I nastavak
E sad da napisem misljenje o danasnjem Bayernu.
Ja ne zelim da Bayern postane Barca, ne zelim tika-taku. Meni je igra koju Bayern pomalo stvara zadnjih par godina najbolja jer je igra Bayern i samo Bayern.
Ja ne zelim Neymara u Bayernu, ne zelim da precijenjeni brazilac uzima mjesto Bayernovom sinu Thomasu Mulleru. Covjek koji svojom borbenoscu i fudbalskom inteligencijom nadoknadi sve svoje mane.
Ja ne zelim ni Pjanica ni Isca. Bayern ima Schweinsteigera i Kroosa, ljude koji su u zadnje dvije sezone izdominirali sve vezne redove na svijetu izuzev Barcine protiv koje nisu igrali i Spanije, koja igra sa 6 igraca u vezu. Nisu ni oni masine.
Ja ne zelim Suareza, zelim da gledam neki kazu smotanog, debilnog Mariana. Zelim da gledam covjeka koji zabije 40+ golova u sezoni i za kojeg i dalje neki tvrde da ih zabija na srecu. Vjerujte da to nije sreca. Covjek zna!!!
Ja zelim da gledam Badstubera, buduceg kapitena, kako komanduje Bayernovom odbranom, kako vice na saigrace, na protivnicke igrace, na sudije, na sve. U buducnosti jedan od najboljih stopera na svijetu.
Neki kazu da je Juup Heynckes los trener, a to je covjek koji je prosle godine izdominirao jednog od najboljih takticara(po misljenju vecine, po mom ne) na svijetu Mourinha, covjek koji ove sezone dominira Bundesligom, koji uspijeva da se nosi s pritiskom i vodi ovaj Bayern bas generalski.
Danasnja ekipa Bayerna je tim koji ima potencijal da dominira svjetskim fudbalom u godinama koje slijede, nesto slicno sto je Barca radili u godinama iza nas. Kompletan tim, koji je pokriven na svim pozicijama, koji ima dobrog trenera i imace i u buducnosti jos jednog, jer vjerujem da je Guardiola isto tako dobar trener koji ce se prilagodit Bayernu, a ne trazit da se Bayern prilagodjava njemu.
Kad u prenosu pokazu Hoenessa, Rummenigea i onog treceg i to uglavnom u situacijama u kojim Bayernu bas i ne ide, meni bude toliko drago jer su to ljudi koji imaju principe, koji postuju Bayernov princip, zbog kojeg ja toliko volim Bayern. Najgospodskiji klub na svijetu 100%.
Eto dosta za prvi post, valjda nije predug

Nadam se da cu i ubuduce imati inspiraciju i volju da opet nekad nesto napisem. Pozdrav!!!