NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Mig_Mig
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Mig_Mig » 21 jan 2013, 03:53

BosnaSTL je napisao/la:
BosnaSTL je napisao/la:Ravensi idu u veliko finale!
Citiram samog sebe. Dobro je pa sam i ja jednom pogodio .[/quote
U pravom smislu te rijeci.. pogodio!
Max Allegri

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 jan 2013, 04:00

BosnaSTL je napisao/la:**** te u NFC a brate u NFL-u se ama bas nikad nezna ja mislim da je San Fran favorit za ulazak u SB a u AFC Baltimore Ravens> jedna stvar samo kad bi Patriots popravili malo onu odbranu neznam ko bih mogao zaustaviti u citavoj ligi! Kad dodje nedjelja koja ekipa manje grijesi vecinom pobjedi! Kako oni kazu lessTurnovers i penalties.
:D
Ovo sam napisao Novembru :D

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 04:01

The Team of Destiny!!!!!!!
To be continued tomorow...
Lahka noć svima i ugodni snovi :)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 21 jan 2013, 04:14

Cestitke Baltimoru, San Francisku i braci Harbaugh na ulasku u SB! Bit ce to fascinantno finale. Ko je cu ja na zalost propustiti. Kontao promjeniti let, i zvao Lufthansu, ali jebote 150$ kosta promjena datuma. Ne isplati se.

Moram reci da mi je ovo najbolji playoff koji sam gledao jos od sezone 2006 i ulaska Bersa u finale. Naravno subjektivno je misljenje. :)
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2013, 07:53

Brady na 4th & 4 ima otovrenu lijevu stranu i moze trcanjem uzeti novi 1st down, ali ne on loptu baca u prazno....
Brady prije nego li je upoznao onu foku bi ondje uzeo novi 1st down, dok je danasnji Brady razmazena pic.kica.

Za narednu sezonu dovesti novog DC-a (Cernnel, Smith), zatim moliti Boga da BB shvati da nije u stanju izabrati igrace za secondary, i onda naci zamjenu za Welkera s kojim ni pod razno ne bi produzio ugovor.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 08:03

Čestitke @Taktičaru, sinoć su bili bolji za to drugo poluvrijeme i zasluženo idu u SB ;)
Hare_BvB je napisao/la: Brady ponovo izgubljen pod malo vecim pritiskom.
Sa ovim se ne mogu složiti jer nije istina, jer čovjek je bezbroj puta dokazao da nisi u pravu, a to i 3 prstena govore sama za sebe ;)
Hare_BvB je napisao/la: Uff kakvo ce to samo finale biti koje davno namirisah. :mrgreen:
Harbowl slika

Opet se potvrdilo da reg sezona i plasman u njoj nema nikakvog utjecaja na PO, jer ni i Ninersi, a posebno Ravensi nisu briljirali u istoj, već su uhvatili formu u PO i zahvaljujući dobro odigrane 2 ili 3 tekme sada su u SB ;)

A što se tiče samog SB i okršaja ne očekujem neki spektakularan meč, jer su odbrane ovdje te koje diktiraju i koje će voditi glavnu ulogu.

Nažalost nema ni Bradya ni Peytona ni Rodgersa u SB, već je tu jedan primjer onog što sam pisao tzv scrambler QB-a u vidu Kaepa (verzija RG3-a koja ima bolju OL i odbranu) koji je klasični college QB, kome je Harbaugh zahvaljujući odbrani i OL omogućio ulazak u SB ;)

Flacco je napokon spojio 2-3 dobre tekme u PO i zahvaljujući odbrani koja je zaustavila Peytona i Tomicu, i koja je tokom čitave sezone imala problema, ali su se konsolidovali i na valu ovog Rayevog showa kojim najavljuje kraj karijere u zadnje 3 tekme, su podigli nivo igre i zasluženo idu u SB ;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 21 jan 2013, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 21 jan 2013, 11:42

Ja otisao u krevet na poluvremenu.Nisam imao zivaca za gledat ;)

Cestitke Ravensima, a Patsi po koji puta propustaju svoju sansu.

U SB-u normalno puno srece Ravensima :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 11:52

lo stile @Burza slika :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 21 jan 2013, 12:11

mislim da je ovo bilo kad su dosudili onaj prvi down za Falconse
Thomas Müller - Fußballgott

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 21 jan 2013, 12:17

don_burza je napisao/la:mislim da je ovo bilo kad su dosudili onaj prvi down za Falconse
Ovo je nakon challengea koji nije prihvaćen i dosuđen je prvi down :lol: :lol:
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 12:38

Tomica sa gospodom Manning na tribine slika (i Hawaje 8-) :mrgreen: ), situacija kao prošle godine u LP sa Messiem i Ronaldom :mrgreen:

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 21 jan 2013, 13:40

amerosm je napisao/la:Brady na 4th & 4 ima otovrenu lijevu stranu i moze trcanjem uzeti novi 1st down, ali ne on loptu baca u prazno....
Brady prije nego li je upoznao onu foku bi ondje uzeo novi 1st down, dok je danasnji Brady razmazena pic.kica.

Za narednu sezonu dovesti novog DC-a (Cernnel, Smith), zatim moliti Boga da BB shvati da nije u stanju izabrati igrace za secondary, i onda naci zamjenu za Welkera s kojim ni pod razno ne bi produzio ugovor.
Ide Brady lijevo, ide Ngata za njim.

NGATA BRZI!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema sansi da Belichick smjeni Patriciu. Nema i nema.
Ja sam znao da je ovo gotovo cim je Talib poceo skakutati. Prepona, zadnja loza kad odu, mozes ti **rcu pjevati, taj se vise ne vraca. Cudo mi je bilo kako to Ravensi nisu prije shvatili, i ranije masakrirali Spikesa i jadnog Arringtona.

Ko ce ti hvatati Welkerove lopte? Stakleni Edelman :roll: Bez njega ne mozes. Na stranu sto je i je**na sreca sto Gronkowski slomi ruku na PAT-u, pa sto je opet sam sebi slomi, kloc padne na nju, a Ray Lewis ima hypersuperflyslamultramotion cast na ruci, lici na Terminatora i igra sa pokidanim tricepsom, a onaj balo sto ne moze usta drzati zatvorena sa pokidanim bicepsom.
A nas Robert sam sebi slomi ruku.

Onda je to i sreca sto Chandler Jones nije usao sinoc (bar koliko sam uspio primijetiti), koji ti je najbolji pass rusher.
Onda dodje Bernard Pollard, najveci cjepar, mesar, kosaca kojeg je NFL ikad vidjela, rokne Ridleya, ode lopta u 3pm, pusti fumble, gledam je li ziv ostao. :roll:

Za iducu sezonu:
Welker, Vollmer, Talib, Edelman - sign
Arrington, Chung, Branch - cut
WR koji se moze odlijepiti od zemlje, DT koji moze napraviti pritisak kroz A i B-gap, CB koji moze igrati slot - sign ili draft.

A do tad..

[youtube][/youtube]
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2013, 14:37

Hare cestitam ti na prognozi SB, stvarno svaka cast nema niko na svijetu da je mislio da ce braca Harbough doci do SB.

Inace :mrgreen: Brady choke :mrgreen: Nakon ovog nema potrebe diskutovati ko je najbolji QB svih vremena :mrgreen:

Welker :lol:

Pollard :roll: Brady, Welker, Gronkowski i Ridley su okusili sjekiru Pollarda ako se ne varam... :roll:

A Ravensi su dobili ovu tekmu kad su dali Flaccu loptu i poceli igrati iz shotguna citavo drugo poluvrijeme. Ostaje zal zbog Broncosa, jer tad nisu bili bolji, al' eto red je i da Flacco i John odu u SB.

Prednost ipak dajem starijem bratu.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 14:58

Edin TM87 je napisao/la:
Inace :mrgreen: Brady choke :mrgreen: Nakon ovog nema potrebe diskutovati ko je najbolji QB svih vremena :mrgreen:

Pollard :roll: Brady, Welker, Gronkowski i Ridley su okusili sjekiru Pollarda ako se ne varam... :roll:
Najbolji jeste, al' u reg sezoni :mrgreen: još negativan PO omjer :oops:

Pollard je idiot kojemo je glavni cilj da osakati protvnika :evil:

A za Raya ne mogu navijati u SB zbog velike mrlje :( na njegovoj karijeri :x

http://www.usatoday.com/story/sports/nf ... 0/1566198/

Inače slažem se sa Randyem da treba potpisati Taliba, jer se sinoć vidjelo koliko nam nedostaje u odbrani u drugom pol ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 21 jan 2013, 15:01

Al ce da bude tekstova o braci u narednim danima :D

Saznacemo kako se zove komsinica od tetke djevojke kojoj je stariji brat skino kajmak na maturi
Thomas Müller - Fußballgott

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 16:17

Hvala onima koji su se sjetili čestitati Ravensima, u usput i meni ;)
Ja sam puno više vjerovo u ulazak u SB prehodne 2 sezone, ove to uopšte nisam očekivo nakon svih onih problema sa povrjedama. Ali eto Lewisov povratak se desio na vrijeme i sa sobom je donio tu potrebnu pozitivnu enegriju koja je rezultirala povratkom samopouzdanja, a time i funkcioniranjem sistema.
Tri sasvim zaslužene pobjede, od kojih su posljednje 2 pogotovo velike.
Patriotsi su u drugom poluvremenu bili potpuno zatvoreni i ostavljeni bez poena, a radi se o najefikasnijem napadu, i to na njihovom terenu. Ono što me je iznenadilo jeste da nije toliko stavljan pritisak na Bradyja, iako sam vjerovo da bi to trebo biti ključ uspjeha. Kako ja to vidim razlog toga je bila nespremnost Suggsa koji je Bradyju najveća prijetnja. Zbog toga je umjesto nepotpunog pritiska na njega strategija bila oduzeti im deep threath i probijanje, a "dozvoliti" kratke pasove koji su onda bili "kažnjavani" ubitačnim hitovima. Brady je imo vremena, ali ne i previše izbora. Onda je počeo malo silovati i u iritaciji griješiti
U napadu je bilo sreće što se Talib povrijedio, to moram priznati, jer tek njegovim izlaskom su pravo počeli uspijevati pasovi. Iako vjerujem da je i tu bilo taktike da se u prvom poluvremenu što više uspostavi igra po zemlji, da se izmori odbrana Patriotsa i da se u drugom dijelu zbog toga otvori više prostora za bacanje.
U svakom slučaju ovo je vjerovatno bila najbolja utakmica Ravensa ove sezone.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 16:26

Što se tekme u Atlanti tiče, tu sam neki dan predviđo relativno sigurnu pobjedu 49ersa i iznenadilo me da se uakmica odvijala kako se odvijala. Nisam uopšte mislio da će Falconsi napraviti tako veliku prednost i da će 49ersi morati stizati. Kako god, uzeći obje tekme u obzir dolazimo do ustaljene i toliko puta dokazane teze: Ofense sells tickets, defense wins championships! To ne znači da je odbrana dovoljna da se osvajaju titule, nego da se mora imati solidna odbrana koja će kada to treba biti u stanju "izvući" napad. Jednostavno, ne mogu se osvajati titule tako što se protivnici konstantno u odlučujućim tekmama "outscore". To spada u izuzetke.
Zadnja izmjena: Taktičar, dana/u 21 jan 2013, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 jan 2013, 16:36

Čestitke Ravensima na prolasku u SB
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 16:41

Nešto malo i o Bradyju.
Nisam neko ko ga mrzi, ali sam i ranije ovdje na forumu potcrtavo da se njegova vrijednost i ovdje i na drugim mjestima često precjenjuje. Odmah da kažem i to da je on sigurno jedan od najboljih QB-a ikada, ali ipak nekada previše živi od "hypea" koji je stvoren oko njega.
Sinoć je je još jednom u sudaru sa pravo dobrom odbranom bio osrednji, ili čak loš. Manning je ovdje prošle hefte bio "srušen" nakon poraza od Ravensa, a Brady je sinoć odigro puno lošije, ali ne vidim previše kritike na njegov račun (izuzetak je Amerosm).
U zadnjih 6 susreta sa Ravensima mu je skor 3-3, uz 6 TD-a i 9 INT-a i passer rating od 72. U doigravanju od 2009. omjer mu je 3-4, sa 16 TD-a, 10 INT-a i rejtingom od 86. Podaci za razmišljanje.
Ne želim od njega otimati zasluge za osvojena 3 SB-a, ali tada su Patriotsi imali veoma dobru odbranu, znači i tu se može razmišljati o tome da li je doprinos sa njegove strane bio odlučujući.
Uvijek ima odličnu zaštitu, ali kada je pritisnut veoma jakom odbranom često ne izgleda tako ubitačno.
Da opet ponovim da mislim da je jedan od najboljih, ali i da mu se često pripisuje previše individualnog kredita.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 17:16

Pa Peyton i Broncosi su imali jaču odbranu od Bradya pa je opet izgubio od Ravensa ;)

Uzimaju se selektivno podaci od 2009, a oni prije svjesno se zanemaruju ;)

Ne igra Brady u NFL-u od 2009, već od 2000, tako da ne vidim zašto se ne bi uzeli podaci za sve sezone i iz toga zaključili da je QB sa najviše pobjeda u PO u historiji, i da je i ove i prošle sezone doveo Patse skoro do samog kraja, iako su ih svi otpisivali iz te borbe zbog odbrane, i govorilo se da neće ni ući u PO, pogotovo nakon početka sezone ;)

I Texansi su pravo dobra odbrana pa su izgubili oba puta, a sinoć jednostavno nije bila noć Patsa, počev od prošle tekme i povrede Gronka, zatim Edelmana prije toga, pa onda sinoć Talib, Jones itd.. što je sve dodatno olakšalo posao Ravensima, koji su zasluženo prošli u SB :(

I naravno da je njegov doprinos u tim osvojenim titulama bio najveći, zato je i bio 2 puta SB MVP i 2 puta MVP reg sezone, a treći put je sam pobjedio Steelerse u AFC finalu i u SB je odveo Patse do titule ;)

Ne tvrdim da je nabolji QB svih vremena, jer za takve tvrdnje treba pričekati da završi sa karijerom i da se sve sumira da bi se dala konačna ocjena, ali isto tako treba mu odati i priznanje na svemu što je uradio za Patse tokom svih ovih godina ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []