Pa vala morao je početi nešto da igra... Koliko je samo Imperija potrošila para da ga dresira, mogli su kupiti 5 top10 igrača....Virtu4l je napisao/la:E tako, jos jedan mit smo razbili, pao je i Roger na Grand Slamu.
Next stop... Dijanin sin...
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nije mik toliko krivo sto je izgubio. Pobjedio je igrac koji je bolje igrao, potpuno zasluzeno. Tesko mi je pao onaj poraz u Londonu od Noleta, tad je Fedex dobroo igrao i tad mi je krivo ali sad nije, jest mi zao ali ne i krivo
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Vi se ljudi zavaravate... Fedex je odigrao očajan meč i izvukao 5 setova.... Eto toliko o briljantnoj igri Mareja... A ovi što ga stalno penzionišu očito ne prate dovoljno tenis. Prošle godine Nadal ga je prilično lako dobio u polufinalu, pa je izgubio od Iznera u DC na šljaci, pa je laganini uzeo IW i Madrid, solidan bio na RG, fantastičan na W... Poraz ne znači.ništa sem da još nije u optimalnoj formi....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- BeyKopites
- Kontakt:
Bravo! Ja sam se toliko načudio kako je Roger uopće uspio doći do 5 seta, sa onakvom igrom posebno u prva 3 seta gdje ga je Murray mogao oduvati. Toliko loš servis, procentualno lošije ubacivao i osvajao poene, 13 neisforsiranih grešaka više i dopustio je Murrayu čak 16 break loptiDANTES je napisao/la:Vi se ljudi zavaravate... Fedex je odigrao očajan meč i izvukao 5 setova.... Eto toliko o briljantnoj igri Mareja... A ovi što ga stalno penzionišu očito ne prate dovoljno tenis. Prošle godine Nadal ga je prilično lako dobio u polufinalu, pa je izgubio od Iznera u DC na šljaci, pa je laganini uzeo IW i Madrid, solidan bio na RG, fantastičan na W... Poraz ne znači.ništa sem da još nije u optimalnoj formi....
Baš me razočarao tenis koji je pružio Roger, a u isto vrijeme i fascinirao sposobnošću da u ključnim trenucima 2 i 4 seta ostane pribran i tako jeftino uzme setove.
Na kraju je ipak "pravda" zadovoljena i dovoljno bolji igrač je pobijedio i otišao u finale...
Murray će morati biti još bolji (možda to nekima smiješno zvuči) protiv Novaka koji je je psihički predobro pripremljen, nije sklon velikim oscilacijama i može da se vrati iz gotovo svake situacije.
Od finala želim samo dug i kvalitetan meč i nek pobijedi bolji jer ne navijam ni za jednog
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Federer i nece biti previse razocaran.On zna da je odigrao ocajno a opet mu je malo falilo da pobijedi,moze biti samo jaci u nastavku sezone.
Jel se ovo omalovazava pobjeda Murraya po jedno 1000 put ? Krajnje presmjesno.
Federer je iskljucivo srecom i mentalnom blokadom dosao do 5 seta , inace je ovo trebalo ladno biti 3:0 za Andya.
Andy je dominirao , bio agresivan , odlicno servirao , kretao se genijalno.Roger nije mogao do daha doci.Nije mogao dobiti kratku loptu i siguran winner koliko ga je lik pritiskao.Stjeran je bio u kut i kao takav je 3x manje opasan.Njega je u mech vracao Murray ali na kraju pobjedio zasluzeno.Nezadovoljan je vjerujem Andy nacinom na koji je igrao tie-breikove i situacije u kojima je servirao za mech.Jasno je zasto nije skakao od srece jer protiv Noleta ovakvu slabost mozes popisati , jer ce te ovaj drugi iskasapiti.
Sto se tice finala mislim da Murray dobija.Jednostavno ima sve potrebno za to.Nole ce morati biti ultra agresivan jer je servis na strani Andya.Bit ce najbolje moguce finale.Trenutno su dva najbolja tenisera bez premca.Andy se ne boji Noleta , zna kako ga dobiti , zna kako osvojiti veliki turnir.Sta ce biti vidjet cemo , jedno je jasno : Slijede pakleni i ultra vatreni poeni.Fizicki su oboica perfektni , igraju poprilicno slican tenis.Oboica imaju taj fantastican bekend stim da mislim da Nole ima malo bolju paralelu jer je mnogo agresivniji i konstantniji sa njom dok Murray ima nesto raznovrsniji forhend i igru na mrezi.Servis je od krucijalne vaznosti !
Ovom tenisu i turniru neizmjerno nedostaje Nadal.Genije sa Manacora ce se vratiti vjerujem jos bolji.Roland Garros ce biti paklen i ne sumnjam u trijumf Rafe.Roger nema sta traziti na RG u to sam ubjedzen.Bekend mu previse oscilira atrenutno postoje teniseri koji mu mogu ukrotiti servis.Kada zaustavis te dvije stvari , imas dobijen mech.Njegov forhend koliko god dobar bio uslovljen je dobrim servisom za razliku od recimo Nadala koji ima sigurno daleko najbolji forhend na Svijetu i mogucnost da varira iz spina u flat udarac.Da gadja sve moguce uglove i da pomjeren metrima van terena moze dominirati i praviti winnere iz tog udarca.Jedva cekam povratak Nadala.
Tenis i ATP nikada jaci !
Federer je iskljucivo srecom i mentalnom blokadom dosao do 5 seta , inace je ovo trebalo ladno biti 3:0 za Andya.
Andy je dominirao , bio agresivan , odlicno servirao , kretao se genijalno.Roger nije mogao do daha doci.Nije mogao dobiti kratku loptu i siguran winner koliko ga je lik pritiskao.Stjeran je bio u kut i kao takav je 3x manje opasan.Njega je u mech vracao Murray ali na kraju pobjedio zasluzeno.Nezadovoljan je vjerujem Andy nacinom na koji je igrao tie-breikove i situacije u kojima je servirao za mech.Jasno je zasto nije skakao od srece jer protiv Noleta ovakvu slabost mozes popisati , jer ce te ovaj drugi iskasapiti.
Sto se tice finala mislim da Murray dobija.Jednostavno ima sve potrebno za to.Nole ce morati biti ultra agresivan jer je servis na strani Andya.Bit ce najbolje moguce finale.Trenutno su dva najbolja tenisera bez premca.Andy se ne boji Noleta , zna kako ga dobiti , zna kako osvojiti veliki turnir.Sta ce biti vidjet cemo , jedno je jasno : Slijede pakleni i ultra vatreni poeni.Fizicki su oboica perfektni , igraju poprilicno slican tenis.Oboica imaju taj fantastican bekend stim da mislim da Nole ima malo bolju paralelu jer je mnogo agresivniji i konstantniji sa njom dok Murray ima nesto raznovrsniji forhend i igru na mrezi.Servis je od krucijalne vaznosti !
Ovom tenisu i turniru neizmjerno nedostaje Nadal.Genije sa Manacora ce se vratiti vjerujem jos bolji.Roland Garros ce biti paklen i ne sumnjam u trijumf Rafe.Roger nema sta traziti na RG u to sam ubjedzen.Bekend mu previse oscilira atrenutno postoje teniseri koji mu mogu ukrotiti servis.Kada zaustavis te dvije stvari , imas dobijen mech.Njegov forhend koliko god dobar bio uslovljen je dobrim servisom za razliku od recimo Nadala koji ima sigurno daleko najbolji forhend na Svijetu i mogucnost da varira iz spina u flat udarac.Da gadja sve moguce uglove i da pomjeren metrima van terena moze dominirati i praviti winnere iz tog udarca.Jedva cekam povratak Nadala.
Tenis i ATP nikada jaci !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Još jedno da istaknem da sam ponosan što sam fan Rogera Federera.Kasnije više o meču.
You'll never walk alone.
Niko nikoga ne omalovažav već govorim činjenice... Fedex je bio očajan!!! Marej agresivan i to je sve... Stari Nadal bi ih obojicu silovao.... A finale pa do finala može da se desi što stvari, i sve će zavisiti od toga kako će ko ući u meč....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Moramo se slozit da Federer nije bio na svom nivou. Njegovo najjace oruzje, servis, nije funkcionisalo ni protiv Tsonge i ni protiv Murraya. To je glanvni razlog poraza. Murray je sjajno servirao, fizicki je sjajno spremljen. Porz ko poraz. Nema se tu sta pricat. Murray bolje iskoristio prilike, Federer slabo odigrao. Ovo moze i mora bolje.
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
samoradnik
- Kontakt:
mogao bi uskoro i Rolex prestat biti generalni sponzor ode glavna uzdanica u hajduke,pardon penziju.. 
Smijesni ste vi sto govorite da Federer ide u penziju kad ocigledno nema nikakvog razloga za to.I dalje se nosi sa svima na touru,redovno pobjedjuje sve tenisere izvan prva 4,s Djokovicem i Murrayem nekad pobijedi,nekad izgubi.Na Grand Slamovima je i dalje konstantan,osvaja turnire i ajde molim vas recite zasto bi se povlacio.
Moze Fedex igrati jos koju sezonu, ali tesko da ce vise biti broj 1 sto ce mozda biti razlog njegovog povlacenja.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
-
skandinavka76
- Kontakt:
valjda u ajdukesamoradnik je napisao/la:mogao bi uskoro i Rolex prestat biti generalni sponzor ode glavna uzdanica u hajduke,pardon penziju..
Zasto bi zavrsio kao Amstrong?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
samoradnik
- Kontakt:
ja nigdje nisam rekao šta će i gdje će biti Srbin. Pričam o jednom od najvećih sponzora sve ove godine,pazi slučajnosti jednog od najveći Rogerovih sponzora!!!!skandinavka76 je napisao/la:valjda u ajdukesamoradnik je napisao/la:mogao bi uskoro i Rolex prestat biti generalni sponzor ode glavna uzdanica u hajduke,pardon penziju..,,,,,,a Srbin sa 31 godinom neće bit ni među 10...a možda završi ko AMSTRONG
Isto tako skidam kapu na svemu što je uradio Roger,treba ipak reći da su pojedine njegove GS pratili daleko manji konkurenti... pitanje je šta bi bilo kad bi bilo,ničiji uspjeh ne umanjujem,ali kako reče Vilander,a prethodno i Mekinro,Sampras,Kafeljnikov,Safin, 4orka u poslednje 3 godine je najjača četvorka od kada se igra tenis,samim time su i titule u tom periodu daleko "jače".
I tako jedan Roddick ima pozitivan skor s Djokovicem.Svi ti igraci tipa Roddicka,Hewitta,Safina itd. bili su jako dobri u svoje vrijeme.Njihov je problem sto su s godinama oslabili sto opet pokazuje koliko je Federer velik,s 31 godinom i dalje se takmici sa najboljima.Mislim po vasoj logici da su Sampras ili Agassi bili pri kraju karijere mozemo reci i da Djokovic i Murray osvajaju sve ovo zato sto je Federer pri kraju karijere.Ha?
-
skandinavka76
- Kontakt:
Ma njegove titule su plod slučajnosti,osvajo bez konkurencije ,sasvim slučajno i malo mu se poklopilo itd,koji si ti slučaj.....ma igro čovjek bez ikakve konkurencije i nisu njih četrvorica toliko dominantni koliko su ostali loši...Tipsarević,Almagro Ferer među top 10....Delpotro se nekad trzne,Tsonga isto tako dok ostali uključujući Berdiha su smiješni likovi,,,
Gdje ces Roddicka i Safina u istu recenicu...
Marat je izmislio tenis za njih...
Marat je izmislio tenis za njih...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa jeste,ali mnogima je on "los"
Australian Open 2005, Safin - Federer, jedan od najboljih meceva svih vremena.
Marat je osvojio taj turnir.
P.S. Djokovicu je u prvom kolu prepustio 3 gema.
Marat je osvojio taj turnir.
P.S. Djokovicu je u prvom kolu prepustio 3 gema.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.