RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

arius
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la arius » 25 jan 2013, 09:44

ovo je dobra ekipa sada ....
.....................bobic..................
hebibovic....kazazic..nuhic....pejic...
...............kodro....zvonic............
vladavic..........serdarevic.........okic
....................pliska...................

valjalo bi jos jednog spica , mozda jusufbasica i golmana ali i ovo je u odnosu na jesen duplo bolja ekipa ...na klupi jos merzic , zolj ,hajdarovic , sisic , letic,ostrakovic....7 novih igraca zasad

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 25 jan 2013, 10:05

Mislim da ne moze ova ekipa. Treba ovdje klasicni spic jedan. Uzmi u obzir da Sevko, Mrva i Pliska su zecevi u duel igri. Zatim s ovom ekipom svaki prekid protiv nas je gol. Samo Zvonic 190 cm. Svi ostali, nema niko ni 180. Po meni Sevko lose igra konstantno. Bolje Zolja ubaciti u sastav, a Mrvu na krilo. Dobijes i na kreativnosti i na visini.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 25 jan 2013, 12:38

mirza cemalovic ? :?

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 25 jan 2013, 12:52

.......................................bobic(ostrakovic)........
hebibovic(skaljic).........kazazic(mahinic).....nuhic(kajtaz)....pejic(mehremic)
............................kodro(zolj)........zvonic(merzic).............................
vladavic(hajdarovic).........serdarevic(sisic)...............okic(letic)............
....................................pliska(cemalovic).........................................

pa ovo je sto imamo po pozicijama , a prvi tim je ovaj koji je poceo protiv zelje i kazu da su dobro odigrali , posebno sevko i vlada po krilima. kazem, ja bih volio jos jednog izrazitog spica ali i ovako smo po meni jaci duplo u odnosu na jesen

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 25 jan 2013, 13:22

arius je napisao/la:.......................................bobic(ostrakovic)........
hebibovic(skaljic).........kazazic(mahinic).....nuhic(kajtaz)....pejic(mehremic)
............................kodro(zolj)........zvonic(merzic).............................
vladavic(hajdarovic).........serdarevic(sisic)...............okic(letic)............
....................................pliska(cemalovic).........................................

pa ovo je sto imamo po pozicijama , a prvi tim je ovaj koji je poceo protiv zelje i kazu da su dobro odigrali , posebno sevko i vlada po krilima. kazem, ja bih volio jos jednog izrazitog spica ali i ovako smo po meni jaci duplo u odnosu na jesen
neznam sto se toliko izbjegava mali cemalovic a gura pliska! ipak momak je zabio 8 golova u prvoj polusezoni a igrao samo desetak tekma, u prevodu drugi strijelac lige! za mene tu nebi trebalo bit nikakve dileme i mirza bi trebao bit prvi centarfor a pliska njegova zamjena, eventualno da u tandemu igraju i da igramo sa dva centarfora! malo bi glupo bilo gurat sarajliju od 26 godina ispred naseg momka od 19 koje je se i dokazao u prvoj polusezoni i kojeg bi za godinu-dvi mogli dobro unovcit na transferu! a nebi bilo nimalo lose kad se bude tusio za transfer da mu uz ime stoji prvi strijelac lige za sezonu 12/13 a to bi lako mogao i postat ako bude igrao! a i konacno poslje ace da dobijemo jednog igraca sto ce dat 15+ golova za jednu sezonu nebi bilo nimalo lose!

inace ova ekipa izgleda dobro jaka, sa rezervom na svim pozicijama, znaci imamo i jaku klupu sto je vrlo vazno! jedino neznam jesuli kodro i mrva vise za prve postave, mrva svakako ne a bogami i kodro se lagano gubi u zadnje vrijeme, mada on ako nista fizicki moze podnjet 90min dok mrva to svakako nemoze! za mrvinu poziciju prednjeg veznog i nemamo neke vele opcije dok kodrinu stabilizatorsku poziciju na sredini mogu pokrit zolj i merzic! uglavnom kad se sve sabere i oduzme, ljepse je bit na slatkim mukama i imat izbora na svakoj poziciji nego kao prosle sezone neimat vazda ni za prvi 11! mogli bi bit dobro jaki u drugoj polusezoni! raspored nam je malo potezak, u goste svim davljenicima a u vrapcicima sve jake tekme sa protivnicima iz gornjeg djela tabele! polusezona svakako nece bit dosadna i imat ce se sta vidit u svim domacim tekmama, nadam se da ce i raja to ispratiti i da nece tribine zjapit prazne kao u prvoj polusezoni! dolaze nam sve jace ekipe a i mi smo sad meni se cini dobro jaki!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jan 2013, 14:25

ovaj sastav je više nego respektabilan za naše prilike...ja bi ovaj tim dodatno pojačao s jednim klasičnim centaforom (9), da nas ne zaboli glava na proljeće...

kako napreduju radovi na stadionu, pošto na stranici nema još ništa?

koliko sam mogao pročitati ove novajlije su se dosad pokazale, tj. pliska, vladavić i pejić, a Zolj i Oštraković su se već navikli......
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 25 jan 2013, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 jan 2013, 14:26

Sve to da, osim to da cemo dobit ista za Mirzu Cemalovica.

Mirzi istice ugovor 30.6.2014. Tada ce mu bit 21 godina. Treba mu produzit ugovor jer ce ovako otic djaba.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 25 jan 2013, 15:28

MostaracVelezovac je napisao/la:Sve to da, osim to da cemo dobit ista za Mirzu Cemalovica.

Mirzi istice ugovor 30.6.2014. Tada ce mu bit 21 godina. Treba mu produzit ugovor jer ce ovako otic djaba.
pa nek zasukaju malo rukave u upravi i produze snjim na barem jos godinu-dvi i to profesionalni ugovor a ne amaterski kosto cesto podpisu, on i hebibovic su nam trenutno glavni igraci od koji bi se fine pare mogle uzet i trebali bi i jedan i drugi imat ugovor na barem 2-3 godine, ako je ikako moguce jos bolje bi bilo na 4-5! treba ulozit da bi se zaradilo! duzi profesionalni ugovor uz finu platu i na njima cemo vremenom uzet fine pare, i jedan i drugi su mladi a vec su vrlo vazan dio ekipe i medju boljim igracima u istoj ako ne i najbolji! eto da im dadnu platu od 2000 km, za godinu dana je to 24000, za 3 koliko ga ugovor veze 72 000! nasi igraci idu za mizerne cjene neki 100-200 hiljada eura ali eto da ih prodaju i za tu cifru opet su ko na konju u klubu jer zarade 3-6 puta ulozene pare! a kamoli da ih prodaju kao zeljo sehica, viscu itd itd za neki 600 000 eura! jednostavno treba puno pametnije radit sa mladim igracima koji se isticaju jer jedino tu se mogu uzet pare da bi klub postao malo ozbiljniji i stabilniji, sto nece ulozit nece ni zaradit!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 25 jan 2013, 17:24

Mikki 21 ,sve je to u redu sto pricas ali do sada su nasi mladi igraci odlazili bez ikakve odstete i ne vidim da se ista promjenilo na tom planu,to jest nisu me uvjerili da ce biti sada nesto drugacije.Ako je neko pontencijal, onda se za produzetak ugovora ne ceka do zadnjeg dana nego se razgovori pocnu voditi godinu-godinu i po, prije isteka ugovora.A ako igrac ne zeli produziti ugovor zna se sta ga ceka,rad sa drugim timom ili u najboljem slucaju klupa do kraja ugovora.Sa Mirzom vec sada trebaju poceti razgovarati oko produzenja(i sa svim ostalim perspektivnim mladim igracima)Dok toga ne bude i dalje ce igraci odlaziti dzaba iz kluba ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 25 jan 2013, 17:34

Hebibović ima ugovor još 3 godine.Mirzi moramo produžiti ugovor sto prije :!: Trebali bi dovesti još jednog napadača(jusufbašića).Onda bi imali pravi tim.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jan 2013, 17:36

Crvenarmija je napisao/la:Hebibović ima ugovor još 3 godine.Mirzi moramo produžiti ugovor sto prije :!: Trebali bi dovesti još jednog napadača(jusufbašića).Onda bi imali pravi tim.
Hebibovic ima ugovor do juna 2014. godine
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jan 2013, 17:55

nadam se da će Mirzi i Anelu biti ponuđeno produženje ugovora, je bi tim činom kada bi ih prodali, zaradili dobru lovu, koja bi još više stabilizovala klub...

nego mene zanima ovaj sastanak koji se desio prije nekoliko dana kada su Begić i drugi ljudi iz saveza bili u UEFA-i, i kada im je rečeno da će sada biti fokus na poboljšanje katastrofalnog stanja bh. stadiona, pa se nadam da će ljudi koji su u Veležu, ali i u savezu malo više lobirati za nas, da se nadoknadi šteta koja nam je načinjena kada su pare koje su bile nama namjenjene, otišle u orašje zahvaljujući dominkoviću (čini mi se da se radilo o cifri od 418.000 dolara).. :evil:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 25 jan 2013, 20:45

moze Vlada i u napadu igrat.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 25 jan 2013, 21:14

Fudbaleri Veleža sutra će odigrati treću prijateljsku utakmicu. U 14.00 sati na terenu sa vještačkom travom SC „Musa –Karačić“ na Mostarskom blatu snage će odmjeriti sa premijerligašem Širokim Brijegom.

Jos ce se igrati 2.2. sa Sarajevom i 8.2. sa Capljinom.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 jan 2013, 00:14

Nisam pratio dogadjaje oko kluba jos od kraja polusezone, a evo sada vidim da smo ponovo dobro krenuli. Stigao je Vladavic (sto ce nam biti ogromno pojacanje), ali samo ce igrati ovu polusezonu i odlazi. Dakle, igru ne treba graditi na njemu, jer ce se na jesen morati sve ponovo, ali mislim da je cilj opstanak i da ce nam Vlada biti najvazniji igrac. Dosli su jos Zolj, Pliska, Ostrakovic i Pejic i svi ce biti solidna pojacanja, samo je pitanje koliko ce ostati kod nas i kako ce se snaci. Mislim da nije upitno da cemo sa ovom ekipom ostati u ligi, ali je pitanje sta poslije. Opet ce nam otici najbolji igraci i opet cemo se boriti za opstanak i tako u krug. Nesto bi se moralo uraditi po pitanju toga i kvalitetni mladi igraci bi se morali sto duze zadrzavati u klubu da bi se na njima moglo nesto i zaraditi.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 26 jan 2013, 00:23

Jel potpiso Šišić ili ga je ipak otpuhala bura? :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 26 jan 2013, 00:41

TIm nam solidno izgleda , mislim da imamo najbrzi tim u ligi trenutno. Pogotovo ofanzino. Dobra stvar !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 jan 2013, 02:10

samocelik je napisao/la:Jel potpiso Šišić ili ga je ipak otpuhala bura? :D
koliko znam jos je tu,nisam jos nigdje procito da je nesto potpisa,a najvjerovatnije ce i potpisati dok je se zadrzo ovoliko.Izgleda odupire se jos buri,nije izgleda laik :P
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 26 jan 2013, 02:31

arius je napisao/la:ovo je dobra ekipa sada ....
.....................bobic..................
hebibovic....kazazic..nuhic....pejic...
...............kodro....zvonic............
vladavic..........serdarevic.........okic
....................pliska...................

valjalo bi jos jednog spica , mozda jusufbasica i golmana ali i ovo je u odnosu na jesen duplo bolja ekipa ...na klupi jos merzic , zolj ,hajdarovic , sisic , letic,ostrakovic....7 novih igraca zasad
Ja bi Serdarevica i Kodru ostavio na klupi oni nisu za prve postave

............................bobic........................
hebibovic......kazazic............merzic........pejic
...................merzic.......nuhic...................
vladavic................zolj/zvonic............okic/pliska
......................cemalovic/okic

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 26 jan 2013, 11:16

dobro bi bilo da merzic moze igrati i stopera i zadnjeg veznog istovremeno :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.