Prvenstvo nam pocinje u sredu tako da je vreme da prozborimo koju o ekipima i njihovim odradjenim pripremama,prelaznim rokom i onim sto nas ocekuje u nastavku.Ne znam ni sam zasto ali prvo udjoh u temu Vojvodine tako da cu sa njima i da pocnem.
Sto se tice prelaznog roka iz kluba su otisli redom:
Almami Moreira (Salamanca),Daniel Mojsov,
Milan Bojovic (Panteolikos),
Miroslav Stevanovic (Sevilla),Damjan Marceta (Donji Srem,pozajmica),
Dejan Karan (Vozdovac,pozajmica),Stefan Mijatovic i Slaven Basakalo (Dunav Stari Banovci,pozajmica),Aleksandar Kesic i
Petar Skuletic (Radnicki Nis,pozajmica),Dusan Nestorovic (Rudar Pljevlja),
Dejan Meleg (Ajax),
Serginho Green ( Aek Larnaca),
Nemanja Bilbija (Borac BL,pozajmica),Mirko Ivanic i Vladimir Kovacevic (Proleter NS,pozajmica),Milovan Protic i Saleta Kordic (Novi Sad,pozajmica)
Boldani su otprilike ono sto je "lutalo" oko prvog tima i to su da kazem "pravi odlasci".Njih su zamenili ili ce bar pokusati da zamene:
Enver Alivodic (Novi Pazar),Djordje Susnjar ( Sutjeska Niksic,vracen),Stojan Vranjes (Pandurii),Igor Vujacic (Zeta),te produzena je saradnja sa Aleksandrom Kataiem (Olympiacos).
Gledao sam im dve utakmice na ovim pripremama.Direktan prenos iz Antalije protiv U.Cluja te snimak meca protiv CSKA iz Sofije koji je igran u sredu na Karadjordju.Ono sto sam mogao da primetim je da se igra dosta brzi fudbal nego jesenas,da lopta ide mnogo tecnije,ali da je realizacija goli k***c.Narocito u mecu protiv CSKA na Karadjordju je to bilo vidljivo kada su omasili jedno 7-8 izglednih prilika.Lagano dodju do prilike za gol ali nikako da to realizuju.Od igraca najvise mi se dopao Vranjes.Strasno pojacanje ce biti za Vosu ako je suditi po pripremnim utakmicama.Zatim Alivodic,odlicno odradio svoj deo posla,mislim da je Vosa konacno pogodila sa igracima,nisu previse placeni ali ce da igraju vrlo kvalitetno.I jedno ime moram posebno da izdvojim-Mijat Gacinovic.Kakav dragulj,kakav biser naseg fudbala,samo tako mali ti si buducnost fudbala.Nisam iskreno ocekivao da ce ovako brzo kvalitetno da se razvije,ali on je ove pripreme ubio.Pricao sam sa likom iz Novog Sada koji prati detaljno ove pripreme i u kontaktu je sa nekim igracima kaze da Mijat jede loptu.
Videcemo kako ce to vec da izgleda u Smederevu u sredu od 14:00 kada se nastavlja sampionat Srbije,Vojvodina je veliki favorit u tome mecu i cudo treba da se desi da ne ostvari pobedu.Takodje pred njima ovo prolece je i kup Srbije,prva utakmcia 13.marta u Novom Sadu,protivnik OFK Beograd tako da oni itekako imaju da igraju sada na startu a sirina koju poseduju ce im dobro doci.
p.s. Karadjordje je besplatno do kraja sezone osim u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde.Zanimljiv potez Batice.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))