Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Dufresne
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Dufresne » 27 jan 2013, 11:44

LenBias je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:Hajmo kosarkasi znalci da cujem komentare na ovo?

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=681111" onclick="window.open(this.href);return false;
sta ovaj clanak trazi na ovoj temi?
Sustina se svodi na to, ukoliko Bodiroga postane predsjednik Fibe Europa, koliko nama to moze pomoci prilikom pridobijanja igraca o kojim pricamo na zadnje dvije stranice, ako vec Radonjic nije postao generalni sekretar navedene institucije...

Mislim pricamo o potencijalnim o reprezentativcima i svim stvarima oko toga... 8-)
Pravda za Papeta!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 jan 2013, 11:47

svako koga treba toliko nagovarati da igra za nas i koga neko moze odvratiti od igranja za nas ne mora, ne treba i ne zasluzuje da igra za nas, jednostavno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 jan 2013, 11:47

bhsport je napisao/la:

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=681111" onclick="window.open(this.href);return false;
Tek smo tada najebali, gospodin dolazi u BiH u radi promociju Srbije, uzima igrace.
Tek tada vjerujem da necemo nista dobiti.

@samson, sto se Emira tice, ne bi me iznenadilo da zaigra i za Slovence, to su poganci kakvih nema, samo otimaju nase igrace, ako mi se iko zgadio zadnjih godina oni su.
Fiba me nece iznenaditi ako ne dopusti Emiru da igra za BiH, a pusti Slovencima koji se na ovom forumu brane i ne dopusta da se naziva njihovim pravim imenom.
Ako bude tako sa Slovencima, vidjecemo jel ovaj Emir ima princip, u odnosu na onog drugog Emira... :twisted:
Pravda za Papeta!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 jan 2013, 11:57

A vjeruj mi, kad su Slovenci u pitanju, tu svaki princip pada u vodu, osim ako nisi Jusuf Nurkic. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 jan 2013, 16:38

Spartak - CSKA 69-87

Zack Wright
30 minuta
8 poena
4 asistencije
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 jan 2013, 18:17

U Sirokom Brijegu, Cibona VS Ivan Ramljak... 8-)
Pravda za Papeta!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jan 2013, 18:53

Kakve veze on ima sa ovom temom?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 jan 2013, 19:19

neno#4 je napisao/la:Kakve veze on ima sa ovom temom?

Apsolutno nikakve... :lol: Ali tim u kojem igra, ima veze... :D
Pravda za Papeta!

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 27 jan 2013, 20:03

bhsport je napisao/la:

Tek smo tada najebali, gospodin dolazi u BiH u radi promociju Srbije, uzima igrace.
Tek tada vjerujem da necemo nista dobiti.

@samson, sto se Emira tice, ne bi me iznenadilo da zaigra i za Slovence, to su poganci kakvih nema, samo otimaju nase igrace, ako mi se iko zgadio zadnjih godina oni su.
Fiba me nece iznenaditi ako ne dopusti Emiru da igra za BiH, a pusti Slovencima koji se na ovom forumu brane i ne dopusta da se naziva njihovim pravim imenom.
A koje to opcije Sulejmanovic ima, ako generalni sekretar FIBE ne dozvoli promjenu njegovog kosarkaskog drzavljanstva. Prema onome kako sam procitao u FIBI-nom pravilniku, ako je igrao za Finsku reprezentaciju prije 17 godine, da bi zaigrao za nas ili nam Finci moraju dati dozvolu ili da generalni sekretar prelomi u nasu korist. Ako ne dobije dozvolu FIBE, ja momka necu ni sekunde kriviti ako zaigra za neku drugu reprezentaciju. Momak je pokusao, nosio se s pritiscima, sjedio sa reprezentacijom na evropskom prvenstvu a mogao je igrati sa Fincima. Druga stvar je ako mi kao savez ne mognemo to odraditi, i ako tako bude mozemo samo reci da smo zavlacili momka. Nakon ovog drugacije gledam i na slucaj Emira Preldzica. Slovenci nam nisu htjeli dati dozvolu (jer im nismo nista ponudili zauzvrat), svako se vodi svojom koristi, naisli su Turci ponudili slovencima nesto (sad sta je to ne znam ali moze biti uticaj u kosarkaskim organizacijama ili nesto mnogo opipljivije) i uzeli Preldzica. Vjerovatno je i Preldzic imao volju da zaigra za nas, ali jednostavno morali smo ga kupiti nazad od slovenaca, a posto nismo imali cime ima ko ima.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 27 jan 2013, 21:50

**** takva pravila, stvarno smiješno.... Treba sve da se zna kao sto Uefa ima pravila a ne da jedan čovjek takve stvari.... U nogometu se sve zna, odluka o svakom igraču se zna odma jer su pravila jasna...

U košarci nekakva lobiranja, potplacivanja, odluke jednog čovjeka, odluke saveza, bla bla, ne sviđa mi se nimalo ovo....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 jan 2013, 22:07

Dečko Kuzmić konstatno igra na visokom nivou, skuplja solidne brojke, sada koliko je to važno nek' se jave i ocjene oni koji se razumiju u ovu igru :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jan 2013, 22:42

zizu1991 je napisao/la:Dečko Kuzmić konstatno igra na visokom nivou, skuplja solidne brojke, sada koliko je to važno nek' se jave i ocjene oni koji se razumiju u ovu igru :)
gledao sam ga veceras i stvarno igra dobro i ako je ima nekoliko gresaka koje su rezultat neiskustva, sto vise jedna mu je lopta bukvalno iscurila iz kosa
po meni u ovom momentu najbolji BiH centar, ne toliko u napadu, ali cjelokupno, naravno ako omic dobie dozvoli njih dvojica ce se moci pojednako mjenjati
i po meni treba mu dati solidnu minutazu na EP koju on trazi
inace drago mi je sto je danas bavcic imao dobar dan, a i sto mitrovic napreduje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 27 jan 2013, 23:08

nerminh74 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Dečko Kuzmić konstatno igra na visokom nivou, skuplja solidne brojke, sada koliko je to važno nek' se jave i ocjene oni koji se razumiju u ovu igru :)
gledao sam ga veceras i stvarno igra dobro i ako je ima nekoliko gresaka koje su rezultat neiskustva, sto vise jedna mu je lopta bukvalno iscurila iz kosa
po meni u ovom momentu najbolji BiH centar, ne toliko u napadu, ali cjelokupno, naravno ako omic dobie dozvoli njih dvojica ce se moci pojednako mjenjati
inace drago mi je sto je danas bavcic imao dobar dan, a i sto mitrovic napreduje
Nisam ga gledao,pa ne mogu suditi,je li bolji od Sinanovica?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 27 jan 2013, 23:16

LenBias je napisao/la:svako koga treba toliko nagovarati da igra za nas i koga neko moze odvratiti od igranja za nas ne mora, ne treba i ne zasluzuje da igra za nas, jednostavno
Brao momcino potpisujem ovaj post :!:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jan 2013, 23:29

kinder_jaje je napisao/la:
LenBias je napisao/la:svako koga treba toliko nagovarati da igra za nas i koga neko moze odvratiti od igranja za nas ne mora, ne treba i ne zasluzuje da igra za nas, jednostavno
Brao momcino potpisujem ovaj post :!:
i onda cemo opet da se mucimo na kvalifikacijama i gledamo na EP druge ekipe
a najlakse je nama reci ako nece ko te j...., a ne razmislja se o tome dali ce oni imati problema u svojim sredinama, evo sada se svi kunu u masica, a on je dobro morao da razmisli hoce li zaigrati i nekoliko njegovih poznanika mu je to zamjerilo kod kuce
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 jan 2013, 23:34

Što se mene lično tiče, svaki igrač koji igra za BiH nek' profesionalno odrađuje svoj posao i ono što se od njega traži, ja samo to zahtjevam od njega.
A šta on u srcu i glavi nosi to je manje važno dok doprinosi uspjehu ekipe koja predstavlja cjelu naciju, našu naciju, Bosnu i Hercegovinu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jan 2013, 23:37

emir79 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
pa trenutno za nijansu jeste
a ta nijansa obzirom da je mladji samo moze rasti
pogotovu mu je prednost sto je za sinanovica brz
recimo kada ga poredis sa kikanovicem ima 75% njegovog napada, ali zato kikanovic nema ni 50% njegove odbrane i skok igre i opet je mladzi od njega
nije mala stvara ovako dobro (ne zvrsno da se razumijemo) igrati u najacoj europskoj nacionalnoj ligi i to u prvoj pravoj seniorskoj godini i vec ima u prosjeku 18 minuta, 7.5 koseva i 6 skokova (imace veci prosjek do kraja sezone)

zizu1991
imam isti stav

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 27 jan 2013, 23:55

samo aBd da nam dozvole sve sto trazimo kako se blizi 12. sve sam nervozniji ako nam dozvole sve igrace vjerujte mi da cemo u sloveniji biti najvece iznenadjenje prvenstva ako povrede ne pokvare nesto, ali kako se priblizava 12. sve vise mislim da nam nista nece dozvolit :(

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 jan 2013, 07:52

[quote="Batko"]**** takva pravila, stvarno smiješno.... Treba sve da se zna kao sto Uefa ima pravila a ne da jedan čovjek takve stvari.... U nogometu se sve zna, odluka o svakom igraču se zna odma jer su pravila jasna...

U košarci nekakva lobiranja, potplacivanja, odluke jednog čovjeka, odluke saveza, bla bla, ne sviđa mi se nimalo ovo....[/quot

Upravu si... :evil:
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 jan 2013, 08:11

emir79 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
On je trenutno bolji i od Kikanovica i od Sinanovica, sinoc protiv u pobjedi Juventuda protiv Unicaje imao 10 poena i 6 skokova, 2 bloka i jednu asistenciju, index 15, za nepunih 20 minuta, s obzirom da je imao protiv Luku Zorica i Frana Vasqueza, to je dobra partija... 8-)
Pravda za Papeta!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.