ja znam samo jednu stvar da stalno slusamo istu pricu i da gubimo igrace, ista suplja prica, i uvijek je neko drugi kriv, a mi nismo....Svi ostali grijese, a jedino mi radimo kako treba...Rockefeller je napisao/la:Samo u BiH se prvo biraju igrači pa onda sredjuju papiri.![]()
Pričajte vi šta hoćete, selektorovo nikad nije bilo ni da sredjuje papire ni da gleda šta se ima srediti u vezi papira. Šta bi da nam je danas selektor Matthaus (ako se ne varam nekad davno je bio "kandidat")?![]()
Valjda mora biti nekog profesionalizma. Selektori + fudbaleri se bave samo fudbalom, jedni taktikom i pripremama, drugi izvedbom. Savez ili logistika se bavi administracijom, koordinacijom i brine da sve bude u najljepšem mogućem redu.
Selektorovo je da izabere od onih koje ima i donosi rezultate. Savez je tu da brine za blagostanje reprezentacije. I kratko- i dugoročno.
Moj je prijedlog da mi dalje nastavimo da filozofiramo i da se pitamo, sta da radimo, hocemo li prvo pozvati igraca, pa onda sredjivati papire, ili taj igrac mora prvo da rjesi papire, pa da ga onda pozovemo, a ostalo ce da se rjesi samo od sebe...
" onclick="window.open(this.href);return false;