RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Schlager
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Schlager » 04 nov 2009, 22:52

Vrlo moguc rezultat s obzirom na to kakav ce teren biti...mada licno ne bih bio zadovoljan sa njim,ipak je ovo Premier liga i tu je uvijek nerijeseno kod kuce neuspjeh,bez obzira ko bio protivnik......

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 04 nov 2009, 23:02

Schlager je napisao/la:Ili ja imam crnu rupu u mozgu ili je to mozda bilo u onih nekoliko utakmica koje smo te godine igrali pred praznim tribinama zbog poznatih razloga....ne mogu se sjetiti da ga hebes...
Nisu bile prazne tribine. Potrudio sam se i našao par snimaka naših duela

Evo ti snimka 1:1
http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/B ... ez0203.zip

http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/vel_bor0607.zip

Na ovoj snimci navijači borca nacističke pozdrave koriste:
http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/bor_vel0607.zip

http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/bor_vel0809.zip

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 04 nov 2009, 23:02

I prosle sezone kad smo igrali padala je kisa povremeno, ali kako se ja sjecam, teren je bio dobar veci dio tekme. Pa nije valjda da po ovoj kisi, snijegu i ostaloj drami treniraju na glavnom terenu? Ako je tako, onda nam je u subotu bolje mobu jednu sazvati, posijati sto se posijati dalo :D
Support Velez, It's logical! ★

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 05 nov 2009, 12:29

Lucarelli je napisao/la:Ma ok je. :)

Nego,mi nikako da odigramo jednu utakmicu a da smo kompletni.Prošlu tekmu Čolić radi slavlja(skinuo dres) dobio žuti i ne može igrati a Majkić nakon slavlja u svlačionici se povrijedi. :lol: Bože sačuvaj.Tu još fale Jugo,Kajtaz i Velagić.Imamo solidnu klupu zato nema veze,idemo po bodove !
jest vala, kao da je barceloni dao gol pa skida dres bezveze...ccc

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 06 nov 2009, 13:36

Analic je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Ili ja imam crnu rupu u mozgu ili je to mozda bilo u onih nekoliko utakmica koje smo te godine igrali pred praznim tribinama zbog poznatih razloga....ne mogu se sjetiti da ga hebes...
Nisu bile prazne tribine. Potrudio sam se i našao par snimaka naših duela

Evo ti snimka 1:1
http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/B ... ez0203.zip

http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/vel_bor0607.zip

Na ovoj snimci navijači borca nacističke pozdrave koriste:
http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/bor_vel0607.zip

http://www.rodjeni-mostar.com/tempdld/bor_vel0809.zip
ja ne mogu otvoriti ove linkove...a eto,bas me interesovalo...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 06 nov 2009, 13:45

Iako su Rođeni najučinkovitija momčad Premier lige s 25 golova, malo je onih trenera koji nakon duela s Veležom nisu izdvojili vezni red Mostaraca kao njihovo najjače oružje.Abdulah Ibraković još od svog dolaska u Mostar nametnuo je sustav s trojicom klasičnih veznjaka, te dvojicom krilnih igrača koja se ipak puno više orijentiraju na ofenzivne zadatke.
Elvir Čolić i Adin Džafić zajedno su ove sezone postigli trinaest pogodaka, te se još jednom dokazali kao sjajni napadači, ali srce ove ekipe Veleža sasvim sigurno je trio kojeg čine Dženan Zaimović, Danijel Majkić i Amer Osmanagić. Kada ova trojka funkcionira, onda igra Crvenih izgleda jako dobro, s mnogo pasova, lijepih poteza, brzom transformacijom iz obrane u napad, te na kraju krajeva, s jako velikim brojem prilika za napadače.

- Mislim da je za nas u ovom trenutku najbolje to što smo sva trojica igrači potpuno različitog profila. Zaim (Dženan Zaimović, nap. a.) nam donosi ogromno iskustvo, Amer je fantastičan u igri prema naprijed i kada je u posjedu lopte, a ja sam tu da doprinesem velikom trkom u sredini, kazao nam je Danijel Majkić, koji je ove sezone upisao dva gola i tri asistencije.

Raspodijelili zadatke

Dženan Zaimović, iako ima najviše defanzivnih zadataka od ovog trojca, najučinkovitiji je među njima. Postigao je pet golova, na koje je dodao i jednu asistenciju.

- Ne bih rekao da igram najbolju sezonu u Veležu, daleko od toga, samo sam sada dobio češće priliku da zaprijetim protivniku i postignem pogodak. Slažem se da se Amer vraća u dobru formu, te da Danijel igra odličan nogomet, možda najbolji od kada je stigao u Velež. Odlično smo raspodijelili zadatke i odgovornosti, gdje se Osmanagić posvetio napadu, ja obrani, a Majkić je tu jedna trkačka spona između nas. Za sada to funkcionira odlično, nadam se da će se tako nastaviti i ubuduće, ističe Zaimović.

Amer Osmanagić jedno je od najzvučnijih pojačanja Veleža u zadnjih petnaestak godina, a u posljednjih nekoliko izdanja on je opravdao očekivanja. Istina, nakon početnih odličnih igara, poremetio ga je crveni karton protiv Sarajeva, zbog kojeg je mjesec dana bio izvan terena, što je itekako utjecalo na njegovu formu.

- Moram priznati da je duga stanka jako utjecala na mene. Došlo je nakon toga nešto lošijih utakmica, ali od Zvijezde na ovamo igram sve bolje, i nadam se da ću u završnici sezone biti u najboljoj formi. Užitak je igrati svake subote kada uz sebe imate igrače kakvi su Zaimović i Majkić. Mislim da smo sjajan spoj kvalitete, mladosti, iskustva, čvrstine, i na kraju krajeva želje, pa se međusobno sjajno nadopunjujemo. Činjenica je da ja jedini nisam postigao pogodak, i jedva čekam da se to dogodi, ali ne opterećujem se puno s tim. Nogomet igram jer u njemu uživam, a s ovakvim suigračima, u ovakvoj atmosferi to je ono što i radim, ispričao nam je Osmanagić.

U Banjoj Luci se nadigravati

Ova trojka bit će glavno Ibrakovićevo oružje u borbi za titulu, koju je nedavno najavio. Najveći i najteži ispit imaju već u subotu, kada će vjerojatno pred prepunim Gradskim stadionom u Banjoj Luci ukrstiti koplja s liderom Borcem. Među njima nema pesimista.

- Svaki nogometaš želi igrati pred prepunim stadionom i TV kamerama, ovakav derbi u kojem se odlučuje o prvom mjestu. Naravno da i mi jedva čekamo da istrčimo na teren, i vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata, kazao nam je Osmanagić, a Majkić dodao:

- Mi ove sezone igramo jako dobro, ali prije svega lijepo za oko. U Banjoj Luci ćemo pokušati nametnuti svoju igru i pokazati javnosti da nismo slučajno na drugom mjestu.

- Borac je odličan, pogotovo na svom terenu i neće nam biti lako, ali najvažnije je da pružimo maksimum, odigramo najbolje što znamo, a na kraju neka pobjedi bolji, zaključio je najiskusniji među trojicom mušketira Dženan Zaimović.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 06 nov 2009, 14:12

linkovi rade normalno,problem je do tvog playera ili do tvojih codeca...

A sto se tice ovog Osmanagica koji ocekuje prepun stadion,debelo ce se razocarati,vise od 2500 nema sanse da nas bude,sminkerima je novembar suvise hladan za fudbal,oni ce se vratiti u aprilu i maju...evo od sinos pa sve dosad pada ona sitna, dosadna jesenja kisa...

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 06 nov 2009, 14:51

Schlager je napisao/la:

linkovi rade normalno,problem je do tvog playera ili do tvojih codeca...

A sto se tice ovog Osmanagica koji ocekuje prepun stadion,debelo ce se razocarati,vise od 2500 nema sanse da nas bude,sminkerima je novembar suvise hladan za fudbal,oni ce se vratiti u aprilu i maju...evo od sinos pa sve dosad pada ona sitna, dosadna jesenja kisa...
Fali li iko od igraca Borca?Sta je sa onim malim Bilbijom, jeli ozdravio?

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 06 nov 2009, 15:02

Kakvo je vrijeme u Banja Luci?

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 06 nov 2009, 15:03

Bilbija igra,prilicno smo kompletni,a ovaj clan sto pita za vrijeme bi mogao bar jedan post iznad svog procitati,ako mu se vec ne da vracati mnogo unazad....

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 06 nov 2009, 15:57

i prosle sezone borac i velez kad su grali u bl bilo je sugavo vrijeme,kisa...hladno, tern blatnjav, borac pobjedio bez primljenog gola..jbg,izgleda da se istorija ponavlja... a sjecam se, ja malo kasnio na tekmu,prolazim pored zgrade vlad,u tom trenutku dolaze navijaci veleza...izlaze momcici,brat-bratu..malo koji preko 20 god ;) krenula tekma,neki se poskidali...a ono pljusti...a i mi na istoku..pjevamo,ludujemo...e majko mila, ode zdravlje ;)
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 06 nov 2009, 22:28

Schlager je napisao/la:Bilbija igra,prilicno smo kompletni,a ovaj clan sto pita za vrijeme bi mogao bar jedan post iznad svog procitati,ako mu se vec ne da vracati mnogo unazad....
Pročitao sam to,samo je star post već dva dana pa pitam kakvo je trenutno vrijeme,kakvo bi sutra moglo biti...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 06 nov 2009, 22:59

Nije star dva dana nego ima jos jedan od danas,odmah prije tvog posta...ali posto ti se ne da citati,evo da ti kazem da cijeli dan,i sada,sipi dosadna jesenja kisica....

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 07 nov 2009, 09:31

Evo i ja svoj meteoroloski izvjestaj da dam! :mrgreen: Kisa ne pada vise hvala bogu...Samo da ovako ostane,i meni odlicno. ;)
Treci put castimo

RAVFC
Kontakt:

Post Postao/la RAVFC » 07 nov 2009, 12:36

KRNENULI SMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

ole ZELJO ole
Kontakt:

Post Postao/la ole ZELJO ole » 07 nov 2009, 16:36

Ako je Borac-Velez derbi pored ZELJE i sarajeva onda stvarno sta se desava sa ovom ligom.....

zalosno 14000 na GRBAVICI oni prenose Borac-Velez

BEZ UVREDE ali REALNO!
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....

Z E LJ O ! ! !

acm_masters
Kontakt:

Post Postao/la acm_masters » 07 nov 2009, 16:43

ole ZELJO ole je napisao/la:Ako je Borac-Velez derbi pored ZELJE i sarajeva onda stvarno sta se desava sa ovom ligom.....

BEZ UVREDE ali REALNO!

A zasto ti nisi na derbiju ??

ole ZELJO ole
Kontakt:

Post Postao/la ole ZELJO ole » 07 nov 2009, 17:04

acm_masters je napisao/la:
ole ZELJO ole je napisao/la:Ako je Borac-Velez derbi pored ZELJE i sarajeva onda stvarno sta se desava sa ovom ligom.....

BEZ UVREDE ali REALNO!

A zasto ti nisi na derbiju ??
ma nisam jarane to me najvise boli, kod rodjaka sam u posjeti u inostranstvu, prvi derbi da propustim na Grbavici od 96

**** ale evo gledam velez niste losi cvrsti ste na terenu....
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....

Z E LJ O ! ! !

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 nov 2009, 17:08

Kako sudija lagano domacinski sudi ,pardon ...sudijE..haha..pa ,ovo je smijesno ,Osmanagica ubise na terenu ,nista ne svira ,dade zuti karton Hadjidjulbi...a,sudija jeb.em ti oba roditelja..sve u svemu ,samo na guzove moze Borac gol dat ,puno smo konkretniji na terenu,stabilniji...FORZA VELEZ!!

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 07 nov 2009, 17:34

Borac je bolji bio i vodstvo nije nezasluženo. Velež se povukao. Neigranje velikog broja prvotimaca uzima svoj danak.

Suđenje je OK kakvo je bilo protiv Lokomotive iz Sarajeva. Samo me nervira kako nam dijele kartone bezveze. Na grbavici sto kartona za nekakvo prigovaranje sudiji, odugovlaćenje (a gubili), za bezvezne prekršaje.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.