Adnan Zahirović

nihco

Re: Adnan Zahirović

Post Postao/la nihco » 10 jan 2013, 20:15

Devil je napisao/la:Prosto mi je nestvarno da se Kina jos uvek smatra nekom sklj ligom,a to proizlazi iz ciste neinformisanosti.
Kineska liga jeste slj liga, jer je 80% igraca u toj ligi slj kvalitete, sto ne znaci da su i onih 20% , koji su tu da promovisu fudbal, podizu rejting kineske lige, sve u svemu,iz strateskih razloga, takodjer slj kvalitete . Slicna stvar kao s Amerikom prije. Smjesno bi bilo reci da je Drogba, nakon finala protiv Bayerna, u roku od par njeseci postao BH premijerligas !
Misimovic ima mjesta u nasoj reprezentaciji ali kao rezerva Pjanicu, Kina s tim nema veze, on vec dugo nije u formi da bude starter.
Sent from my Commodore 64

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jan 2013, 20:19

nihco je napisao/la:
Devil je napisao/la:Prosto mi je nestvarno da se Kina jos uvek smatra nekom sklj ligom,a to proizlazi iz ciste neinformisanosti.
Kineska liga jeste slj liga, jer je 80% igraca u toj ligi slj kvalitete, sto ne znaci da su i onih 20% , koji su tu da promovisu fudbal, podizu rejting kineske lige, sve u svemu,iz strateskih razloga, takodjer slj kvalitete . Slicna stvar kao s Amerikom prije. Smjesno bi bilo reci da je Drogba, nakon finala protiv Bayerna, u roku od par njeseci postao BH premijerligas !
Misimovic ima mjesta u nasoj reprezentaciji ali kao rezerva Pjanicu, Kina s tim nema veze, on vec dugo nije u formi da bude starter.
Koliko si utakmica S-lige odgledao u poslednjoj sezoni ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

nihco

Post Postao/la nihco » 10 jan 2013, 20:23

Devil je napisao/la:
nihco je napisao/la:
Koliko si utakmica S-lige odgledao u poslednjoj sezoni ?
Nemoj sad' na to polje, nismo u sudnici . Koliko je ta liga proizvela igraca koji igraju tamo "gdje se igra fudbal" !? japanci, Korejanci..uredno prodaju igrace na europsko trziste, no kineza nema .
Mislim, to sto su spremni istresti milione za zvijezde pred penziju im ligu ne cini jakom. Slicna prica kao s bogatim Arapima, s tim sto oni nemaju brojnost da razvijaju ligu.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jan 2013, 20:30

Nismo u sudnici ali gledanje utakmica predstavlja glavni,osnovni i u dosta slucajeva jedini faktor prilikom ocenjivanja kvaliteta jedne lige.Jer ko god je pogledao nekih 10-ak utakmica S-lige a mogao je jer ide u fenomalnom terminu bas kao i Japanci,Korejanci,Malezijci,i nema nikakvih prepreka da se ne gleda ona jer evropske kvalitetnije lige pocinju kasnije video bi kakav se tu fudbal igra.Pisao sam dole nize jednu kolumnu o kineskoj ligi,mozes i dole da odgovaras sto ti nije najjasnije a da ovde ne spamamo temu bespotrebno.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jan 2013, 20:30

Devil je napisao/la:I sta sada sa tim sto je Dudelangea izbacio Salzburga dolazimo do zakljucka da je luksemburska liga jaca od ruske 2.
Niej kvalitetnija,ali nije ni slabija.
Devil je napisao/la: Pa ako cemo gledati tako onda je ona neka 11-12 liga Evrope jaca od austrijske. :roll: :oops: Iskreno to mi je gluplje nego kada ovi "ino" simpatizeri sa foruma krenu govoriti kako je spanska liga jaca od engleske jer su Real i Barca dva najjaca kluba na svetu.
Spanska Liga i jeste jaca od Engleske, ali necemo ovdje o tome.
Devil je napisao/la: :lol: Sta cemo sa npr.Union 05 je li stvarno postoji neko dovoljno. ko misli da bi se on mogao nositi kao zadnji klub te lige sa zadnjim klubom u drugoj Rusije Khimki.Uostalom o ozbiljnosti te lige govori da cak ni Dudelange nije totalno profesionalni klub,a da je i cela liga na nivou polu-amaterske.Ne znam da li ti treba da je ova druga profesionalna.
Ne znam da li bi se mogao nositi jer veca drzava znaci da ima vise dobrih klubova, ali nas ne zanima kvantitet nego kvalitet, tj.ove ekipe sa vrha, ali na Zahinu zalost njegova ekipa ni u toj ligi nije pri vrhu.

Devil je napisao/la: Pocinjes pricu o nekim BH internacionalcima i kako ima puno igraca iz BIH.Hajde da analogno tome povucemo paralelu ovako.U Luksemburgu hajde da kazemo svaka ekipa ima najmanje 2 Francuza,BIH liga,Srbija,Hrvatska zajedno nemaju tri igraca iz te zemlje u svojoj ligi.Da li nam to nesta znaci o kvalitetu lige ?
Ja mislim da ne.Hajde da vidimo kvalitet tih BIH fudbalera,navedi par imena ovde da vidimo kakve su to igracine i koji im je uspeh u karijeri osim sto su postavljali plocice na zgradu opstine.
Nisam te bas najbolje razumio.
Ali pokusacu odgovoriti.
U Luksemburskoj Ligi imas igraca sa raznih kontinenata.
Dudelange je ekipa sastavljena od bar 50% stranaca.
Ne bih ja to nazivao neozbiljnim.

Devil je napisao/la: Ne,ne ti si rekao navedi mi ozbiljnu reprezentaciju.Ja sam ti je naveo. ;) Ali kao sto rekoh to je poremeceni sistem vrednosti gde svako na svoju ruku tumaci sta je ozbiljno a sta nije.Smem se kladiti da ako BiH ne dao dragi Bog sledece kvalifikacije bude bila 3 ili 4 da ce je 90% ljudi iz BiH i dalje smatrati ozbiljnom jer ipak u svojim redovima ima takve igrace,ali danas je to zaboga nepojmljivo.Ponavljam jos jednom svaka reprezentacija koja igra kvalitetan fudbal je ozbiljan,bez obzira kvalifikovala se ona ili ne na neko veliko takmicenje.Lose reprezentacije se tamo sigurno ne mogu kvalifikovati. ;)
Nece, budi siguran, nego ce vecina navijaca dignuti ruke od fudbala kao sto je i od Rukometa.
Devil je napisao/la: Sto se tice Misimovica odnosno igranja u Kini napisao si ovo
ASD je napisao/la:Mi smo kandidati za odlazak na Veliko takmicenje, a siguran sam da nam igraci koji mogu igrati samo u Ruskoj 2l i Kini ne mogu pomoci.
Probaj skontati taj moj post.
Misimovic je igrac koji i dan danas moze igrati u dobrim klubovima ali se zbog para spusta na nivo koji je daleko ispod njegovih kvaliteta, a Zahirovic je igrac koji moze igrati samo u Ruskoj 2l i Kini, za vecih liga nije.

Devil je napisao/la: Znaci ne mogu nam/vam pomoci ali ipak ako se radi o Misimovicu to nisi rekao.
Ponovo procitaj onaj most post pa pokusaj skontati.
Devil je napisao/la: Logicno je da ako se Kina smatra takvom zabiti kako je vi strucnjaci sa stolice pored kompa predstavljate bude poslednji izbor za Misimovica i da ce tamo otici samo ako ne bude imao drugo gde.
Kina nije zabit.
To je buduca Svjetska sila broj 1,ali to opet ne mijenaj cinjenicu da je u toj ligi razliak izmedju igraca jednaka onoj razlici koju imaju Kineski bogatasi i Kineski siromasi.
Devil je napisao/la: Postavlja se onda logicno pitanje,zasto uopste i pozivati coveka koga nece niti jedan cak ni osrednji evropski klub.Naravno to je proizaslo iz takvog vaseg razmisljanja koje retko kako ima dodirnih tacaka sa stvarnoscu.Prosto mi je nestvarno da se Kina jos uvek smatra nekom sklj ligom,a to proizlazi iz ciste neinformisanosti.
Ti kazes da nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu,a ja te pitam, zasto Reprezentacije koje se dugo godina bore za Velika takmicenja (kao mi),nemaju takvih igraca.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jan 2013, 20:34

nihco je napisao/la: Nemoj sad' na to polje, nismo u sudnici . Koliko je ta liga proizvela igraca koji igraju tamo "gdje se igra fudbal" !? japanci, Korejanci..uredno prodaju igrace na europsko trziste, no kineza nema .
Mislim, to sto su spremni istresti milione za zvijezde pred penziju im ligu ne cini jakom. Slicna prica kao s bogatim Arapima, s tim sto oni nemaju brojnost da razvijaju ligu.
Reprezentacija im je sastavljena od igraca iz te Superjake lige, a ne moze ni da bude blizu, a kamoli da se plasira na Svjetsko Prvenstvo.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 10 jan 2013, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jan 2013, 20:34

Ja cu ovde da stanem,jer stvarno smatram da je smesno a u krajnju ruku i bespotrebno gubljenje vremena pricati sa nekim ko poredi dve lige na osnovu toga sto je jedan klub izbacio neki klub iz jace lige.Samo mi onda nije jasno zasto jos uvek pricate da je BIH liga jaca od Crnogorske,a tri kluba izbace BiH predstavnike u prethodnim godinama.Logika je ono u pm. :oops:

nihco

Post Postao/la nihco » 10 jan 2013, 20:38

Devil je napisao/la:Nismo u sudnici ali gledanje utakmica predstavlja glavni,osnovni i u dosta slucajeva jedini faktor prilikom ocenjivanja kvaliteta jedne lige.Jer ko god je pogledao nekih 10-ak utakmica S-lige a mogao je jer ide u fenomalnom terminu bas kao i Japanci,Korejanci,Malezijci,i nema nikakvih prepreka da se ne gleda ona jer evropske kvalitetnije lige pocinju kasnije video bi kakav se tu fudbal igra.Pisao sam dole nize jednu kolumnu o kineskoj ligi,mozes i dole da odgovaras sto ti nije najjasnije a da ovde ne spamamo temu bespotrebno.
Sud o jacini jedne lige se moze, iskljucivo, donijeti u suceljavanju timova te lige s odgoarajucim timovima drugih liga. O snazi prvaka kineke lige , mozemo govoriti samo nakon utakmice protiv, recimo, prvaka belgijske ili MLS lige. Onda mozemo dobiti pravu informaciju o tehnickom, taktickom, fizickom nivou. Poneka utakmica BH PL bude stvarno dobra i uzivanje je gledati ali kategorija je pero laka .

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 jan 2013, 20:46

Dajte ljudi moji, raspravite to preko pp - a, pogledajte topic :roll:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 10 jan 2013, 21:35

E moj Devile, Sesara traze puno ozbiljnjiji klubovi od ovog Spartaka. Ali haj da je bogdo Spartak jedan od jacih timova u toj 2. ligi i prebolio bi nekako da igra za repku, ali oni su 9. jadna majko. :oops: 23 godine nije on vise tako ni mlad jbt. :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 jan 2013, 22:31

ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ja cu ovde da stanem,jer stvarno smatram da je smesno a u krajnju ruku i bespotrebno gubljenje vremena pricati sa nekim ko poredi dve lige na osnovu toga sto je jedan klub izbacio neki klub iz jace lige.Samo mi onda nije jasno zasto jos uvek pricate da je BIH liga jaca od Crnogorske,a tri kluba izbace BiH predstavnike u prethodnim godinama.Logika je ono u pm. :oops:
Nadji moj post gdje govorim da je Luksemburska liga jaca od Austrijske?
Napiso si da luksemburska liga nije slabija od austrijske,a to je vise nego bilokakav vic,sto si izvalio.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jan 2013, 22:48

ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la: Ja nisam ni rekao da si napisao da je luksemburska liga jaca od austrijske,ali si napisao da je jedan od faktora sto je luksemburska jaca od ruske 2 taj sto je Dudelange izbacio Salzburga mislim :lol:
Pricali smo o ozbiljnosti liga.
Ozbiljnost i nije bas jednako kvalitet.
A izbacivanje Salzburga od strane Dudelanga je dobar argument o ozbiljnosti te ekipe.
Ja sam pricao o kvalitetu,ti si se ubacio i sada si sa ovim postom samo potvrdio ono sto sam rekao nakon prvog posta,ti ne znas vise sta pises.Toliko pokusavas nesta da dokazes a ustvari ispisao si se milion reci i nista nisi rekao.Kao sto rekoh i na pocetku,posalji mi PP sa tezama ja jedva cekam,glupo mi ovako da cekam jedan po jedan post pa da se smejem,na jednom mestu to izaziva mnogo bolju reakciju. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 jan 2013, 22:57

Zasto se digla toliko frka oko Zahirovica? Je li to jucer ispao Spartak u drugu ligu? Ne, ispao je u maju. Je li to Zahirovic neku losu utakmicu odigrao na poziciji zadnjeg veznog (u Lisabonu je bio katastrofalan, ali na beku protiv Ronalda)? Nije ni to. Jest jedna od najslabijih karika u prvih 11, ako ne i najslabija, ali nema sigurne alternative za njega trenutno. Zato mirujte. Lik korektno odradjuje svoj posao, i bio je dobar u Atini.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jan 2013, 23:31

Cartman je napisao/la:Zasto se digla toliko frka oko Zahirovica? Je li to jucer ispao Spartak u drugu ligu? Ne, ispao je u maju. Je li to Zahirovic neku losu utakmicu odigrao na poziciji zadnjeg veznog (u Lisabonu je bio katastrofalan, ali na beku protiv Ronalda)? Nije ni to. Jest jedna od najslabijih karika u prvih 11, ako ne i najslabija, ali nema sigurne alternative za njega trenutno. Zato mirujte. Lik korektno odradjuje svoj posao, i bio je dobar u Atini.
Frka je to sto neki napadaju Svraku i Sesara samo zato sto igraju u nasoj ligi.

Ja sam stvarno misljenja da je druga liga Rusije stvarno nivo na koji se ne smijemo spustiti, ali kao sto vidim mnogi su me popljuvali zbog toga.
I od sad, dajem punu podrsku selektoru Susicu za svaki potez, pa makar i Avdukica na poziciju zadnjeg veznog.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 10 jan 2013, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 13 jan 2013, 01:16

Sarajlijc@ je napisao/la:E moj Devile, Sesara traze puno ozbiljnjiji klubovi od ovog Spartaka. Ali haj da je bogdo Spartak jedan od jacih timova u toj 2. ligi i prebolio bi nekako da igra za repku, ali oni su 9. jadna majko. :oops: 23 godine nije on vise tako ni mlad jbt. :roll:
ali nikako da ga nadju :lol:

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 13 jan 2013, 13:34

Majstor10 je napisao/la:Dobar video

[youtube][/youtube]
očajan video... traje gotovo 9 minuta, a ništa ne pokazuje. obični startovi, trčanje, nerezonski potezi...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 feb 2013, 11:54

Jel mi stvarno nemamo boljeg igraca od Zahirovica na poziciji DM?
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 feb 2013, 12:00

Harrison je napisao/la:Jel mi stvarno nemamo boljeg igraca od Zahirovica na poziciji DM?
Stvarno. Eno Hadzica trazi Hajduk. :lol: :lol: Besic igra u Ferencvarosu, a i igra stopera. Zukanovic stoper. Jedina mu konkurencija Sesar i Svraka pa ti vidi. :lol:
Celik!3,2,2.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 feb 2013, 12:06

Radije bih vratio Zlatana Bajramovica i s jednom nogom nego gledao Zahirovica u ekipi.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 feb 2013, 12:08

Harrison je napisao/la:Radije bih vratio Zlatana Bajramovica i s jednom nogom nego gledao Zahirovica u ekipi.
Onda nisi gledao Zahirovica u reprezentaciji, ili si jedan od onih hejtera sto mrze covjeka koji pristojno radi svoj posao u ekipi. A da ti si tipicni Bosanac, Zaha ne zna driblati i zato i ne valja. Trkaci nam nikad i nisu valjali.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.