Tunjevina je dobra. Ulje iscjedi nemoj ga pitSTEVEN je napisao/la:Jedno pitanje u vezi ishrane, jel se mogu jesti one tunjevine iz konzerve ili to ima previse onog ulja ?

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Tunjevina je dobra. Ulje iscjedi nemoj ga pitSTEVEN je napisao/la:Jedno pitanje u vezi ishrane, jel se mogu jesti one tunjevine iz konzerve ili to ima previse onog ulja ?
mambabalkan je napisao/la:bench 275lbs (to je oko 124.7kg) 3x10
max mi je 405 (oko 184kg)
185lbs (oko 84kg) dizem 33 puta jedno ponavljanje. Ja u sustini radim tako cardio.
bicepse radim 50-55lbs to je 22-24kg
leg press radim 720lbs (to je oko 326kg) s tim da sam imao operaciju koljena. Nekad je bilo i vise.
Kada sam poceo u teretanu ici prije nekih sedam godina aktivno (5 puta dnevno) imao sam 121kg visok sam 1.96cm. dvije godine kasnije spustio sam kilazu na 96kg. Tada sam odlucio se na protein dietu na kojoj sam vec 5 godina i trenutno imam 122kg (danas se vago) i nikad u zivotu ja sebi nisam bolje izgledo. Danas sa 122 kile mogu obuci hlace koje sam nosio kad sam imao 96kg.
Mogu da kazem da po mom neskromnom misljenju ishrana utice vise nego teretana bar u mom iskustvu
I jos nesto sto se tice vjezbi sklekovi su za mene bog i batina. sjecam se da sam uradio 18 sklekova prvi put kad sam probao. Danas radim 100 bez ikakvih problema. Svako jutro krecem sa sklekovima prije nego sto odem pisat u wc.
Svako jutro jedno jaje,organizmu snagu daje.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma nesto lagano, ja vecinom jaje na oko i poslije pahuljice/zitarice kako ih ko zovetako ja radim
QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma nesto lagano, ja vecinom jaje na oko i poslije pahuljice/zitarice kako ih ko zovetako ja radim
Ne jaje,nego jaje na okobear grylls je napisao/la:Ja uzadnje vrijeme jedem palentu i moram reci da mi daje energije tokom treninga pomijesate malo sa pavlakom sirom starimi mladim i pici mujo.A sto je jaje lose jel to ona prica o kolesterolu
Ali sto odvajati zumance kad je ono strasno dobro. Prvo bacas dobar dio proteina(kvalitetnog) drugo veliki broj vitamina i na kraju kolesterol i malo zasicenih masti da malo testosteron skoci. Plus se bjelance tesko vari u organizmu dok je sa zumancetom proces daleko laksi.Invincibles je napisao/la:Ne jaje,nego jaje na okobear grylls je napisao/la:Ja uzadnje vrijeme jedem palentu i moram reci da mi daje energije tokom treninga pomijesate malo sa pavlakom sirom starimi mladim i pici mujo.A sto je jaje lose jel to ona prica o kolesterolu
U zadnje vrijeme jedem samo kuhana,i odvojim zumance...Nisam neka gorila iz teretane da mi treba dodatni unos kalorija,pa zato izbjegavam sve sto mogu...Radi benefita u sportu kojim se bavim morao sam poceti intenzivno trenirat u teretani,i uzimat protein za oporavak,medjutim nisam reducirao tih dodatnih cca200 cal na normalnoj ishrani...Malo je rec da sam dobio misicne mase...Sa 77(mozda sekundu manje),do 81 s tim da mislim da sam manje mastan sad,nego sto sam bio...
Govoris o cistoj sirutki ili o suplementu. Ako govoris o sirutki prirodnoj znaci iz flase tu nema puno proteina iako je ono sto ima najkvalitetniji protein u prirodi ( jaje isto) nema ga puno po kolicini. Ako govoris o suplementu onda uredu samo sto tu nema toliko vitamina. Ja sam prva dva mjeseca jedo 5 jaja poslije treninga i najvise sam napredovao samo je problem kad bih prnuoo i mrtvaci bi zaplakali. Sad sam smanjio na dva poslije treninga sa piletinom toplo ti preporucujem cijelo jaje ali svako ima svoju preferencuInvincibles je napisao/la:Protein sirutke (Whey) je po meni mnogo bolji izvor proteina,i moje tijelo dosta bolje na njega reaguje.O apsorbciji mislim da je i suvisno govoriti...![]()
Ja tebi upravo govorim,da mi ne treba taj visak kolesterola i masti koji se nalazi u zumancetu,jer ga dobijam dovoljno kroz "protein"...Vitamin B6,vitamine A,C,E,D koji su zastupljeni u zumancetu,kao i esencijalne aminokiseline imas u wheyu bez najmanje 15g masti koliko imas u 100gr jajeta
http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutr ... orija.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;Sarajlijc@ je napisao/la:Kakve su nutritivne vrijednosti Sardine?
Nisam znao da je grah dobar ovakoBosniacum Lilium je napisao/la:http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutr ... orija.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;Sarajlijc@ je napisao/la:Kakve su nutritivne vrijednosti Sardine?
ovo svima moze dobro doci vjerujem
Evo prije 10 minuta 2 tanjira sada pojeoSarajlijc@ je napisao/la:Nisam znao da je grah dobar ovakoBosniacum Lilium je napisao/la:http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutr ... orija.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;Sarajlijc@ je napisao/la:Kakve su nutritivne vrijednosti Sardine?
ovo svima moze dobro doci vjerujemMogu ga pojest masala, ali poslije zgadim zivot sam sebi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.