Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2013, 12:34

Ocekivani sastavi za vecerasnji derbi na Katedrali 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 jan 2013, 14:47

Ne vjerujem da ce poceti bas u tom sastavu . Mislim da ce ipak poceti Miranda i Adrian . Ovo s Emreom i Catom bilo bi ravno samoubistvu . :?
Najveca utakmica u Spaniji 8-) toliko medjusobne historije koja veze ova dva kluba,toliko postovanja izmedju navijaca ali u isto vrijeme i mrznje za koju je najvise zaluzna politika . Duel kllubova koji su poslije Farce i Mandrila najtrofejniji u drzavi . Jednostavno sve u jednom susretu .

Bitka između ''brace'' rojiblancosa ali i timova s razlicitim ambicijama. Atletico trazi pobjedu ne bi li zadrzao korak s Barcelonom i da ostane ispred Real Madrida, dok su domacinu bodovi ocajnicki potrebni kako bi odmakli od zone ispadanja i da se pokusaju prikljuciti u borbu za Evropska takmicenja .

Naravno,igracima Athletica je vjerovatno jos uvijek u glavni onaj duel u finalu Evropa lige kada su ih Colchonerosi ponizili , sto je ostavilo navijace i igrace Athletica u suzama.

Ono sto moze radovati navijace Athletica je cinjenica da u ovom susretu nece biti El Tigrea. Pored pomenutog finala Evropske lige u kojem je Falcao zabio dva gola Athelticu,i poslije kojeg je Tigre vjerovatno bio svim igracima Athletica u nocnim morama,takođe je na samom pocetku ove sezone Baskima postigao hat-trick u pobjedi od 4-0 .

Naravno,Izostanak Falcaa ne treba znaciti da zadnja linija Athletica moze uci u ovaj duel opustnije, jer iako nema Tigra, na San Mames dolazi 'Zvijer sa Manzanaresa' 8-) u vidu Diega Coste, koji je u sjajnoj formi.
Također, za Atleti nece nastupiti Gabi koji mora odraditi suspenziju zbog akumuliranih zutih kartona . Njega ce zamijeniti ili Tiago ili Mario u veznom redu.

Colo je jos za ovaj susret pozvao igrace iz B ekipe Olivera Torresa i Javi Manquilla. Mladi bek je posljednjih nekoliko utakmica odlicno odradio svoj posao i vise nego dobro mijenjao Juanfrana,za kojeg se ocekuje da ce poceti nakon sto se oporavio od ozljede.

Bielsi ce,mislim po prvi put ove sezone , svi igraci biti dostupni . Mikel San Jose se vraca nakon suspenzije, dok su se Carlos Gurpegui i Joan Aurtenetxe oporavili od lakse ozljede .

San Mames je poznata tvrđava, katedrala je baskijski nogomet,no ove sezone daleko taj stadion od neke neosvojive tvrđave za Athletic . Samo je pet ekipa nakupilo manje bodova kod kuce od Atheltica,dok je s druge strane,Atletico susta suprotnost posto na Vicente Calderonu nijedna ekipa nije odnijela ni boda .

slika
Ovo ce biti posljednji duel na San Mamesu ovih klubova posto nakon ove sezone ,Athletic seli na novi stadion .
Ova dva tima ukupno su odigrali 91 duela na ovom stadionu sto u okviru lige, kupa i Liga kupa.Atletico je odigrao 75 prvenstvenih utakmica u Bilbau s omjerom od 21 pobjede, 14 nerijesenih i 40 poraza . Interesantno da je na ovom stadionu zabio 96 golova,sto je drugi najbolji ucinak i samo je sa 97 postignutih golova bolja Barca . U kupu Atletico je odigrao 14 utakmica na ovom stadionu uz dvije pobjede, tri nerijesena ishoda i osam poraza (15 golova za, 28 protiv, dok su dva duela bila u Liga Kupu s jednom pobjedom za svakoga (2-0 i 1-3).

Prvu utakmicu u okviru lige odigrali su 1929. kada je bilo (3-3) na San Mamesu. Prva pobjeda Atletica na ovom stadionu dosla je 1940.g, kada je bilo 0-5, cetiri gola zabio je Pruden. Atletico je svoj najtezi poraz u domacem prvenstvu dozivio 1942 kada je Athletic slavio 6-0. Godine 77 tu je Atletico proslavio i titulu prvaka drzave . U posljednje vrijeme, San Mames vidio prvi gol Aguera u dresu Atletica 2006 i 2009 hat-trick Forlana ,sezona kada je Uruguasho osvojio Zlatnu kopacku. Ocekujem musku utakmicu s dosta golova,a s obzirom da su domacinima bodovi izuzetno potrebni ,te da Atleticu fale dva bitna igraca, ni bod ne bio los . Aupa Glorioso .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2013, 22:40

Ne ide večeras bez Tigrea :(

Stariji brat zasluženo uzima 3 boda, mada je De Marcosu mogao biti sviran i penal za čišćenje Adriana :roll:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 jan 2013, 22:43

Ne ide bez Mirande. Odbrana djeluje amaterski . Vjerovatno najlosiji Atletico ove sezone,dok s druge strane Athletic je odigrao svoju najbolju tekmu u sezoni ,tako da je poraz bio neminovan . Mogao je Colo sada kada je sve gotovo ubaciti malo Olivera .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 27 jan 2013, 23:00

Ovo je bilo tanko k'o papir,ne razumijem kako moze Emre igrati ispred Marija nikako,i jasno je da treba ozbiljniji back up stoper od Mirande.Nadam se da ce im Cholo ocitat bukvicu jer sve je bilo lose,jedino bih pohvalio Courtoisa.

Sada slijedi jedan od najbitnijih meceva u sezoni sa Sevillom,ne smiju potcijenit protivnika i dobar rezultat nece izostati.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jan 2013, 09:45

Ocjene za poraz na Katedrali ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 jan 2013, 16:34

slika
Kada me Caminero nazvao nisam mogao vjerovati. To je bila moja zelja jos kada sam bio vrlo mlad, san je svakog igraca da igra u tom timu i ocito da se nisam se premisljao ni trena . Postojale su mnoge glasine da bi mogao u neke druge klubove , ali ja sam samo htio igrati za Atletico. "
Vjerujem da ce biti dobro pojacanje . Dosao je za samo 3,5 miliona eura,sto je relativno malo za takvog igraca,ali tek sam sada vidio da je Sporting dugovao neki novac Atleticu od transfera Eliasa. Tako da je Insua otplatio taj dug . Trebao bi debitovati vec za vikend protiv Betisa posto Filipe odradjuje suspenzije zbog 5 zutih kartona .

Od Gourcuffa najverovatnije nista . Colo je izricito naglasio da treba dovesti jednog kreativnog veznog igraca, i to je jedini njegov uslov za produzenje ugovora ,a ocito da da od toga nema nista . Ako Colo ode zbog ovih mafiosa,bolje im je neka preseleu u neku nepoznatu zemlju . :ugeek: Postoji mogucnost da se Emre vrati u Fener,te da Cisma ode u Besiktas,mozda taj novac upotrebe za neko pojacanje . Vidjecemo . 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 jan 2013, 09:41

Očekivani sastavi za večerašnji meč sa Cerdillom u Kupu Kralja ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 31 jan 2013, 20:05

juznjak> je napisao/la: Postoji mogucnost da se Emre vrati u Fener,te da Cisma ode u Besiktas,mozda taj novac upotrebe za neko pojacanje . Vidjecemo . 8-)
Emre u Feneru.Transfermarkt kaže 350 000 eura.Jel njemu isticao ugovor krajem sezone?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 jan 2013, 22:12

SiamoNoi je napisao/la:
juznjak> je napisao/la: Postoji mogucnost da se Emre vrati u Fener,te da Cisma ode u Besiktas,mozda taj novac upotrebe za neko pojacanje . Vidjecemo . 8-)
Emre u Feneru.Transfermarkt kaže 350 000 eura.Jel njemu isticao ugovor krajem sezone?
Nije mu isticao ugovor . Mislim da mu je ostalo jos godinu i po dana ugovora . Doveden je gratis i odliazi skoro gratis :mrgreen: .Zapravo ,Fener je Emrea platio 2,5 miliona eura . Cini mi se da je od njegove plate Atletico doveo Insuu i jos uzeo tih 350 000 mil eura.
Posljednja utakmica pokazala je da Emre ne moze igrati na najvisoj razini, ima taj majstorski touch, tehniku, klasu, ali fizicki nije na dobroj razini. A Colo najvise forsira tu fizicku spremu kod igraca . Iako po meni ovo sto je odigrao,odigrao je sasvim korektno . Mislim da je upisao 3 asistencije i 1 gol u Evropa ligi . Dakle ,bolji je od Adriana :mrgreen: kazu da je Emre najvise doveden iz razloga posto Arda osjeca veliku nostalgiju za domom . Tu je Emre imao ulogu starijeg brata,za kojeg i Arda tvrdi da mu je kao stariji brat.

Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe, Mario, Gabi, Koke, Arda, Adrián y Diego Costa

Beto, Cicinho, Fazio, Spahic, Navarro, Maduro, Kondogbia, Medel, Navas, Rakitic y Negredo.

Sevilla igra sa tri defanzivna vezna :o koje pi.ketine .

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 jan 2013, 22:46

Ispromašiva se Atletico momacki u prvom poluvremenu :shock: 2-3 mrvta zicera promašiše.
Costa fula ala Pedro sinoc :lol: ...ovdje bi Tigar zabio vec dva komada.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 jan 2013, 23:03

Bas sada hocu da napisem da bi Falcao zabio neki gol da se nasao umjesto Coste ili Adriana u sansama. Poprilicno sam zadovoljan igrom . Nije to nista spektakularno,no s obzirom da se Sevilla postavila dosta defanzivno i orijentisala iskljucivo na kontre,mislim da bolje ne moze. Atletico dosta kvalitetno napada po bokovima gdje je napravio neke odlicne akcije preko Kokea ,Adriana ,Arde i Juanfrana odnosno Filipea koji se se odlicno ubacuju iz drugog plana. Samo nema ko da materijalizuje te centarsuteve.Costa sam ne moze .
Gabi daleko najbolji . Kapiten,kapitenski . Najgore od svega su propustene sanse,nadam se da ih Sevilla nece naplatiti . Ovdje bilo kakva pobjeda bez promljenog gola je odlican rezultat.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 jan 2013, 23:10

u kuratz kakv penal :? i jos crveni . Pa nije bilo nikakve namjere . Sada je vec dosta teska situacija .
Toooooooooooo Zvijeruuuuuuuuuuuuuuu . Puta Sevilla,puta Sevilla !!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 jan 2013, 23:27

Festival udaraca sa bijele tačke :mrgreen:

Costa ide po het-trik 8-)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 jan 2013, 23:40

Diego Costa. Boze,kakav napadac . Evo iznudi crveni za Navara . Hajde jos jedan samo :| 8-)

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 jan 2013, 23:57

Kakva cudna,ali i zanimljiva tekma.Sve u svemu zasluzen trijumf Patetica :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 01 feb 2013, 00:00

I opet je Botia igrao rukom, ako ste primjetili pred kraj :mrgreen: :lol: ne znam jel ruka bila uz tijelo ili je postojala namjera , mada bi četiri identicna penala (igranje rukama) bila i previše za polufinale.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 01 feb 2013, 00:04

Dobra utakmica , prava muska ,kako sam i ocekivao . Puna naboja, tempa i ritma. Steta samo sto su dopustili da im Sevilla s igracem manje dodje uopste u priliku koja je dovela do penala odnosno crvenog za Godina. Nakon tog izjednacena i crvenog kartona Godina,Sevilla je dobrih 10-15 min. bila bolji i opasniji tim na terenu,Sevilla napravila je presing na zadnju liniju Atletica ,na sto demoralisani igraci Atletica nisu imali nikakvo rijesenje .
Kasnije je sjevnula jedna odlicna kontra Atletia poslije koje je izboren penal . Nakon tog gola Atelti je ponovo preuzeo terensku inicijativu ,ali nije mogao napraviti neke konkretne prilike . Sve u svemu,rezultat i prolaz u finale ostaje otvoren ,no vjerujem da ce Atletico s Falcaom slaviti u Sevilli . Inace,evidentan je umor kod igraca ,sreca pa je Cup Kralja pri kraju .

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 feb 2013, 09:38

Ocjene za sinoćnju pobjedu nad Cerdillom u prvom meču 1/2 finala Kupa Kralja ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 01 feb 2013, 16:42

juznjak> je napisao/la:Dobra utakmica , prava muska ,kako sam i ocekivao . Puna naboja, tempa i ritma. Steta samo sto su dopustili da im Sevilla s igracem manje dodje uopste u priliku koja je dovela do penala odnosno crvenog za Godina. Nakon tog izjednacena i crvenog kartona Godina,Sevilla je dobrih 10-15 min. bila bolji i opasniji tim na terenu,Sevilla napravila je presing na zadnju liniju Atletica ,na sto demoralisani igraci Atletica nisu imali nikakvo rijesenje .
Kasnije je sjevnula jedna odlicna kontra Atletia poslije koje je izboren penal . Nakon tog gola Atelti je ponovo preuzeo terensku inicijativu ,ali nije mogao napraviti neke konkretne prilike . Sve u svemu,rezultat i prolaz u finale ostaje otvoren ,no vjerujem da ce Atletico s Falcaom slaviti u Sevilli . Inace,evidentan je umor kod igraca ,sreca pa je Cup Kralja pri kraju .
Ja sam gledao samo prvo poluvrijeme.Brutalan tempo,odlično poluvrijeme,samo su falili golovi.
Jbg,nastavak sam preskočio,a dobro se zakuhalo kako vidim. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.