Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 20 jan 2013, 19:47

Dobra asistencija Manquilla . :D Fino igra decko . Atleti uglavnom napada po ljevoj strani gdje odlicno sarađuju Filipe i Cebolla .Atletico ima vise loptu u svome posjedu ,nije to neka igra,ali tesko je igrati protiv bunkeraskih ekipa ,tako da je bilo kakva pobjeda dobro dosla .
Fali ovdje Arda da napravi neki potez koji ce rijesiti utakmicu . Nadam se da ce priliku dobiti RG8 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 20 jan 2013, 19:53

Kaka je ovo ekipa,odlicna igra a na klupi:Mario Suarez,Arda,Diego Costa,Raul Garcija,Juan Fran, sve igraci koji komotno mogu igrati u prvoj postavi.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 jan 2013, 20:06

Samo da se ne povuku u drugom poluvremenu,posto je to obicaj . Protiv Levantea nema potrebe,bar ne dok ne zabiju jos jedan pogodak . Manquiillo odlican . Cebolla najbolji .Mislim da taj igrac ima mnogo toga vise za ponuditi ,jednostavno brz je,pravo klasicno krilo , zna driblati . Samo ga vruca glava ga sprjecava da postane igracina . Kada bi malo smirio temperament, dobili bi igracinu a izgubili divlju kozu. :? 8-)

Samo da nije nesto ozbiljno sa Tigrom :cry:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 jan 2013, 20:16

Stvarno sam mislio da Atletico nece moci odrzati tempo i da ce pasti, ali ovo sto pokazuju je za svaki Respekt.
Izgleda da je 2. pozicija u Primeri sasvim realna.

Golcine Koketa. :o
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 20 jan 2013, 20:20

Koke majstore kako igra taj momak ove godine strasno.
Valjda ce Tigar biti ok :cry: .

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 20 jan 2013, 21:25

Levante rutinski pao. :D .. Falcao ozljedio bedreni mišić, nadam se da ce biti sve u redu i da ce se brzo oporaviti. :(

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 jan 2013, 22:24

Kako ga sminkerski uguzi Kokeman 8-) :lol: . Kazem ja da je napredovao dosta ove sezone. Posebno dobro izvodi prekide,pogotovo kornere . Mislim da dosta podsjeca na Pantica .

Dobra igra u cjelini. Taman onoliko koliko je trebalo .Posebno priznanje za Manquilla, tako mlad momak da odigra tako smireno i sa dosta samopouzdanja,nesto sto je karakteristicno samo za velike igrace. Juanfran komotno moze u penziju 8-) . Također pohvale za KOKEA, danas je pretrcao dosta i sjajno izvodio te prekide . Naravno odbrana je u djep stavila Martinsa, to je muha od igraca koja zahtijeva veliku koncentraciju tokom svih 90+ minuta. Dakle,izjednacen rekord , cekaju se titule 8-) .

Btw, Falcao 20 dana pauza.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 21 jan 2013, 01:01

http://www.marca.com/debate/2013/01/310 ... s3106.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Skoro pola-pola.
Zanimljivo. Idealan scenario da Atletico osvoji Ligu bi trebao biti ovakav: Madrid dobija Barcu (to je sigurno), dakle -5, Atletico dobija Barcu -2. Madrid pusta Atleticu, logicno, nije ni Mourinho travu pas'o, vole se on i Cholo. Treci kiks Barce bi trebalo traziti izmedju Valencije ili Seville (Emery ih je znao katkada napatiti dobro), mozda bude jos koja nagazna mina. Naravno, kad bi se svaki tim vama sklanjao do kraja prvenstva :mrgreen:
Steta za Radovana. Propustit ce Athletic, Betis i Rayo. Nimalo lake utakmice (govorim samo o Ligi).
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 21 jan 2013, 01:20

Atletico da bi osvojio ligu mora pobjedit na svim utakmicama i da racuna da ce Real i jos neko pobjediti Barcelonu sto je u rangu naucne fantastike,jedina sansa je da Barcelona bas zalosi i uveze par nekih kikseva.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jan 2013, 01:25

JohnLennon je napisao/la:http://www.marca.com/debate/2013/01/310 ... s3106.html
Skoro pola-pola.
Zanimljivo. Idealan scenario da Atletico osvoji Ligu bi trebao biti ovakav: Madrid dobija Barcu (to je sigurno), dakle -5, Atletico dobija Barcu -2. Madrid pusta Atleticu, logicno, nije ni Mourinho travu pas'o, vole se on i Cholo. Treci kiks Barce bi trebalo traziti izmedju Valencije ili Seville (Emery ih je znao katkada napatiti dobro), mozda bude jos koja nagazna mina. Naravno, kad bi se svaki tim vama sklanjao do kraja prvenstva :mrgreen:
Steta za Radovana. Propustit ce Athletic, Betis i Rayo. Nimalo lake utakmice (govorim samo o Ligi).
Cuj ovog. :lol:

Real da pobijedi za klasu jacu tim.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 21 jan 2013, 08:44

M4kaveli je napisao/la: Cuj ovog. :lol:

Real da pobijedi za klasu jacu tim.
:lol: :lol: :lol:
Keep the Blue Flag Flying High !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 10:57

Ocjene za rutinsku pobjedu sinoć na Calderonu slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 21 jan 2013, 11:04

JohnLennon je napisao/la:http://www.marca.com/debate/2013/01/310 ... s3106.html
Skoro pola-pola.
Ima logike. Ali hoce li Atletico Madrid izdrzati do kraja, a da negdje ne kiksaju, to je upitno.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 jan 2013, 18:29

Utakmicu po utakmicu, ako ovako stanje bude i 10 kola prije kraja prvenstva sve je moguce . Ali budimo realni, tesko .Istina je da, za Barcelonu, prvi krug prvetnstva je bio nesto laksi nego sto ce biti drugi, jer moraju posjetiti Bernabeu, Calderon, Mestallu i Cornellu (Espanyol uvijek odigra muski protiv njih , dok Atleti docekuje Betis , Valenciu, Madrid i Barcelonu . Jedino teze gostovanje za Atletico je La Rosaleda . Prilicno je vjerojatno da ce oba kluba dogurati daleko i u Evropskim takmicenjima, stoga nasa klupa nije tako siroka ili dobra kao kod Barcelone . Tako da ce biti dosta tesko drzati korak s njima do kraja . Siguran sam da ce Barca imati vise kikseva u drugoj polovici sampionata,no nazalost, siguran sam da ce i Atletico .

Mislim da bi i 2 mjesto u ligi bio historijski plasman s obzirom na to kakva je trenutno Primera liga ,prije svega zbog ekonomske nejednakosti, to bi bilo veliko iznenađenje, ali budimo iskreni, nije tako jasno da mozemo zadrzati ni ovo drugo mjesto. Prezadovoljan bih bio i trecim mjestom . Direktan plasman u LP donio bi klubu neke pare,Falcao ostane ili ne, od njegovog transfera Colo moze dovesti 2-3 ekstra igraca i na taj nacin on bi mogao napraviti jos jacu ekipu . Kakvu je ekipu napravio ove sezone a na ljeto potrosio 1 milion :lol: sta li ce tek kada bude imao na raspolaganju 50 miliona . Tek od sljedece sezone ocekujem da Atletico bude rame uz rame sa Realom i Barcom .

[youtube][/youtube]
slika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 jan 2013, 20:18

juznjak> je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la: Spominje se da bi mogao napustiti klub,ali nisam još čuo za Atleticov interes.Također se spominje i ta cijena od oko 12m što za Inter možda i ne bi bilo toliko loše.Imao je Alvarez neke svoje prilike,ima potencijala,ali uvijek nešto nedostaje da se ustali u prvom timu.Ili se ozljedi (dosta je sklon ozljedama po ovome dosad viđenom) ili pak nema konstantu pa ga onda po 5 utakmica uopće ne vidimo u kombinacijama za momčad.
Može igrati krilo,iza napadača i centralnog veznog.Mislim da je čak i najviše šanse dobio na krilu gdje je po meni najslabiji jer nema brzinu.Ja bi ga volio vidjeti kao centralnog veznog (ima strašnu tehniku) što je igrao u Velezu i pogotovo zato što Interu fali taj neki "deep lying playmaker",kreativniji vezni...što mislim da bi Alvarez mogao biti kada bi ga se istrpilo neko vrijeme.Trenutno je opet ozlijeđen i mislim da bi se uskoro trebao vratiti na teren.Zanimljivo je da ga je Strama prvi od dolaska u Inter,i to sad prije ozljede,stavio na centralnog veznog i to je odigrao čist solidno tako da su u klubu sigurno u dilemi da li da ga daju za tih cca.12m što ponavljam ne bi bio loš posao s obzirom na dosad prikazano ili da mu daju još jednu šansu ove polusezone.
Hvala na odlicnom odgovoru .Malo sam vise istrazivao o njemu . Kazu da se nije najbolje adaptirao na Seriu A,a i muku muci s povredama kao sto ti napisa. U Velezu je odlican bio kada je igrao na poziciji centralnog veznog , odlican je razigravac, ta mu pozicija najvise odgovara posto nema neku brzinu a Ima sjajan zadnji pas. Slicno kao i Arda . Upravo se spominje kao zamjena za njega . No jucer citam da je Arda izjavio da zeli ostati u Atleticu . Tako da vjerovatno od Alvareza nema nista .
Evo nove vijesti koja se pojavila:
According to Sport Mediaset, Atletico Madrid concretely want Ricardo Alvarez. From here, the Spanish club is interested in getting the player on loan and then in June, for full and permanent purchase, a six million offer is ready. This is the idea that coach Diego Simeone has at this time.

No further confirmation of this offer at the moment. In addition, Inter have no plan to loan out Ricardo Alvarez and only want to sell outright.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 21 jan 2013, 21:30

http://www.sport.es/es/noticias/liga-bb ... ar-2298957" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda da je sve u redu sa Falcaom.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 jan 2013, 22:02

SiamoNoi je napisao/la:

According to Sport Mediaset, Atletico Madrid concretely want Ricardo Alvarez. From here, the Spanish club is interested in getting the player on loan and then in June, for full and permanent purchase, a six million offer is ready. This is the idea that coach Diego Simeone has at this time.

No further confirmation of this offer at the moment. In addition, Inter have no plan to loan out Ricardo Alvarez and only want to sell outright.
U spaniji ni rijeci o ovome :? vidjecemo sta ce biti .
JohnLennon je napisao/la:http://www.sport.es/es/noticias/liga-bb ... ar-2298957

Izgleda da je sve u redu sa Falcaom.

A ono ,uopste ne brinem sto se propustiti neke utakmice ,posto imamo onog ludjaka Costu koji briljira u svakoj utakmici . Nerijetko Falcao bude sebican u nekim situacijama kada moze dodati Costi . Tako da mislim da ce Costa biti jos ubitacniji u tandemu sa Cebolllom,Ardom i Adrianom . Inace ,Finale Cupa AT.MADRID-R.MADRID na Cuernabeu, kao prije 21 godinu . 0-2. samo umjesto Schustera i Futrea,ovaj put golove ce zabiti Arda i Koke . Jel moze ? 8-) :D

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 21 jan 2013, 22:15

juznjak> je napisao/la:A ono ,uopste ne brinem sto se propustiti neke utakmice ,posto imamo onog ludjaka Costu koji briljira u svakoj utakmici . Nerijetko Falcao bude sebican u nekim situacijama kada moze dodati Costi . Tako da mislim da ce Costa biti jos ubitacniji u tandemu sa Cebolllom,Ardom i Adrianom . Inace ,Finale Cupa AT.MADRID-R.MADRID na Cuernabeu, kao prije 21 godinu . 0-2. samo umjesto Schustera i Futrea,ovaj put golove ce zabiti i Arda i Koke . Jel moze ? 8-) :D
Jedino ako ce se igrati na CR Campu, pa da se isti okiti zastavama falange bez ijedne senyere na stadionu, sa gromoglasnim pripjevom himne prije utakmice. 8-)
Mada se ne bih ljutio da se sastanemo bilo gdje jer ce proci jos stotine igraca i desetine trenera dok Atleti pobjedi Madrida. Proslo je vrijeme Futrea, Haselbajnka i ostalih :D
Eh, da smo vam pustili prvu na Chamartinu, sad bi bilo -5. :roll:

[youtube][/youtube]
Isto i sa Beckhamom. Mucki provokator dakako :D

I sta, na koliko ce Cholo jos produziti kada dobije novi ugovor?

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 22 jan 2013, 16:16

Arda demanotovao da je ikada izjavio da Atletico nije veliki klub i da je zelio da ode,jos kaze da je sretan u klubu,da se osjeca kao kod kuce i da voli klub i navijace.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 jan 2013, 21:23

JohnLennon je napisao/la:

I sta, na koliko ce Cholo jos produziti kada dobije novi ugovor?
Na jos jednu sezonu . Kazu da se na poluvremenu utakmice protiv Levantea Colo zamalo popickao sa Balesterosom .
Nesto ovaj prijetio Filipeu na sto je Colo reagirao tako sto mu je porucio kao : dodju klosaru da ti glavu razbijem kada budemo u svlacionici . Balesteros je inace veci za glavu od Cole,dosta je i krupniji ,no muda Indiosa su to.
To za finale Cupa Kralja na Camp Nou nije losa ideja. U Cataloniji bi opet, bar na kratko Francov duh bio prisutniji vise nego ikada :mrgreen:
soe je napisao/la:Arda demanotovao da je ikada izjavio da Atletico nije veliki klub i da je zelio da ode,jos kaze da je sretan u klubu,da se osjeca kao kod kuce i da voli klub i navijace.
Da,da . Bas upravo citam sta je sve rekao na presici . Drago mi je sto je sve to demantovao jer je on uz Falcaa najbolji igrac ovog kluba . Navijaci ga vole,on voli navijace i stoga nema razloga da ide iz kluba.

Fina vijest da je Scolari pozvao Mirandu i Filipea za prijateljski duel protiv Engleza . Samo ne znam sta su cekali do sada.

Catalunya Radio: Verdú será atlético a partir de junio . Kazu da je Verdu od juna novi igrac Atletica. 8-)

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.