Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Dufresne
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:28

Rockefeller je napisao/la:Samo u BiH se prvo biraju igrači pa onda sredjuju papiri. :mrgreen:

Pričajte vi šta hoćete, selektorovo nikad nije bilo ni da sredjuje papire ni da gleda šta se ima srediti u vezi papira. Šta bi da nam je danas selektor Matthaus (ako se ne varam nekad davno je bio "kandidat")? :mrgreen:

Valjda mora biti nekog profesionalizma. Selektori + fudbaleri se bave samo fudbalom, jedni taktikom i pripremama, drugi izvedbom. Savez ili logistika se bavi administracijom, koordinacijom i brine da sve bude u najljepšem mogućem redu.

Selektorovo je da izabere od onih koje ima i donosi rezultate. Savez je tu da brine za blagostanje reprezentacije. I kratko- i dugoročno.
ja znam samo jednu stvar da stalno slusamo istu pricu i da gubimo igrace, ista suplja prica, i uvijek je neko drugi kriv, a mi nismo....Svi ostali grijese, a jedino mi radimo kako treba... :evil:

Moj je prijedlog da mi dalje nastavimo da filozofiramo i da se pitamo, sta da radimo, hocemo li prvo pozvati igraca, pa onda sredjivati papire, ili taj igrac mora prvo da rjesi papire, pa da ga onda pozovemo, a ostalo ce da se rjesi samo od sebe... :twisted:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Pravda za Papeta!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 22:31

Poziv je odbio Alen Halilović. Eh kako da ga neko nagovara? Treba Susica kriviti? Pa ovi igraci su svi pozvani kao gosti, a vjerovatno bi se s njima popricalo o planovima za buducnost. Nista, puske u ruke i ganjati "nase strance" i tjerati ih u ambasade i mijenjati im sportska drzavljanstva. Mevlide gdje si??
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 feb 2013, 22:32

adriano_leite je napisao/la:Poziv je odbio Alen Halilović. Eh kako da ga neko nagovara? Treba Susica kriviti? Pa ovi igraci su svi pozvani kao gosti, a vjerovatno bi se s njima popricalo o planovima za buducnost. Nista, puske u ruke i ganjati "nase strance" i tjerati ih u ambasade i mijenjati im sportska drzavljanstva. Mevlide gdje si??
Halilovic nije nista odbio. Rekao je momak vise puta da ce cekat sa odlukom o reprezentacijama. Uvijek je bio korektan i iskren. Treba momku dat vremena, kolika je se samo frka bila digla oko njega prije par mjeseci.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2013, 22:34

@Dufresne
Haha video je sjajan, jedna od mojih najdrazih psovki. :D

Nego evo :mrgreen: , Hitzfeld kako razmislja i pokusava da skonta jednog od Susicevih bisera:

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:34

adriano_leite je napisao/la:Poziv je odbio Alen Halilović. Eh kako da ga neko nagovara? Treba Susica kriviti? Pa ovi igraci su svi pozvani kao gosti, a vjerovatno bi se s njima popricalo o planovima za buducnost. Nista, puske u ruke i ganjati "nase strance" i tjerati ih u ambasade i mijenjati im sportska drzavljanstva. Mevlide gdje si??
:twisted:

Sta je dijete reklo? Reklo je da nece odluciti za koju seniorsku reprezentaciju ce igrati prije 18. godine! Koliko mu je sad godina? 16! Znaci imas dvije godine, da na indirektan i direktan nacin ubijedis dijete i njegovog oca da igra za reprezentaciju!

Kad bude doslo vrijeme odluke, ako izabere Hrvatsku, to ce biti dokaz da nismo uradili dobar posao!

Sta ti jos nije jasno?
Pravda za Papeta!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 feb 2013, 22:36

Cartman je napisao/la:
Halilovic nije nista odbio. Rekao je momak vise puta da ce cekat sa odlukom o reprezentacijama. Uvijek je bio korektan i iskren. Treba momku dat vremena, kolika je se samo frka bila digla oko njega prije par mjeseci.
Ne moze ni odbiti kad nema sportskog drzavljanstva.Iako je vec u par navrata imao pozive od mladjih narastaja BIH.Vrijeme ce gotovo sigurno se naklatiti na KockasteI sam mu je otac rekao da bi mozda bolju karijeru imao da je igrao za Kockaste.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 05 feb 2013, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 feb 2013, 22:38

Ako nista dosao je igrac koji igra na najdeficitarnijoj poziciji u nasem timu!Nadam se da ce poceti dobijati minutazu u svom klubu,ili da ce otici na posudbu u sto skoriej vrijeme!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 feb 2013, 22:38

"To je veliki problem koji se u budućnosti ne bi trebao dešavati. Trebamo puno ranije razmišljati o tim stvarima i ne treba uvijek kriviti igrače. Ne smijemo se dovoditi u situaciju da se pojavimo tek kad neka reprezentacija pozove nekog igrača. Pored Seferovića i Hajrovića ima još naših igrača koje trebamo pratiti u drugim zemljama", kaže Elvir Bolić

Bola je dobar prijatelj sa Sejom Halilovicem, koji je preko medija trazio ozbiljan razgovor (ne preko telefona) s nekim iz saveza, a jos ga nije dobio. Ne spominje ovo Bola slucajno..

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 05 feb 2013, 22:40

Ko mi? Znači ako krivicu svalimo na Safeta onda sam u poziciji da snosim odgovornost? :)

Ja nisam kriv. Ja mogu biti kriv jednino u nečemu što radim. I tada nek' mi sude oni koji trebaju i ja sam sebi. Sa reprezentacijom ja nemam veze, osim što eto navijam ovako desetak put na ciklus plus koja rekreativna.
Dufresne je napisao/la: istu pricu i da gubimo igrace
Ovo je drug to što ti kažeš svi krivi mi nismo. Ovi igrači nisu naši i svaki koji hoće da igra za BiH je bonus. Zbog ovih se ne želi istini u oči pogledati. I ovde su krive mase, narod, mediji, svi. Krivi jer lažemo sebi.

Mi nismo u stanju da pravimo fudbalera i onda se lažemo kako je ovaj ili onaj patriota i budemo razočarani ili ga dižemo u nebo. Oni nisu naš proizvod. Mi moramo uspostaviti model koji će biti sam sebi dovoljan.

Ako hoćemo baš da preuzmemo odgovornost, trebali bi klubovi više ulagati u same sebe. Neka mi niko ne priča kako nema para. Snalažljiv čovjek može začas sakupiti brdo love. I onda tu ima prostora da i obični stanovnici zauzmu poziciju, gdje se mogu smatrati odgovornim i na razne načine zahtijevati od svojih klubova bolji rad.

I samo tako možemo graditi normalnu i održivu reprezentaciju.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 22:41

Lik nije htio da bude gost, kako sta drugo ocekivati? Kontate li? Poziv da bude gost repke je odbio, kao i ostali, osim mladog brata Hajrovica...

Mes Que Un Club!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:44

Principatus je napisao/la:@Dufresne
Haha video je sjajan, jedna od mojih najdrazih psovki. :D

Nego evo :mrgreen: , Hitzfeld kako razmislja i pokusava da skonta jednog od Susicevih bisera:

slika
Ma ne mogu da vjerujem da citam ove komentare? Pa hocemo li ikad imati petlje da kazemo da je nekad i do nas! Pa u vraziju mater ima 10 potencijalnih igraca, koji svaki ekstra talenat i ima predispozicije da postane dobar igrac, pa ne moze svaki od njih imati probleme sa papirima ili da svih njih 10 nas vuce za nos i da nas lazu!

Uvijek smo mi zrtve, uvijek se nama nesto neplanirano desava, a desavaju nam se uvijek iste stvari... Uvijek, pukne konekcija na skypu kad se pregovara sa igracima, uvijek nestane baterije u mobitelu, izgubi se mobitel...

I uvijek je nesto, uvijek ima opravdanje za neuspjeh i za poraz... :evil:
Pravda za Papeta!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 22:45

Dufresne je napisao/la:
:twisted:

Sta je dijete reklo? Reklo je da nece odluciti za koju seniorsku reprezentaciju ce igrati prije 18. godine! Koliko mu je sad godina? 16! Znaci imas dvije godine, da na indirektan i direktan nacin ubijedis dijete i njegovog oca da igra za reprezentaciju!

Kad bude doslo vrijeme odluke, ako izabere Hrvatsku, to ce biti dokaz da nismo uradili dobar posao!

Sta ti jos nije jasno?
Indirektan je nacin ovaj poziv na okupljanje, te da bude gost na nasoj tekmi. Sta tebi nije jasno?

Mes Que Un Club!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:46

adriano_leite je napisao/la:Lik nije htio da bude gost, kako sta drugo ocekivati? Kontate li? Poziv da bude gost repke je odbio, kao i ostali, osim mladog brata Hajrovica...
I sto nije htio da dodje na rostilj, mi treba da odustanemo od njega?
Pravda za Papeta!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 22:48

Dufresne je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Lik nije htio da bude gost, kako sta drugo ocekivati? Kontate li? Poziv da bude gost repke je odbio, kao i ostali, osim mladog brata Hajrovica...
Ako je tebi rostilj poziv Saveza na tekmu, onda ne znam sta vise toj djeci da se uradi, kako da im se priblizi... Ovo je bio jedan od nacina da im se saopsti da smo zainteresovani za njih, te da im se predstave planovi za buducnost.

Mes Que Un Club!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 feb 2013, 22:49

Nego citam komentare po portalima, kako sad svi sada hvale Seada Hajrovica sto je dosao, da nije kao brat. Koliko ljudi malo upotrebljavaju ono malo mozga sto im se u glavi sakriva. Sad je on kao drugog misljenja od brata i nije izdajnik (a ne zato sto nema obaveze kao ovaj), a ovaj drugi jeste, sad ce dva brata ici na to da ne igraju u istoj repci. Koje gluposti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:50

Ja Papeta za sad jedino krivim sto daje do bola glupe i retardirane izjave u medijima....

Papeta krivim sto nismo otisli na europsko prvenstvo prosle godine....

Vrijeme ce pokazati, kakva je bila njegova uloga u dovodjenju novih igraca....

Cekam kraj ovih kvalifikacija da ocjenim i njih...
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:52

adriano_leite je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Ako je tebi rostilj poziv Saveza na tekmu, onda ne znam sta vise toj djeci da se uradi, kako da im se priblizi... Ovo je bio jedan od nacina da im se saopsti da smo zainteresovani za njih, te da im se predstave planovi za buducnost.
Pitam te opet, jel posto nije htio da dodje u Ljubljanu razlog da odustanemo od njega...
Pravda za Papeta!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 22:53

Dufresne je napisao/la:
Pitam te opet, jel posto nije htio da dodje u Ljubljanu razlog da odustanemo od njega...
Ja sam rekao, ako to nije u stanju, sta vise ocekivati od njega? Ovo je mogao shvatiti kao priliku da pogleda repku BiH koju toliko voli.

Mes Que Un Club!

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 05 feb 2013, 22:53

Cude me ovi sto kazu kako to nije greska saveza...

Pa zasto iz saveza ne zaposle covjeka koji ce da sjede u avion ode od jednog do drugog igraca, obavi razgovor. Hoces igrat za BiH? Hoces, e ovako ces ovdje ODMAH potpisi ovaj papir, daj mi ostale potrebne inormacije. Uzme papire i potpise potrebne od igraca i lijepo preda umjesto njih u Sarajevu za proces promjene sportskog drzavljanstva... Na nivou drzave i Uefe pogurati proces (kao u slucaju Pjanica) i gotovo sve za 7 dana :o

Zasto je i Susic kriv?

Pa on treba te iste nazvati i reci im da su pozvani da zaigraju za slj utakmicu odnosno cim papiri budu gotovi. I to ne samo ovaj proces ponoviti oko jednog igraca vec njih 30 novih talenata nasih treba ugrabiti tako, i iskoristiti prijateljske za to.

Nije dobro ljudi, pa 2014 u Brazilu ce nam igrat Dzeko Pjanic Ibisevic i Premijer Liga BiH ako ovako nastavimo desavat ce nam se Ibrahimovici u sljedecih 10tak godina.
inace ?

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 22:54

Principatus je napisao/la:Nego citam komentare po portalima, kako sad svi sada hvale Seada Hajrovica sto je dosao, da nije kao brat. Koliko ljudi malo upotrebljavaju ono malo mozga sto im se u glavi sakriva. Sad je on kao drugog misljenja od brata i nije izdajnik (a ne zato sto nema obaveze kao ovaj), a ovaj drugi jeste, sad ce dva brata ici na to da ne igraju u istoj repci. Koje gluposti.
Koliko covjek mora biti glup, pa to je nevjerovatno!
Pravda za Papeta!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], enobarca i 24 gosta.