Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

ceze
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la ceze » 26 jan 2013, 16:58

ASD je napisao/la:
ceze je napisao/la:Pitanje je previse kompleksno i svaka rasprava nema smisla dok neko ne definira da li precijenjen u ovom kontekstu znaci previse placen igrac ili igrac o kojem se govorilo i "dizalo u zvijezde" a nije bio dostojan toga.
Ne postoje precijenjeni igraci jer da su precijenjeni nebi bili u tom klubu.
Kazem precijenjeni u ovom kontekstu.
Taj zakljucak uputi ovome ko je napravio temu :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 jan 2013, 18:45

Pa dobro svi fudbaleri su precijenjeni. Neko je vec govorio kako to da fudbaler moze zaraditi vise od osobe koja spasava zivot, ali eto tako je kako je.
Celik!3,2,2.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 jan 2013, 19:09

ceze je napisao/la:Pitanje je previse kompleksno i svaka rasprava nema smisla dok neko ne definira da li precijenjen u ovom kontekstu znaci previse placen igrac ili igrac o kojem se govorilo i "dizalo u zvijezde" a nije bio dostojan toga.
Svi igrači su precijenjeni jer nijedan ne bi smio da bude više plaćen od policajca, vatrogasca, doktora, inžinjera itd.

Ja pojam precijenjenosti upravo tumačim kao što si ti naveo u drugom dijelu posta, igrač koji neopravdano i neobjašnjivo ima status kod navijača, medija i struke kao neka vrhunska klasa, a to ni blizu nije.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jan 2013, 19:49

Pogba je napisao/la:
Svi igrači su precijenjeni jer nijedan ne bi smio da bude više plaćen od policajca, vatrogasca, doktora, inžinjera itd.

Ja pojam precijenjenosti upravo tumačim kao što si ti naveo u drugom dijelu posta, igrač koji neopravdano i neobjašnjivo ima status kod navijača, medija i struke kao neka vrhunska klasa, a to ni blizu nije.
Hajde doktora i inzinjera ali vala ja bi policajcima platu na minimum smanjio.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 26 jan 2013, 22:22

Pogba je napisao/la:

Pa ne vjerujem da je onaj ko je otvarao temu mislio da li su igraci precijenjeni u odnosu na doktore, policiju i sl. :D
Nego u nekom fudbalskom kontekstu, koji je precijenjen.
Opet ponavljam, trebao je definirati kako misli, ovako je to "iz supljeg u prazno".
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 jan 2013, 13:00

Daleko najprecjenjeniji igrač na svijetu je Mario Balotelli.

Uz njega mi padaju na pamet Pastore, Hamsik, Schurrle, A. Sanchez, Modrić, Coentrao, Nani, Di Maria, Alcantara, Pjanić, Anelka (jedan od najprecjenjenijih u zadnjih 15g), Lukaku, Handanovič, Vučinić, Jovetić, Rakitić, Lulić...
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 jan 2013, 13:03

KSIVLE je napisao/la:Daleko najprecjenjeniji igrač na svijetu je Mario Balotelli.

Uz njega mi padaju na pamet Pastore, Hamsik, Schurrle, A. Sanchez, Modrić, Coentrao, Nani, Di Maria, Alcantara, Pjanić, Anelka (jedan od najprecjenjenijih u zadnjih 15g), Lukaku, Handanovič, Vučinić, Jovetić, Rakitić, Lulić...
Da mi je jos samo znat po cemu su boldirani precijenjeni. :D
Za ostale bi se slozio ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 jan 2013, 13:16

M4kaveli je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Daleko najprecjenjeniji igrač na svijetu je Mario Balotelli.

Da mi je jos samo znat po cemu su boldirani precijenjeni. :D
Za ostale bi se slozio ..
Balotellija valjda ne treba objašnjavati. :?: Schurrle je definitivno igrač od kojeg se više očekivalo, u Bayeru je daleko od ključne role koja mu se predviđala. Alcantara je najavljivan kao novi Iniesta i Xavi, ali ja zasad ne vidim da je on i blizu tome. Handanovič je odličan golman i ovdje mu realno nije mjesto, ali stavio sam ga iz razloga što su ga Talijani proglasili najboljim vratarem Europe prošle godine, što je u konkurenciji Cecha, Casillasa, Neuera i Buffona najobičnija glupost. Pjanić i Rakitić su igrači za vrlo dobre klubove tipa Schalke, Roma, Lyon ili Sevilla, ali nikako nisu igrači koji će igrati ključnu rolu u top klubovima, a što po pisanju HR/BH medija ispada da jesu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 27 jan 2013, 13:35

@ KSVILE

A Jovetic ? Lukaku ?

Obojica mladih igraca, koji igraju jednu od vaznijih uloga u svom timu. Jovetic sposoban da igra svaku mogucu poziciju naprijed i do sada u ovih par sezona samo popravlja igru, nikako ne opada. Ne razumijem sta tu ima precijenjeno.

Lukaku mladic od 19 godina koji nije dobio kako treba priliku u chelseau ali zato pokazuje svoje kvalitete u WBA i sa tim godinama ima prostora za jos veci napredak.

Vecina tih sto si naveo su mladi igraci, naravno nedokazani u vecim klubovima zato im ne mozes odmah odredjivati prognozu i stavljati pecat precijenjenog.
Victoria Concordia Crescit.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 jan 2013, 13:51

Precijenjeni igraci su Freddy Adu, Kerlon, Giovani Dos Santos i sl.
Zasto su precijenjeni.
Zato sto su neki precijenili njihov talenat pa se ocekivalo od njih da budu u najboljim klubovima.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 jan 2013, 13:52

HighburyHigh je napisao/la:@ KSVILE

A Jovetic ? Lukaku ?

Obojica mladih igraca, koji igraju jednu od vaznijih uloga u svom timu. Jovetic sposoban da igra svaku mogucu poziciju naprijed i do sada u ovih par sezona samo popravlja igru, nikako ne opada. Ne razumijem sta tu ima precijenjeno.

Lukaku mladic od 19 godina koji nije dobio kako treba priliku u chelseau ali zato pokazuje svoje kvalitete u WBA i sa tim godinama ima prostora za jos veci napredak.

Vecina tih sto si naveo su mladi igraci, naravno nedokazani u vecim klubovima zato im ne mozes odmah odredjivati prognozu i stavljati pecat precijenjenog.
Znam da ih je dosta što sam ih naveo mlado, ali po onome što su dosada pokazali su definitivno precjenjeni. To što su trenutno precjenjeni ne znači da će to biti i u bližoj ili daljnjoj budućnosti.

Lukaku je itekako precjenjen igrač. On je već prije 3-4g najavljivan kao igrač za najveće klubove, ali on to trenutno definitivno nije, a mislim da u bližoj budućnosti neće ni biti. Jovetić je vrlo dobar igrač, ali po mom sudu ne toliko dobar koliko ga se veliča. Za njega bih volio da ode u Juve, pa da vidimo koliko je uistinu jak. Dok ne zaigra u klubu takve (veće) razine, za mene će biti rang Pastorea ili Sancheza.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2013, 13:57

Pogba je napisao/la: Ja pojam precijenjenosti upravo tumačim kao što si ti naveo u drugom dijelu posta, igrač koji neopravdano i neobjašnjivo ima status kod navijača, medija i struke kao neka vrhunska klasa, a to ni blizu nije.
juznjak> je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Mislim da je svima jasno kako je Mario Balotelli jedan od najprecijenjenijih igraca trenutno na svijetu.
Ne jedan od najprecijenjenih,vec najprecijenjeniji fudbaler .
Balotelli je klasa i nema apsolutno veze sa gornjim tumačenjem precijenjenosti, ako to pokušavate reći.

Jedini faktor o kome se može diskutovati je to da je masno plaćen i da nije opravdao te pare, ali ako precijenjenost tumačite kao i ja gore, onda tu Balotelli ni u snu nema mjesta jer je igračina.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 27 jan 2013, 14:07

Lukaku, 93. godiste. Budi realan i reci koji igrac ce u tim godinama igrati u velikom klubu u velikoj minutazi. AVB je kriv za njegovu neigru u Chelseau jer mu nije dao dovoljno sanse a ni prostora. Sa igracima u tim godinama se ide polako ali i sigurno. Preporodio se u WBA, i 20ak utakmica 9 golova je poprilicno dobro za sada. Tek za par godina se moze odrediti da li je za titule precijenjenog.
A Jovetic, daj mu sansu u vecem klubu, pa tek onda odredi.

Opet ponavljam, premalo dokaza je tu za te titule. Ima dosta drugih igraca koji zasluzuju istu.
Victoria Concordia Crescit.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 02 feb 2013, 16:47

Oscar dos Santos Emboaba Júnior

veze momak nema..
#SuningOUT

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 02 feb 2013, 17:16

kolarov zasigurno
sve su pite pitice, samo burek pitac je

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 15:06

Pogba je napisao/la: Balotelli je klasa i nema apsolutno veze sa gornjim tumačenjem precijenjenosti, ako to pokušavate reći.

Jedini faktor o kome se može diskutovati je to da je masno plaćen i da nije opravdao te pare, ali ako precijenjenost tumačite kao i ja gore, onda tu Balotelli ni u snu nema mjesta jer je igračina.
On nije klasa, on samo ima potencijal da bude klasa. Klasa je onaj igrač koji ima kontinuitet, na kojeg se momčad uvijek može osloniti i koji ima takav učinak koji je adekvatan da ga nazovemo klasom. Balotelli nema nikakav kontinuitet, učinak mu je između slabog i solidnog, a oslonit se na njega je totalna lutrija. Balotelli je precjenjen po meni iz razloga što Italija zadnjih godina oskudijeva vrhunskim mladim igračima (Veratti i El su bljesnuli tek ove sezone), a on je tome bio najbliži, pa su ga talijanski mediji poprilično razvikali. Dakako, potencijal ima, ali sam potencijal nije dosta da bi bio klasa.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 03 feb 2013, 16:47

Panda je napisao/la:kolarov zasigurno
facepalm
Unico amore sei!
❤️🖤

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 feb 2013, 16:51

Precijenjen igrac je onaj koji je u primeu,dakle u 26. ili 27. godini,i koji je placen previse za svoje sposobnosti (Lukica) a ne mladici od 19,20,21 godine.Kada oni stignu u te godine onda im je sudit,svima,pa i Balloteliju.

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 03 feb 2013, 16:52

mertesacker, diaby, sagna, arteta, cazorla, podolski, giroud, gervinho, ramsey, santos, gibbs, walcott.
sve su pite pitice, samo burek pitac je

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 03 feb 2013, 17:30

Steven Gerard ;)

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.