MaGiCa je napisao/la:
Inace, @work, taj mec na OI je los primer. Ako si hteo da navedes primer kad je AM razbio Djokovica, trebalo je da ides sa Dubaijem, a ne sa OI. Na OI je Djokovic bio taj koji je prosuo svoje sanse, a Murray to kaznio jer je manje gresio. U Dubaiju je AM pokidao Djokovica.
Mislim da se nismo razumjeli. Govorio sam o igri Murraya iz finala kao o vrhunskoj predstavi gdje bi ga teško ko mogao ugroziti. Polufinale sa Đokovićem je bila digresija gdje sam jednostavno rekao da je prvi set bio itnimnog kvaliteta i taj set mi ulazi u krug najboljih setova prošle godine, što se tiče kvalitete tenisa. Napominjem, govorim za oba tenisera. Nisam govorio niokakvom razbijanju Đokovića, ako je nekom to nejasno.
Najveći problem Murrayevog forehanda nije bila sam udarac kao udarac, po mom mišljenju, nego konstanta istog. Često bi se taj udarac jednostavno "raspao" u jednom trenutku. Sa druge strane, snaga tog udarca mogla se vidjeti u mnoštvu situacija kao npr. u prvom setu protiv Nadala u polufinalu Wimbledona prije dvije godine ili u finalu istog turnira prošle godine u prva dva seta. Sada je to potpuno novi udarac. Murray se više ne boji da će ga iznevjeriti. Platio je cijenu te transformacije u prvoj polovini prošle sezone gdje je udarac bio u tranziciji, primjer RG protiv Ferera gdje mreže nije mogao prebaciti.
Da završim, navijači kao navijači, svi vuku na svoju stranu. Navijači Federera će potencirati njega, navijači Murraya njega, međutim, istina je da su, u ovom trenutku, u 5 deka i da će sitnice otlučivati.
Pozz