New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

SheldonCooper
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la SheldonCooper » 31 jan 2013, 02:25

JR 100% tan :lol: :lol: šta će ovo biti, dosta čudno za sad, baš je utakmica u egalu u svim segmentima s tim da JJ rešeta a Melo se još nije zagrijao :D Chandler zaigrao u napadu još da zaigra u odbrani, Amare također solidan (nije mu trebao onaj jedan TO) dok felton igrao odlično, prstići mu došli sebi :mrgreen:

Balotelli i JR bi se pravo uklopili ko drugovi :mrgreen:
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 02:34

51-51

Malo bolja odbrana u drugoj četvrtini, dobar Chandler skroz. JR se ko popravio, vidjećemo kako će to izgledati u nastavku sezone.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 jan 2013, 02:44

sta je ovo Melo kao da se tek probudio iz zimskog sna :lol:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 31 jan 2013, 03:01

SheldonCooper je napisao/la:Balotelli i JR bi se pravo uklopili ko drugovi :mrgreen:
K'o braca rodjena. :mrgreen:

Hahahahah, vidi Shumpa i ovde djece, al' se ismijah. :lol:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 03:21

Puštaju Prigionija i čovjek ih kažnjava :D

Melu fali 5 poena do 20 i time bi postao jedini igrač u historiji Knicksa koji je 30 utakmica zaredom išao iznad 20 poena. Jedina utakmica ispod 20 poena ove sezone mu je ona protiv Spursa u kada je imao 9 poena.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 03:30

Rekord franšize: 30 UZASTOPNIH UTAKMICA S 20+ POENA!

Usput, treba napomenuti da Amare drži rekord s 10 uzastopnih utakmica s 30+ poena.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 31 jan 2013, 03:35

Cestitke za Mela preko ss.ba foruma! 8-) :mrgreen:

Odavno nisam uzivao ovako u jednom mecu Knicksa, u napadu mnogo rjesenja, STATS sjajan, Ray Ray takodje, sta reci za Tysona, Prigi ekstra, JR napokon nesto pogadja a da mu ne trepa vagon suteva, Melo ne siluje gleda dosta da asistira, evo i Novakine strpa trojku, jednostavno uzivanje! :)

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 03:38

DejaNMG je napisao/la:Cestitke za Mela preko ss.ba foruma! 8-) :mrgreen:

Odavno nisam uzivao ovako u jednom mecu Knicksa, u napadu mnogo rjesenja, STATS sjajan, Ray Ray takodje, sta reci za Tysona, Prigi ekstra, JR napokon nesto pogadja a da mu ne trepa vagon suteva, Melo ne siluje gleda dosta da asistira, evo i Novakine strpa trojku, jednostavno uzivanje! :)
Ja se fakat ne sjećam kad smo zadnji put dobili utakmicu preko 10 razlike. Također, ne sjećam se kad su se starteri odmorili u zadnjoj četvrtini. Odlična utakmica :)

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 31 jan 2013, 03:42

Carlo je napisao/la:Ja se fakat ne sjećam kad smo zadnji put dobili utakmicu preko 10 razlike. Također, ne sjećam se kad su se starteri odmorili u zadnjoj četvrtini. Odlična utakmica :)
Jest vala, uvjek nesto guravo, ne mozes rahat pogledat zadnju cetvrtinu. :)
Imamo 13 sistencija vise od Magica, samo Flight nije asistirao od ovih sto su igrali dvocifren broj minuta. :)

Velibor Dunjic 1985-2014

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 jan 2013, 03:45

Ovaj Bewer ne moze pogodit obruca prilikom sutanja slobodnih :O pa bolje je Shaq izvodio :evil:

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 31 jan 2013, 03:46

Carlo je napisao/la:

Ja se fakat ne sjećam kad smo zadnji put dobili utakmicu preko 10 razlike. Također, ne sjećam se kad su se starteri odmorili u zadnjoj četvrtini. Odlična utakmica :)
Gle samo kako izgleda napad, dosta kretnji,protok lopte, lopte nije u rukama samo jednog-dvojice. Čak 27 asistencija za sad :o magic je i nadskakan i nadasistiran :lol: ovo se ne sjećam kad sam zadnji puta vidio. Chandler i Amare odlični! Drago mi je vidjet da se Novak konačno odlučio da šuta, ušlo-neušlo barem da proba
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 03:54

SheldonCooper je napisao/la:
Carlo je napisao/la:

Gle samo kako izgleda napad, dosta kretnji,protok lopte, lopte nije u rukama samo jednog-dvojice. Čak 27 asistencija za sad :o magic je i nadskakan i nadasistiran :lol: ovo se ne sjećam kad sam zadnji puta vidio. Chandler i Amare odlični! Drago mi je vidjet da se Novak konačno odlučio da šuta, ušlo-neušlo barem da proba
Mene još više raduje to što je Woody dokazao da Melo, Amare i Tyson mogu igrati zajedno, dakle nema nikakvih problema s spacingom na terenu.
Ray, Chandler, Amare i Melo su odlični bili, a ne treba ni zaboraviti Prigionija. Ne znam kako nije dobio poziv za rookie showcase, za nadati se da će ga odabrati kao rezerve.

U petak protiv Bucksa u MSGu.
Tommy Beer ‏@TommyBeer
Steve Novak was 3-of-7 from downtown. NY has won 12 straight games in which Novak attempts at least 6 three-pointers (15-1 on the season)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 13:22

Prognoza "stručnjaka" ESPNa pred početak sezone:

slika

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 jan 2013, 13:27

Stucnjaci su ocigledno zaboravili vazan parametar. A to su povrede.
Boston je imao zaista mnogo problema sa povredama u zadnje vrijeme!
Prosle sezone sam cak i prebrojao povrede igraca Bostona. Sada mi zeludac ne dozvoljava isti posao.
Navijaci Bullsa ce skontati o cemu govorim!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2013, 13:35

BernardBarnjak je napisao/la:Stucnjaci su ocigledno zaboravili vazan parametar. A to su povrede.
Prosle sezone sam cak i prebrojao povrede igraca Bostona. Sada mi zeludac ne dozvoljava isti posao.
Nisam želio pokazati nikakvo nepoštovanje prema Bostonu nego samo činjenicu da niko nije shvatio New York ozbiljno, a i mi imamo tonu povreda. Prva dva mjeseca Shump i Amare nisu igrali, onda povrede Feltona, Sheeda, Cambyja, Melo je propustio desetak utakmica i tako dalje.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 jan 2013, 14:49

Carlo je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Stucnjaci su ocigledno zaboravili vazan parametar. A to su povrede.
Nisam želio pokazati nikakvo nepoštovanje prema Bostonu nego samo činjenicu da niko nije shvatio New York ozbiljno, a i mi imamo tonu povreda. Prva dva mjeseca Shump i Amare nisu igrali, onda povrede Feltona, Sheeda, Cambyja, Melo je propustio desetak utakmica i tako dalje.

Ma ne, sve je OK! Da su mene pitali ja bih rekao Knicks :)
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 01 feb 2013, 11:35

BernardBarnjak je napisao/la: Ma ne, sve je OK! Da su mene pitali ja bih rekao Knicks :)
Mene čudi kako je raja čak mogla i pomisliti da će Netsi biti bolji Knicksa :D

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 01 feb 2013, 11:44

Mi su Netsi totalno nesimpaticna ekipa. mali trener mi je bezveze, doduse on je otisao, dobio nogu. Deron je vrhunski igrac ali meni nije drag. Dresovi su totalna fula!
Sve osim Mirze mi je onako :?
Knicksi su fantasticni. Bas me zanima kako ce igati u PO.
Mogu daleko dogurati ali mogu i brzo ispasti. A da ne spominjem faktor povreda- gluo i daleko bilo!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 01 feb 2013, 17:34

Kakav samo članak
Give Stoudemire some credit

GREENBURGH, N.Y. -- You're a six-time All-Star with a $100 million contract. You've started 97 percent of the games you've suited up over 10 years in the NBA.

Due to circumstances largely outside of your control, your head coach is asking you to accept a role off the bench.

What do you do?

Do you put up a fight and demand to start, team chemistry be damned?

Or do you swallow your pride, take a seat and hope for the best?

Amar'e Stoudemire chose the latter.

And, so far, it couldn't have worked out better for Stoudemire or the Knicks.

In his first month back following arthroscopic knee surgery, Stoudemire has thrived in his role as a reserve for the first-place Knicks.

The 30-year-old power forward has scored in double figures in seven straight games, hitting 37 of 57 shots in that span.

The Knicks have won five of seven during that stretch.

And Stoudemire's made an imprint on each of the victories. The latest example was his 14-point outing against Orlando on Wednesday. Stoudemire made all seven of his shot attempts in 21 minutes.

"He's accepting his role," Mike Woodson said after the game.

And he's done so without hesitation.

“I didn’t really put much thought into it all. I had confidence in Coach Woodson to know what it takes for this team to win," Stoudemire said on Tuesday. "These guys (the Knicks coaching staff) study the game twice as much as any player does and (Woodson) understands what it takes for us to be successful. Once the coaching staff presented me with the opportunity to better the team, I was totally open to it."

Stoudemire has averaged 12.7 points and 4.3 rebounds in 22 minutes for the Knicks (28-15).

If the team continues to win with Stoudemire as a reserve, his drama-free shift to the bench will be one of the season's most important developments.

"For him to accept a role like that, a player of his caliber, everybody knows his resume, for him to accept that is very professional of him," Carmelo Anthony said.

"I just think he senses a sense of urgency in terms of our team and the makeup of our team, that we have to win now," Woodson said. "...He’s on board, he’s trying to help us win and it doesn’t matter what the situation is. He’s going to do whatever it takes to help us win."

His play of late has also given credence to the idea that the Stoudemire-Anthony-Tyson Chandler trio can thrive together. The three combined to score 18 of the Knicks' 28 points in the third quarter on Wednesday to help New York take control against Orlando.

"Everyone has expanded their game for the betterment of the team and wanting to win," Stoudemire said of the Knicks' big three.

It's easy to forget now, but Stoudemire was the first star to take on the challenge of turning the moribund Knicks around when he signed with New York in 2010.

If not for Stoudemire, Anthony may never have cited the Knicks as a preferred destination during Melodrama in 2011. Tyson Chandler says he wouldn't have agreed to the sign-and-trade in New York in 2011 if Stoudemire wasn't in the fold.

"He started this whole thing," Chandler said in September. "The reason why we're here is because of him. The reason why I was willing to be a Knick is because of him. The reason why Melo was willing to be traded here was because of him. So I feel like we all have a little thanks to give to Amar'e."

When Stoudemire came to New York, he did so with one goal in mind: make the Knicks relevant again.

At the time, he probably never thought that he'd do so while coming off the bench.

But, three years later, Stoudemire, to his credit, has quietly accepted his new role.

"I'm willing to do whatever it takes to win," he said.
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... ome-credit" onclick="window.open(this.href);return false;

Svaka čast Amareu, on je pravi primjer zvijezde u ligi. Dakle, nerazmažene zvijezde koja ne misli samo na sebe i svoj ego.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 02 feb 2013, 01:38

sop://broker.sopcast.com:3912/140302" onclick="window.open(this.href);return false;

Sopcast link, večeras moramo dobiti Buckse. GO NY GO!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []