Eto "slatki" pa napasi oči!
Rekao bih najprije da se ovdje neradi uopće o nacinalnosti. Nije uopće bitno što je jedan Njemac, a drugi Hrvat, nego su bitne dvije činjenice, a to su pod Jedan; ODŠTETA, pod dva, OČEKIVANJA.
Svi znamo koliko su obojica plačeni i kroz tu njihovu odštetu mi ih percipiramo. Kod Gomeza je problem što htjeli to neki priznati ili ne, očekuje se da mu munje frcaju iz guzice, dok kod Manđe su oćekivanja bila puno manja. To znači, ako Gomez i Manđa odigraju na istom nivou utakmicu, ljudi će reči kako je Manđa odigrao bolje iz razloga što se od njega neočekuje da odigra na istoj razini kako bi trebao igrati Gomez i tu leži sva Manđina prednost. Da se nadovžem sa još jednim primjerom. Uzmimo da Robben i Šaqiri odigraju utakmicu n aistoj razini. Svi će više hvaliti Šaqirija nego Robbena, jer Robben "mora bolje".
Sada se nalazimo u sezoni koja je prirodno morala doći. Ne toliko zbog svoje dominantnosti i obaranja rekorda, već zbog činjenice da je Bayern u ovoj sezoni u kojoj isto tako zbog "zakona brojeva", nema konkurenciju u BUNDESLIGI. Nemojmo zaboraviti da Bayern prošle sezone nije bio toliko loš, koliko je BvB bio odličan. Da BvB igra na prošlogodišnjoj razini, sada Bayern nebi imao 12 bodova prednosti. Usporedbe radi, prošle sezone nakon 20 kola, BvB je imao 43 boda, a Bayern 41, što znači da je BvB imao 2 boda prednosti. pretpostavimo da BvB i u ovoj sezoni ima 43 bod, bodovna razlika bi bila "samo" 7 bodva i sigurno bi mi svi skupa drugačije na sve gledali, jer svaki kiks bi mogao značiti pripicukavanje Bvb-a na dostižnu razliku. Nije sve tako crno bijelo, jer se BvB-ova sezona prošle godine drugačije razvijala, bla, bla, bla.
I sad postoje dva problema - jedan je da će Bayern bez Gomeza osvojiti titulu - što definitivno je činjenica, no suprotno tome, Gomezovo neigranje neće biti razlog. Razlog ovdje je taj što Bayern opčenito igra fenomenalno, što znači da su svi igrači u ovoj sezoni puno bolji, al ne puno nego PUUUUUNO bolji, u brutalnoj smo formi, te nam sve za razliku od prošle sezone ide bolje. neću reči da nas sad nešto previše sere, no ove sezone kada se i nenadamo da ćemo dobiti zbog prikazane igre na terenu, mi nekako te golove ipak zabijemo, dok nam se prošle sezone dosta puta dogodilo to da nam se protivnik skrumpiro. ovdje se isto tako treba pozvati na "sindrom Mourinha", koji je u prvoj sezoni u Realu tek "gradio ekipi", kao što je to prošle sezone radio JUPP, a u drugoj sezoni je maestralno uzeo titulu sa "složenom ekipom", kao što će ove sezone uzeti Bayern. Nemojmo se zavaravati! Ne samo zbog forme, već isto tako zbog jačine kadra, te iz razloga što sada igrači još bolje ispunjuju trenerove zadatke, Bayern sada razara po kvartu. tu velike zasluge, iako baš u tome nismo darežljivi, pripadaju JUPPU.
Drugi problem je da je lako biti Bayernov napadač. To nije točno, makar izgleda da je! Sad neki vuku dokaze iz toga što Manđa nije top napadač, a opet zabija golove, s tim da neki govore laži da ih zabija kao i Gomez. Da tu odma stanemo; ne zabija ih ko Gomez već ih Gomez zabija puno više. No ponukani prošlom i pretprošlom sezonom i brojem Gomezovih golova, neki to sebi uzimaju za pravo, da kažu kako je lako biti Bayernov napadač iz ćega proizlazi da Gomez nije ništa posebno, jer "ako može Manđa, nije niti čudo što može Gomez". Kada ekipa igra tako kako sada igra Bayern, normalno je da će napadač zabijati, da će krilo zabijati i asistirati, kao što je normalno da će i vezni igrači doprinjeti statističkim podacima u obliku golova i asistencija. Ono što mene najviše ljuti je to da Gomez u ovom Bayernu uopće nije dobio pravu priliku da se pokaže. prošlogodšnji Bayern i i onaj prije dvije godine nije bio u takvoj formi, niti Manđukić nije imao priliku da igra u onom Bayernu koji NEFUNKCIONIRA. E da smo i tu sliku dobili, sigurno bi drugačije sudili o trenutnoj situaciji.
Isto tako ja ču reči rj. ODGOVORNO TVRDIM, da je određena količina drkanja na Manđu upućena u krivom smjeru, jer ono što smo mi u ovoj sezoni dobili, je ne bolji napadač koji više odgovara Bayernovoj igri nego smo dibili krilo koje je napokon u brutalnoj formi, za razliku od našeg krila u protekle dvije godine, kada Mullera nije bilo na mapi, a Robben ni pod razno nije bio pravi (bar prošle sezone što se tiće Robbena). ono što ja isto tako tvrdim je to da Gomez igra, da Bayern ne bi zabijao ništa manje golova, niti bi manje utakmica izašao kao pobjednik sa terena, već bi Mullerova statistika po pitanju GOLOVA bila slabija, ali bi zato napadačeva statistika po pitanju golova bila bolja.
Kad se igra ovako kako se igra, onda se nema razloga išta mjenjati, jer ovo kako bayern igra ne d aje dobro već je blizu perfekcionizmu. Sada u ovom trenutku su određeni igrači u životnoj formi i nema veze što je neki igrač koji je u pravilu bolji sjedi na klupi. Forma je ključna kod igrača i zato sada igraju Manđa i Muller, a ne Robben i Gomez, a ne zato što oni "bolje odgovaraju Bayernovom stilu igre ili nedaj Bože da su bolji igrači od spomenutog dvojca"... Poanta je u tome da je Bayern ove sezone pronašao formulu kako da zabije minimalno jedan gol, po utakmici, a da neprime NITI JEDAN, te je to još jedan razlog zbog kojeg igraj Muller i Manđa.
Da negovorim o tome da se naježim kad pročitam da Manđa igra iako je Gomez fit i da iz toga se moraju izvlačiti neki zaključi po pitanju igre, kvalitet i ostalih sranja!

Higuain je bio Alfa i Omega Reala, strgo si nogu, došao benzema, koji je bio dobar i zbog dugog neigranja Benzema mu je oteo mjesto. E sad da se tu radilo o rasponu kvalitet igrača Granero - C.Ronaldo, bi te ja pito dal bi Grenero igro. Tako i ovdje mi moramo shvatiti da Manđa i Muller nisu "tako loši" igrači, da bi zbog njih instant trebalo ubaciti Gomeza i Mullera.
Manđu je nekima teško dizati u nebesa baš zbog činjenice što je "lako biti napadač u Bayernu", što nije drkađija lopte, te se teško suočiti sa činjenicom da je čovjek u "kasnim" godinama explodirao, te se radi o igraču kojeg smo mi "podplatili" i dobili fenomenalnog napadača. No sito tako svaki onaj koji govori da je on bolji od Goemza je u krivu, jer Manđa to još uvijek nakon malo više od pola sezone igranja u Bayernu, nije niti da hoće mogao DOKAZATI! prije 3 godine, ja nisam niti htio čuti da je Cavani bolji ili napadač iste klase kao Gomez. Nisam to htio čuti iz razloga jer se cavani, iako je fenomenalno igrao i pokazivao ŠPEK sposobnosti, tek probijao u svijetu,a Gomez se već dokazao. Tek sada 3 godine poslije ja mogu reči da su oni u istom rangu, a i da neko kaže d aje Cavani bolji i to malo pojasTni, nebi se bunio na način da govorim da taj lik sere...
Budimo sretni što napokon imamo dva dobra napadača i zamjene, a isto tako NASTAVITE SRAT, jer ako nema rasprava, "nema foruma"...
PS:
Što se tiće Lewandovskog, nemojte se iznenaditi , ako on napusti bvB i počne igrati 50% trulije, jer on je plod Kloppovog sistema, a ne svoje nadprosječne kvalitete. Sve sam to već vidio jenput u nogometu, kada je postaojao nekad veliki klub Arsenal, sa dobrim trenerom Wnegerom, koji je trule igrače zbog načina igre činio boljima, a ti igrači u drugim klubovima su redovno bili lošiji....
PS2:
Pogledajte samo kako Buyten igra u fenomenalnoj ekipi i zapitajte se o svojim procjenama...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"