Rekonstrukcija stadiona u BiH

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 21 jan 2013, 20:19

Sta je Sarajlije muka vam hahaha Sto vas nigdje ne spominju hahaha neka neka :mrgreen:

„Već imamo urađene projekte za dodatnu gradnju stadiona 'Bilino polje'. Spremni smo učiniti sve što od nas budu zahtijevali iz N/FS BiH, odnosno UEFA kako bismo ispunili uvjete u kandidaturi i konačnom dobivanju domaćinstva utakmice Super Cupa 2016. godine“.

Od ovog vjerovatno nece biti nista,al neka fino se nadati. ;) ;)
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 21 jan 2013, 20:26

Zasto bih imao problem sa tim, samo zato sto sam iz Sarajeva??? Daj pustite se tih prica. Ja bih prvi bio a toj utakmici, sasvim sigurno, tako da bih i ja zelio da je takvo sta ostvarivo.

Ali..ja samo pozivam na objektivnost i da se ne pusi razna populisticka prica i obecanja. Treba biti realan i shvatiti koji ce sve gradovi, lobiji i varijante biti u igri za tu utakmicu.

Mi kao drzava, i Zenica kao nas grad, imamo 99,9999999999% da to necemo dobiti.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jan 2013, 20:50

Iskreno da je bez obzira koliko je taj period daleko izuzetno tesko za organizovati.Gledajuci ovako na prvu za to sto se hvatate da se igra u Gruziji 2015 mi je malo cudno.Jer Mihail Meskhi stadion je bolji i funkcionalniji od Bilinog Polja iako na izgled izgleda kao tipican predstavnik komunisticke gradnje sto bi rekao moj frend.Ali stadion je relativno nov,prima skoro 30 hiljada,ne znam tacno i pored toga je po meni dosta losiji nego Dinamo Arena kako se zove najveci stadion u Gruziji.Sa te strane mi je izuzetno cudno da su taj stadion prijavili kao domacin a ne Dinamo Arenu bivsi Boris Paichadze stadion sa 55000 mesta.Na tome se stadionu igralo finale KPK iz 1981.godine kada je Dinamo Tbilisi dobio Jenu 2:1,lepe godine gruzijskog fudbala.Stadion kompletno renoviran pre par godina.

Tbilsi uopste nije los grad.Po reportazama koje sam gledao na TV-u izgleda vrlo lepo.Stari deo grada,novi deo grada,sve je lepo uklopljenu u populaciju od skoro 1.5 miliona u uzem centru ako se dobro secam cifre.Ono u cemu je najveca razlika i prednost Tbilisia u odnosu na Zenicu jeste prvo to sto je aerodrom izuzetno blizu samog Tbilsija,a drugo je sto ima mnogo veci izbor direktnih linija iz Tbilsija u gradove poput Londona,Rima,Dubaia,Moskve,Minhen,Istanbul...dok se da bi dosao u BIH iz nekog daljeg mesta morao presedati.

Mnogo faktora ucestvuje tu,nije to samo stadion i nije to samo kultura fudbala u samoj drzavi,ima nesta i u ostaloj infrastrukturi u raznom lobiranju,a Grzuija je daleko ispred BiH u tome pogledu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 21 jan 2013, 21:11

Dakle,prema navedenom u svemu tome učestvuju ne samo stadion već ceste,aerodrom,hoteli i sl.
Kao prvo do 2016. BIH bi trebala imati preko 100 km autoputa ukljućujući i dio Zenica-Sarajevo.Drugo,aerodrom je u Sarajevu a do Sarajeva bi trebalo oko pola sata.Gosti bi imali dovoljno prostora za smještaj.
Preostaje stadion,a on je izuzetno uslovan,uređen samo fali određeno proširenje a idejni projekat već postoji.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jan 2013, 21:14

cipiripi je napisao/la:Dakle,prema navedenom u svemu tome učestvuju ne samo stadion već ceste,aerodrom,hoteli i sl.
Kao prvo do 2016. BIH bi trebala imati preko 100 km autoputa ukljućujući i dio Zenica-Sarajevo.Drugo,aerodrom je u Sarajevu a do Sarajeva bi trebalo oko pola sata.Gosti bi imali dovoljno prostora za smještaj.
Preostaje stadion,a on je izuzetno uslovan,uređen samo fali određeno proširenje a idejni projekat već postoji.
Opet kazem,moze se sa toga aerodroma ulaziti direktno na stadion ali nije to to.
Pogledaj kakve letove nude aerodrom u Tbilsiju a onda i aerodrom u Sarajevu i videces ogromnu razliku,a onda i razliku u samom prometu kroz aerodrom,cenim da je duplo ako ne i troduplo veci protok putnika u Tbilisiju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 jan 2013, 23:11

Nije sada da je nerealno ovo sto se pokusava uraditi, ali da tesko to stoji. Ja bi prvi skakao od radosti kada bi se desilo. Nemojte se hvatati Tbilisija, on je za nase uslove metropola koja ima cak 1,5 miliona stanovnika i njihov najveci klub Dinamo Tbilis je imao uspjehe kao rijetko koji klub cak i u bivsoj nam drzavi. Pa najveci stadion u drzavi (Dinamo Arena) im prima 55000 ljudi i drzi rekord za najvecu prosjecnu posjetu u SSSR ligi, sa prosjekom od cak 90000, dok je najveca posjeta na stadionu cak 110000. I opet, utakmica se nece igrati na tom stadionu vec na duplo manjem stadionu kapaciteta 27000 koji je udaljen od Aerodroma nekih 25 kilometara.

No eto, i ja se iskreno nadam da cemo dobiti odrzavanje ove utakmice iako znam da su sanse poprilicno niske, ali sta fali covjeku da se nada :D

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 21 jan 2013, 23:38

Zemljama poput nase je potreban jedan moderan stadion (ili ces ga , jedan stadion od nekih 25 000 - 30 000, koji ispunjava sve uslove) !
Nacelnik Zenice je spreman da se upusti u taj projekat , a upravo cilj UEFE je taj (bar kako sam ja razumio) da pomogne , motivise drzave kojima je preko potrebno takvo nesto ......
Spominjete aerodrom ! Pa brze ces iz Sarajeva doci do Zenice (naravno auto-put ce biti gotov do tad), nego npr. da se igra u Parizu ( o bilo kojem aerodromu da se radi) !

Nema se ! Pa upravo ovo je jedna od ideja koju treba podrzati i pokusati napraviti taj yebeni stadion o kome svi sanjamo (kad vec nemozemo sami mi uraditi tako nesto), da se necrvenimo pred svijetom kad nam igra repka ! Hocemo na SP (oticemo ako Bog da) , nemamo stadion kako treba , a svi "zivimo" za to , to nam vraca osmjeh na lica, to na ujedinjuje itd. itd !
Opetponavljam zvuci bombasticno , ali izvodljivo !!!!!!
I ako nebude nista od ovoga , uradila se kandidatura , nismo uspjeli , treba ipak cestitati na ideji , a ne pljuvati po istoj !
Čelik do bagro

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 jan 2013, 23:54

DdIiNnOo je napisao/la:Zemljama poput nase je potreban jedan moderan stadion (ili ces ga , jedan stadion od nekih 25 000 - 30 000, koji ispunjava sve uslove) !
Nacelnik Zenice je spreman da se upusti u taj projekat , a upravo cilj UEFE je taj (bar kako sam ja razumio) da pomogne , motivise drzave kojima je preko potrebno takvo nesto ......
Spominjete aerodrom ! Pa brze ces iz Sarajeva doci do Zenice (naravno auto-put ce biti gotov do tad), nego npr. da se igra u Parizu ( o bilo kojem aerodromu da se radi) !

Nema se ! Pa upravo ovo je jedna od ideja koju treba podrzati i pokusati napraviti taj yebeni stadion o kome svi sanjamo (kad vec nemozemo sami mi uraditi tako nesto), da se necrvenimo pred svijetom kad nam igra repka ! Hocemo na SP (oticemo ako Bog da) , nemamo stadion kako treba , a svi "zivimo" za to , to nam vraca osmjeh na lica, to na ujedinjuje itd. itd !
Opetponavljam zvuci bombasticno , ali izvodljivo !!!!!!
I ako nebude nista od ovoga , uradila se kandidatura , nismo uspjeli , treba ipak cestitati na ideji , a ne pljuvati po istoj !
Upravo, sama kandidatura pokazuje da barem postoji volja da se nesto ucini. Jednostavno, mi nismo navikli da se obecanja ispunjavaju pa nam ovo zvuci upravo kako si ti rekao "bombasticno". Sarajevo i Zenica bi u vecini razvijenim zemljama bila smatrana jednom malo vecom metro zonom, od centra jednog do centra drugog grada je svega smijesnih 77 kilometara.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 22 jan 2013, 01:25

U Zenici se gradi Glavna gradska magistrala (svi putevi u gradu modernizirani) koja će se povezati sa autoputem, koji će u to vrijeme sigurno doći do Lašve, gdje se može uključiti u Zenicu. Ne znam, ovo izgleda izvodljivo, i sam kapacitet stadiona u Monaku nije nešto puno veći od BP-a. Zenica ima dobre hotele, ima dva dodatna stadiona sa dosta dobrim uvjetima za eventualne pripreme (Kamberovića polje i Centar za reprezentaciju). Jedino sad ostaje taj aerodrom, al' sumnjam da bi to igralo neku pretjerano veliku ulogu.

Ova utakmica bi nam uveliko pomogla da se stadion poveća. Nadat se da ćemo ovo dobiti.
Čelik Zenica 1945

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 jan 2013, 01:28

Nimla_RZ je napisao/la:U Zenici se gradi Glavna gradska magistrala (svi putevi u gradu modernizirani) koja će se povezati sa autoputem, koji će u to vrijeme sigurno doći do Lašve, gdje se može uključiti u Zenicu. Ne znam, ovo izgleda izvodljivo, i sam kapacitet stadiona u Monaku nije nešto puno veći od BP-a. Jedino sad ostaje taj aerodrom, al' sumnjam da bi to igralo neku pretjerano veliku ulogu.

Ova utakmica bi nam uveliko pomogla da se stadion poveća. Nadat se da ćemo ovo dobiti.
Ma Aerodrom vise manje, Sarajevski sam siguran bi mogao podnijeti opterecenje koje bi vladalo za tu utakmicu, a aviokompanije bi pravile charter letove za zainteresovane iako trenutno nema nekih linija. No kakvo je stanje sa hotelskim kapacitetom, jer vidim da se to najmanje spominje? To bi UEFA-i bilo veoma vazno.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 22 jan 2013, 01:32

Upravo dopunih svoj post, a ti pitaš za to. Ima 3-4 velika hotela sa 4 zvijezdice, nisam siguran, ostalo mi ne može naumpast. Na toj utakmici SuperCupa, k'o što neko reče, bude 2/3 navijača tih klubova i 1/3 domaćih. Dakle, treba smjestiti otprilike 10 hiljada gostiju (ako je kapacitet 15 hiljada), teško Boga mi samo u Zenici. Ne znam koliko može stati kad bi im osigurali sve hotele.

Ova čitava ideja mi je nekako smiješna čim se spomene da se to igra u našoj zemlji. :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 22 jan 2013, 11:29

Nimla_RZ je napisao/la:Upravo dopunih svoj post, a ti pitaš za to. Ima 3-4 velika hotela sa 4 zvijezdice, nisam siguran, ostalo mi ne može naumpast. Na toj utakmici SuperCupa, k'o što neko reče, bude 2/3 navijača tih klubova i 1/3 domaćih. Dakle, treba smjestiti otprilike 10 hiljada gostiju (ako je kapacitet 15 hiljada), teško Boga mi samo u Zenici. Ne znam koliko može stati kad bi im osigurali sve hotele.

Ova čitava ideja mi je nekako smiješna čim se spomene da se to igra u našoj zemlji. :mrgreen:
Ne da je smiješno već nerealno samo tako, sa ovakvim stanjem u državi, klošarlukom, besparicom, kolektivnim stanjem građana jedva nam i daju organizujemo poneko takmičenja za kadete i juniore. Od ovoga neće biti ništa, medjutim malo marketinga za grad Zenicu, i prosipanje šuplje nije na odmet, priča se o hotelima, aerodromima, kapacitetima, sta i kako itd. :mrgreen: onako tipično Bosanski :)
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

"Navijamo za Slobodu, a cekamo Želju i Velež" - Fukare

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 22 jan 2013, 11:56

Koliko se para dobije za sami plasman na svjetsko prvenstvo
Zadnja izmjena: cipiripi, dana/u 26 jul 2014, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 22 jan 2013, 11:57

Ma presmješno. Zenica nema grijanja, pravi se teren sa grijačima, nezaposlenost enormna, a želi se ova avantura sa superkupom koju bi platili građani a Huso i njegovi istomišljenici prepisali kao svoju zaslugu. A koja ono biješe godina 2016? Ovi što prate politiku, jesul tad izbori?

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 22 jan 2013, 11:59

slika
Čelik Zenica 1945

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 22 jan 2013, 12:01

Richardson je napisao/la:Ma presmješno. Zenica nema grijanja, pravi se teren sa grijačima, nezaposlenost enormna, a želi se ova avantura sa superkupom koju bi platili građani a Huso i njegovi istomišljenici prepisali kao svoju zaslugu. A koja ono biješe godina 2016? Ovi što prate politiku, jesul tad izbori?
I meni je isto to palo na pamet sve sto si napisao :D

2016-opcinski izbori :D
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 22 jan 2013, 13:24

Richardson je napisao/la:Ma presmješno. Zenica nema grijanja, pravi se teren sa grijačima, nezaposlenost enormna, a želi se ova avantura sa superkupom koju bi platili građani a Huso i njegovi istomišljenici prepisali kao svoju zaslugu. A koja ono biješe godina 2016? Ovi što prate politiku, jesul tad izbori?
Pa ionako će pobijedit, kako god. Huso do kraja života. :D Zato, bolje išta nego ništa. :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 22 jan 2013, 13:35

Za one koji ispadnu u grupnoj fazi na SP je 2010. bilo oko današnjih 6,5 mil. €, s tim da se taj novac svaki put povećava... Mogao bi savez dobiti oko 15 mil. KM ako bismo se plasirali. A još se bolje plaća učešće na Euru, da smo nekako prošli imali bismo minimalno 8 mil. € na računu.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 22 jan 2013, 13:51

AgresivnoDjubre je napisao/la:Sta je Sarajlije muka vam hahaha Sto vas nigdje ne spominju hahaha neka neka :mrgreen:

„Već imamo urađene projekte za dodatnu gradnju stadiona 'Bilino polje'. Spremni smo učiniti sve što od nas budu zahtijevali iz N/FS BiH, odnosno UEFA kako bismo ispunili uvjete u kandidaturi i konačnom dobivanju domaćinstva utakmice Super Cupa 2016. godine“.

Pa moraju negdje sletiti, Sarajlije im to zabranu i sve ode u pm :mrgreen: :mrgreen:

Kako god u Zenici barem nesto pokusavaju sto se tice sporta, kad bi barem ostali nacelnici imali imalo sluha za sport bila bi i ova liga drugacija. Samo naprijed
NO PYRO NO PARTY

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 jan 2013, 13:55

Buu je napisao/la:
AgresivnoDjubre je napisao/la:Sta je Sarajlije muka vam hahaha Sto vas nigdje ne spominju hahaha neka neka :mrgreen:

Pa moraju negdje sletiti, Sarajlije im to zabranu i sve ode u pm :mrgreen: :mrgreen:

Kako god u Zenici barem nesto pokusavaju sto se tice sporta, kad bi barem ostali nacelnici imali imalo sluha za sport bila bi i ova liga drugacija. Samo naprijed
Cemu mrznja Zenica - Sarajevo? I onda govore pa Banja Luka, Mostar, Ljubuski ovo ono.. Ncnc
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.