Rekonstrukcija stadiona u BiH

Elegant
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Elegant » 21 jan 2013, 18:15

IlPrincipe je napisao/la:
fanatic je napisao/la:Bilino 2016 ide za domacina Super kupa :lol: :mrgreen:
Mnogi su se i za grijace smijali 8-)
Da se igra uefa super kup pred cc 15.000 ljudi ? :lol:

"We care about money" ....
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

IndependenT
Kontakt:

Post Postao/la IndependenT » 21 jan 2013, 18:18

Elegant je napisao/la:

Pa prosirio bi se kapacitet,sto je huso naveo..

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 21 jan 2013, 18:22

Elegant je napisao/la:

vec je igran i to nekoliko godina za redom u monacu, stadionu koji neprima nista vise gledalaca od bilinog polja i uz to ima i atletsku stazu oko terena!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2013, 18:23

Pa nije ni Stade Luis kapacitetom daleko od Bilinog a vise godina se igralo upravo tu super kup..

Iskreno,ideja je dobra ali sumnjam da ce UEFA biti zagrijana za istu,ma da ako su gruzijci dobili domacinstvo za 2015 ne znam zasto BiH nebi mogla dobiti..

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 21 jan 2013, 18:24

Elegant je napisao/la:

Hahhah,pa Super Cup je nije Finale Lige prvaka, nemoj biti smješan strunfu :S ;)
Zadnja izmjena: deenniiVCF, dana/u 21 jan 2013, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
.Amunt Valencia !!!

Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jan 2013, 18:24

Monako VS Zenica ...

Ajde prizemlji te se, daleko smo mi od normalnog svijeta.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2013, 18:28

Elegant je napisao/la: Monako VS Zenica ...

Mozda jesmo daleko od Monaka al po cemu su to Gruzijci tako daleko ispred nas ? Ako je Zenica mogla ugostiti jednu Spaniju dva puta ili Portugal,Tursku,zasto mislis da nije spremna za ovo ?

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 21 jan 2013, 18:29

Izgleda bombasticno , ali izvodljivo ... Bitno je dobiti kandidaturu i ide se prosirenje Bilinog Polja po jednom od idejnih projekata , a i gradonacelnik je to naveo .. Potpis Huse je tu , pa vidjet cemo :mrgreen:
Čelik do bagro

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 21 jan 2013, 18:33

Elegant je napisao/la:Monako VS Zenica ...

OK ,svaka cast skontao si da ne mozemo Drzavu Monako i grad Zenicu porediti,jbg u Monaku je svako multi-milioner.Al jedna Gruzija u kojo je glavni sport dizanje tegova da bude ispred Bosne(Zenice),to mi ne ide u glavu.Dobro,mozda necemo dobiti taj super cup 2016,al sama ideja da grad Zenica to zeli je za svaku pohvalu,treba znati doci do te ideje.
.Amunt Valencia !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jan 2013, 18:57

DdIiNnOo je napisao/la:Izgleda bombasticno , ali izvodljivo ... Bitno je dobiti kandidaturu i ide se prosirenje Bilinog Polja po jednom od idejnih projekata , a i gradonacelnik je to naveo .. Potpis Huse je tu , pa vidjet cemo :mrgreen:
Samo mi reci ko ce plaiti to prosirenje po "idejnom projektu" , jedva su ove radove od 1.5 mil. KM platili a treba da se rade "bombasticni" stadioni ? I to u drzavi kao sto je BiH, gdje se sve raspada, tvornice zatvaraju, ljudi bez posla ...svi moguci problemi itd. i mi da oragnizujemo jednu veliku utakmicu ? :lol:

Ti mislis da cemo mi dobit kandidaturu a onda graditi ... malo sutra.

Samo realno ... ;)

IndependenT
Kontakt:

Post Postao/la IndependenT » 21 jan 2013, 19:00

Elegant je napisao/la:
DdIiNnOo je napisao/la:Izgleda bombasticno , ali izvodljivo ... Bitno je dobiti kandidaturu i ide se prosirenje Bilinog Polja po jednom od idejnih projekata , a i gradonacelnik je to naveo .. Potpis Huse je tu , pa vidjet cemo :mrgreen:
Samo mi reci ko ce plaiti to prosirenje po "idejnom projektu" , jedva su ove radove od 1.5 mil. KM platili a treba da se rade "bombasticni" stadioni ? I to u drzavi kao sto je BiH, gdje se sve raspada, tvornice zatvaraju, ljudi bez posla ...svi moguci problemi itd. i mi da oragnizujemo jednu veliku utakmicu ? :lol:

Samo realno ... ;)
Ljubomora je cudo !

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 21 jan 2013, 19:03

Elegant je napisao/la:

Samo realno ... ;)
Platit ce isti oni koji vec godinama daju pare za rekonstrukciju Bilino i koji su platili najmoderniju arenu u BiH :).
.Amunt Valencia !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 21 jan 2013, 19:04

Prije ce doci smak svijeta nego mi dobijemo ovakav bitan dogadjaj,kolko god se mi nadali treba biti realan. U organizaciju ovakvog dogadjaja pored stadiona mora se uloziti par miliona e. A mi nemamo ni jedno ni drugo :P.

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 21 jan 2013, 19:08

Elegant je napisao/la:

Samo realno ... ;)
Sve je to uredu sto si ti naveo , ali napravi Huso :mrgreen: i arenu koja je kostala oko 40M- KM ! Vec odavno se prica o prosirenju BP,vise za potrebe reprezentacije , nego za Celik ,a mozda bas on (opet Huso) vidi ideju kroz ovaj projekat :mrgreen:
Čelik do bagro

IndependenT
Kontakt:

Post Postao/la IndependenT » 21 jan 2013, 19:28

deenniiVCF je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

Samo realno ... ;)
Platit ce isti oni koji vec godinama daju pare za rekonstrukciju Bilino i koji su platili najmoderniju arenu u BiH :).

Izgradnja gradske arene počela je u februaru 2007. godine, a završena je 20. marta 2009. godine, upravo na Dan Zenice. Ukupna cijena izgradnje procijenjuje se na oko 36 miliona konvertibilnih maraka, koji su izdvojeni iz općinskog budžeta u toku dvije godine, tokom kojih je trajala izgradnja dvorane

Sve je moguce u Zenici :D

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 21 jan 2013, 19:40

Ljudi sta vam je. Ne podlijezite populistickim izjavama oliticara. Zenica je uradila extra stvari sto se tice infrastrukture ali u BH okvirima.
Pa sve da se Bilino P. napuca do krajnjih maksimuma, da se digne kapacitet za 10 000 novih mjesta..da se digne nivo komfora za 3 razine..morate biti svjesni da samo stadion nije najbitnija stavka kod ovakvih utakmica.

Blizina aerodroma, kapacitet primanja broja cartera, kvalitet cestovnih komunikacija, broj hotelskih i motelskih kapaciteta i jos koliko hocete stavki su mozda i bitnije od samog kapaciteta stadiona i price koja se prica na ovoj temi.

Svaka cast za Bilino, to je super stadion ali za nase okvire i norme. Treba biti objektivan i ne podlijegati ovakvim izjavama i najavama.

denisov

Post Postao/la denisov » 21 jan 2013, 19:45

Vamos je napisao/la:Ljudi sta vam je. Ne podlijezite populistickim izjavama oliticara. Zenica je uradila extra stvari sto se tice infrastrukture ali u BH okvirima.
Pa sve da se Bilino P. napuca do krajnjih maksimuma, da se digne kapacitet za 10 000 novih mjesta..da se digne nivo komfora za 3 razine..morate biti svjesni da samo stadion nije najbitnija stavka kod ovakvih utakmica.

Blizina aerodroma, kapacitet primanja broja cartera, kvalitet cestovnih komunikacija, broj hotelskih i motelskih kapaciteta i jos koliko hocete stavki su mozda i bitnije od samog kapaciteta stadiona i price koja se prica na ovoj temi.

Svaka cast za Bilino, to je super stadion ali za nase okvire i norme. Treba biti objektivan i ne podlijegati ovakvim izjavama i najavama.
majstore s tim Zenica definitvno nema problema,,,,Sarajevo je daleko 30 minuta voznje

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jan 2013, 19:48

Kako o ovome pričate, neupućen čovjek bi rekao da se radi o turniru osam najboljih klubova svijeta koje će doći popratiti po 20k navijača svaki pa se ne može organizirati u Zenici. :roll: :roll:

Pa, yebote, tu utakmicu u Monacu je godinama gledalo 15-ak tisuća ljudi (ako ne i manje), od toga po trećina navijači klubova, trećina neutralni.

Ako domaćinstvo mogu dobiti Prag i Tbilisi (UEFA je odlučila da se ovo igra u državama koje ne mogu biti domaćini finala LP i EL - BiH to NE MOŽE pa je realno da država poput naše dobije nešto ovakvo), sigurno može i svake godine obnavljani i poboljšavani stadion reprezentacije BiH (koji je sjajno ugošćavao i Španjolsku i Portugal i Norvešku...), a i ne vidim neku potrebu za ogromnim proširenjem stadiona.... promijeniti stolice, prefarbati prolaze i imaš yebenu arenu.

Da, di smo mi od Europe... da, veliko natjecanje, svjetskih okvira... da, nema se infrastruktura :lol: :lol: :lol:
Hayley <3

m1x
Kontakt:

Post Postao/la m1x » 21 jan 2013, 19:50

Do 2016. će biti autoput od Sarajeva do Zenice tako da će trebati negdje 30-40 minuta da se iz jednog grada dođe u drugi. ;)
Hoteli u Zenici i Hoteli u Sarajevu bi bili dovoljni da prime sve strance koji dođu. ;)
Aeorodrom je u Sarajevu. ;)
Još nešto? :D

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 21 jan 2013, 20:11

A sto ne mogu ovih neinformisanih hejtera i pljuvaca na sve pozitivno sto nema veze s njima...
Ljudi vec odavno najavili da ce Super kup izmjestiti iz Monaca upravo da i ostali mogu dobiti svoj malecki dio tog kolaca. I logicno. Sto bi to Monaco imao ekskluzivu?
A ko bi platio? Pa to ti je najsigurnija moguca investicija u ekonomiji. Dignes 5 miliona kredita i kroz 6 mjeseci zaradis 10-ak (ne znam tacno,naravno. Tv prava,navijaci,strani gosti,bonus od UEFA-e...) i em otplatis rekonstrukciju em ti ostane kusura za bombone.
Bilo bi pravo dobro da to prodje.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], TefalTava i 1 gost.