RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Adnel
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Adnel » 02 nov 2009, 15:58

Ako sve ne prokockam ove pare ode ja na tekmu sa red army organizovano opet je gotiva uzivo biti jer bio sam prosle sezone Lesinari ama bas ni jednog nacionalistickog ispada nisu imali svaka im cast samo svoje pjesme furali :D
Samo jedan klub Velež Mostar

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 nov 2009, 16:01

Da, i ja sam o tome "dumao", izrecene su mu dvije tekme zabrane, a sad odjednom u timu protiv Borca. Hm..Sve i da je to tacno, ja mu ne bih ni pod razno dao prednost nad Armelom ovu tekmu, naravno ukoliko isti ima pravo da igra, a mislim da ima..Ne bih da se pravim strucnjak ni iznosim neke sastave, to je samo cinjenica koja se potvrdila boljom opcijom do sada u prvenstvu..

P.S. Ako moze na PP o tome organizovanom prijevozu, bio bih zahvalan.
Support Velez, It's logical! ★

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 02 nov 2009, 19:41

Lucarelli je napisao/la:
r0djeni je napisao/la:
Lucarelli je napisao/la:Džafić i Mrkva se vraćaju tako da ćemo imati napad što nije bio slučaj protiv Rudara.
Mrkva ima dvi utakmice zabrane ja mislim, dok ce Dzafa vraca :)
Pa kaže Ibrak da će igrati. :|
Neznam ti ja, kad sam cito kazne koje su izrecene vidio sam da je Mrkva dobio dvije. Sad ako Ibra kaze da ce igrati onda ce valjda igrati :mrgreen:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 03 nov 2009, 13:41

evo da napisem jednu šalu koju sam juče čuo od majke uz kaficu, a tiče se Veleža ....
naime , tamo nekad krajem 60-ih godina Velež je igrao protiv Crvene Zvezde u Beogradu ...kod mog dede u kući se slušao radio prenos gdje je došlo dosta komšija da sluša jer je u to vrijeme radio bio pojam i rijetko ko ga je sebi mogao priuštiti ..,
slušao se prenos a moja nena , inače velika vjernica , hanuma koja je cijeli život nosila dimije je radila nešto u avliji ...u jednom momentu je na radiju spiker objavio da Zvezda vodi 1-0 te je začula dedu kako govori iz kuće : ˝pih Zvezda vodi ˝...u tom trenutku je valjda izbezumljena zaboravila da je kuća puna komšija te je potrčala unutra i s vrata dreknula ˝ ma šta Meho j.e.bem ti zvjezdu ˝... :D
nastao je urnebes u kući od smijeha dede i komšija , a ona je ostala zacrvenjena ... :oops:

danas eto 40 godina poslije se te priče prepričavaju i to je samo još jedan od pokazatelja koliko je i staro i mlado bilo zaljubljeno u naš Velež i kako se živjelo skupa sa njim ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

ADMIR_HZ87
Kontakt:

Post Postao/la ADMIR_HZ87 » 03 nov 2009, 19:31

DOBRA DORA :D NANA BETON ;)
SARAJEVO HORDE BOG I CARSIJA!!!!!

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 03 nov 2009, 19:39

Pobrisano mnogo postova koji nisu imali veze sa temom "FK Velež", provokacija, gluposti, prepiranja. Kao što će biti pobrisani i svi slični postovi koji nemaju ništa sa temom...
Rođeni brato

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 03 nov 2009, 19:55

slika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 nov 2009, 20:20

Ili ce biti odgodjeno ili ce se igrati u blatu do koljena...snijeg jos nije prestao padati....steta,trebala je to stvarno biti ljepotica polusezone,a ovako ce biti rat u kaljuzi.

RAVFC
Kontakt:

Post Postao/la RAVFC » 03 nov 2009, 20:51

* Prijavi post
* Citiraj (i odgovori)

PostPostao/la mostar_mo dana 03 nov 2009, 13:41
evo da napisem jednu šalu koju sam juče čuo od majke uz kaficu, a tiče se Veleža ....
naime , tamo nekad krajem 60-ih godina Velež je igrao protiv Crvene Zvezde u Beogradu ...kod mog dede u kući se slušao radio prenos gdje je došlo dosta komšija da sluša jer je u to vrijeme radio bio pojam i rijetko ko ga je sebi mogao priuštiti ..,
slušao se prenos a moja nena , inače velika vjernica , hanuma koja je cijeli život nosila dimije je radila nešto u avliji ...u jednom momentu je na radiju spiker objavio da Zvezda vodi 1-0 te je začula dedu kako govori iz kuće : ˝pih Zvezda vodi ˝...u tom trenutku je valjda izbezumljena zaboravila da je kuća puna komšija te je potrčala unutra i s vrata dreknula ˝ ma šta Meho j.e.bem ti zvjezdu ˝... :D
nastao je urnebes u kući od smijeha dede i komšija , a ona je ostala zacrvenjena ... :oops:

danas eto 40 godina poslije se te priče prepričavaju i to je samo još jedan od pokazatelja koliko je i staro i mlado bilo zaljubljeno u naš Velež i kako se živjelo skupa sa njim ...

jeli nena ziva da je vodimo u banjaluku
hehehe...
nama teren taj odgovara sjetite se kako smo s 8 igraca igrali na grbavici,zasto ne jos bolje u banja luci.
iako igramo bez JUGE KAJTAZA I COLICA,U EKIPU SE NA BEKA VRACA OPET SECIC A U SREDINI DEMIC.
SASTAV VJEROVATNI

HADZIDJULBIC

KNEZEVIC SKALJIC KADIC SECIC

ZAIMOVIC MAJKIC

OSMANAGIC DEMIC

SKALJIC DZAFIC

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 nov 2009, 21:22

Ja sam gledao mozda 6-7 puta Velez u Banjaluci,sto u bivsoj YU ,sto u ovoj Premier ligi i moram priznati da nikad niste ni bod osvojili na tim utakmicama koje sam ja gledao,iako ste cesto dolazili sa mnogo jacom ekipom nego sto je nasa,lezite nam kao protivnik u Banjaluci.Isto tako ne sjecam se ni prije ni poslije rata da smo uzeli bod u Mostaru i Vrapcicima...

Evo,sjecajuci se nekih utakmica Borac-Velez,pade mi na pamet 1990....Zadnji minut,rezultat 0-0,sudija svira slobodan udarac za nas na 25 metara i Damir Spica daje pobjedonosni gol za nas,looodilo....sutradan cijela ex-yu stampa brujala o incidentu u svlacionici Veleza poslije utakmice jer je Vukasin Petranovic nokautirao Mehu Kodru zato sto se ovaj pomjerioi izmakao u zivom zidu zbog cega je pao gol, i izbio mu tri zuba....to su bila vremena,danas izgube i boli ih qratz....

Mozda vas gnjavim sa ovim,ali pred ovu utakmicu koja slijedi lijepo se sjetiti i ovih uspomena....

Lucarelli
Kontakt:

Post Postao/la Lucarelli » 03 nov 2009, 22:19

Ma ok je. :)

Nego,mi nikako da odigramo jednu utakmicu a da smo kompletni.Prošlu tekmu Čolić radi slavlja(skinuo dres) dobio žuti i ne može igrati a Majkić nakon slavlja u svlačionici se povrijedi. :lol: Bože sačuvaj.Tu još fale Jugo,Kajtaz i Velagić.Imamo solidnu klupu zato nema veze,idemo po bodove !
Lijevo !

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 04 nov 2009, 00:44

Cuj Cola nemoze igrati :x :x :x :x
Trebo je paziti :roll:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 nov 2009, 01:04

r0djeni je napisao/la:Cuj Cola nemoze igrati :x :x :x :x
Trebo je paziti :roll:

Sretno momcima u Banjaluci :mrgreen:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 04 nov 2009, 12:45

Schlager je napisao/la:Ja sam gledao mozda 6-7 puta Velez u Banjaluci,sto u bivsoj YU ,sto u ovoj Premier ligi i moram priznati da nikad niste ni bod osvojili na tim utakmicama koje sam ja gledao,iako ste cesto dolazili sa mnogo jacom ekipom nego sto je nasa,lezite nam kao protivnik u Banjaluci.Isto tako ne sjecam se ni prije ni poslije rata da smo uzeli bod u Mostaru i Vrapcicima...

Evo,sjecajuci se nekih utakmica Borac-Velez,pade mi na pamet 1990....Zadnji minut,rezultat 0-0,sudija svira slobodan udarac za nas na 25 metara i Damir Spica daje pobjedonosni gol za nas,looodilo....sutradan cijela ex-yu stampa brujala o incidentu u svlacionici Veleza poslije utakmice jer je Vukasin Petranovic nokautirao Mehu Kodru zato sto se ovaj pomjerioi izmakao u zivom zidu zbog cega je pao gol, i izbio mu tri zuba....to su bila vremena,danas izgube i boli ih qratz....

Mozda vas gnjavim sa ovim,ali pred ovu utakmicu koja slijedi lijepo se sjetiti i ovih uspomena....

Petranović je bio gadan , bilo je još tih incidentnih situacija sa njim , a inače je bio i karatista ...sto se tice utakmica u Banjaluci znam da smo prije 7-8 godina odigrali jednom 1-1 i mislim da je to jedini put da smo izvukli bod gore otkada se igra premijer liga ...kakvo je vrijeme danas ? jenjava li snijeg ?
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 04 nov 2009, 13:41

mostar_mo je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Ja sam gledao mozda 6-7 puta Velez u Banjaluci,sto u bivsoj YU ,sto u ovoj Premier ligi i moram priznati da nikad niste ni bod osvojili na tim utakmicama koje sam ja gledao,iako ste cesto dolazili sa mnogo jacom ekipom nego sto je nasa,lezite nam kao protivnik u Banjaluci.Isto tako ne sjecam se ni prije ni poslije rata da smo uzeli bod u Mostaru i Vrapcicima...

Petranović je bio gadan , bilo je još tih incidentnih situacija sa njim , a inače je bio i karatista ...sto se tice utakmica u Banjaluci znam da smo prije 7-8 godina odigrali jednom 1-1 i mislim da je to jedini put da smo izvukli bod gore otkada se igra premijer liga ...kakvo je vrijeme danas ? jenjava li snijeg ?
I Borac i Velež poslje rata po jedan bod uzeli u godstima.To je bilo one sezone kad smo miispali ja mislim, u Mostaru bilo 0:0 a u BL 1:1

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 nov 2009, 13:48

Snijeg vise ne pada,samo su jos krovovi bijeli...ali je velika bljuzgavica i po ulicama a mozes misliti u kakvom je stanju teren....bice valjanje u blatu i nema nista od lijepog fudbala kojeg smo svi ocekivali i koji bi sigurno i bio da ne dodje ovaj kijamet,a jos najavljuju padavine sve ove sledece dane do utakmice...

btw,ne mogu se sjetiti tih 1-1,vjerujem ti ali cisto da se sjetim toga ako imas link postavi ovdje...prosle godine je bilo 3-0 ili 3-1 ne sjecam se tacno,prije toga je bilo 4-0 za Borac a posto smo i mi i vi tavorili i po drugim ligama ne sjecam se koliko smo jos puta igrali poslije rata i da li smo uopste vise igrali...

Sjecam se da smo dole kod vas prosle godine izgubili 2-0 a one godine kad smo drugi put ispali smo izgubili 4-3 iako je Benic dap hat-trick...

Na ovoj prosloj utakmici prije par mjeseci je po prici igraca i strucnog staba bilo dosta ruznih scena i na terenu i van njega,od pljuvanja igraca do prijetnji,nas banjalucanin Bakic je po rijecima aktera bio najbezobrazniji od svih igraca Veleza,mislim da je dobio crveni karton...

Nadam se da su nasi igraci to zaboravili i da ce u subotu sve proci u sportskom duhu....

pokusni_kunic
Kontakt:

Post Postao/la pokusni_kunic » 04 nov 2009, 13:53

0:0 bilo u Mostaru, igrac utakmice bio Vule Trivunovic, dobro se sjecam da je igrao fantasticno... 1:1 bilo u Banja Luci, Velez maltene vec bio ispao i nista mu bod nije pomagao, ali eto...Znaci finis sezone 2002/2003, kolo 35.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 04 nov 2009, 13:57

1:1 u Banja Luci kada je Velibor Pudar odbranio penal Vladanu Grujiću čini mi se

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 nov 2009, 14:09

Ili ja imam crnu rupu u mozgu ili je to mozda bilo u onih nekoliko utakmica koje smo te godine igrali pred praznim tribinama zbog poznatih razloga....ne mogu se sjetiti da ga hebes...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 04 nov 2009, 22:43

Mi poveli golom Asmira Dzafica za 0:1, onda Borac izjednacio, :D Nije bilo 4:0, 4:1 je rezultat bio one sezone kad ste vi ispadali, za nas Kajtaz dao gol, mislim da je vas Benic tada bio najbolji strijelac Lige :) U subotu 0:0 :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.