RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mikki21
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mikki21 » 27 jan 2013, 15:17

hpolovina je napisao/la:Bola vi i takvi ko vi i jeste krivi za ovo sto se desava u Velezu, sa Tanovicem naravno. Ali vi ste jos gori. 6 utakmica zaredom gubimo. Nekad bili prvi klub u Hercegovini, danas treci u Mostaru. Mada i s Lokosima smo se napatili ljetos. Kazete ima vremena, sreca, pocetak, umor. Pa umorni su igraci i Zelje i Sirokog. Kakvo je to opravdanje? Gdje je ta skupstina vise? Svaka uprava dosad osim ove je polagala koliko toliko racune. A ova? Nece, niti ce ikad.
da prvo kazem da ovo sto cu napisat nije usmjereno licno za tebe nego opsto za svu raju!

a kome ce polagat te racune? prije su morali polagat te racune jer su imali kome, puna RA tribina i puna dedarska na svakoj utakmici, publika slozna, oko 5000 na svakoj tekmi pa skim se god igralo! pa ljudi sad na domacoj tekmi u vrapcicima nema publike koliko je RA islo na jedno prosjecno gostovanje negdje po svakakvim selendrama i u federalnoj i PL, a da nepricamo o malo vecim gostovanjima gdje se islo u hiljadama! i kome da onda polazu racune? mozda oni 200-300 standardni dedara? 50-100 igraca iz podmladka kluba i familije od igraca koji dodju na tekmu, ili mozda oni 30-40 momcica, koji jos nisu ni punoljetni, koji stanu iza gola i cine sadasnji RA??? Ne, tanovic i uprava nisu problem nego bas ti koji kritikuju tanovica i upravu a nista nerade! kritika za kafom u starom, u klubu navijaca, u fejicevoj po raznoraznim kafanama, za kompjuterom, onda dodjes na utakmicu i nijednog od ti kriticara nema tu, svi su kritikovali za kafom a niko gdje se ustvari treba! da je 5-6 hiljada ljudi na stadionu kosto je bilo do prije 3-4 godine, pa se razvije transparent i zapjeva protiv te iste uprave, nebi ni njima bilo svejedno, bilo bi im dur guzici! bez sloznog i jakog RA i slozni i jaki simpatizera nema nista od toga i nista se nemoze postic! problem nije uprava, koliko god losa ili dobra bila, nego "raja" kojoj je navodno stalo do veleza a to nikako nepokazuje! dok god tribine zjape prazne do tad ce i ljudi iz uprave radit sta god hoce jer u sustini i nema niko da ih sprijeci! sto bi se oni trudili i radili ista bolje kad nema niko da ih gura da to rade i bas nikom i nemaju polagat te racune??????????

tijago
Kontakt:

Post Postao/la tijago » 27 jan 2013, 15:46

mikki21 je napisao/la:
hpolovina je napisao/la:Bola vi i takvi ko vi i jeste krivi za ovo sto se desava u Velezu, sa Tanovicem naravno. Ali vi ste jos gori. 6 utakmica zaredom gubimo. Nekad bili prvi klub u Hercegovini, danas treci u Mostaru. Mada i s Lokosima smo se napatili ljetos. Kazete ima vremena, sreca, pocetak, umor. Pa umorni su igraci i Zelje i Sirokog. Kakvo je to opravdanje? Gdje je ta skupstina vise? Svaka uprava dosad osim ove je polagala koliko toliko racune. A ova? Nece, niti ce ikad.
da prvo kazem da ovo sto cu napisat nije usmjereno licno za tebe nego opsto za svu raju!

a kome ce polagat te racune? prije su morali polagat te racune jer su imali kome, puna RA tribina i puna dedarska na svakoj utakmici, publika slozna, oko 5000 na svakoj tekmi pa skim se god igralo! pa ljudi sad na domacoj tekmi u vrapcicima nema publike koliko je RA islo na jedno prosjecno gostovanje negdje po svakakvim selendrama i u federalnoj i PL, a da nepricamo o malo vecim gostovanjima gdje se islo u hiljadama! i kome da onda polazu racune? mozda oni 200-300 standardni dedara? 50-100 igraca iz podmladka kluba i familije od igraca koji dodju na tekmu, ili mozda oni 30-40 momcica, koji jos nisu ni punoljetni, koji stanu iza gola i cine sadasnji RA??? Ne, tanovic i uprava nisu problem nego bas ti koji kritikuju tanovica i upravu a nista nerade! kritika za kafom u starom, u klubu navijaca, u fejicevoj po raznoraznim kafanama, za kompjuterom, onda dodjes na utakmicu i nijednog od ti kriticara nema tu, svi su kritikovali za kafom a niko gdje se ustvari treba! da je 5-6 hiljada ljudi na stadionu kosto je bilo do prije 3-4 godine, pa se razvije transparent i zapjeva protiv te iste uprave, nebi ni njima bilo svejedno, bilo bi im dur guzici! bez sloznog i jakog RA i slozni i jaki simpatizera nema nista od toga i nista se nemoze postic! problem nije uprava, koliko god losa ili dobra bila, nego "raja" kojoj je navodno stalo do veleza a to nikako nepokazuje! dok god tribine zjape prazne do tad ce i ljudi iz uprave radit sta god hoce jer u sustini i nema niko da ih sprijeci! sto bi se oni trudili i radili ista bolje kad nema niko da ih gura da to rade i bas nikom i nemaju polagat te racune??????????
SVAKA ČAST ZA POST!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 jan 2013, 16:04

Slazem se sa @mikki21. Uprava jeste losa, ali moramo biti svjesni da oni mogu raditi ovako kako rade samo zbog toga sto mi nista ne poduzimamo da maknemo stvar sa mrtve tacke.

Zavrsit ce i ova sezona, vjerovatno cemo ostati u ligi zato sto smo se sada dobro pojacali, ali sta onda. Zar cemo opet slusati price o evropskom Velezu i gledati kako nam odlazi 10 igraca, a dolazi drugih 10? Da bit ce tako, sve dok se mi ne dignemo od ovih kompjutera i ne napunimo Vrapcice.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jan 2013, 17:36

Nemojte makar mazati oci nama koji smo presisali sve ove uprave i razna suplja obecanja, koji smo zrtvovali zadnju marku za Velez, nemojte Tita vam eto...
Znamo kakvu je podrsku imao ovaj klub, kako su se navijaci prema njemu odnosili, koliko je boli bilo, koliko potrosenih zivaca, maraka. a rezultat uvijek isti. Svake godine novih 11, ugovori po godinu, godinu ipo u vrh glave, obecanja o europi i ostale pi_cke materine.. Raji je RAZUMLJIVO prekipilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 jan 2013, 00:10

[youtube][/youtube]
1946

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2013, 01:10

Sead Banda je li ostaje ili odlazi ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jan 2013, 01:41

Devil je napisao/la:Sead Banda je li ostaje ili odlazi ? :?
odlepršao....... :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2013, 01:56

AlemC85 je napisao/la:
Nije da nisam ocekivao,al' da proverim. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 28 jan 2013, 13:49

Devil je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
Nije da nisam ocekivao,al' da proverim. :mrgreen:
netrebaju nam bande, dosta ih je u mostaru i od prije! :twisted:

saffet
Kontakt:

Post Postao/la saffet » 28 jan 2013, 18:21

Što se tiče pripremnih utakmica,bio sam na obje i protiv želje i protiv širokog. Ako igrali svaku utakmicu kako smo odigrali prvo poluvrijeme u obje utakmice, na kraju cemo se naci u gornjoj polovini tabele. Da smo dali polovinu zicera protiv želje vodili bi na poluvremenu sa 4-0. Protiv širokog izjednačeno prvo poluvrijeme,s obzirom da većinu treninga provedu kod Memića u zatvorenom malom prostoru,postavlja se pitanje odakle se pojavio kvalitet kod prekida,svaki korner,prekid prilika za gol :) Ali problem se javi kada igra drugi sastav,to je katastrofa,3 dodavanja ne mogu da spoje,nema kvalitete. Na tome bi trebalo poraditi,jer zbog kartona,povreda u zamjeni osim Merzića,Zolja i Hajdarovića ne vidim igrače koji mogu nesto da doprinesu kada uđu u igru, al vratimo se početnoj postavi i viđenom. Štoperski par solidno djeluje. Zlaja malo više srlja,dok nuhić laganim kretnjama zatvara prostor. Po meni najslabija tačka je kodro,kao vođa na terenu treba da daje impuls,diktira tempo,a on jednostavno potone i nigdje ga nema,mozda bi trebalo probati sa merzicem na zadnjem veznom umjesto njega. Mrva se 'trudi',al to više nije to. Desna strana prejaka,Vladavic i Hebibovic. Vladavic djeluje dosta sebično,često i izgubi loptu kada se upusti u dribling i pravi kontru,mali Hebibovic protrči najmanje 10 puta iza ledja mu u prostor od toga mozda dobije jednu loptu,al pripremne su utakmice,teške noge to se da lahko rijesiti. Što se tiče Hebibovića,momak je fenomenalan,koliko je pozicija promjenio u prvoj polusezoni,mislim da bi i na poziciji stopera odigrao fenomenalno,momak za pohvaliti u svakom smislu,od igre,pa do ponašanja i zalaganja na terenu. Nadam se da ce sa njim na vrijeme produžiti ugovor,jer mu ističe sad na ljeto,a ne 2014. kao što neko prethodno naveo,da nam se ne desi 'slučaj' -Brković. Čak šta više probao bih sa Vladom na lijevom krilu,jer dosta ulazi u sredinu na šut, a Pejić se ionako na lijevom beku previše ne upušta u ofanzivne zadatke. Pliska je igrač takvog kvaliteta kakvog velež nije odavno dobio. Svaku dugu loptu i pas je zaustavio,primio odigrao odmah i ispalio se u prostor,imao je nesrece sa zavrsnicom ali po prikazanom je ogromno pojačanje. Pejić dosta solidan igrač,ne ubacuje se puno u ofanzivu,ali koretno odradi posao u defanzivi. Šišić treba da smrša jedno 6-7 kg da bi mogao da konkuriše 100%,posjeduje potencijal i kvalitet,ali fizička sprema je misaona imenica jos za njega. Po svemu viđenom do sad po meni bi ovako trebao da izgleda početni sastav:

-------------------Bobić
--- Hebibović Kazazić Nuhić Pejić
------------ Zvonić Merzic
---------- Pliska Okić Vladavić
--------------- Ćemalović

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 28 jan 2013, 18:44

pitanje za nekog iz uprave ako se nalazi na forumo?
vidim sarajevo zeljo celik olimpic pa i gradina svake godine mjenjaju sponzora za dresove?
do kada velez ima s NAI ugovor??

pitam jer gledam danas nasu djecu nasu buducnost svi u razlicitom odose na utakmice u neum!
sramota za klub kakav je velez da velezova djeca nemaju sta obuci i da na gostovanje idu u farmerkama bukvalno:-((
zar je problem naci sponzora da se nasa djeca obuku???

i ako ga nekako nadju djeci uzmu po 200 km za opremu dok ostali klubovi kad potpisu igovor cjela omladinska skola se mora besplatno opremiti!!!
nadam se da ce uprava poradit na tome!!!!
lijep pozdrav

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 28 jan 2013, 19:04

Mogu vam reci da ste dobili dobra pojacanja u vidu Pejica i Sisica u sto ce te se i uvjeriti.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 jan 2013, 19:49

VELEZDOGROBA je napisao/la:ostali klubovi kad potpisu igovor cjela omladinska skola se mora besplatno opremiti!!!
Željo to ne radi ;) i ako prvi tim dobije džaba opremu, omladinci plaćaju cijeli set opreme...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 28 jan 2013, 21:13

saffete hvala na iscrpnom vidjenju tima.uglavnom definitivno smo duplo jaci , a sastav ce se iskristalisati , pa prvenstvo je tek za mjesec i po.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 28 jan 2013, 21:30

saffet je napisao/la:Što se tiče pripremnih utakmica,bio sam na obje i protiv želje i protiv širokog. Ako igrali svaku utakmicu kako smo odigrali prvo poluvrijeme u obje utakmice, na kraju cemo se naci u gornjoj polovini tabele. Da smo dali polovinu zicera protiv želje vodili bi na poluvremenu sa 4-0. Protiv širokog izjednačeno prvo poluvrijeme,s obzirom da većinu treninga provedu kod Memića u zatvorenom malom prostoru,postavlja se pitanje odakle se pojavio kvalitet kod prekida,svaki korner,prekid prilika za gol :) Ali problem se javi kada igra drugi sastav,to je katastrofa,3 dodavanja ne mogu da spoje,nema kvalitete. Na tome bi trebalo poraditi,jer zbog kartona,povreda u zamjeni osim Merzića,Zolja i Hajdarovića ne vidim igrače koji mogu nesto da doprinesu kada uđu u igru, al vratimo se početnoj postavi i viđenom. Štoperski par solidno djeluje. Zlaja malo više srlja,dok nuhić laganim kretnjama zatvara prostor. Po meni najslabija tačka je kodro,kao vođa na terenu treba da daje impuls,diktira tempo,a on jednostavno potone i nigdje ga nema,mozda bi trebalo probati sa merzicem na zadnjem veznom umjesto njega. Mrva se 'trudi',al to više nije to. Desna strana prejaka,Vladavic i Hebibovic. Vladavic djeluje dosta sebično,često i izgubi loptu kada se upusti u dribling i pravi kontru,mali Hebibovic protrči najmanje 10 puta iza ledja mu u prostor od toga mozda dobije jednu loptu,al pripremne su utakmice,teške noge to se da lahko rijesiti. Što se tiče Hebibovića,momak je fenomenalan,koliko je pozicija promjenio u prvoj polusezoni,mislim da bi i na poziciji stopera odigrao fenomenalno,momak za pohvaliti u svakom smislu,od igre,pa do ponašanja i zalaganja na terenu. Nadam se da ce sa njim na vrijeme produžiti ugovor,jer mu ističe sad na ljeto,a ne 2014. kao što neko prethodno naveo,da nam se ne desi 'slučaj' -Brković. Čak šta više probao bih sa Vladom na lijevom krilu,jer dosta ulazi u sredinu na šut, a Pejić se ionako na lijevom beku previše ne upušta u ofanzivne zadatke. Pliska je igrač takvog kvaliteta kakvog velež nije odavno dobio. Svaku dugu loptu i pas je zaustavio,primio odigrao odmah i ispalio se u prostor,imao je nesrece sa zavrsnicom ali po prikazanom je ogromno pojačanje. Pejić dosta solidan igrač,ne ubacuje se puno u ofanzivu,ali koretno odradi posao u defanzivi. Šišić treba da smrša jedno 6-7 kg da bi mogao da konkuriše 100%,posjeduje potencijal i kvalitet,ali fizička sprema je misaona imenica jos za njega. Po svemu viđenom do sad po meni bi ovako trebao da izgleda početni sastav:

-------------------Bobić
--- Hebibović Kazazić Nuhić Pejić
------------ Zvonić Merzic
---------- Pliska Okić Vladavić
--------------- Ćemalović
svidja mi se postava, okic mi bas i pase za poluspica a ne krilo ili cisti centarfor, zna stat na loptu i gurnut je na vrijeme! isto se slazem za kodru, neznam kako je to bilo u pripremnim tekmama ali po odigranoj polusezoni i za mene vise odmaze nego sto pomaze! merzic ili zolj bi mogli tu poziciju pokrit mozda i puno bolje od kodre!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 29 jan 2013, 01:18

Sto se tice sastasva nije los,samo ne znam za malog Mirzu je li se oporavio,izgleda da je tek poco pod punom snagom da igra,pa nisam bas siguran trenutno da moze pocinjati utakmicu.Valjda ce se brzo vratiti u formu ,a do tada sastav bi mogo biti ovakav

.............................Bobic
....................Nuhic..........Kazazic
...........Pejic........................Hebibovic

..................Zvonic.........Merzic

.......................... Sisic
......Okic..............................Vladavic

......................Pliska
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 29 jan 2013, 01:28

rodjak je napisao/la:Sto se tice sastasva nije los,samo ne znam za malog Mirzu je li se oporavio,izgleda da je tek poco pod punom snagom da igra,pa nisam bas siguran trenutno da moze pocinjati utakmicu.Valjda ce se brzo vratiti u formu ,a do tada sastav bi mogo biti ovakav

.............................Bobic
....................Nuhic..........Kazazic
...........Pejic........................Hebibovic

..................Zvonic.........Merzic

.......................... Sisic
......Okic..............................Vladavic

......................Pliska

Mislim da trebas zamjeniti mjesta Pejicu i Hebibovicu, a sastav je inace OK...
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 29 jan 2013, 02:29

Kodru i Kajtaza poslati u Lokomotivu na kaljenje i oni kapiteni pa najlosiji su vazda bili u sastavu Veleza dok su mladji bili sve se govorilo oni su talenti mladi su trebaju da steknu to iskustvo da se oslobode treme pa nece grijesiti i nece praviti kardinalne greske a oni i sada isti ko i prije deset godina nisu nimalo napredovali samo
Treba F.Marica i Mahinica gurati umjesto Kodre i Kajtaza oni su odigrali svoje

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jan 2013, 11:20

evo izgleda da nam dolazi jedan od najboljih igrača Slavije, LAZAR VIDIĆ....

naši riješili na proljeće da se bore za izlazak u EVROPU....... :lol: :lol: :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2013, 11:27

Svake sezone krenemo kako treba, pa u.s.eremo, pa se onda vadimo poluseznoskim pojačanjima koja nas iščupaju od ispadanja u niži rang takmičenja, probiju se nastupima za Velež, odu negdje, ako ne uspiju tamo, opet se 'vamo vrate i tako. Životna kolotečina.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.