Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ciza
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ciza » 15 jan 2013, 12:46

SarajlijaTM je napisao/la:
Buu je napisao/la:Samo sto mi imamo budzet skoro kao NK Zagreb koji je prodao igraca za 1.3 mil eura.
E tu ti dolazi ona kvaka da nk zagreb igra u ligi od 12 klubova koja je bolje plasirana od nase i da je repka hrvatske takodjer bolje kotira nego nasi. i naravno,mamic vec godinama prodaje igrace za milione i dize im rejting,a ne ko kod nas,daj sta das.
nego abd da adil i sesar odu za sto vece cifre,da otvore put drugim potencijalnim transferima
Sesar je sa Sarajevom ugovorom vezan do kraja tekuće sezone, tako da će bordo momčad inkasirati određenu svotu novca na ime obeštećenja, a nezvanično saznajemo da bi se moglo raditi o 150.000 eura.

buducnost pg je prodala vukovica za oko 700 000 eura a ne bi rekao da su klubovi iz CG i reprezentacija napravile neki uspjeh. ;)

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 15 jan 2013, 13:04

Buu je napisao/la:Samo sto mi imamo budzet skoro kao NK Zagreb koji je prodao igraca za 1.3 mil eura.
E tu ti dolazi ona kvaka da nk zagreb igra u ligi od 12 klubova koja je bolje plasirana od nase i da je repka hrvatske takodjer bolje kotira nego nasi. i naravno,mamic vec godinama prodaje igrace za milione i dize im rejting,a ne ko kod nas,daj sta das.
nego abd da adil i sesar odu za sto vece cifre,da otvore put drugim potencijalnim transferima

Da ostali klubovi imaju ljude kao sto ima Željo i Šrioki prodavali bi i mi igrace za milione i igrali bi u ligu sa 10-12 klubova. Kad bi trazili saglasnost klubova za smanjenje lige samo bi pozitivan odgovor dobili od Želje i Širokog. Ostali bi cekali kraj sezone da vide kako ce biti plasirani na tabeli. Na Želju i Širokog se galami i svaka njihova pobjeda je ostvarena pomocu sudija, a niko ne vidi da su to zapravo jedini klubovi koji ulazu i pokusavaju da podignu rejting ovoj ligi.

Sarajevo najboljeg igraca prodade za 100000 KM, a evo i reprezentativca ce prodati za 150k-200k eura. Borac prodaje Grahovca za 70k eura. A realno gledajuci sve troje imaju vece fudbalsko znanje od Adilovica kojeg mi nepustamo ispod 500k eura.
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 15 jan 2013, 13:05

ciza je napisao/la:
Sesar je sa Sarajevom ugovorom vezan do kraja tekuće sezone, tako da će bordo momčad inkasirati određenu svotu novca na ime obeštećenja, a nezvanično saznajemo da bi se moglo raditi o 150.000 eura.

buducnost pg je prodala vukovica za oko 700 000 eura a ne bi rekao da su klubovi iz CG i reprezentacija napravile neki uspjeh. ;)
i ja sam neki dan utalio mobitel od 50km za stoju,vazda ima dilajli,a bilo je i kod nas vecih transfera...
plus mislim da u cg ne igra vise od 8 klubova,a jedan od njih je zahvaljujuci pitarima prosao u 4to kolo el,a drugi i trece kolo zahvaljujuci borcu

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 jan 2013, 20:16

ode sesar (zlatna koka)za ogrmnu sumu ja ne znam kako ce imati turci da ispalte tollike pare!

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 15 jan 2013, 20:21

ciza je napisao/la:ode sesar (zlatna koka)za ogrmnu sumu ja ne znam kako ce imati turci da ispalte tollike pare!
O kojoj se cifri radi?
1921
1989

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 15 jan 2013, 20:24

ciza je napisao/la:ode sesar (zlatna koka)za ogrmnu sumu ja ne znam kako ce imati turci da ispalte tollike pare!
zasto je tebi zanimljivo pisati samo crne i podcjenjivacke stvari?
Sasa Kajkut pitarima tabut!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jan 2013, 20:41

VolimRadnicki je napisao/la:
O kojoj se cifri radi?
Prema kvazinovinarima cifra iznosi 150 000 eura.
Niko nista nije rekao o tome.

Ima 6 mjeseci ugovora i logicno da ce otici za male pare.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 15 jan 2013, 22:35

ja sume :lol: a ustvari za jufke je to i strašna suma, kako su navikli... :lol:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 15 jan 2013, 22:51

ASD je napisao/la:
VolimRadnicki je napisao/la:
O kojoj se cifri radi?
Prema kvazinovinarima cifra iznosi 150 000 eura.
Niko nista nije rekao o tome.

Ima 6 mjeseci ugovora i logicno da ce otici za male pare.
Sesar u ugovoru ima klauzulu u kojoj stoji da moze napustiti klub za 150.000 eura.

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 15 jan 2013, 23:30

Moja info, ali evo da je podijelimo. Na pomolu je jedan odličan transfer iz naše lige.

Zvijezda prijelaznog roka po tome, nije iz dva vodeća kluba.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 15 jan 2013, 23:32

irh je napisao/la:Moja info, ali evo da je podijelimo. Na pomolu je jedan odličan transfer iz naše lige.

Da, nije iz Zvijezde ;)

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 15 jan 2013, 23:33

cikac je napisao/la:
irh je napisao/la:Moja info, ali evo da je podijelimo. Na pomolu je jedan odličan transfer iz naše lige.

Da, nije iz Zvijezde ;)
Nećeš vjerovati, ali nije ;)

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 15 jan 2013, 23:34

irh je napisao/la:
cikac je napisao/la:

Da, nije iz Zvijezde ;)
Nećeš vjerovati, ali nije ;)
Ja znam da je na pomolu jedan iz ZTvijezde, za taj ne znam onda:)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 jan 2013, 02:04

ciza je napisao/la:evo jedne usporedbe poslovanja nasih klubova koji su u vrhu,i osvrt na ovu prodaju husjenovica,otisao je u dinamo,kako pise za 50 000 eura,koliko se vidi navijaci sarajeva su zadovoljni sto je otisao u klub koji ima neke ambicije,uprava koliko toliko,(igrac koji sigurno vrijedi vise al eto)
siorki je prodao barisica u hajduk prosle godine za 200 000 eura(koji nije opravdao ni jednog eura)e sad ljudi oko sarajeva imaju nekakvu satisfakciju sto ce husjenovic napredovat i otici kako ocekuju za neke milionske cifre i napunit tudju kasu,od kojih sarajevo nema nista,u sirokom im je svejedno sto barisic nije uspio i otpisan je kao igrac,i kad se podvuce crta vidi se razlika u ozbiljnosti klubova i poslovanja,i ja nemam nista ni sa sirokim i sa sarajevom i ovo ne nepristrasan komentar
dakle jedino siroki i zeljo drze do neke ozbiljnosti u radu ovo ostalo divlji zapad

Said, postao je ljubimac navijača Sarajeva koji su ga smatrali za najboljeg igrača njihovog kluba još od legendarnog Safeta Sušića,sto je najgore ovo je istina,kad nisi u 25 godina imao igraca koji i ole nesto zna,sve je jasno na kakvim je granama sarajevo pa i ostali u ligi

Ti hoces da kazes da je Zeljo kroz svoju historiju imao kvalitetnije igrace od Sarajeva, ili jos gore da Sarajevo 25 godina nije imao igraca koji niste iole zna?
Uzmi igrace od rata na ovamo i vidjeces kroz koji klub u BiH je proslo najvise kvalitetnih igraca.Od Skore,Obuce,Zeke,Vuleta,Saida pa nadalje a to ne umanjuje Saidov kvalitet, vec nasuprot.Slicno je bilo i prije rata o cemu svjedoce i razni podaci .
Ako je Said najbolji igrac u Sarajevu od Sušica onda je u nasoj ligi od rata najbolji ikad (sto i jeste) a u Zelji bi bio najbolji svih vremena :lol:

A vec sam pisao milion puta za Saida, nema te uprave u BiH koja bi njega sacuvala na 3-4 godine i od njega napravila tzv zlatnu koku, prije svega jer bi svak normalan na pocetku potpisao kraci ugovor s obzirom na njegovu kilazu, jer nema tog covjeka koji je mogo znat da ce Said prekucat ligu zmireci.A akd bi se to desilo on ga ne bi zelio produzit...
Jos kad skontas da je on seljacic, zeljan para,uspjeha, bez pameti covjek,psihicki labilan, samo da mu je sto prije vani, vidis da smo jos i dobro prosli sa 100.000.
Sto se Sesara tice, slazem se da smo uzeli malo i da smo trebali bar 300.000 eura ali mi nismo bas u poziciji da se cjenkamo jer nam novac hitno treba za neke stvar, za razliku od vas.
I osimu je ja mislim sad krivo sto ga nije doveo, pa makar tako debelog na godinu dana.

@buu
hoces reci da Sarajevo sutra ne bi potpisalo ligu od 12 klubova?Mi se i najvise zalazemo za to ja mislim
To sto vi ne pustate Adilovica je zato sto imate Osima(i jednog i drugog) koji ce dati pare ako zafali, imate pare od Dzeke (koje nisu male uopste)...Nemate ljude koji su vas krali zadnjih 15 godina, jer malo kome ste i bili zanimljivi izmedju dva perioda Osima.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 16 jan 2013, 02:12

Saša Kajkut?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 jan 2013, 02:18

vivaILchelik je napisao/la:

Saša Kajkut?
:lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 jan 2013, 09:14

samosarajvo je napisao/la:
ciza je napisao/la:evo jedne usporedbe poslovanja nasih klubova koji su u vrhu,i osvrt na ovu prodaju husjenovica,otisao je u dinamo,kako pise za 50 000 eura,koliko se vidi navijaci sarajeva su zadovoljni sto je otisao u klub koji ima neke ambicije,uprava koliko toliko,(igrac koji sigurno vrijedi vise al eto)
siorki je prodao barisica u hajduk prosle godine za 200 000 eura(koji nije opravdao ni jednog eura)e sad ljudi oko sarajeva imaju nekakvu satisfakciju sto ce husjenovic napredovat i otici kako ocekuju za neke milionske cifre i napunit tudju kasu,od kojih sarajevo nema nista,u sirokom im je svejedno sto barisic nije uspio i otpisan je kao igrac,i kad se podvuce crta vidi se razlika u ozbiljnosti klubova i poslovanja,i ja nemam nista ni sa sirokim i sa sarajevom i ovo ne nepristrasan komentar
dakle jedino siroki i zeljo drze do neke ozbiljnosti u radu ovo ostalo divlji zapad

Said, postao je ljubimac navijača Sarajeva koji su ga smatrali za najboljeg igrača njihovog kluba još od legendarnog Safeta Sušića,sto je najgore ovo je istina,kad nisi u 25 godina imao igraca koji i ole nesto zna,sve je jasno na kakvim je granama sarajevo pa i ostali u ligi

Ti hoces da kazes da je Zeljo kroz svoju historiju imao kvalitetnije igrace od Sarajeva, ili jos gore da Sarajevo 25 godina nije imao igraca koji niste iole zna?
Uzmi igrace od rata na ovamo i vidjeces kroz koji klub u BiH je proslo najvise kvalitetnih igraca.Od Skore,Obuce,Zeke,Vuleta,Saida pa nadalje a to ne umanjuje Saidov kvalitet, vec nasuprot.Slicno je bilo i prije rata o cemu svjedoce i razni podaci .
Ako je Said najbolji igrac u Sarajevu od Sušica onda je u nasoj ligi od rata najbolji ikad (sto i jeste) a u Zelji bi bio najbolji svih vremena :lol:

A vec sam pisao milion puta za Saida, nema te uprave u BiH koja bi njega sacuvala na 3-4 godine i od njega napravila tzv zlatnu koku, prije svega jer bi svak normalan na pocetku potpisao kraci ugovor s obzirom na njegovu kilazu, jer nema tog covjeka koji je mogo znat da ce Said prekucat ligu zmireci.A akd bi se to desilo on ga ne bi zelio produzit...
Jos kad skontas da je on seljacic, zeljan para,uspjeha, bez pameti covjek,psihicki labilan, samo da mu je sto prije vani, vidis da smo jos i dobro prosli sa 100.000.
Sto se Sesara tice, slazem se da smo uzeli malo i da smo trebali bar 300.000 eura ali mi nismo bas u poziciji da se cjenkamo jer nam novac hitno treba za neke stvar, za razliku od vas.
I osimu je ja mislim sad krivo sto ga nije doveo, pa makar tako debelog na godinu dana.

@buu
hoces reci da Sarajevo sutra ne bi potpisalo ligu od 12 klubova?Mi se i najvise zalazemo za to ja mislim
To sto vi ne pustate Adilovica je zato sto imate Osima(i jednog i drugog) koji ce dati pare ako zafali, imate pare od Dzeke (koje nisu male uopste)...Nemate ljude koji su vas krali zadnjih 15 godina, jer malo kome ste i bili zanimljivi izmedju dva perioda Osima.
@ciza, ja sam navijač Želje, ali reći da Sarajevo nije imalo boljeg igrača, nakon odlaska Sušića, je ortodoksna glupost. Molim te nemoj da se uvrijediš, ali ti onda nakon Sušića nisi gledao igrače koji su bili u FK Sarajevu. Pa najmanje 20-ak igrača je bilo bolje i više su dali i više pokazali od Saida. Ja sam svjestan da je Said bio ljubimac navijača, ali reći da je on nakon odlaska Sušića najbolji!!!!????? Smiješno.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 16 jan 2013, 10:31

@samosarajvo

Kome ti ba pričaš priče o igračima sarajva. Koji ba vaši igrači iza rata. Pa neko ko uopšte ne prati fudbal bi skonto na osnovu naših titula i vaših ko je im'o bolje igrače ili možda po pitarskoj pameti koja nikad nije do kraja kategorisana titule nisu mjerilo. Evo spomen'o si slijedeću petoricu, valjda je to najbolje što ste imali čim ih spominješ:

Škoro - gdje je ba taj igr'o u životu, da nije možda kakvog traga u repki otavio. Pa samo kod vas on može biti igrač i za to jeste gdje jeste
Obuća - vrhunska karijera nema šta, čuveni reprezentativac, slično ko ovaj iznad njega, ali Obuća je Željino dijete i igrom slučaja je zap'o gore kod vas jer kod nas nije bilo mjesta u to vrijeme. Obuća se je makar nadav'o golova kod vas i odigrao po prilično utakmica za razliku od ovih ostalih.
Zeko - stara igračina, također Željina omladinska škola, premalo igrao u Sarajevu, repka - ništa
Vule - ima li potrebe ovog komentarisati.
Said - sve rečeno. Ovog papka sa Papetom se može upoređivati (a i to smo slušali i legendom ga se proglašavalo) samo sa količinom seljakljuka koje su sa sobom donjeli u svlačionicu sarajva. Sve ostalo je neuporedivo. Pape proveo pola karijere u sarajvu, a ovaj papak odigr'o 20 utakmica.

Uglavnom, sarajvo kao klub takvog "renomea" i podrške koju nikad niko nije imao u BiH od 46. nije osvojio gotovo ništa šta je trebao. O poslijeratnim igraćima je smješno i govoriti. Nema igrača, nema titula, a i navijača je rapidno sve manje i manje.
O prijeratnim igraćima ni našim ni vašim neću jer ti sa tim nemaš ništa.
O Željinim poslijeratnim igračima neću jer o tome već možeš dovoljno naći ako te zanima koliko je Željinih igrača npr. igralo ligu šampiona kao npr. Jahić, Bešlija, Murat, Džeko, Mario Stanić itd. O doprinosu reprezentaciji itd. Premjeri malo pa ćeš vidjeti ogromnu razliku. Da li ima ijedan igrač sarajva da je igrao u LP?
Ne bih reagovao ni na ovaj tvoj post, ali brate nema smisla kako ste postali samo petljate, muljate, izmišljate pa dokle više. Hajd' prije vam je to i prolazilo, ali sad kad mlade generacije imaju internet, nema smisla

Pitari zapamtite ne možete s nama i tačka jer mi smo jedna druga priča davno otpočeta.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 jan 2013, 10:41

avlami97 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:

@buu
@ciza, ja sam navijač Želje, ali reći da Sarajevo nije imalo boljeg igrača, nakon odlaska Sušića, je ortodoksna glupost. Molim te nemoj da se uvrijediš, ali ti onda nakon Sušića nisi gledao igrače koji su bili u FK Sarajevu. Pa najmanje 20-ak igrača je bilo bolje i više su dali i više pokazali od Saida. Ja sam svjestan da je Said bio ljubimac navijača, ali reći da je on nakon odlaska Sušića najbolji!!!!????? Smiješno.
nisam to ja rekao ,nego navijaci sarajva(pisali su da je najbolji igrac poslije rata sarajeva)i dan danas to tvrde,a to je tekst s jednog od ovih protala kako su ga nahvalili prilikom prelaska u dinamo
a ti igraci sto si nabrojao u evropi ni traga o reprezentaciju se nisu ni ocesali,i nemaju neke blistave karjere nego metiljanje po ligama iz evropskog dna

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 jan 2013, 17:14

To sto Said nije ostao duze vrijeme u Sarajevu i sto nije ostavio veci trag ne mora znacit da samim tim i ne valja, ja sam govorio samo o kvalitetu kojeg Said ima vise i od Zeke i od Skore...nije odigrao ni priblizno ko oni za Sarajevo ali nekad je jedna utakmica dovoljna da se vidi kako stvari stoje.

Naravno, mislio sam na igrace koji su se zadrzali tu kolko tolko, ostavili trag u nasoj ligi, a ne igraci koji su popljuvani i otjerani, nazivani klocem itd a danas zarađuju 10 miliona i medju glavnim u reprezentaciji su.

Kazes vise titula = bolji igraci, jes al u Spaniji i Engleskoj.
Hoces reci da bi ijedan igrac koji je prošo kroz Zelju od 2010 do danas mogao igrati u prvoj postavi naše šampionske generacije iz 2007 ili one vaše iz 2000 i neke? Zadnjih par godina kvalitet lige nam je nikad slabiji.
Isto vrijedi i za Sarajevo.Igraci koji igraju u nasim klubovima zadnjih par godina su odron, najslabiji od osnivanja (uz par izuzetaka) lige a o tome da ti je danas za titule potrebno nesto sasvim drugo necu ni trosit rijeci.
Da ne ispadne da govorim da vi niste imali igraca poslje rata, gluho idaleko bilo ali reci "koji ba vasi igraci poslje rata", "nema igraca,nema titula a i navijaca je sve manje" je kretenluk u najmanju ruku.
Pa idolu jedan osvojili ste duplu krunu a imate manju posjetu od nas od 2010 ste imali vecu posjetu samo te prve godine a kroz sta smo mi sve prosli i ti ces mi reci navijaca sve manje.

P.S.
Skoro je najbolji napadac premijer lige BiH od njenog osnivanja do danas...naravno ako racunamo one igrace koji su fakat igrali u PL BiH a ne one koji su odigrali 10 utakmica,otjerani ko zadnji ološ, a svoj zanat ispekli i postali ono sto su postali u inostranstvu.

P.P.S.
Vidim ne bi spominjo prije rata igraca... :lol: recimo, kolko god da su vasi igraci i vi sami bolji od nasih prije rata(a nisu) mi smo pet puta iznad vas prije rata...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.