Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 12:41

Ne vidim da je neko uporedjivao Novakov i Andyjev zrijeb? Opet je kolega malo polupao loncice.

Ali kad ti zrijeb u polufinalu Grand Slama na HC dodijeli Ferrera, onda se moze reci da si imao srece, zar ne? Jedini respektabilni protivnik je Berdych. Nemojte od Wawrinke praviti Samprasa jer on to nije, covjek je odigrao dobar mec i nista vise od toga.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jan 2013, 12:42

Bekend paralela je izgledala odlicno , u tibreaku drugom je slomila Tsongu...
al neka Fedja plase oko forhenda koliko bude mogao :mrgreen:
i koliko mu Andi dopusti doduse
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2013, 12:55

Virtu4l je napisao/la:Ne vidim da je neko uporedjivao Novakov i Andyjev zrijeb? Opet je kolega malo polupao loncice.
Nisi direktno poredio, ali se dade iscitati.

Ali kad ti zrijeb u polufinalu Grand Slama na HC dodijeli Ferrera, onda se moze reci da si imao srece, zar ne? Jedini respektabilni protivnik je Berdych.
Kad ti zreb jedino dodeli Federera u 1/2 finau, a dotle imas free pass - nisi bas nesto lose prosao. Zar ne :?:
Nemojte od Wawrinke praviti Samprasa jer on to nije, covjek je odigrao dobar mec i nista vise od toga.
Wawrinka nije Sampras, ali je znao da izbaci daleko bolje od sebe na GS turnirima u danima kad je bio u ON mode-u. A takav dan je imao protiv Djokovica.

Sa druge strane, Murray nije imao takvog protivnika sve do polufinala. A onda u polufinalu ide na Federera, sto je bas cudno da se 1 takav igrac nadje tu, zar ne? :roll:

Najbolje bi bilo kad bi moglo kao na USO2012 - free ride do finala, a da oluja odgadja drugo polufinale i tako direktno utice i na ishod samog finala.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 jan 2013, 12:58

samoradnik je napisao/la: Ne pamtiš godine iza nas kada su za Federa radili svi iz ITF-a... Kada je bio povlašćen,kada je Novak u 2 dana igrao 3 meča,kada je kao drugi reket obavezno igrao sa trećim na svakom turniru,u Novakovoj eri to nije uvijek bio slučaj,al tebi je evidentno Novakov uspjeh trn u oku.
:roll: :lol: :lol: :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 13:03

Freeride u vidu Lopeza, Raonica, Cilica i Berdycha i nije bas freeride.

Po meni, najbolje je kad vodis 2-0 u setovima i onda prokockas to vodstvo, da bi se sitne duse vec pocele radovati... a onda pocne peti set i reket ti se pretvori u metlu, pa sa njom pometes Dijaninog sina sa terena.
Voli te tvoje Sarajevo.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 24 jan 2013, 13:03

Kako ste predstavili Murraya i sam bi Federer odmah sad potpisao kapitulaciju :D

Ovo nije mec izmerdju Potra i Murraya vec izmedju Federera i Murraya. Ovdje nema favorita, sanse su 50-50, izmedju velike cetvorke nema favorita te meceve odlucuju nijanse...

Sjajna igra Novaka. Pogadjao je sta je htio...
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 jan 2013, 13:07

Federer je GOAT protiv njega niko nije favorit.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2013, 13:11

Virtu4l je napisao/la:Freeride u vidu Lopeza, Raonica, Cilica i Berdycha i nije bas freeride.
Od Lopeza i Raonica nemoj da pravis Samprasa, za pocetak. Cilic je epski meltdownirao sam sebe, a Berdych je izgubio u mecu na ivici regularnosti.

Po meni, najbolje je kad vodis 2-0 u setovima i onda prokockas to vodstvo, da bi se sitne duse vec pocele radovati... a onda pocne peti set i reket ti se pretvori u metlu, pa sa njom pometes Dijaninog sina sa terena.
Mozda je dobro, iz tvoje perspektive, da taj "Dijanin sin" bude pometen u 5. setu nakon sto ih je odigrao silom prilika 7 u prethodnih 27-8 sati. Ali, kad su uslovi bili regularni, Dijanin sin je natamburao malog Judynog placljivka i u Sangaju i u Londonu. A "metlanje" sa krompiricima u proslosti i ono razvaljivanje na AO2011 da ne pominjem.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 24 jan 2013, 13:25

MaGiCa je napisao/la: Inace, @work, taj mec na OI je los primer. Ako si hteo da navedes primer kad je AM razbio Djokovica, trebalo je da ides sa Dubaijem, a ne sa OI. Na OI je Djokovic bio taj koji je prosuo svoje sanse, a Murray to kaznio jer je manje gresio. U Dubaiju je AM pokidao Djokovica. ;)
Mislim da se nismo razumjeli. Govorio sam o igri Murraya iz finala kao o vrhunskoj predstavi gdje bi ga teško ko mogao ugroziti. Polufinale sa Đokovićem je bila digresija gdje sam jednostavno rekao da je prvi set bio itnimnog kvaliteta i taj set mi ulazi u krug najboljih setova prošle godine, što se tiče kvalitete tenisa. Napominjem, govorim za oba tenisera. Nisam govorio niokakvom razbijanju Đokovića, ako je nekom to nejasno.

Najveći problem Murrayevog forehanda nije bila sam udarac kao udarac, po mom mišljenju, nego konstanta istog. Često bi se taj udarac jednostavno "raspao" u jednom trenutku. Sa druge strane, snaga tog udarca mogla se vidjeti u mnoštvu situacija kao npr. u prvom setu protiv Nadala u polufinalu Wimbledona prije dvije godine ili u finalu istog turnira prošle godine u prva dva seta. Sada je to potpuno novi udarac. Murray se više ne boji da će ga iznevjeriti. Platio je cijenu te transformacije u prvoj polovini prošle sezone gdje je udarac bio u tranziciji, primjer RG protiv Ferera gdje mreže nije mogao prebaciti.

Da završim, navijači kao navijači, svi vuku na svoju stranu. Navijači Federera će potencirati njega, navijači Murraya njega, međutim, istina je da su, u ovom trenutku, u 5 deka i da će sitnice otlučivati.

Pozz
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jan 2013, 13:29

Edin TM87 je napisao/la:
Devil je napisao/la:Po 2 kile je vec donekle moguce,ali opet tri meca za redom :roll: .Nejasno mi je cemu toliki rizik i uopste cemu tegovi kada se zna da oni vise stete nego donose korist. :? :roll:
Zbog nogu jarane, u slabijim mecevima pokusava izvuci maximum sa tegovima, zamisli ga onda kako ce da leti po terenu od cetvrfinala?

Jednostavno ce mu noge biti jace, brze i teze ce se umarati, nije to toliko ni glupo, jedino da ih preforsira pa da dobije neku upalu recimo, al' nije glup da to radi, ocigledno mu ne smeta...
Hoce nego biti jace,ali isto tako to je ogroman rizik.Ja sam trcao pre 5 godina svaki drugi dan po 40 minuta sa tegovima jedno mesec dana.Nakon mesec dana isto tako trcim a usput sretnem lika koji je tek pocinjao da se bavi medicinom u bolnici kada sam ja drugi put operisao skocni zglob.Kaze da li si normalan da trcis sa tegovima.Bez obzira na to sto sam ja imao dve operacije zgloba.Bolje je trcati jos pola sata-sat nego trcati 40 minuta sa tegovima.Tegovi po dve kile bili.U trenutku to moze da ti donese boljitak,ali pitanje je trenutka kada ce to sve da ti zajebe,jednom se samo desi da ti ode zglob,cak sam cuo da mogu da izazovu i vodu u kolenu.Nije mi jasno da jedan sportista na ovakvom nivou tri meca koristi tegove.On ima kretnju,spreman je izuzetno,a tegovi mu kratkorocno ne mogu doneti boljitak u nastavku turnira.Oni se nakon stalnog koristenja osete tek nakon 2-3 sedmice. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 13:34

Lol. Evo je poceo k'o navijaci Liverpoola.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2013, 13:41

Virtu4l je napisao/la:Lol. Evo je poceo k'o navijaci Liverpoola.
A da nam kmecis malo kao posle USO2011. Moze :?:
Klasicni chelsejevski gloryhunter, kad ga suocis sa nekim cinjenicama, odmah se poziva na recentu proslost kao na Sveto Pismo. Problem je sto i takva relativno bliska proslost ne ide u korist tezama koje se brane, pa se onda kuka na tudje sinove. ;)

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 24 jan 2013, 13:41

Gdje nam je @soba nije se javio od US Opena? :D

Damir Dzumhur!!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jan 2013, 13:47

likma23 je napisao/la:Gdje nam je @soba nije se javio od US Opena? :D
ppppp je napisao/la:Harison,ponižen. :mrgreen:
Et' ti ga 16.januara,mada vidim da je bio zadnji put na forumu 24.janura,jel' to danas ? :lol:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 24 jan 2013, 13:48

retro je napisao/la:
samoradnik je napisao/la: Ne pamtiš godine iza nas kada su za Federa radili svi iz ITF-a... Kada je bio povlašćen,kada je Novak u 2 dana igrao 3 meča,kada je kao drugi reket obavezno igrao sa trećim na svakom turniru,u Novakovoj eri to nije uvijek bio slučaj,al tebi je evidentno Novakov uspjeh trn u oku.
Očekivao sam neki konkretan argument... smajliji su prevaziđeni,evidentno oni su nekada najlakše defanzivno nearguemntovano oružje!

likma

Čovjek izgubio pasvord ili email, bio se registrovao pod jednim drugim imenom tražeći od modova stari pasvord,od tada ni traga ni glasa... :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 13:49

Slabo ti ja poznajem to sveto pismo, uglavnom me zanima novija literatura :p
Voli te tvoje Sarajevo.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 24 jan 2013, 13:51

Devil je napisao/la:
likma23 je napisao/la:Gdje nam je @soba nije se javio od US Opena? :D
ppppp je napisao/la:Harison,ponižen. :mrgreen:
Et' ti ga 16.januara,mada vidim da je bio zadnji put na forumu 24.janura,jel' to danas ? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

likma

Čovjek izgubio pasvord ili email, bio se registrovao pod jednim drugim imenom tražeći od modova stari pasvord,od tada ni traga ni glasa... :)
Trebamo ga naci. :D. Evo ovaj "ppppp" sve vuce na sobu :D

Damir Dzumhur!!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jan 2013, 13:52

Nema sta da vuce to jeste on,samo sada koristi taj nick. ;)

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 24 jan 2013, 13:55

Devil je napisao/la:Nema sta da vuce to jeste on,samo sada koristi taj nick. ;)
Aha, lijepo sto se vratio :D

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 jan 2013, 13:56

samoradnik je napisao/la:
retro je napisao/la:
Očekivao sam neki konkretan argument... smajliji su prevaziđeni,evidentno oni su nekada najlakše defanzivno nearguemntovano oružje!
Nema potrebe, za ovakve gluposti i smajliji su previse.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.