FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 31 jan 2013, 11:04

[youtube][/youtube]

por que pedro ,por que :)

profula finale kupa
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 31 jan 2013, 11:06

mandraX je napisao/la:Pregledao sam ovih nekih raznih klipova, Bogami je sinoć suđenje bilo loše...
Ne daj Bože da je išlo u korist Barce, sad bi na ovoj temi imali još dodatnih 20 stranica.
Alves: "Odličan trud čitave ekipe i šteta što se ovako završila utakmica. Ali još je veća šteta što još uvijek na nekim mjestima ima rasista. Sve u svemu ja sam sretan kako izgledam"
:|

Pošto je išlo u korist madriđana šuti se kao i obično JAD i ČEMER pogotovu ovo što je Alveš izjavio :roll: ali ajde madriđani još jednom pokazuju svoju ogavnu stranu ;)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 jan 2013, 11:07

Da je samo Pedro, bilo bi dobro.
Ali i Alba, Xavi, pa opet precka Xavija iz slobodnjaka, sviran nepostojeci offside Messiju, Alvesu.
Jednostavno realizacija sinoc nije bila na nivou.

Pique doktorski odigrao.
On kad je u formi, najbolji je stoper na svijetu.
Kako iznosi lopte, boze sacuvaj.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 31 jan 2013, 11:10

Real je pritiskao,ali najveci pritisak na Barcu vrsen je od sudija realno. Uvijek ofsajd,bio ili ne,nepostojeci korneri,itd...:) Suđenje za domacina kao u drugoj ligi Jug.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 jan 2013, 11:12

[youtube][/youtube]

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 31 jan 2013, 11:12

Roura sinoc na konferenciji za novinare :

"Očekivali smo njihov visok presing, štaviše, očekivali smo i malo veće tenzije na početku utakmice. Naše napade su presijecali već na našoj polovici igrališta jer je uvijek teško čuvati loptu na samom početku utakmice. Veoma su snažan tim, međutim sveukupno gledano, bili smo superiorniji u odnosu na njih."

Jordi je objasnio kako će i u uzvratu na Nou Campu napasti Real od prve minute: "Prije utakmice sam rekao kako ovakve utakmice odlučuju mali detalji. Sada će se dvoboj riješiti u Barceloni. Mi nećemo čekati njihove napade te se nećemo braniti. Igrat ćemo na pobjedu baš kao i na ovoj utakmici."
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 31 jan 2013, 11:15

I Roura stvarno nikad neće da sjedne na ono mjesto što je namjenjeno Vilanovi, ok nije sad to nešto aman zaman, al' drži se čovjek toga i tačka.
Za respecta, što jest' jest'. 8-)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 jan 2013, 11:16

Eh da je sad imati Guardiolu u uzvratu na Nou Campu.
Kakav bi im on pressing spuc'o ..
Ovako Real prvih 15-20 minuta odigra na Barcin recept sa visokim pressingom i cesto zabiju gol.
To mi se nikako ne svidja.
Ali bice to dobro tamo na vecem terenu, :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 31 jan 2013, 11:20

M4kaveli je napisao/la:Da je samo Pedro, bilo bi dobro.
Ali i Alba, Xavi, pa opet precka Xavija iz slobodnjaka, sviran nepostojeci offside Messiju, Alvesu.
Jednostavno realizacija sinoc nije bila na nivou.

Pique doktorski odigrao.
On kad je u formi, najbolji je stoper na svijetu.
Kako iznosi lopte, boze sacuvaj.
ma citava odbrana je odigrala doktorski ,puyol alves alba su odigrali super,a pique je bio maestralan , ,ono ulijetanje ronaldu pod noge je bilo doktorski odradjeno :),a nije samo to ,nego i mnoge druge napade reala je zaustavljo majstorski

MES QUE UN CLUB !!!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 jan 2013, 11:36

Negativna strana El Clasica

Na terenu se ponovno događaju scene koje ne priliče sportu, a to je bilo neizostavno i na sinoćnjem duelu između Real Madrida i Barcelone. Navijači domaćeg tima su se ponijeli veoma nekorektno i nesportski.

Iako je utakmica bila "Koliko-toliko" poštena od strane domaćih igrača, njihovi navijači su se suprotno ponašali. U nekoliko navrata su vrijeđali igrače Barcelone, te ih gađali raznim predmetima. Na samom početku utakmice, kada god bi Alves primio loptu, odmah su mu bile upućene riječi sa rasističkim značenjem. Svaka akcija u kojoj je on učestvovao bila je ispračena zvižducima i ponavljanjem sličnih rasističkih uvreda. Alves je to naravno primjetio, te se je putem Twittera oglasio povodom toga: "Velika je šteta što se na nogometnim terenima pojavljuju rasisti i vrijeđaju igrače. Sve u svemu ja sam sretan kako izgledam i to me ne dotiče mnogo."

Druga "meta" bio je štoper Barcelone, Gerard Pique. Nakon što je sjajno zaustavio akciju Cristiana Ronalda, desio se jedan nemili događaj. Navijač iz publike je upaljačem pogodio Piquea. Međutim situacije se tu dosta smirila jer je kapiten Barçe Puyol uzeo upaljač iz ruku Piquea i bacio ga sa van terena. Očigledno je da Puyol nije htio dizati tenzije ovog već napetog meča.

Naredni na udaru popularnih "Blancosa" bio je najbolji igrač današnjice, Lionel Messi. Raznim povicima poput "Messi je nenormalan" i slično, odzvanjale su tribine Bernabeua. Međutim, takvi povici su postali nešto normalno na tribinama Santiago Bernbeua kada se igraju ovakve utakmice.

Naravno, bitno je napomenuti kako nisu izostali i popularni zeleni laseri, a svi igrači Barcelone su bili na udaru sa njima. Dakle, već je očigledno postalo da se sve manje navija za svoj klub, a sve više nastoji ukaljati i isprovocirati onaj suparnički.

slika

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 31 jan 2013, 11:52

Xavi: ''Morali smo postići barem još jedan gol'

slika

Veznjak Barcelone je izjavio kako je njegova momčad bila bolja u odnosu na domaćina, te da su morali postići barem još jedan gol.

Xavi Hernandez je jedan od igrača Barçe koji je sinoć imao priliku da postigne gol. Prvo je iz slobodnog udarca pogodio prečku, da bi nekoliko minuta kasnije njegovu loptu sa gol linije izbacio odlični Varane. Nakon utakmice, Xavi je izjavio kako je rezultat mogao biti puno bolji: ''Mislim da smo bili bolji od njih. Stvorili smo više prilika za gol, no nismo imali pravu realizaciju.'' Xavi je izjavio kako je sve otvoreno u uzvratu: ''Još uvijek je sve otvoreno. Ista stvar će biti i u uzvratu, ali nadam se da ćemo ovaj put biti više skocentrisani pred golom.''
Donosimo Vam i izjave drugih igrača nakon utakmice:

Fabregas:
''Ovo su uvijek dobre utakmice. Na početku nismo igrali baš dobro, ali smo kasnije preuzeli incijativu.''
''Rezultat je dobar za nas. Još uvijek imamo uzvrat kod kuće. Imamo još mjesec dana do te utakmice, tako da se sada moramo fokusirati na Primeru.''
''Stvorili smo dosta prilika da dobijemo utakmicu, tako da polako odlazimo razočarani.''

Iniesta:
''Stvorili smo dosta prilika da dobijemo utakmicu sa većom razlikom, no nismo bili baš precizni pred golom.''
''Dominirali smo terenom, no ovo je nogomet. Rezultat je dobar za nas.''

Pique:
''Na ličnom nivou osjećam se odlično, na kolektivnom smo odigrali sjajnu utakmicu. Zaslužili smo više, no rezultat je dobar. Siguran sam da će nam navijači pomoći da ostvarimo dobar rezultat na uzvratu.

MES QUE UN CLUB !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 jan 2013, 12:03

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 jan 2013, 12:04

Barcelona je imala izglednije prilike, međutim ko god da je pobijedio ne bi bilo nezasluženo.

I nevjerovatno mrzim klasike koji završe neriješeno :x
naprijed rejal

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 jan 2013, 12:07

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Varane nam je sinoc hebo kevu u svim pravcima.
Pedro :oops: :? no comment

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 31 jan 2013, 12:20

ima li gdje video one situacije kad je cesc sa 8-9 metara prebacio okrzno prečku :?: :?
.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 jan 2013, 12:27

catalonia je napisao/la:ima li gdje video one situacije kad je cesc sa 8-9 metara prebacio okrzno prečku :?: :?
[youtube][/youtube]

Pedro i Alba su promašili prave zicere :oops: pa možda i za finale....ovo sa Cescom je bila teža pozicija.

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 31 jan 2013, 12:47

je li varane vratio loptu golmanu pa igrači barse presjekli dodavanje i nakon toga xaviju sa gol crte loptu odbranio karvaljo?? ili je bilo obrnuto vezano za realove štopere??

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 jan 2013, 12:48

Ja i zaboravio da je bila i ova precka sa Cescom. :lol:

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 jan 2013, 12:55

zlatan1982 je napisao/la:je li varane vratio loptu golmanu pa igrači barse presjekli dodavanje i nakon toga xaviju sa gol crte loptu odbranio karvaljo?? ili je bilo obrnuto vezano za realove štopere??
Carvalho je dodao "kratku" loptu Lopezu, Cesc stigao , odmah do Xavi koji šutira, a Varane je bio taj koji je skinuo loptu sa gol linije....inace, Varane nas je hebavao citavu tekmu....mnogo dobar igrac, nije pecinski neandertalac ala Pepe koji ce se zeletiti ko govedo sa ciljem da izvalit nogu iz kuka protivniku....vec je nevjerovatno smiren i staložen za svoje godine.

[youtube][/youtube]

Nego gledam sinoc Iniestu, kako on drži tu loptu i kako ih valja u sredini :P , ne mogu mu je oduzeti ali bukvalno.
Xavi je izgubio jednu loptu na jako nezgodnom mjestu (na 30 metara od svog gola) kad mu je Alonso s leđa oteo.
Messi je izgubio dosta lopti, ali Andres jok...ni jedne :!: po 2-3 ga napadnu, tuci po člancima, udaraj, ali lopta je uvijek kod njega :lol: kakav velemajstor.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 31 jan 2013, 13:22

Varane, Carvalho , Pique , Puyol , Iniesta , Lopez.Jedini vrijedni pomena.

Pique me odusevio.Kako je doktorski odigrao citavu utakmicu.Puyol se na startu malo gubio ali je i on poslije usao u ritam.Niko od njih nije kriv za pogodak jednostavno Cesc se nije smio naci u situaciji da cuva momak koji je visi 15 cm od njega.

Real je dobio strasnog igraca to se znalo od prije,ali da ovako zrelo moze odigrati malo ko je vjerovao.Mislim na Varanea.
Sto se tice igre Barcelone ja sam nezadovoljan.Alves , Pedro i Messi ocajni sinoc.
Prvi je izgubio jedno 15 lopti , drugi nista pametno nije uradio sem sto je zujao u prazno dok je ovaj treci trazio krevet na sred terena da malo odspava.Garant je do kasnih sati taslacio.

Sta reci za genija Iniestu.Covjek je doktor nauka za sve i jednog veznog igraca sto hoda planetom.Pravi ih glupanima i prosjecnim fudbalerima.Nevjerovatan fudbaler.Onakvu eleganciju , ucinkovitost i ljepotu u igri nije imao niti jedan igrac.Kako se okrece oko lopte,Krene pa stane.Silovanje. naprosto.

Real dobar.Barcelona je ovo trebala rijesiti i natakarit 4-5 komada ovako je sad problem na Camp Nou i uvijek se moze ispasti.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.