvojio prvenstvo
inace sam za massu navijao al et ne ide ferariju.
Jes da sam fan Ferrarija ali mi je bilo uzbudljivo gledati duele Ferrari,Mercedes i Renault i kad kad BMW i Williams. Izgubili smo ove duele i jos pored toga donijeli neka pravila koja su samo nazadovala bolid. Nisam odavno vidio ruzniji bolid.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 31 okt 2009, 16:24

N Abu Dhabija, kvalifikacijski trening:

1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:40.948, 20 krugova

2. Sebastian Vettel RBR-Renault 1:41.615, 21

3. Mark Webber RBR-Renault 1:41.726, 21

4. Rubens Barrichello Brawn-Mercedes 1:41.786, 24

5. Jenson Button Brawn-Mercedes 1:41.892, 25

6. Jarno Trulli Toyota 1:41.897, 24

7. Robert Kubica BMW Sauber 1:41.992, 25

8. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:42.343, 24
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 01 nov 2009, 14:22

kakva samo lijepa staza u Abu Dhabiju...mozda i najlepsa

SMRT FASIZMU!!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 nov 2009, 02:14

Eh,zavrsena je i ova sezona. Sad treba docekati Mart i novu sezonu. Promjene su vec pocele. Al da prvo analiziramo ovu sezonu. Brown i Button definitivno zasluzeno osvojili naslov prvaka. Imali su savrsen auto i to je to. Na nekim utrkama su podbacili,al sjajan pocetak im je omogucio da dodju do titule. Red Bull je bio najbrzi auto tokom citave sezone,al neiskustvo Vettela,te Webberovo...hmm kako da kazem,nije neznanje,al jednostavno falilo je nesto,dovelo je do toga da nakon 5 utrka imaju veliki zaostatakza buttonomi tada je sezona gotovo bila odlucena. McLaren i Ferrari podbacili,al su se bar do zanje utrke borili za trece mjesto u ukupnom poretku. Pobijedio je Mercedes s 1 bodom prednosti. Renault i Williams su najveci gubitnici,dok je Toro Roso i Forze India u drugom djelu sezone naprosto poletjeli,te su se borili s vodecima. Toyota je u nekoj zlatnoj sredini,al njen ostanak u F1 je pod velikim upitnikom. Jos nisu dosli do pobijede,al rezulltati na kraju sezone 2 druga mjesta i dobar debi Kobayashija mozda navedu celnike Toyote na ostanak i nakon sljedece sezone. Ni ova sezona nije prosla bez skandala,otisao nam je Briatore,i to je Mosley cekao da na kraju svoje karijere u F1 povede i covjeka kojeg nikad nije volio. Mnogi kazu za Flavia da nema pojma o formuli...kako nema a pronasao je 2 sjajna vozaca Schumachera i Alonsa. Ipak ima nesto. Takodjer sezona ce ostati upamcena po teskoj nesrece Felipea Masse,kojemu je samo par cm nedostajali da ostane bez oka. No,u jednu ruke,sve je ovo nebitno. Najvaznije je to da formula nije vise ono sta je bila. Nema vise preticanja,ova nova pravila samo je unistavaju. Bernie voli ove gradske utrke,al one su DOSADNE. Monte Carlo i Valencija=3 preticanja. Sljedece sezone nema nadolijevanja goriva,i to mi je jako sumnjivo. Ako nemogu s praznim rezervoarom preticati,kako ce s punim??? Vozaka postava se takodjer mijenja. Samo Ferrari,Red Bull i Williams znaju postavu za sljedecu sezonu.

Ferrari - Alonso i Massa
Red Bull - Vettel i Weber
Wiliams - Barichelo i onaj mladi njemac.

Veliko je pitanje hoce li nastaviti voziti Kimi,Truli i Heifeld. Ipak,nadam se boljoj sezoni sljedece godine,jer je ova bila DOSADNA!!
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 04 nov 2009, 10:11

Puno i dugo pričalo se o budućnosti Toyote u Formuli 1, no na posljednjem sastanku uprave najvećeg proizvođača automobila u svijetu konačno je i službeno potvrđen oproštaj od kraljice oktanskih sportova čime su se vrata za momčad BMW Saubera širom otvorila...

Iako su potpisali Konkordski sporazum kojim su se obvezali na ostanak u Formuli 1 do kraja 2012. godine uprava Toyote odlučila je povući svoju momčad iz natjecanja iako će ih taj potez nedvojbeno stajati poprilične svote novaca. Međutim, vodstvo najvećeg svjetskog proizvođača automobila zaključilo je kako će ovakvim potezom ipak uštedjeti značajne količine novca koje bi u suprotnom kroz sljedeće tri sezone morali osigurati svojem F1 odjelu.

Ovim potezom silne priče dosadašnjeg šefa njihovog F1 pogona, Johna Howetta pale su u vodu. Naime, upravo je Howett taj koji nije samo uvjeravao javnost u ostanak Toyote na gridu već se u nekoliko navrata prilično raspričao o mogućnosti velikih vozačkih pojačanja. Na repertoaru su se tako našli Robert Kubica i Kimi Raikkonen, a obnavljanje ugovora sa vrlo perspektivnim Kamuijem Kobayashijem činilo se kao gotova stvar.

Međutim, niti ovakav potez javnost nikako ne može iznenaditi. Naime, još od ulaska u svijet Formule 1 2002. godine Toyota se zbog ogromnog budžeta oduvijek isticala kao momčad koja će kad-tad ući u borbu za prvenstvo da bi do kraja ove sezone skupili tek tri polea, 13. podija, no niti jednu Grand Prix pobjedu usprkos nastupu na čak 139 utrka.

Ovim potezom najviše bi mogli profitirati novi šefovi BMW Saubera koji se već neko vrijeme nadaju odlasku bilo koje od F1 momčadi ne bi li to označilo njihov povratak na grid već iduće sezone.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 05 nov 2009, 10:20

majestic24 je napisao/la:
tax je napisao/la:na sta je spala f1 da neki luzer button bude sampion strasno

Najbolji je ove sezone...vettl,weber i barichelo su takodjer imali dobra auta..zasto nisu to iskoritsili???
Na početku sezone ekipa je favorizovala Batona a bolidi GP Brauna su bili dominantni.Eto zato je baton prvak ove sezone i dijelim mišljenje mnogih ljubitelja formule 1 da nikad nije i neće lošiji vozač biti svjetski prvak!

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 14 nov 2009, 11:23

ma kakav button kakvi bakraci...iskoristio je to sto je u prvom dijelu sezonu ima duple difuzore koje ostale ekipe nisu imale...u drugom dijelu kad su se i ostali bolidi razvili u dovoljnoj mjeri,koliko je button osvojio bodova??nikad nije bio niti ce biti losiji vozac a da je prvak..e sad za sljedecu sezonu nadam se ostanku kimija u f1 jer ipak mi je najdrazi kao vozac i kao osoba...ako ode mcm bit ce **** duela izmedju njega,masse,alonsa,malog crnog i mozda jos par vozaca se uspiju ugurat...
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 nov 2009, 00:37

Evo nakon 1955. godine Njemacka ce imati svog predstavnika u poredtku konstruktora. Naime Mercedes je kupio 75,1% vlasnistva Brawn GP-a, i tim ce se od sljedece sezone zvati Mercedes GP. Dalje ce Ross Brawn ostati direktor tima, no imat ce jos jednog direktora odnosno osobu koja za sve odlucije Norberta Hauga. Dalje Mercedes je prekinuo saradnju s McLarenom i samo ce im do 2011 isporucivati motore kako je ugovor odredjenom. Sto se tice vozaca Haug je rekao da ce 100 % u timu biti jedan Njemacki vozac, a 99% je sigurno da je njegovo ime Niko Rosberg, a kao drugi vozac se spominje Nick Heidfeld, i sada je sve izvjesnije da ce Button preci u McLaren. Ovo sada dodatno mijenja situaciju sto se tice titule naredne godine. Za mene su sada favoriti Rosberg, Vettel, Alonso i Massa, a s Hamiltonom treba vidjeti kako ce se McLaren ukopiti bez velike podrske Mercedesa koju su imali prethodnih godina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 17 nov 2009, 00:44

Pogriješio si Amerosm. Jer će Mclaren primati iste motore kao što prima i ova druga momčad. Evo ja kao simpatizer Mclarena šta da kažem. Volio sam Norberta Hauga. Koji on tim bude vodio , taj tim simpatišem. Volio bih da i dalje imaju sivi bolid , ne kao Mclaren. I formula postade dosadna.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 nov 2009, 00:54

@ Pastuh

istina je da ce biti isti motori, no ja mislim neki ljudi koji su Mercedesovi, da ce preci iz McLarena u novi tim. U uspjehu koji je imao McLaren se dosta toga i pitao Mercedes, no sada McLaren sam odlucuje pa cemo vidjeti kako ce to biti bez tih pomenutih ljudi.
Sto se tice mog navijanja izgleda da cu napustiti Ferrari, jer se pojavila jedna Njemacka ekipa jos kad bi u njoj zavrsio moj omiljeni vozac Vettel niko ne bih bio sretniji od mene. Izgleda da su Nijemci cvrsto krenuli u to da Formulu 1 opet vrata u Njemacku, jer poslje Schumachera palo je intersovanje za Formulu 1 jer staze nisu mogle placati troskove, Mercedes prekrsio svoje obecanje da ce u McLarenu biti jedan Njemacki vozac, i to je uticalo na publiku koju je bilo sve manje i manje. Sada Nijemci ce imati tri vozaca koja ce se boriti za titulu naravno ukoliko drugi vozac u novom timu bude Heidfeld, pored odlicnih Vettela i Rosberga, jos se tu nalazi Timo Glock koji ce biti medju prvih 8 na kraju sezone, te novi momak koji vozi za Williams od sljedece sezone Huelkenberg i naravno na kraju Adrian Sutil. Mislim da ce Mercedes GP dominirati, jer mozak Rossa Brawna i Njemacku preciznost rijetko ko moze nadmasiti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 17 nov 2009, 01:08

Nema niko tu ništa više tražiti. Oni bi trebali biti prvaci jedno 99%. Haug i Ros lol. ko bi to rekao prije 5 godina :mrgreen:
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 nov 2009, 11:51

Dolazi Button u McLaren najverovatnije.

ne volim ga anesto posebno, ali nije los vozac.

od sljedece sezone dva britanca u ekipi. samo je pitanje ko ce biti vozac broj 1.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 nov 2009, 18:03

Šteta bi bilo gledati sezonu f1 bez Kimija
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 nov 2009, 17:35

imaju spekulacije da bi mogao u Mercedes GP.. ali sumnjam, jer oni nemaju para za Buttona a kamoli 40m za Kimija.. jako mi je zao sto nece voziti jer bez njega ne vidim F1.. ali ako je vjerovat njegovom manageru onda ce 2011 voziti za Red Bull.. sto je vrlo moguce, jer Webberu istice tada ugovor..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 nov 2009, 13:36

Nakon odlazaka Rubensa Barrichella i Jensona Buttona, Mercedes je po preuzimanju Brawn GP-a počeo slagati i vozačku postavu. Prvo potvrđeno ime je očekivano - za upravljačem jednog bolida sjedit će Nico Rosberg...

24-godišnji Nijemac finskog podrijetla Nico Rosberg naredne će četiri godine voziti za Mercedes GP. Njemačka je momčad nedavno preuzela tri četvrtine vlasništva nad aktualnim prvacima, Brawn GP-om, a javna je tajna bila da za upravljačem žele njemačke vozače.

Rosberg je po završetku sezone napustio Williams, zaključivši da se tamo neće moći boriti za pobjede, a kamoli za naslov prvaka, a prva mu je opcija bila McLaren. Međutim, Britanci su Lewisu Hamiltonu dodali svjetskog prvaka Jensona Buttona te je Rosberg skrenuo pogled prema Mercedesu.

Tamo ga se očekivalo već neko vrijeme, a potvrda je stigla u ponedjeljak ujutro. "Presretni smo ostvarenjem ove suradnje. Rosberg će nam dati značajan doprinos i nadamo se da će Nico slijediti stope svog oca. 2009. godine bila je njegova najbolja sezona u Formuli 1 i radujemo se što će svoj razvoj nastaviti u Mercedesu", izjavio je šef momčadi Ross Brawn.

Nico Rosberg također nije skrivao zadovoljstvo obavljenim poslom: "Nijedan se proizvođač ne može pohvaliti tako dugačkom i uspješnom tradicijom u Formuli 1. Ponosan sam što ću voziti za Mercedes i surađivati s Rossom Brawnom".

"Motiviraniji sam nego ikada prije i ne mogu dočekati prvi dan testiranja, kao ni prvu utrku sljedeće sezone, u ožujku u Bahreinu", dodao je.

Mjesto drugog vozača u Mercedesu još je uvijek otvoreno - otišli su i Button i Barrichello - a Ross Brawn isključio je mogućnost da ugovor s Mercedesom potpiše Michael Schumacher. Još je uvijek nepoznato hoće li Mercedes Kimiju Räikkönenu ponuditi dovoljno argumenata da promijeni svoju odluku o nenastupanju u Formuli 1 tijekom 2010. godine.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2009, 13:53

Sada ćemo ako Bog da gledati 4 srebrene strijele ;)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 nov 2009, 14:55

Rosberg potpisao za Mercedes GP

Njemački 24-godišnji pilot Nico Rosberg sljedeće će sezone Formule 1 voziti za Mercedes GP, potvrdili su iz njemačke ekipe. Nico, sin slavnog Kekea Rosberga, svjetskog prvaka iz 1982. godine, protekle je četiri sezone vozio za Williams, a ovakav ga je rasplet oduševio.
- Jako sam sretan što ću voziti “srebrne strijele” Mercedesa. Niti jedan drugi brand u Formuli 1 ne može se pohvaliti tako dugom tradicijom u automoto utrkama. Vrlo sam ponosan što ću biti dio Mercedesove ekipe kao i što ću raditi s Rossom Brawnom. Motiviraniji sam no ikad i jedva čekam start nove sezone u Bahrainu u martu 2010. - rekao je Rosberg čiji detalji potpisanog ugovora s Mercedes GP-om nisu poznati.

Rosberg je dosad nastupio u 70 utrka Formule 1, ali nije ostvario niti jednu pobjedu. Najbolji mu je doseg osvojeno drugo mjesto na kontroverznoj utrci za Veliku nagradu Singapura 2008. godine.

Mercedes je preuzeo Brawn GP prošle sedmice, ekipu koja je prošle sezone osvojila naslove u konkurenciji vozača (Jenson Button) i konkurenciji konstruktora.

Ko će biti Rosbergov timski kolega u sljedećoj sezoni zasad nije definitivno potvrđeno, ali nagađa se da bi to mogao biti još jedan Nijemac Nick Heidfeld (32), prošle sezone vozač BMW Saubera.

Njemački dnevnik Bild je objavio da je njemački pilot u Mercedesu dobio posao prvi put nakon 54 godine, kada je "srebrnu strijelu" (na njemačkom Silberpfeil) vozio Her

SMRT FASIZMU!!!

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 2 gosta.